Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙ.Ο. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ


Η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, υπό τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, όπου συζητήθηκε το Ειδικό Πλαίσιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Πληγεισών Περιοχών από Πυρκαγιές.


Μετά το τέλος της σύσκεψης η κα Καλαντζάκου δήλωσε τα εξής:


"Από την πρώτη κιόλας στιγμή των καταστροφικών πυρκαγιών η Κυβέρνηση δρομολόγησε και υλοποίησε ένα σύνολο μέτρων κοινωνικού και οικονομικού – φορολογικού χαρακτήρα για τη συντομότερη δυνατή ανακούφιση και διευκόλυνση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Σήμερα με το Ειδικό Πλαίσιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Πληγεισών Περιοχών από Πυρκαγιές, που βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση, οι παρεμβάσεις γίνονται ακόμα πιο αποτελεσματικές και ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου μέρους του Πλαισίου είναι η 31.12.2009. Συνολικά, περισσότερα από 2,2 δις ευρώ επενδύονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους στις πυρόπληκτες περιοχές για να μπορέσουν πραγματικά οι πυρόπληκτοι να επουλώσουν τις πληγές τους και να κερδίσουν το μέλλον μέσα από την ανάπτυξη".



Διαβάστε Περισσότερα...

Ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά για την Πορεία Εξέλιξης ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ στο Nομό Μεσσηνίας



Αριθμ. Πρωτοκόλλου :10026

Ημερομηνία Κατάθεσης :17.11.2008

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.


ΘΕΜΑ: Πορεία Εξέλιξης ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ στο Nομό Μεσσηνίας


Τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΓΠΣ) και τα Σχέδια Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) που εκπονούνται στο Νομό Μεσσηνίας, αποτελούν το μοναδικό και απαραίτητο εργαλείο για την παρακολούθηση της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής εξέλιξης της χώρας στον αστικό και περιαστικό χώρο.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μικρά Χωροταξικά - Αναπτυξιακά Σχέδια που προσδιορίζουν την κατεύθυνση βιώσιμης ανάπτυξης όλων των οικισμών του νομού, αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Σύμφωνα με καταγγελίες του ΤΕΕ, των Συλλόγων Διπλωματούχων Μηχανικών και του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών αλλά και σύμφωνα με δεδομένα από την ΚΕΔΚΕ, τα περίπου 350 ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ που αυτή της στιγμή εκπονούνται σε όλη τη χώρα, βρίσκονται σε πλήρες τέλμα, για λόγους που σχετίζονται: α) με την έλλειψη πολιτικής βούλησης της ηγεσίας του Υπουργείου και β) με την αδυναμία επίβλεψης, παρακολούθησης και προώθησης των σχεδίων από τις ΔΙΠΕΧΩ των Περιφερειών, που είναι πλήρως υποστελεχωμένες.
Οι επιπλέον παρεμβάσεις του Υπουργείου για προαπαίτηση αναδρομικής εφαρμογής στα εκπονούμενα από το 2000 Σχέδια στα πλαίσια του Γ΄ΚΠΣ, ειδικών γεωλογικών μελετών (για τις οποίες έχουν προσδιοριστεί αμοιβές στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε οι Δήμοι, ούτε οι ανάδοχοι χωροτάκτες-πολεοδόμοι μηχανικοί) και άλλων τροποποιήσεων των υφιστάμενων ρυθμίσεων, καθυστερούν έτι περαιτέρω την ολοκλήρωσή τους.
Όλες αυτές οι μεταβολές, προκαλούν τρομακτικές καθυστερήσεις και δημιουργούν την αίσθηση ότι γίνονται σκόπιμα από το Υπουργείο προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλα Σχέδια εντατικής εκμετάλλευσης της Ελληνικής γης στις αστικές και περιαστικές περιοχές.
Επιπλέον, οι ρυθμίσεις που αυτή τη στιγμή προβλέπονται στο υπό συζήτηση εκτρωματικό Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού, που βρίσκεται για διαβούλευση στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, δηλαδή οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις σε ένα κείμενο που έχει καταδικαστεί από όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, από τους Συλλόγους των αρμόδιων τεχνικών επιστημόνων, ακόμη και από τους ίδιους του φορείς του Τουρισμού, δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι αποτελούν ένα βολικό μέσο για παραπέρα καθυστερήσεις ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ο βιασμός όλων των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών της χώρας μέσα από την ασύδοτη κερδοσκοπία και την εργολαβική-κατασκευαστική αισχροκέρδεια.
Σε μία χώρα, όπου το νερό και τα απορρίμματα αποτελούν ήδη τα κορυφαία περιβαλλοντικά προβλήματα, προβλέπεται η αυθαίρετη ανάπτυξη, με βάση τις επιλογές κερδοσκόπων, χωρίς κανένα περιορισμό για την εκτίμηση της φέρουσας ικανότητας του κάθε τόπου, δηλ. της δυνατότητάς του να αντέξει οικιστικά, περιβαλλοντικά, αισθητικά, συγκοινωνιακά, καταναλωτικά, τις νέες τουριστικές αποικίες.
Επειδή η ταχεία ολοκλήρωση όλων των ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ που εκπονούνται στο Νομό Μεσσηνίας αποτελεί απαραίτητο εργαλείο των τοπικών κοινωνιών, των παραγωγικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την πορεία προς μια βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα εκπονούμενα ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ του Νομού Μεσσηνίας;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους και ποιες είναι οι προβλέψεις για την στη συνέχεια εφαρμογή τους, δεδομένου ότι οι Δήμοι αδυνατούν να αναλάβουν τη σημαντική δαπάνη εκπόνησης των μελετών Κτηματογράφησης, Πολεοδόμησης και Πράξης Εφαρμογής των πολεοδομικών μελετών;

3. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο για την ταχύτερη προώθηση των ΓΠΣ/ΣΧΟΑΑΠ σε όλη την Ελλάδα;

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2008


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ





Διαβάστε Περισσότερα...

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - «Επικίνδυνη για το περιβάλλον η απόφαση της Περιφέρειας»


«Η απόφαση αυτή του Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, για πρόκληση πυρκαγιών στον Ταΰγετο και παράνομη, αφού καμία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν έχει προηγηθεί».

Τα παραπάνω υποστηρίζουν σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στη Μεσσηνία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης, Μιχάλης Παπαγιαννάκης και Φώτης Κουβέλης.

