Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Και άλλο καυστικό σχόλιο για την Κυπαρισσία, στην "Ελευθερία"...




Διαμαρτυρία από την Κυπαρισσία


“ΤΙ κι αν το ημερολόγιο δείχνει 2008... ο δήμος της Κυπαρισσίας βρίσκεται αιώνες πίσω” μας γράφει αναγνώστης, ο οποίος σε σχόλιο που έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο αρμόδιος για την καθαριότητα τις τηλεφωνικές διαμαρτυρίες. Αναφέρεται σε μια απάντηση του τύπου “άμα σας αρέσει” και παρατηρεί “όχι κύριε, δεν μας αρέσει να παίζουν τα παιδιά μας κοντά σε εστίες μολύνσεως, δεν μας αρέσει να
βλέπουμε την πόλη που αγαπάμε να μαραζώνει, βαρεθήκαμε να ακούμε δικαιολογίες, και ναι οι επαρχίες θα μείνουν άδειες γιατί κάποιοι διώχνουν τους νέους”.






Διαβάστε Περισσότερα...

Αδιακρίτως - Καυστικά σχόλια στο "Θάρρος" για την Κυπαρισσία!...




Χώρα χωρίς συνέπειες


Στην ανηφόρα που οδηγεί στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας πριν από αρκετό καιρό κόπηκε μια ολόκληρη δεντροστοιχία. Από τις ρίζες. Ανάμεσα στα δέντρα υπήρχε και ένα όμορφο πλατάνι, το οποίο πότιζε τακτικά, μεταφέροντας το νερό από το σπίτι του με κουβά, γείτονας της περιοχής. Ξαφνικά, μια μέρα καρατομήθηκαν όλα τα δέντρα στη σειρά, με την προοπτική, όπως είπε άνθρωπος του Δήμου, να φυτευτούν άλλα. Από τότε έχουν περάσει αρκετοί μήνες. Το μόνο που βλέπει κανείς στο πεζοδρόμιο είναι τσιμέντο και ξερά χόρτα.
Σκεφτόμαστε, ποιες θα ήταν οι συνέπειες αν κάποιος στα καλά καθούμενα έκοβε έστω και ένα δέντρο, χωρίς να το αντικαταστήσει, στη Γερμανία ή τη Νορβηγία για παράδειγμα…

Μ.Ν.



20 ευρώ σε εκδήλωση του Δήμου;


Στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του για το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι ο Δήμος Κυπαρισσίας περιλαμβάνει και ενδιαφέρουσες συναυλίες. Ωστόσο, φίλοι μάς έλεγαν ότι στη βραδιά με το Σωκράτη Μάλαμα, που διοργάνωσε ο Δήμος στο λιμάνι της πόλης, πλήρωσαν εισιτήριο 20 ευρώ!
Η συμμετοχή - προσφορά του Δήμου ποια ακριβώς είναι;


Μ.Ν.






Διαβάστε Περισσότερα...

Πιθανή αδελφοποίηση Μεθώνης - Βενετίας


Πρόσκληση στον αδελφοποιημένο Δήμο Μεθώνης, προκειμένου αντιπροσωπεία του να παραστεί στα εγκαίνια Δημοτικού Σχολείου, απηύθυνε η κυπριακή Κοινότητα Ορούντας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα μας είπε ο δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής.
Η πρόσκληση διατυπώθηκε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης των δύο ΟΤΑ, που εξελίσσεται βάσει όσων προβλέπονται σε αυτό.
«Η αδελφοποίηση δεν έχει μείνει κενό γράμμα», σχολίασε ο κ. Μιχελής, αναφέροντας ότι τη μία χρονιά φιλοξενούνται στη Μεθώνη παιδιά από την Κύπρο και την επόμενη στην Κύπρο παιδιά από τη Μεθώνη, ενώ έχουν ήδη προκύψει συγγενικές σχέσεις μεταξύ των κατοίκων (κουμπαριές κ.λπ.).
Στο μεταξύ, ο Δήμος Μεθώνης φιλοδοξεί να προωθήσει και τις διαδικασίες αδελφοποίησης με τη Βενετία, μετά την παρουσία στις εκεί εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης. Όπως μας είπε ο κ. Μιχελής, αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο η άφιξη αντιδημάρχου από τη Βενετία, ο οποίος θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Δήμων Μεθώνης και Κορώνης, παρουσία του Ιταλού πρέσβη στην Αθήνα, στο πλαίσιο προσπάθειας ανάπτυξης πολιτιστικών διαδρομών μεταξύ των δύο κρατών, ενώ τον ίδιο μήνα καταβάλλεται προσπάθεια διοργάνωσης ημερίδας του δικτύου των πόλεων με μεσαιωνικά κάστρα, στο οποίο θα προσπαθήσει να ενταχθεί και η Μεθώνη.


