Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Προσωρινοί μειοδότες για τους δεματοποιητές



Αναδείχθηκαν οι προσωρινοί μειοδότες στο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προμήθεια εκ μέρους της των δεματοποιητών απορριμμάτων, στο πλαίσιο της προσωρινής διετούς λύσης που προωθείται για τη διαχείριση των σκουπιδιών στους 5 νομούςτης Περιφέρειας.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, όσον αφορά την προμήθεια 7 συνολικά δεματοποιητών για τη Μεσσηνία και τη Λακωνία (4 και 3 αντίστοιχα), προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε -με προσφορά 4.026.067,12 ευρώ- η εταιρεία Polyeco A.E. Για τους υπόλοιπους 4 δεματοποιητές -που προορίζονται για Αργολίδα-Αρκαδία και Κορινθία (2 και 2)- προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η Alphagreen ABEE με προσφορά 3.559.911 ευρώ. Στο μεταξύ, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος -μιλώντας στην «Ε» με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΙΣΑ) Νομού Μεσσηνίας- σχολίασε: «Ολα αυτά είναι αποκλειστικά χειρισμοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεν εμπλέκεται ο Σύνδεσμος. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, την απορία μου γιατί δεν λειτουργεί η ΜΟΛΑΚ. ή, τουλάχιστον, γιατί δεν εγκαθίσταται εκεί ο μπαλοποιητής, σε αντικατάσταση του υφιστάμενου στη μονάδα».


Β.Γ.Μ.


Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"



***Σημειώνουμε πως, για την διαχειριστική "σκουπιδο-ενότητα" σχεδόν όλης της Τριφυλίας ο χώρος που θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής και θα γίνεται και η εναπόθεση των "δεματοποιημένων" σκουπιδιών είναι στα Φιλιατρά, σύμφωνα και με όσα επισήμως έχουν γίνει γνωστά από την Περιφέρεια.