Η ερώτηση απευθυνόταν στους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ και σε αυτήν αναφέρονταν τα ακόλουθα:

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και οι προηγούμενες εδώ και μια 15ετία, δεν έλυσαν το κρίσιμο περιβαλλοντικό ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής είναι να προχωράτε εσπευσμένα στην καινοφανή και πρωτάκουστη μέθοδο της μπαλοποίησης των σκουπιδιών στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου για να αποφύγει η χώρα μας τα πρόστιμα από την Ε.Ε. από 1/1/2009. Η απόφαση αυτή στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου ανάμεσα στους χώρους μπαλοποίησης και αποθήκευσης, περιλαμβάνει και τον καμένο από τις περσινές πυρκαγιές Ταΰγετο, σε χώρο δίπλα στον υπάρχοντα προσωρινό σκουπιδότοπο, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2003 με ανοχή των πολιτών, αφού το πρόβλημα των σκουπιδιών στην πόλη της Καλαμάτας είχε οξυνθεί πολύ και με τη δέσμευση ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνο για 3 χρόνια. Ο χώρος μπαλοποίησης και μόνιμης αποθήκευσης των σκουπιδιών είναι εντός της ζώνης Natura 2000, που ορίζει η προμελέτη της Ν.Α. Μεσσηνίας για την προστασία του Ταϋγέτου. Πέραν όμως και αυτού του γεγονότος η απόφαση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πρωτοφανής, διότι αντί να προστατεύσει τον Ταΰγετο, ο οποίος και πέρσι υπέστη τρομακτική περιβαλλοντική καταστροφή, τον επιλέγει ως μόνιμο σκουπιδότοπο όλων των Δήμων της τέως επαρχίας Καλαμάτας. Θα πηγαίνουν στον Ταΰγετο δηλαδή τα 2/3 όλων των σκουπιδιών της Μεσσηνίας. Η απόφαση αυτή του Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι: α) επικίνδυνη για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, β) επικίνδυνη για πρόκληση πυρκαγιών στον Ταΰγετο, γ) παράνομη, αφού καμία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν έχει προηγηθεί. Επιπλέον η απόφαση αυτή είναι ακόμα πιο απαράδεκτη και περίεργη γιατί στην Καλαμάτα υπάρχει Μονάδα Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων Καλαμάτας (ΜΟΛΑΚ), η οποία συνειδητά απαξιώνεται, ενώ έχουν διατεθεί 7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της και την επισκευή της από τη μέχρι σήμερα χρήση της. Για όλους αυτούς τους λόγους θα έπρεπε να προχωρήσετε στην οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων όχι μόνο στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, ακολουθώντας τους κανόνες της ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης, που είναι διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και τέλος δημιουργία ΧΥΤΥ και εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων.


Με βάση όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Θα δώσετε εντολή στον Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε από τον σχεδιασμό των χώρων μπαλοποίησης και εναπόθεσης στη Μεσσηνία να εξαιρεθεί η περιοχή Μαραθόλακκα Ταϋγέτου;

2) Γιατί δεν λειτουργεί η ΜΟΛΑΚ, τουλάχιστον για τα απορρίμματα του Δήμου Καλαμάτας στο μεταβατικό στάδιο των 2 - 3 ετών, όπως λέει ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι την οριστική λύση;

3) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά σας για την οριστική λύση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και τι ακριβώς περιλαμβάνει για τη Μεσσηνία;

4) Η προτεινόμενη εγκατάσταση μπαλοποιητών πού αλλού έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και ποια τα αποτελέσματά της;

5) Πώς έχουν συνταχθεί οι μελέτες για την προμήθεια του συστήματος μπαλοποίησης και αληθεύει ότι αφορά μόνο στη δεματοποίηση χαρτιού;

6) Με ποια ΜΠΕ και αδειοδότηση έγινε η επιλογή της Μαραθόλακκας Ταϋγέτου;».



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Προσωρινοί μειοδότες για τους δεματοποιητές



Αναδείχθηκαν οι προσωρινοί μειοδότες στο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προμήθεια εκ μέρους της των δεματοποιητών απορριμμάτων, στο πλαίσιο της προσωρινής διετούς λύσης που προωθείται για τη διαχείριση των σκουπιδιών στους 5 νομούςτης Περιφέρειας.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, όσον αφορά την προμήθεια 7 συνολικά δεματοποιητών για τη Μεσσηνία και τη Λακωνία (4 και 3 αντίστοιχα), προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε -με προσφορά 4.026.067,12 ευρώ- η εταιρεία Polyeco A.E. Για τους υπόλοιπους 4 δεματοποιητές -που προορίζονται για Αργολίδα-Αρκαδία και Κορινθία (2 και 2)- προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η Alphagreen ABEE με προσφορά 3.559.911 ευρώ. Στο μεταξύ, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος -μιλώντας στην «Ε» με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΙΣΑ) Νομού Μεσσηνίας- σχολίασε: «Ολα αυτά είναι αποκλειστικά χειρισμοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεν εμπλέκεται ο Σύνδεσμος. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, την απορία μου γιατί δεν λειτουργεί η ΜΟΛΑΚ. ή, τουλάχιστον, γιατί δεν εγκαθίσταται εκεί ο μπαλοποιητής, σε αντικατάσταση του υφιστάμενου στη μονάδα».


Β.Γ.Μ.


Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"



***Σημειώνουμε πως, για την διαχειριστική "σκουπιδο-ενότητα" σχεδόν όλης της Τριφυλίας ο χώρος που θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής και θα γίνεται και η εναπόθεση των "δεματοποιημένων" σκουπιδιών είναι στα Φιλιατρά, σύμφωνα και με όσα επισήμως έχουν γίνει γνωστά από την Περιφέρεια.




Διαβάστε Περισσότερα...

Προς πιστοποίηση οι υπηρεσίες του Δήμου Κυπαρισσίας


Την διαδικασία πιστοποίησης των υπηρεσιών του ξεκίνησε ο Δήμος Κυπαρισσίας, ήδη στις
αρχές της εβδομάδας.
Την Δευτέρα το απόγευμα υπήρχε σύσκεψη-συνάντηση με όλο το μόνιμο και εποχιακό προσωπικό του δήμου όπου συζητήθηκαν οι διαδικασίες και οι λεπτομέρειες της πιστοποίησης.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η πιστοποίηση είναι αναγκαία για τους δήμους και πρέπει να αποκτηθεί η διαχειριστική επάρκεια για συμμετοχή σε χρηματοδοτήσεις έργων και προμήθειες του Δ‘ ΚΠΣ.
Oπως σημείωσε ο δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης, ήδη σε όλους τους προϊσταμένους των τμημάτων αλλά και στους υπαλλήλους έχει δοθεί το απαραίτητο έντυπο υλικό, το οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί και αφορά στοιχεία για το αντικείμενο απασχόλησής τους.
Τόνισε δε ότι θα πιστοποιηθούν οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου ως προς την επάρκειά τους και τις ταμειακές υποχρεώσεις τους, η τεχνική υπηρεσία για την εκτέλεση έργων και για τις προμήθειες, αλλά και οι διοικητικές υπηρεσίες για τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες.



Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ - 2,45 ευρώ για το λάδι από το Συνεταιρισμό


"Τιμή 2,45 ευρώ το κιλό μέχρι και 9 δέκατα όρισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων για το ελαιόλαδο. Οπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ηλίας Βαρούτσος, αρχίζουν και βελτιώνονται οι ποιότητες ελαιολάδου, λόγω της βροχής, ενώ αυτές τις μέρες φεύγουν τα πρώτα 2 βυτία για την Ιταλία.
«Δειλά δειλά ξεκινά και η τυποποίηση, γιατί δεν έχουμε ακόμα μεγάλες ποσότητες»", σημείωσε σε δηλώσεις του στην "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ο κ. Βαρούτσος.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ "ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ - ΒΑΛΤΑ"...






Σύντομα αναμένεται να γίνει η προκήρυξη της δημοπρασίας για τη βελτίωση του δρόμου "Γαργαλιάνοι - Βάλτα", προϋπολογισμού 1.750.000 ευρώ!


Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Βάλτας και της περιοχής, για το οποίο έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων στο Δ.Σ. Γαργαλιάνων, την Νομαρχία και την Περιφέρεια και για το οποίο ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο της Βάλτας έκαναν πολλές παραστάσεις στα αρμόδια γραφεία, ώστε επιτέλους, να βρεθούν και να δεσμευθούν τα χρήματα για το συγκεκριμένο έργο.


Και από την πλευρά της, πάντως και η Δημοτική Αρχή Γαργαλιάνων "έτρεξε" το θέμα και με την βούληση και την συνδρομή της Νομαρχίας, με την προκήρυξη της δημοπρασίας μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του.


Σημειώνουμε πως για την υλοποίηση του έργου έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Γαργαλιάνων και Ν.Α.Μ.



*** Η Φωτογραφία είναι Αρχείου, από τη σύσκεψη που είχε γίνει για το δρόμο "Γαργαλιάνοι - Βάλτα" τον Ιούλιο στη Νομαρχία.



Διαβάστε Περισσότερα...

Απάντηση Αθανασόπουλου μέσω ΥΠ.ΑΝ. στην Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για το "λουκέτο" στη Δ.Ε.Η. Πύλου...



Απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας, Δ. Κουσελά σχετικά με θέμα το κλείσιμο του υποκαταστημάτος της Δ.Ε.Η στην Πύλο και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, δόθηκε δια μέσω του υπουργού Ανάπτυξης από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Παναγιώτη Αθανασόπουλο.


Ο κ. Αθανασόπουλος συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Η Δ.Ε.Η ως η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και ανάμεσα στις μεγαλύτερες ηλεκτρικές εταιρείες της Ευρώπης χαράσει τη στρατηγική της σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται (παραγωγή, μεταφορά, διανομή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας) με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση της αποδοτικότητάς της, προς όφελος των πελατών της, των εργαζομένων της, των μετοχών της και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα.
Ειδικότερα, για τη βελτίωσή της στα θέματα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας κι εξυπηρέτησης των 7,4 εκατομμυρίων πελατών της, παρακολουθεί όλες τις διεθνείς εξελίξεις στα σύγχρονα συστήματα και μεθόδους εξυπηρέτησης, συγκρίνει τις αποδόσεις της με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και στη συνέχεια μελετά, σχεδιάζει και εφαρμόζει με τις κατάλληλες προσαρμογές τα συστήματα αυτά στην Ελληνική αγορά.
Στα πλαίσια αυτά ήδη προσφέρει στους πελάτες της νέους σύγχρονους τρόπους εξυπηρέτησης, όπως ενδεικτικά αναφέρονται, εξόφληση των λογαριασμών μέσω παγίων εντολών τραπέζης, μέσω ΑΤΜ ή και ταμείων συνεργαζομένων τραπεζών, μέσων των ΕΛΤΑ, αλυσίδων Super Market και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εισπράξεων λογαριασμών για τρίτους.
Εξυπηρέτηση των πελατών της από οποιοδήποτε κατάστημα της Δ.Ε.Η. για οποιοδήποτε θέμα τους. Εγκατάσταση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Κέντρου Αλληλογραφίας (e-mail) μέσω της ιστοσελίδας της Δ.Ε.Η. για άμεση εξυπηρέτηση.
Διάθεση στην Ιστοσελίδα της Δ.Ε.Η. λεπτομερών απαντήσεων για τα συχνότερα ερωτήματα των πελατών.
Επιπλέον, έχει ήδη προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον η εφαρμογή της εξυπηρέτησης μέσω του Διαδικτύου και της πλήρους τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των πελατών πανελλαδικά με σύγχρονα μηχανογραφικά συστήματα και Call Centers.
Ειδικότερα για τους πελάτες της ευρύτερης περιοχής της Πύλου η εξόφληση των λογαριασμών θα μπορεί να γίνει μέσω των ΕΛΤΑ, στις συνεργαζόμενες τράπεζες στην Πύλο (Αγροτική, Εμπορική και Εθνική) καθώς και στην εταιρεία ταχυμεταφορών ACS που βρίσκεται στην πλατεία Οικονομίδη, καθώς και στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του κ. Σάκκουλα Αθανάσιου ,που βρίσκεται επί της οδού Φιλελλήνων 8 στην Πύλο, που τους παρέχουν συναφείς υπηρεσίες με τη Δ.Ε.Η.
Επιπλέον, έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε στα ΕΛΤΑ Πύλου και στην Αγροτική Τράπεζα να υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης και μετά τη λήξη του λογαριασμού χωρίς καμία επιβάρυνση. Για τα υπόλοιπα εμπορικά τους θέματα θα εξυπηρετούνται τηλεφωνικά είτε με επιτόπια μετάβαση στα παρακείμενα καταστήματα, είτε στην Καλαμάτα, είτε στα Φιλιατρά, είτε σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα της Δ.Ε.Η.
Τέλος σημειώνεται ότι η οργάνωση των περιφερειακών κλιμακίων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και η βέλτιστη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού της αποτελεί αντικείμενο συνεχούς μελέτης των αρμοδίων Υπηρεσιών της ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου σε κάθε γεωγραφικό χώρο με βάση τις συνθήκες, που διαμορφώνονται κάθε φορά, σε συνδυασμό με τη συγκράτηση του κόστους εκμετάλλευσης σε αποδεκτά επίπεδα
».




Διαβάστε Περισσότερα...

Ε.Σ.ΔΙ.Σ.Α. Μεσσηνίας - Σύμβαση για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου



Σε ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για την ταχύτατη προώθηση της συνολικής λύσης του προβλήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Νομού Μεσσηνίας, προχώρησε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Ε.Σ.ΔΙ.Σ.Α.).