Χ.Χ.

http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19642&Itemid=32


Διαβάστε Περισσότερα...

Έκθεση Αμφορέων στο Νιόκαστρο της Πύλου!...



Μια ενδιαφέρουσα έκθεση του τοπικού Κλιμακίου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Φρούριο της Πύλου, με αφορμή την εκδήλωση για την αυγουστιάτικη πανσέληνο και την επίσκεψη στο χώρο του υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη.

Εκ μέρους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, τον Μιχάλη Λιάπη στην έκθεση με τα εντυπωσιακά υποβρύχια ευρήματα ξενάγησε η συντηρήτρια Καρολίνα Ανδρουτσάκη.
Η παρουσίαση περιλάμβανε θαλάσσιους αμφορείς με φόντο ειδικά σταντ με πληροφορίες, που ξεναγούσαν τους επισκέπτες στην ιστορία και το ρόλο που έπαιξε η θάλασσα στη ζωή των Ελλήνων από την αρχαιότητα, σε σχέση με το εμπόριο και τα ταξίδια.


http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19637&Itemid=32


Διαβάστε Περισσότερα...

Σαββόπουλος – Παπακωνσταντίνου στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας…



Ένα μουσικό ταξίδι με στίχους και νότες στο φως του φεγγαριού είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία που έδωσαν χθές το βράδυ στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας ο Διονύσης Σαββόπουλος με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, όπου παρουσίασαν τη νέα τους δουλειά με τίτλο Σαμάνος, αλλά και παλιότερες και αγαπημένες επιτυχίες τους!...





Διαβάστε Περισσότερα...

Κινδύνεψε από φωτιά τo αεροδρόμιο Καλαμάτας



Μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να σώσουν από την καταστροφή το πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στη Βιομηχανική Περιοχή, κοντά σε εργοστάσιο ξυλείας και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις, επειδή στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Μισή ώρα αργότερα πλησίασε επικίνδυνα το πολιτικό αεροδρόμιο, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Καλαμάτας - Μεσσήνης. Στη φλεγόμενη περιοχή έσπευσαν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και με τη συνδρομή δυο αεροσκαφών, τύπου PZL και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να απομακρύνουν τον κίνδυνο από το αεροδρόμιο. Απειλήθηκαν επίσης εργοστάσια, άλλες εγκαταστάσεις και ένα πρατήριο καυσίμων. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε μέχρι το βράδυ αφού έκαψε 50 στρέμματα με καλάμια και χόρτα στη Βιομηχανική Περιοχή.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ανακοινώνονται οι βάσεις!



Στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας και συγκεκριμένα μετά τις 25 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Αναμένεται άνοδος των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτώση στης υπόλοιπης χώρας.

Τις τελευταίες διασταυρώσεις στοιχείων κάνουν οι υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας που έχουν θέσει σε εφαρμογή αυστηρότατους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να είναι απόλυτα έγκυρα τα αποτελέσματα εισαγωγής των υποψηφίων στην ανώτατη εκπαίδευση.

Λόγω της ανακατανομής των θέσεων με μείωση στα κεντρικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ και αύξηση στα περιφερειακά, αναμένεται άνοδος των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτώση σε αυτά της υπόλοιπης χώρας.

