Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση Helios, δηλώνει ο Γενικός Εισαγγελέας Κύπρου



Τη διαβεβαίωση ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στην αεροπορική τραγωδία του Heliοs, έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, μιλώντας με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το πολύνεκρο δυστύχημα. Ο κ. Κληρίδης προέβλεψε εξελίξεις από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
«Εκεί που υπάρχουν μαρτυρία και στοιχεία θα γίνουν καταγγελίες και προσαγωγή των αιτίων ενώπιον της Δικαιοσύνης» είπε ο Γενικός Εισαγγελέας.
Πρόσθεσε ότι η νομική υπηρεσία συνεχίζει τη μελέτη της έκθεσης της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα πορίσματα των επιτροπών διερεύνησης του δυστυχήματος, προκειμένου να σχηματίσει σωστή εικόνα και να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές της.Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στη διερεύνηση της υπόθεσης, την οποία χαρακτήρισε πολύ δύσκολη και περίπλοκη.
Σε παρατήρηση ότι η δικαστική διαδικασία στην Ελλάδα έχει προχωρήσει περισσότερο και έχουν επιδοθεί ήδη κατηγορητήρια, ο κ. Κληρίδης είπε ότι αυτό που έγινε ήταν να κληθούν ορισμένα άτομα για ανάκριση, πράγμα που έγινε και στην Κύπρο.
Ο Πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής που διερεύνησε το δυστύχημα, Ακριβός Τσολάκης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι η Επιτροπή έκανε το καθήκον της και εξέδωσε το πόρισμά της σε βραχύ χρονικό διάστημα για ένα τέτοιο ατύχημα.
Με αφορμή την τρίτη επέτειο της τραγωδίας, οι συγγενείς των θυμάτων τέλεσαν το πρωί μνημόσυνο, σε εκκλησάκι που κτίστηκε στη μνήμη των θυμάτων, στην παρουσία του υπουργού Συγκοινωνιών Νίκου Νικολαΐδη.