Έτσι, μετά την περιβαλλοντική και τεχνοοικονομική μελέτη που ήδη ανατέθηκαν και ξεκίνησαν να εκπονούνται, ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δήμαρχος Μεσσήνης, Κώστας Σπυρόπουλος, υπέγραψε τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου τη Σύμβαση για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου (Master Plan) με την ανάδοχο εταιρεία «OLYFOR Α.Ε. – Σύμβουλοι Φορέων Υλοποίησης Έργων και Προγραμμάτων», κατόπιν ολοκλήρωσης των διαδικασιών του σχετικού διαγωνισμού.

Σκοπός του Master Plan είναι η μελέτη και η εξασφάλιση όλων των νομικών, τεχνικών και οικονομικών παραμέτρων που θα οδηγήσουν σε ένα βέλτιστο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Νομού Μεσσηνίας, έτσι ώστε να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην ανεξέλεγκτη διάθεση και, ταυτόχρονα, να αξιοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των παραγόμενων απορριμμάτων για σκοπούς υπέρ του κοινωνικού συνόλου, όπως η παραγωγή ενέργειας, η ανάκτηση χρήσιμων υλικών, η παραγωγή υλικών για τη γεωργία κ.λπ.

Με τον τρόπο αυτόν, ο ΕΣΔΙΣΑ:

•καθίσταται μεταξύ των πρώτων φορέων στη χώρα μας που θα πετύχουν τους στόχους και θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Κοινοτικής Οδηγίας 99/31 ΕΚ, που τίθενται για όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε., σχετικά με την υποχρέωση εκτροπής των βιοαποδομήσιμων υλικών από τους ΧΥΤΥ.

•συμβάλλει καθοριστικά στην αποκατάσταση των βλαβών που έχει υποστεί το περιβάλλον και στην εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς και της βιωσιμότητας και της αειφορίας των τοπικών κοινωνιών.

Το έργο του Συμβούλου θα διαρκέσει συνολικά 12 μήνες και χωρίζεται σε δύο φάσεις:

-Στην α’ φάση, διάρκειας 7 μηνών, θα συνταχθούν τα εναλλακτικά σενάρια, θα μελετηθεί ο προϋπολογισμός και τα λοιπά στοιχεία κοινωνικής και οικονομικής βιωσιμότητας των λύσεων και θα υποστηριχθούν οι διαδικασίες για την έκδοση των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

-Στη β’ φάση, διάρκειας 5 μηνών, θα συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει την υλοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, θα αξιολογηθούν οι προσφορές των υποψηφίων και θα υπογραφεί η σύμβαση.

Η χρηματοδότηση του Master Plan γίνεται από το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. και η χρηματοδότηση των έργων που θα προδιαγραφούν για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Νομού Μεσσηνίας θα γίνει με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ή/και του ιδιωτικού τομέα.



Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Ζημιές από χαλάζι και ανεμοθύελλα στην Τριφυλία...


Ζημιές προκλήθηκαν στην αγροτική περιοχή της Τριφυλίας από την χαλαζόπτωση που είχαμε κατά περιοχές τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως κι από ανεμοθύελλα. Ηδη γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας έκαναν μια πρώτη καταγραφή των εκτάσεων και των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από τα καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι προχθες το μεσημέρι, οι ζη-
μιές σε φυλλώδη λαχανικά όπως μαρούλια και αϊσμπεργκ φτάνουν περίπου τα 200 στρέμματα, σε λάχανα και κουνουπίδια τα 100 περίπου στρέμματα, σε πατάτες τα 50 και στις υπόλοιπες υπαίθριες καλλιέργειες όπως ντομάτες, τα 50-80 περίπου στρέμματα.

Οι ζημιές αυτές εντοπίζονται στις περιοχές Κυπαρισσίας, Τερψιθέας, Φαρακλάδας, Σπηλιάς και Αρμενιών.
Ζημιές εντοπίζονται και σε ελιές όπου έχει πέσει ο καρπός τόσο στις παραπάνω περιοχές όσο και στην περιοχή των Γαργαλιάνων, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Μαράθου - Γρηγοράκη.
Σημειώνεται ότι όπου έχουν προκληθεί ζημιές οι παραγωγοί θα πρέπει να ενημερώνουν τους ανταποκριτές του Οργανισμού ΕΛΓΑ ώστε να προχωρούν σε αναγγελία των ζημιών, όπως έγραψε η "Ελευθερία".




Διαβάστε Περισσότερα...

Διαμαρτυρία του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για την τιμή του ελαιολάδου

Είμαστε σχεδόν στην μέση της Ελαιοκομικής περιόδου και το λάδι ως προϊόν αντιμετωπίζει 6 αρνητικές συγκυρίες:
1. Μειωμένη παραγωγή λόγω παγετού στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2008
2. Χαμηλές τιμές
3. Ποιότητα όχι καλή σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές
4. Μη έγκαιρη καταβολή της επιδότησης
5. Τεράστια αύξηση κοστολογίου (λιπάσματα κλπ)
6. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δεν νοθεύεται

Οι παραπάνω παράγοντες αναγκάζουν όλους εμάς να ζούμε σε καθεστώς ανασφάλειας και να συλλέγουμε το προϊόν μας για συναισθηματικούς λόγους και μόνο γιατί κέρδος δεν υπάρχει.
Αυτό θα έχει σαν συνέπεια στο άμεσο μέλλον να έχει και η καλλιέργεια της ελιάς, την τύχη της σταφίδας (εκρίζωση με το χρυσωμένο χάπι της αποζημίωσης).

Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τα όπλα γι αυτό και καλούμε κάθε ελαιοπαραγωγό, κάθε αγρότη, να δημιουργήσει αγροτικούς συλλόγους ακόμα και στο πιο μικρό χωριό.

Αγροτικούς συλλόγους με ταξικό προσανατολισμό, ωστε να είναι ικανοί να υπερασπίζουν τον μόχθο και τον ιδρώτα μας, με συνέπεια να ξεκινήσει η αρχή τέτοιων αντιστάσεων που θα είναι ικανές να ανατρέψουν τις συγκεκριμένες πολιτικές που οδήγησαν τα προϊόντα σε αυτά τα χάλια.

Συνάδελφοι αγρότες πρέπει να απαιτήσουμε ενιαία τιμή για τις οξύτητες από 0,5 - 1.
Εδώ προτρέπουμε και την ΕΑΣ Μεσσηνίας να ακολουθήσει αυτήν την πρακτική γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών.
Πρέπει να απαιτήσουμε την αποζημίωση μας από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό γιατί η ζημιά μας είναι από 70% και πάνω ο δε νόμος ορίζεις τι 30%.

Κάποιοι κύκλοι προωθούν την συμβολαιακή γεωργία ως λύση των προβλημάτων.
Φίλοι αγρότες είναι άλλη μια παγίδα να γίνουμε δούλοι των βιομηχανιών εκμεταλλευσης αγροτικών προϊόντων.
Αντισταθείτε στις λογικές και πολιτικές αυτού του είδους.
Γνωρίζουμε πολυ καλά τι έπαθαν οι συνάδελφοι κτηνοτρόφοι από τα αντίστοιχα βιομηχανικά καρτέλ γάλακτος.
Η μόνη καθαρή λύση για όλους εμάς τους αγρότες είναι να παραμείνουν τα προϊόντα στον απόλυτο έλεγχο μας και όχι στα χέρια της βιομηχανίας.