Τις χαμηλότερες επιδόσεις των τελευταίων 10 ετών φαίνεται ότι είχαν οι υποψήφιοι στα μαθηματικά κατεύθυνσης. Επομένως, τα άριστα θα είναι πού λιγότερα, κι έτσι οι πολυτεχνικά και φυσικομαθηματικά τμήματα του κέντρου εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν οριακή πτώση. Άρα, οι καλοί μαθητές θα συνωστιστούν στις μεσαίες βαθμολογίες, γεγονός που θα επιδράσει ανοδικά στα περιφερειακά τμήματα. Επίσης, καθοριστικός παράγοντας για την διακύμανση των βάσεων θα είναι και η μείωση των θέσεων σε αρκετές σχολές, όπως οι Ιατρικές. Όμως, όπως φαίνεται, η αναμενόμενη άνοδος θα συγκρατηθεί από τις μέτριες βαθμολογίες στο μάθημα της βιολογίας, κι έτσι αναμένεται ακόμη και πτώση σε κάποια ιατρικά τμήματα. Αυξομειώσεις φαίνεται ότι θα έχουν και οι οικονομικές σχολές, οι οποίες αναμένεται να παρουσιάσουν πτωτική τάση στα τμήματα που απαιτούν υψηλή βαθμολογία και ανοδική στα υπόλοιπα τμήματα. Για ακόμη μία χρονιά οι υποψήφιοι τα πήγαν καλά στα θεωρητικά μαθήματα, κι έτσι, όπως φαίνεται, φιλολογίες και νομικές θα διατηρήσουν τις βάσεις τους στα ίδια επίπεδα με επέρυσι.





Διαβάστε Περισσότερα...

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης...



Την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης προκάλεσαν τα τελευταία κρούσματα ντόπινγκ που ανακαλύφθηκαν στους αθλητές Φανή Χαλκιά και Τάσο Γκούση.
Ο προϊστάμενος της εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος, διέταξε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για την περίπτωση των δύο αθλητών.


Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου θα εξετασθεί εάν έχουν διαπραχθεί παραβάσεις του νόμου περί ντόπινγκ.
Θα διερευνηθούν επίσης τυχόν ευθύνες των προπονητών τους και όσων φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τη Δευτέρα προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση για κύκλωμα αναβολικών στη χώρα μας, μετά και την οριστική αποβολή της Φανής Χαλκιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η ΔΟΕ ζητά να διεξαχθεί έρευνα, για ενδεχόμενη παράβαση νόμων, για τον προπονητή της Φανής Χαλκιά, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, καθώς και άλλοι αθλητές του βρέθηκαν θετικοί στην ίδια ουσία. Ο φάκελος της υπόθεσης Χαλκιά θα διαβιβασθεί στην Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου και τις ελληνικές αρχές.


Από το Πεκίνο όπου βρίσκεται ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης προανήγγειλε νομοσχέδιο κατά του ντόπινγκ που θα προβλέπει αυστηρότατες ποινές.


Όπως επισήμανε στο ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομάτης, η χώρα μας κατέχει την πρωτιά στα κρούσματα αθλητών που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι με 15 περιπτώσεις.Ακολουθούν η Βουλγαρία και η Ρωσία με 11 και 10 κρούσματα αντιστοίχως...






Διαβάστε Περισσότερα...

