Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Ανοιξε τις πύλες του το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης στην Αυστραλία!



Μέχρι και την Αυστραλία ταξιδεύει πλέον η ελληνική ιστορία από την κλασική μέχρι και τη σύγχρονη εποχή, μέσα από το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης το οποίο άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά την Τρίτη και λειτουργεί υπό την αιγίδα του ιδρύματος «Ναυσικά Σταμούλη».
Το Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Νομισματοκοπείου και βρίσκεται στο κέντρο της Μελβούρνης.
Τα εκθέματα του Ελληνικού Μουσείου απεικονίζουν τον κλασσικό πολιτισμό του 4ου και 5ου αιώνα π.Χ., αλλά και μεταγενέστερες εποχές της ελληνικής ιστορίας.
Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται και απεικονίσεις από την σύγχρονη ιστορία των Ελλήνων της διασποράς τόσο στην Αυστραλία, αλλά και στην Νότια Αμερική και Ανατολική Ασία.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού της Ελλάδος, καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, εκ μέρους των μελών του Συμβουλίου, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την λειτουργία του Μουσείου, που αποτελεί μία σπουδαία προσφορά, για το οποίο όλοι οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο θα είναι πολύ υπερήφανοι. Υποσχέθηκε, μάλιστα, άμεση συνεργασία και τόνισε πως το Μουσείο θα είναι πολύ χρήσιμο για τις γενεές του μέλλοντος.Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου, Χαράλαμπος Σταμούλης, αναφερόμενος στους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Μουσείου τόνισε τα εξής: «Το Ελληνικό Μουσείο, το πρώτο και μοναδικό στο είδος του στην Αυστραλία, ήταν ένα όνειρο ζωής για τον ιδρυτή του Σπύρο Σταμούλη, ο οποίος οραματίστηκε ένα κέντρο για την προώθηση και διαιώνιση του Ελληνικού Πολιτισμού στους Αντίποδες».