Μέχρι πριν δυο χρόνια ως προϊόν το ελαιόλαδο σε ποσοστό 70 - 80% το διακινούσαν οι ίδιοι οι παραγωγοί.
Σήμερα οι συσχετισμοί έχουν αντιστραφεί με συνέπεια να φτάσει η τιμή στα αζήτητα.

Σας καλούμε στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο Δήμος Νέστορος στην πλατεία της Χώρας την Παρασκευή 21/11/2008 και ώρα 6 το απόγευμα με τα παραπάνω ζητήματα.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.
Αγροτικός σύλλογος σε κάθε χωριό για την ανατροπή των πολιτικών που μας καταδικάζουν στην φτώχεια.


Για το Δ. Σ.

Ο πρόεδρος
Αριστοτέλης Καναβός

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος


Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ...



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να δοθούν, επιτέλους, αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν τα ελαιόδεντρά τους από τον παγετό της 17ης και 18ης Φεβρουαρίου, διοργανώνει την Παρασκευή ο Δήμος Νέστορος...


Με ανακοίνωση που έχει εκδώσει ο Δήμαρχος Νέστορος Αναστάσιος Τσορώνης καλεί τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που τα ελαιόδεντρά τους επλήγησαν από τον παγετό, να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Χώρας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:


«Φίλοι ελαιοπαραγωγοί.

Στην περιοχή μας βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκομιδή του ελαιόκαρπου.Το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών έχει πληγή σε πολύ μεγάλο βαθμό και προβλέπεται μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά.Έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένα στον Οργανισμό ΕΛ.Γ.Α. και στα Π.Σ.Ε.Α. προκειμένου να τύχουν αποζημίωσης για τον καρπό που χάθηκε από τον παγετό της 17ης και της 18ης Φεβρουαρίου στην περιοχή μας. Παραδώσαμε ιδιοχείρως υπόμνημα στον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όταν και κατέβηκε στην Καλαμάτα. Οι ανωτέρω υπηρεσίες σε απαντήσεις τους ζητούν να υπάρχει μείωση της παραγωγής από τον παγετό σε επίπεδο Νομού τουλάχιστον 30% και υποστηρίζουν ότι τέτοια ζημιά δεν υφίσταται από τα στατιστικά στοιχεία που έχουν, ανεξάρτητα αν σε κάποιους παραγωγούς έχει καταστραφεί ολοσχερώς όλη η παραγωγή τους.Αποστείλαμε προς όλες τις υπηρεσίες και δημοσιεύσαμε ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που επισημαίνουμε τις μεγάλες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή.Φίλοι ελαιοπαραγωγοί, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της δικής σας αγωνίας, για αυτό σας καλούμε στις 21 Νοεμβρίου 2008 ημέρα Παρασκευή και ώρα 6 μ.μ στην κεντρική πλατεία της Χώρας, έδρας του Δήμου Νέστορος, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου όλοι μαζί να καταδείξουμε το μέγεθος της καταστροφής στον ελαιόκαρπο αλλά και να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από κάθε αρμόδια υπηρεσία.Οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής μας αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης τη φετινή ελαιοπαραγωγική χρονιά 2008-2009 και πρέπει να υπάρξουν ενισχύσεις και αποζημιώσεις από τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της Γεωργίας, έστω και κατά παρέκκλιση.Η καταστροφή στον ελαιόκαρπο, οι χαμηλές τιμές του ελαιόλαδου, οι υπέρογκες αυξήσεις των τιμών των λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων και οι αυξήσεις στα μεροκάματα, είναι ένα σύνολο δυσμενών παραγόντων που καθιστούν προβληματική την καλλιέργεια αλλά και την επιβίωση των ελαιοκαλλιεργητών στην περιοχή μας και με το δεδομένο ότι η ελιά είναι μονοκαλλιέργεια για το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού μας.Φίλοι ελαιοπαραγωγοί, επειδή και το 2004 και το 1987 εδόθησαν αποζημιώσεις για αντίστοιχες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή, πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο και μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημά σας για να μπορέσετε να καλύψετε στοιχειωδώς τα έξοδα της χρονιάς».


Αξίζει να σημειώσουμε πως με δηλώσεις του στα Τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Τσορώνης έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σε όλους τους Φορείς και Συλλόγους της περιοχής καθώς και στις τοπικές Αρχές όμορων Δήμων.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Καθυστερεί ο «Θησέας» στο Δήμο Αυλώνος...




Το γεγονός ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να δώσει πρωτόκολλο καθυστερεί μια σειρά έργα του προγράμματος “Θησέας“ στο Δήμο Αυλώνος, όπως τόνισε στην “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ“ ο δήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς την ηλεκτρονική υποστήριξη για το πρωτόκολλο στην Περιφέρεια την είχε η εταιρεία “Altec”, η οποία όμως ως γνωστόν εδώ και λίγο καιρό σταμάτησε τη λειτουργία της λόγω οικονομικού αδιεξόδου. Ετσι και η Περιφέρεια έμεινε χωρίς πρωτόκολλο.
Το άσχημο, όπως είπε ο κ. Φιλντίσης, είναι ότι στο δήμο του έχουν μπλοκαριστεί μια σειρά έργα του “Θησέα“ και έτσι έχουν μείνει όλα πίσω, ενώ είναι άγνωστο πότε θα ξεπεραστεί το πρόβλημα. Σημείωσε δε ότι τα έργα αυτά αφορούν αλλαγές δικτύων ύδρευσης, επεκτάσεις δικτύων και υδροδοτήσεις, ενώ σε σύνολο φτάνουν το 1,5 εκ. ευρώ.










Διαβάστε Περισσότερα...

«ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ»


Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας διοργανώνουν μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «Το παιδί στη σύγχρονη εποχή μέσα από την τεχνολογία».


Ο ρόλος της τηλεόρασης το Internet το ηλεκτρονικό παιχνίδι το κινητό τηλέφωνο και η ακτινοβολία.

Επιρροές – επιδράσεις – επιπτώσεις.

Ο ρόλος του γονέα και του εκπαιδευτικού.

Ερωτηματικά και απαντήσεις.


Στην εκδήλωση α συζητηθούν οι επιδράσεις και οι επιπτώσεις των σύγχρονων τεχνολογιών (Τηλεόραση – υπολογιστής - Internet - κινητά τηλέφωνα) στο παιδί.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Αλέκος Παπαδόπουλος" στο Τ.Ε.Ε. Κυπαρισσίας.