Έκτακτη Σύνοδος του ΝΑΤΟ



Στις Βρυξέλλες, στρέφεται σήμερα το διεθνές ενδιαφέρον, όπου συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των 26 χωρών μελών του ΝΑΤΟ - συμπεριλαμβανομένης και της Ντόρας Μπακογιάννη - προκειμένου να αξιολογήσουν τις εξελίξεις στον Καύκασο.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, φτάνοντας στις Βρυξέλλες, απηύθυνε μήνυμα προς τη Μόσχα, πως θα πρέπει να επανεξετάσει το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζει και, προς τη Δύση, πως θα πρέπει να εμποδίσει τη Ρωσία στην επίτευξη του στρατηγικού της στόχου. Τα κράτη-μέλη στη σημερινή τους συνεδρίαση αναμένεται να επαναβεβαιώσουν τη στήριξή τους στη Γεωργία στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία, αναλυτές, ωστόσο, επισημαίνουν διάσταση απόψεων όσον αφορά το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξουν ή όχι, συνέπειες για το Κρεμλίνο. Στο μεταξύ, η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Γεωργίας, ξεκίνησε χθες, συνοδευόμενη από αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο πλευρών. "Οι Ρώσοι δεν υποχωρούν, αλλά αναδιπλώνονται σε άλλες περιοχές κι αφήνουν καμένη γη απ’ όπου περνούν", υποστηρίζει η Τιφλίδα. Την ίδια ώρα, η Ρωσία τονίζει ότι έχει δικαίωμα να διατηρήσει ειρηνευτικές δυνάμεις σε μια ουδέτερη ζώνη γύρω από την Νότια Οσετία, η Γεωργία όμως επιθυμεί διεθνή ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή. Πάντως, οι δύο πλευρές προχώρησαν σήμερα σε ανταλλαγή αιχμαλώτων, σε μια κίνηση καλής θελήσεως παρά τη συνεχιζόμενη ένταση. Ανάμεσα στους αιχμαλώτους ήταν και ένας Ρώσος πιλότος, του οποίου το μαχητικό καταρρίφθηκε από τις γεωργιανές δυνάμεις. Από τη Μόσχα έγινε γνωστό ότι έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφάλειας στη Ρωσία καθώς σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες Γεωργιανοί σχεδιάζουν τρομοκρατικές ενέργειες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από τη Γεωργία.


Διπλωματικός πυρετός


Το ΝΑΤΟ αναμένεται να επιβεβαιώσει την υποστήριξή του στην εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας. Η Κοντολίζα Ράις επιθυμεί επίσης να εξασφαλίσει τη δέσμευση των υπολοίπων χωρών μελών για την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας και της Γεωργίας στη Συμμαχία, προκειμένου να αποτραπεί -όπως είπε- ο "στρατηγικός στόχος" της Μόσχας : Να σταματήσει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στην περιοχή που η Μόσχα θεωρεί ως ζώνη επιρροής της. "Θα στείλουμε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ στη Ρωσία να χαράξει μία νέα κόκκινη γραμμή μπροστά από τα κράτη που ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στις βορειοατλαντικές δομές, όπως η Γεωργία κι η Ουκρανία", τόνισε η Ράις, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροσκάφος που τη μετέφερε στις Βρυξέλες ."Είμαστε αποφασισμένοι να αρνηθούμε τους στρατηγικούς στόχους της Μόσχας", τόνισε η Ράις, προσθέτοντας πως κύριο μέλημα της συνόδου στις Βρυξέλλες θα είναι να εξασφαλισθεί πως ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα τηρήσει την υπόσχεσή του να αποσύρει τις δυνάμεις του από το έδαφος της Γεωργίας. Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ εμφανίζονται πάντως διχασμένες ανάμεσα στην "σκληρή γραμμή" που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής, και στη μετριοπαθή στάση έναντι της Μόσχας που εκφράζουν κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία. Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε πάντως ότι δεν θα προσπαθήσει να επισπεύσει την ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ -θέμα που θα επανεξεταστεί το Δεκέμβριο. Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται επίσης σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, Εκα Τκεσελασβίλι, αν και δεν αναμένεται να μιλήσει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, αλλά θα περιοριστεί σε διμερείς επαφές με ορισμένους ομολόγους της, μεταξύ των οποίων και η κ. Ράις. Αύριο, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα μεταβεί στη Βαρσοβία, όπου θα υπογράψει επίσημη συμφωνία με την Πολωνία για την εκεί εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος. Ιδιαίτερα δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Ρωσία, που δηλώνει ότι θα επανεξετάσει τις σχέσεις της με την ατλαντική συμμαχία. "Εάν το ΝΑΤΟ επιχειρήσει να προστατεύσει τη Γεωργία, θα έχουμε προβλήματα στη συνεργασία με τη Συμμαχία. Συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι με τη συνέχιση της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ. Μια τέτοια πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδο", είπε. Στο περιθώριο της σύσκεψης του ΝΑΤΟ θα γίνει συνάντηση της Τρόϊκας του ΟΑΣΕ με συμμετοχή των ΥΠΕΞ της Ελλάδας, της Φινλανδίας, της Ισπανίας και του ΓΓ του Οργανισμού.


Αποχώρηση με βραδείς ρυθμούς


Η σύνοδος των Βρυξελλών πραγματοποιείται τη στιγμή που η αναμενόμενη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Γεωργία καθυστερεί. "Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων έχει ήδη αρχίσει" επανέλαβε σήμερα σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκοζίν. "Φυσικά πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες για την εφαρμογή του (ειρηνευτικού) σχεδίου των έξι σημείων. Η πλήρης αποχώρηση εξαρτάται από την πολιτική του Σαακασβίλι και από τις ενέργειες των δυνάμεών του", είπε ο Ρώσος αξιωματούχος προσθέτοντας: "Θέλουμε να θέσουμε τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη το συντομότερο δυνατόν". Ο Ντμίτρι Ρογκοζίν δήλωσε επίσης ότι "οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη Νότια Οσετία", κατ’ εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και την Τιφλίδα. Στην Τιφλίδα, ο εκπρόσωπος του γεωργιανού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη για ρωσική στρατιωτική αποχώρηση. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μετέδωσε ότι δύο μικρές ρωσικές στρατιωτικές φάλαγγες που προέρχονται από την γεωργιανή βάση του Τεκλάτι, η οποία έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, κατευθύνονται μέσω της πόλης Ζουγκντίντι προς το έδαφος της Αμπχαζίας, γεγονός που είναι πιθανόν να εντάσσεται στη ρωσική επιχείρηση αποχώρησης. Άλλοι δημοσιογράφοι διαπίστωσαν προετοιμασίες στη βάση του Τεκλάτι, που είναι πιθανόν να σημαίνουν ότι θα ακολουθήσει η αποχώρηση και άλλων ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.Νωρίς το μεσημέρι ανακοινώθηκε πως η Μόσχα συμφώνησε με τον ΟΑΣΕ για την άμεση αποστολή 20 στρατιωτικών παρατηρητών στη Γεωργία, αλλά περιμένει ακόμη το πράσινο φως από την Τιφλίδα.


Έκκληση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης


Τα Ηνωμένα Έθνη κι άλλες υπηρεσίες αρωγής εξέδωσαν κοινή έκκληση για τη συγκέντρωση 58,6 εκατ. δολαρίων για την ανακούφιση άνω των 100.000 ανθρώπων που πάσχουν από τις συγκρούσεις στη Γεωργία. Τα χρήματα θα διατεθούν για να εξασφαλισθούν τρόφιμα, φάρμακα, καταφύγια, νερό, υγιεινή κι άλλα βασικά είδη για το επόμενο εξάμηνο, αναφέρει στο ανακοινωθέν του το Γραφείο για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA). Το κονδύλι αυτό θα βοηθήσει εννέα υπηρεσίες του ΟΗΕ και 16 ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς για ν’ ανταποκριθούν στις ανάγκες των 128.700 ανθρώπων, που έχουν ξεσπιτωθεί, ή έχουν πληγεί με τον ένα, ή άλλο τρόπο από τη σύρραξη. Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ έχουν εκφράσει παράπονα για την περιορισμένη πρόσβασή τους στους έχοντες ανάγκη, οι οποίοι-όπως τονίζουν-βρίσκονται διασκορπισμένοι σε πολλά σημεία, καθιστώντας δύσκολη την επιχείρηση εντοπισμού τους. «Εξόν από τους εκτοπισμένους, παραμένουμε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κακή κατάσταση των υπόλοιπων πληγέντων πληθυσμών-πολλούς από τους οποίους χρειάζεται να εντοπίσουμε και ν’ αξιολογήσουμε το μέγεθος των αναγκών τους», τόνισε η Κάθριν Μπραγκ, υποδιευθύντρια του OCHA. «Μολονότι η πιο σφοδρή φάση της βίας φαίνεται να έχει περάσει, έως ότου παγιωθεί η ειρήνη στη χώρα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ν’ ανταποκριθούμε σε μία κρίσιμη και ρευστή ανθρωπιστική κατάσταση», τόνισε η Μπραγκ, που πρόσθεσε ότι οι δωρητές έχουν υποσχεθεί έως τώρα 23 εκατ. δολάρια. Ήδη η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες έχει αρχίσει να στέλνει αεροπορικώς βοήθεια και μία πρώτη φάλαγγα με φορτηγά έφθασε στην εγκαταλελειμμένη πόλη της Γεωργίας Γκόρι το Σάββατο.