Σε αυτή συμμετέχουν και θα μιλήσουν οι:


Μαρία Χριστοπούλου, υποψ. Διδάκτωρ του Εθν. Μετσόβ. Πολυτεχνείου σε θέματα ακτινοβολιών με Θέμα: "Ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων και υγεία. Παιδί και κινητό τηλέφωνο."


Κορμάς Γιώργος, υποψ. διδάκτωρ πανεπιστημίου Αθηνών - Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πρόληψης και Αγωγής Υγείας με Θέμα: «Εθισμός και κίνδυνοι στο διαδίκτυο».


Παππά Βασιλική, Ψυχολόγος - Πρόεδρος και Επιστημονική Υπεύθυνη Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων με θέμα: "Τα παιδιά και ο κόσμος των Μ.Μ.Ε.".



Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ! ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ...



Παρακαλώ προωθήστε το σε όλες τις γυναίκες στις ζωές σας.

Μητέρες, κόρες, αδελφές, θείες, φίλες, κ.λπ....


Ένα σπάνιο είδος καρκίνου του μαστού βρέθηκε... Μια κυρία ανέπτυξε μια αναφυλαξία στο στήθος της, παρόμοια με αυτήν των νέων μητέρων που θηλάζουν. Επειδή η μαστογραφία της ήταν καθαρή, ο γιατρός την θεράπευσε με τα αντιβιοτικά για τις μολύνσεις. Μετά από 2 κύκλους, συνέχισε να γίνεται χειρότερα, έτσι ο γιατρός της την έστειλε για μια άλλη μαστογραφία. Αυτή τη φορά παρουσίασε μια μάζα. Η βιοψία Α βρήκε μια γρήγορα αυξανόμενη κακοήθεια. Αρχισε χημειοθεραπείες προκειμένου να μειωθεί η αύξηση, κατόπιν μια μαστεκτομή, εκτελέσθηκε κατόπιν ένας πλήρης κύκλος χημειοθεραπείες, κατόπιν ακτινοβολία. Μετά από περίπου 9 μήνες έντονης επεξεργασίας, της δόθηκε ένας 'καθαρός λογαριασμός' υγείας. Για το επόμενο έτος της ζωής της ζούσε την κάθε ημέρα στο maximum. Κατόπιν ο καρκίνος επέστρεψε στην περιοχή του συκωτιού. Έκανε 4 θεραπείες και αποφάσισε ότι ήθελε την ποιότητα στη ζωή της, όχι τα μετέπειτα αποτελέσματα των χημειοθεραπειών. Είχε 5 μήνες ζωής και προγραμμάτισε κάθε λεπτομέρεια των τελευταίων αυτών ημερών. Μετά από μερικές ημέρες, που χρειάστηκε να παίρνει μορφίνη για τον πόνο, πέθανε.


Άφησε αυτό το μήνυμα για να παραδοθεί στις γυναίκες παντού:


Γυναίκες, ΠΑΡΑΚΑΛΩ να είστε άγρυπνες σε οτιδήποτε δεν είναι κανονικό, να είστε επίμονες και να πάρετε βοήθεια το συντομότερο δυνατόν. Ασθένεια Paget: Είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου του μαστού, και είναι έξω από το στήθος, στη θηλή. Εμφανίζεται ως αναφυλαξία, που αργότερα γίνεται τραύμα με μια φλοιώδη εξωτερική άκρη. Δεν θα το είχα υποψιαστεί οτι μπορεί να είναι καρκίνος του μαστού αλλά ήταν. Η θηλή μου δεν μου φάνηκε καθόλου διαφορετική, αλλά η αναφυλαξία με ενόχλησε κι έτσι πήγα στο γιατρό. Μερικές φορές ήταν επώδυνο, αλλά εκτός από αυτό δεν με ενόχλησε. Ήταν άσχημο και ενοχλητικό και δεν μπορούσε να γιατρευτεί με όλες τις κρέμες που ορίστηκαν από το γιατρό και το δερματολόγο μου που μου τις είχε χορηγήσει και για τη δερματίτιδα στα μάτια μου ακριβώς πριν από αυτό το ξέσπασμα. Φάνηκαν ότι ενδιαφέρθηκαν λίγο αλλά δεν με προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να είναι καρκίνος.Τώρα, υποψιάζομαι ότι πολλές γυναίκες δεν ξέρουν ότι ένα τραύμα ή μια αναφυλαξία στη θηλή μπορεί να είναι καρκίνος του μαστού. (Το δικό μου άρχισε ως κόκκινο σπυράκι. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την ασθένεια Paget της θηλής είναι ότι τα συμπτώματα που εμφανίζονται φαίνονται να είναι αβλαβή. Συχνά νομίζουμε ότι είναι μια δερματική μόλυνση, όμως αυτό μας οδηγεί σε καθυστερήσεις στην ανίχνευση του προβλήματος και την προσοχή που πρέπει να δείξουμε.) Ποια είναι τα συμπτώματα;1. Μια επίμονη ερυθρότητα, στάξιμο της θηλής σας που προκαλεί και το έγκαυμα (όπως δήλωσα, το δικό μου δεν με έκαιγε πολύ, και δεν είχε κανένα στάξιμο, αλλά είχε μια κρούστα κατά μήκος της εξωτερικής άκρης σε μια πλευρά) 2. Μια πληγή στη θηλή σας που δεν θα θεραπευτεί. (Η δική μου ήταν μια υπόλευκη παχιά περιοχή του κέντρου της θηλής). 3. Συνήθως μόνο μια θηλή επηρεάζεται. Πώς εντοπίζεται; Ο γιατρός σας θα κάνει εξέταση και πρέπει να προτείνει μια μαστογραφία και των δύο στηθών, που πρέπει να γίνει αμέσως. Ακόμα κι αν η ερυθρότητα και το στάξιμο μοιάζουν πολύ με δερματίτιδα (ανάφλεξη του δέρματος), ο γιατρός σας πρέπει να υποψιαστεί τον καρκίνο εάν η πληγή είναι μόνο σε ένα στήθος. Ο γιατρός σας πρέπει να διατάξει μια βιοψία της πληγής σας για να επιβεβαιώσει τι συμβαίνει. Αυτό το μήνυμα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να μεταφερθεί προς όσο το δυνατόν περισσότερους από τους συγγενείς και τους φίλους σας. Θα μπορούσε να σώσει τη ζωή κάποιου. Ο καρκίνος του μαστού μου αναπαράχθηκε με μεταστάσεις στα κόκαλα μου αφού πήρα μεγάλες δόσεις χημειοθεραπείας, 28 ακτινοβολίες και έκανα λήψη Tamaxofin. Εάν αυτό ήταν εντοπισμένο ως καρκίνος του μαστού στην αρχή, ίσως δεν θα είχε κάνει μεταστάσεις...


ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ:


Είναι άσχημο το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν γνωρίζουν την ασθένεια Paget. Εάν, με το να κάνετε forward αυτό το mail, μπορούμε να ενημερώσουμε τους άλλους από τον πιθανό κίνδυνό της, βοηθάμε τις γυναίκες παντού. Παρακαλώ, εάν μπορείτε, πάρτε μια στιγμή για να διαβιβάσετε αυτό το μήνυμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ειδικά στην οικογένεια και τους φίλους σας. Διαρκεί μόνο μια στιγμή, όμως τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να σώσουν μια ζωή. --


ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ, ΓΙΝΕΣΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ...



***Ευχαριστούμε το φίλο Γιώργο που μας έστειλε το εν λόγω μήνυμα.




Διαβάστε Περισσότερα...

Κάλεσμα! "ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ"






Με αφορμή το πρωτόγνωρο κύμα απεργιών πείνας από τους κρατούμενους στις Ελληνικές φυλακές αλλά και την εγκληματική αποσιώπησή του από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, για τη Δημοκρατία και την προάσπιση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων καλούμε όλους όσους διατηρούν μπλογκς, διαδικτυακά φόρα και όχι μόνο να δημοσιεύσουν ταυτόχρονα και συντονισμένα στις 20 Νοεμβρίου 2008, ημέρα Πέμπτη, το παρακάτω κείμενο και όλους του χρήστες του διαδικτύου να το υπογράψουν.

Όχι στο Όνομά μας

“Είναι απαράδεκτη η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές. Είναι κύριο θέμα η ριζική αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος”.
Κάρολος Παπούλιας, 6/11/08

“Είμαστε άνθρωποι – κρατούμενοι. Άνθρωποι, λέω”
- Βαγγέλης Πάλλης, Κρατούμενος, 9/11/08

Από τις τρεις Νοεμβρίου μία εκκωφαντική κραυγή συνταράσσει τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας. Από τις τρεις Νοεμβρίου σύσσωμοι οι κρατούμενοι όλης της χώρας κατεβαίνουν σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο : τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. Απέναντί τους αντιμετωπίζουν την εκκωφαντική σιωπή των κραταιών ΜΜΕ και την παντελή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας. Σε αυτές τις πρακτικές όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ.

Η κατάσταση στις Ελληνικές φυλακές είναι απερίγραπτη και μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο με τη σκληρή γλώσσα των μαθηματικών. Στα κατ’ επίφαση “σωφρονιστικά” ιδρύματα της χώρας έχουν καταγραφεί συνολικά
417 θάνατοι την τελευταία δεκαετία, ενώ ο ρυθμός τους έχει απογειωθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε σήμερα να σβήνουν στα χέρια του κράτους τέσσερις άνθρωποι το μήνα. Η πληρότητα αγγίζει το 168% (10.113 κρατούμενοι για 6.019 θέσεις) με την αναλογία χώρου για κάθε άνθρωπο να φτάνει σε περιπτώσεις το 1τμ. Με ημερήσιο κρατικό έξοδο ανά κρατούμενο τα 3,60 Ευρώ τα συσσίτια που παρέχονται είναι άθλια, οι υποδομές θυμίζουν μεσαίωνα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ελλιπέστατη. Συγχρόνως, το Ελληνικό δικαστικό σύστημα στέλνει στη φυλακή έναν στους χίλιους κατοίκους της χώρας με τους έγκλειστους χωρίς δίκη (υπό προσωρινή κράτηση) να αγγίζουν το 30% του συνολικού αριθμού των κρατουμένων. Αν η ποιότητα μίας Δημοκρατίας κρίνεται από τις φυλακές της, τότε η Δημοκρατία μας ασθμαίνει. Αν η τιμώρηση παραβατικών συμπεριφορών με εγκλεισμό γίνεται από το κράτος στο όνομα της κοινωνίας, τότε για την κατάσταση στις Ελληνικές φυλακές είμαστε όλοι υπόλογοι, με συντριπτικές όμως ευθύνες να αναλογούν στην κρατική μηχανή. Σε αυτή την πραγματικότητα όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο απαντούμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από επίσημους φορείς για τις Ελληνικές φυλακές σκιαγραφούν εικόνα κολαστηρίων.
Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (2007) διαπιστώνει βασανιστήρια, απάνθρωπη μεταχείριση και απειλές κατά της ζωής κρατουμένων, σειρά παραβιάσεων αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης, ελλείμματα στη διερεύνηση και τιμωρία των ενόχων, αποσιώπηση περιστατικών βίας με την συμπαιγνία ιατρών και φυλάκων, απαράδεκτες συνθήκες ιατρικής περίθαλψης και ιατρικού ελέγχου στους κρατούμενους κλπ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει εκδώσει σειρά καταδικαστικών για την Ελλάδα αποφάσεων που αφορούν κακομεταχείριση ή/και παραβιάσεις άλλων δικαιωμάτων κρατουμένων από σωφρονιστικές αρχές. Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει πάρει απόφαση - καταπέλτη για τα κακώς κείμενα στις φυλακές, προτείνοντας άμεσες δράσεις για την επίλυση τους. Ο Συνήγορος του Πολίτη διαμαρτύρεται για την παντελή έλλειψη συνεργασίας των αρμόδιων κρατικών φορεών μαζί του, λόγω της οποίας έχει ουσιαστικά απαγορευτεί η είσοδός του στις φυλακές της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι δικηγορικοί σύλλογοι όλης της χώρας, μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία, και πολλοί πολιτικοί/κοινωνικοί φορείς καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση και ζητούν ευρύτερη συνεργασία για το ξεπέρασμα του προβλήματος. Αν ανθρώπινα είναι τα δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε ανθρώπινο ον, κάθε στέρησή τους στις Ελληνικές φυλακές αποτελεί ανοιχτή πληγή για την κοινωνία μας. Σε αυτή την κατάσταση όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο απαντούμε ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