Διαβάστε Περισσότερα...

Ανοιχτή Επιστολή στους Τοπικούς Άρχοντες, τις επόμενες μέρες...









Τις επόμενες μέρες...














Ανοιχτή Επιστολή


στους


Τοπικούς Άρχοντες!...



Μια δυναμική παρέμβαση του Trifylianews


που θα συζητηθεί...




"Καλές οι χαρές, οι γιορτές και τα πανηγύρια,



αλλά,



με τα προβλήματα


τί γίνεται;;;..."





Διαβάστε Περισσότερα...

Βρέθηκε χαρακτικό του Πικάσο!...



Η αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη πως επανέκτησε ένα χαρακτικό έργο του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο «Ο Μινώταυρος, οι γυναίκες κι η πηγή», το οποίο είχε κλαπεί τον περασμένο Ιούνιο από το Μουσείο Εστασάου Πινακοτέκα του Σάο Πάολο.
Το χαρακτικό βρέθηκε σε κατοικία σε προάστιο του Σάο Πάολο και βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση, τονίζεται στο ανακοινωθέν της αστυνομία.
Το έργο είχε κλαπεί στις 12 Ιουνίου μαζί με δύο πίνακες βραζιλιάνων καλλιτεχνών, το «Γυναίκες στο παράθυρο» (1962) του Νιτ Καβαλκάντι, και «Ζεύγος» (1919) του Λάσαρ Σεγκάλ, καθώς κι ένα ακόμη χαρακτικό του Πικάσο, το «Ζωγράφος και το μοντέλο του» (1963).
Στις αρχές Αυγούστου, η αστυνομία είχε ανακαλύψει τους πίνακες σε αρτοπωλείο του Σάο Πάολο και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του.
Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η αστυνομία είχε εντοπίσει το άλλο χαρακτικό του Πικάσο (Ο Ζωγράφος και το μοντέλο του) και συνέλαβε έναν ύποπτο ως μέλος της συμμορίας των τριών ατόμων που διέπραξε την κλοπή.
Η αξία των τεσσάρων έργων που εκλάπησαν από την Πινακοτέκα εκτιμάται στα 630.000 δολάρια, συνολικά, και δεν ήσαν ασφαλισμένα.




Διαβάστε Περισσότερα...

«Η Ιταλία περνά καλοκαίρι απαγορεύσεων»