Με την απεργία πείνας οι κρατούμενοι καταφεύγουν στο τελευταίο οχυρό αντίστασης, που τους έχει απομείνει, το σώμα τους. Είχε προηγηθεί
έσχατη έκκλησή τους προ μηνός προς τους ιθύνοντες να ενσκήψουν στο πρόβλημα, καθώς δεν πήγαινε άλλο. Για να λύσουν την απεργία πείνας ζητούν την ικανοποίηση αιτημάτων, που αποκαθιστούν την χαμένη τους αξιοπρέπεια και επανακτούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους, αιτημάτων συγκεκριμένων, αξιοπρεπών και άμεσα υλοποιήσιμων. Απέναντι στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων η πολιτική ηγεσία εξαντλεί τη δράση της σε αδιαφορία, υποσχέσεις και καταστολή των κινημάτων τους. Τυχόν αδιαφορία και αναλγησία της πολιτικής ηγεσίας όμως και σε αυτή τη φάση θα σημαίνει νεκρούς απεργούς πείνας. Στη μετωπική λοιπόν σύγκρουση που επιλέγουν οι κρατούμενοι της χώρας για τη διεκδίκηση των ανθρωπίνως αυτονόητων δε μπορούμε να μένουμε απαθείς σταυρώνοντας τα χέρια και περιμένοντας τις ειδήσεις των θανάτων από τις απεργίες πείνας αλλά θα σταθούμε αλληλέγγυοι. Αν η περιφρούρηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβάλλουν την επαγρύπνιση όλων μας, τώρα είναι λοιπόν η στιγμή να πάρουμε θέση όλοι απέναντι στο πρόβλημα χωρίς αδιαφορίες και υπεκφυγές.
Απέναντι στην τεταμένη κατάσταση στις φυλακές όλης της χώρας όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο καθιστούμε την πολιτική ηγεσία απολύτως υπεύθυνη για ό,τι συμβεί και απαιτούμε άμεσα την τόσο θεσμική όσο και στην πράξη ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Την 21η Νοεμβρίου το κείμενο αυτό θα σταλεί σε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου και σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς μέσων μαζικής ενημέρωσης με την προτροπή της αναδημοσίευσής του. Το κείμενο προς αποστολή θα φέρει τους υπερσυνδέσμους (URL) από όλες τις ιστοσελίδες, που το υιοθέτησαν.



Η ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Μπορεί τα κυρίαρχα ΜΜΕ και ιδίως η τηλεόραση να αποσιωπούν συστηματικά τα γεγονότα στις Ελληνικές φυλακές, ωστόσο και ενώ 7.000 κρατούμενοι διανύουν την τρίτη εβδομάδα απεργίας πείνας, η οποία ήδη μετρά δύο νεκρούς, η μπλογκόσφαιρα βοά από δημοσιεύσεις για τον αγώνα τους. Την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, στέλνουμε όλοι συντονισμένα το δικό μας μήνυμα, δημοσιεύοντας το κείμενο - κάλεσμα “Όχι στο Όνομά μας” ή όποιο άλλο σχετικό κείμενο επιθυμούμε.




Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΥΡΙΟ, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΑΣΤΟΛΗ" ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"...



Αύριο, πιθανότατα, ίσως ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, θα ξεκαθαριστεί το θέμα της "αναστολής" του "Καποδίστρια 2"...


Στις 11 το πρωί, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ και ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να ενημερώσει τους εκπροσώπους των αιρετών για όλα τα τρέχοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για το ζήτημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κατά την αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ θα συζητηθούν επίσης τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2009, με βάση τα δεδομένα του σχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Επίσης θα συζητηθούν θέματα που θα απασχολήσουν το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, το οποίο συνέρχεται στις 26-28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς η νέα Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της ΚΕΔΚΕ, του ΟΚΑΝΑ και της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης.


Σημειώνουμε επίσης πως στο Πρόγραμμα του ετήσιου τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ δεν υπάρχει Θεματικός Κύκλος συζήτησης για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, κάτι που δείχνει ότι "πάει περίπατο" ο "Καποδίστριας 2", τουλάχιστον για τις ερχόμες δημοτικές εκλογές το 2010!!!

Καθώς επίσης και η Κυβέρνηση δεν τήρησε την υπόσχεσή της προς τους Αιρετούς, να τους ενημερώσει για τις προθέσεις και το σχεδιασμό της για την Διοικητική Μεταρρύθμιση μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου...


Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ



Γράφει O DIA-PORON BaggeLis


Εδώ και καιρό φαίνεται ότι ξεκίνησε το έργο της διάλυσης του συστήματος υγείας και του ασφαλιστικού συστήματος, αφού ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν γίνεται καμιά προσπάθεια βελτίωσης , αλλά έχουμε καθημερινή χειροτέρευση!


Οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώνουν φάρμακα- νοσηλεία - εξετάσεις από την τσέπη τους!


Φάρμακα - ασφαλισμένοι σε απόγνωση.


Στα Νοσοκομεία η κατάσταση είναι απελπιστική ,το ομολογούν ακόμη και οι Διοικητές τους όπως π.χ


Το ΑΤΤΙΚΟΝ τώρα βρίσκεται σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ !!!


Ο Αναστ.Κούκος του Νοσοκομείου ΕΔΕΣΣΑΣ, πριν λίγο στα κανάλια δηλώνει ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΑΖΕΣ !! παρουσία του κ.Γ Παπαγεωργίου γ.γ Υπ. Υείας , ο οποίος ακούγοντας το γεγονός παραδέχτηκε την κάκιστη κατάσταση στον τομέα ΥΓΕΙΑΣ !!


Τώρα στο Τζάννειο Νοσοκομείο γίνεται στάση εργασίας Ιατρών και Νοσηλευτών διαμαρτυρόμενοι για ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΛΙΚΩΝ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - γάζες , γάντια , ράμματα !!!!!! απευθείας


Επίσης τώρα στο Νοσοκομείο ΔΡΑΜΑΣ καταγγέλλεται παντελής έλλειψη γαντιών !!!


Ακούω τώρα στην Τηλεόραση τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Αγλαΐας Κυριακού να δηλώνει ότι δεν έχουν πάνες για παιδάκια-δεν έχει σύριγγες - δεν έχει καθετήρες - δεν έχει προσωπικό !!


Και εδώ ο γ.γ Υπ.Υγείας δηλώνει αιφνιδιασμένος !!!!!!!




<<Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι όλοι οι φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποφασίσαμε από κοινού ότι μετά τις 15 Δεκεμβρίου δεν θα δεχόμαστε τα παραπεμπτικά των ασφαλιστικών ταμείων. Αντι αυτών θα σας χορηγούμε απόδειξη σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο προκειμένου να εισπράττετε τα χρήματα σας από τον ασφαλιστικό σας φορέα. Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη για την ταλαιπωρία αλλά πιστέψτε μας ότι εξαντλήσαμε κάθε καλή διάθεση και φτάσαμε στα όρια μας...........>>
αναγράφουν τα έντυπα που μοιράζουν απο χθες τα Ιατρικά Κεντρα Διάγνωσης.


Και ερωτώ και απορώ , η Κυβέρνηση Καραμανλή πάσχει ή δεν πάσχει επί 5ετια από ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ ?






***Σημείωση:

Ασφαλώς και δεν μπορεί κάποιος να διαφωνήσει με όσα γράφει το Kafeneio.

Η Υγεία Νοσεί, βαρύτατα, μάλιστα!!!

Και εμείς, εδώ στην Μεσσηνία, γνωρίζουμε καλά τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπάρχουν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, στα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία, το ΚΑΦΚΑ...

Από λόγια, έχουμε χορτάσει, προσωπικό δε βλέπουμε να έρχεται!!!...




Διαβάστε Περισσότερα...