Η βρετανική εφημερίδα The Indipendent δημοσιευει άρθρο με τίτλο "στην Ιταλία απαγορεύονται όλα τα ευχάριστα πράγματα".
Ο βρετανός απεσταλμένος της εφημερίδας αναφέρεται στις πολυάριθμες πρόσφατες αποφάσεις των ιταλών δημάρχων,που θέτουν νέους περιορισμούς και ορίζουν πρόστιμα, για ντόπιους και τουρίστες.
"Στην Γένοβα αναφέρει το άρθρο απαγορεύεται, πλέον, να περπατάει, κανείς στο δρόμο, με μπουκάλι κρασί ή κουτάκι μπίρα στο χέρι. Στην Ρώμη δεν μπορείς να ξαπλώσεις κάτω από τα δέντρα των διάφορων πάρκων για να πιείς το αναψυκτικό σου και ούτε να καθήσεις στα σκαλία τις διάσημης Πιάτσα Ντι Σπάνια με σάντουϊτς στο χέρι. Και το ίδιο ισχύει και για την μεσημεριανή σιέστα,σε ανοικτούς χώρους". Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει, επίσης, ότι από την μια η κυβέρηνση Μπερλουσκόνι, δημιούργησε το υπουργείο για την απλούστευση των νόμων. Από την άλλη, όμως, ο υπουργός Εσωτερικών Μαρόνι επέτρεψε σε δεκάδες δημάρχους να εγκρίνουν νέα, "πρωτότυπα",μέτρα. "Κατά συνέπεια,ο τουρίστας που αποφασίζει να ταϊσει τα περιστέρια στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου,στην Βενετία,εκτός από την επίπληξη του αστυφύλακα, κινδυνεύει να υποχρεωθεί να πληρώσει και χρηματικό πρόστιμο",προσθέτει το άρθρο. Κοντά στην Βενετία,στην παραλία Ερακλέα,η απαγέρευση αφορά τα ανήλικα παιδιά: στόπ στα κάστρα στην άμμο,διότι δημιουργούν προβλήματα στους λουόμενους. Στο δε κοσμικό νησάκι Κάπρι,όπως υπενθυμίζει η "Ιndipendent",αλλά και στο Ποσιτάνο,ξακουστό θέρετρο κοντά στην Νάπολη,απαγορεύεται να περπατάς φορώντας τσόκαρα. Και στο Βιαρέτζιο,έξω από την Φλωρεντία,στους άνδρες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν χωρίς μπλουζάκι και στις γυναίκες με μπικίνι.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι υπουργοί κι ο ίδιος ο "Καβαλιέρε", βρίσκονται σε διακοπές,η επίσημη απάντηση στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας,έφτασε από τον υφυπουργό πολιτισμού, Φραντσέσκο Γκίρο, ο οποίος δήλωσε 'οτι "Πρόκειται για μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση της Ρώμης και από πολλά δημοτικά συμβούλια, με στόχο να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα,η εκμετάλλευση των ανηλίκων, η συσσώρευση σπασμένων γυαλιών στα ιστορικά κέντρα,η καταστροφή των μνημείων. Μέτρα που λαμβάνονται σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, και όχι μόνο". Ο ιταλός υφυπουργός υπογραμμίζει τέλος ότι "δεν βλέπουμε τον λόγο για τον οποίο οι ξένοι τουρίστες πρέπει να φέρονται,εδώ στην Ιταλία, όπως συχνά συμβαίνει, με τρόπο ακριβώς αντίθετο απ' ό,τι έχουν μάθει να ζουν στην δική τους χώρα".





Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση Δαλάι Λάμα με Κουσνέρ και Μπρούνι!!!



Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Δαλάι Λάμα, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Γάλλου προέδρου Κάρλα Μπρούνι, με την ευκαιρία των εγκαινίων βουδιστικού ναού στο Λοντέβ της νοτίου Γαλλίας, ανακοίνωσε γαλλική διπλωματική πηγή.


Το περιβάλλον του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ είχε ανακοινώσει την Πέμπτη πως ο Δαλάι Λάμα θα συναντούσε τον Κουσνέρ την Τετάρτη στη Νάντ.
Όμως ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς είχε δηλώσει πως «δεν μπορούσε» την Τετάρτη, λόγω της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει στο πρόγραμμά του η κρίση στη Γεωργία.
Η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει στις 6 Αυγούστου πως ο Νικολά Σαρκοζί δεν θα μπορέσει να συναντηθεί με τον Δαλάι Λάμα.
Το Πεκίνο είχε προειδοποιήσει τον Σαρκοζί για τις επιπτώσεις που θα είχε μία τέτοια συνάντηση στις σχέσεις Γαλλίας-Κίνας.



http://www.athina984.gr/node/15494


Διαβάστε Περισσότερα...

Tuesday!...


Διαβάστε Περισσότερα...