Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Skouliki Cafe-Bar στην Κυπαρισσία. 10 Years Celebrating!..


Το "Βρομερό Σκουλίκι" - "Skouliki Cafe-Bar", στην Κυπαρισσία, γιορτάζει απόψε τα 10 χρόνια του!

Το μπαλκόνι της Κυπαρισσίας, όπως λένε οι παλιοί..

Έχοντας θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου εδώ και 10 χρόνια χαρίζει στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, άλλα και διασκέδασης..

Με ακούσματα rock,ethnic,reggae και όχι μονό που σε κάνουν να ταξιδεύεις νοερά..

10 χρόνια στις καρδιές όλων μας... και μας προσκαλεί απόψε να ανακαλύψουμε τις εκπλήξεις της βραδιάς..

Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι όλοι μαζί.. Στην χώρα της διασκέδασης..και για μεταφορικό μέσο θα έχουμε την μουσική και το καράβι μας...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΩ...
ΝΑ ΞΕΝΥΧΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΘΥΣΟΥΜΕ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ....








Διαβάστε Περισσότερα...

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στη Μεσσηνία.


Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στη Μεσσηνία.
Θετικά στον ιό ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο Ινστιτούτο "Παστέρ" για...........

το νεαρό ποδοσφαιριστή του Μεσσηνιακού, που απο χθες το απόγευμα βρίσκεται στους ειδικούς απομονωμένους θαλάμους του Νοσοκομείου της Καλαμάτας.

Σημειώνουμε ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βαρκελώνη με την ομάδα παίδων του Μεσσηνιακού όπου αγωνίζεται συμμετέχοντας σε διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ήχησαν οι σειρήνες στην ελεύθερη Κύπρο - 35 χρόνια από το πραξικόπημα του '74


Τη μνήμη όσων έπεσαν προασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974, τιμά ανήμερα της θλιβερής επετείου ο κυπριακός ελληνισμός. Στις 08.20 ώρα εκδήλωσης του πραξικοπήματος ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Ακολούθησε.............


το επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα, το οποίο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’.

Στο μνημόσυνο παρίστατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, αρχηγοί κομμάτων, Υπουργοί και κυβερνητικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Χριστόφορος Χριστοφίδης, ενώ ακολούθησε τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στους τάφους των πεσόντων, όπου έγινε και κατάθεση στεφάνων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε ειδική της συνεδρία που αρχίζει στις 11:00 στην παρουσία και του Προέδρου Χριστόφια θα καταδικάσει το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε και θα αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκφωνήσει απόψε στις 20:00 ομιλία σε εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που οργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Αντιστασιακών έναντι της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Εκδηλώσεις καταδίκης του πραξικοπήματος θα γίνουν σε όλες τις πόλεις στην ελεύθερη Κύπρο.

Ειδική εκδήλωση καταδίκης, μνήμης, τιμής και αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, με ομιλητή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Τα κυπριακά κόμματα με διακηρύξεις τους καταδικάζουν το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, που αποτέλεσε την πρώτη φάση της τραγωδίας του 1974 και αποτίουν φόρο τιμής στους αγωνιστές της Δημοκρατίας.

Τριανταπέντε χρόνια μετά το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, σημειώνουν, ο λαός της συνεχίζει τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής και επανένωση του νησιού.

Επισημαίνουν ακόμη την ανάγκη ενότητας και σύμπνοιας λαού και ηγεσίας, αναφέροντυας ότι μόνο έτσι μπορεί να ανατραπούν τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής.

Στις 11:00 το ΑΚΕΛ οργανώνει πινακιδοφορία έξω από το Πατίχειο Δημοτικό Θέατρο στη Λεμεσό. Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί επίσης στο μνημείο πεσόντων αντιστασιακών στην Λεμεσό, ανοικτή συγκέντρωση, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ΕΔΕΚ θα πραγματοποιήσει στις 8:15 απόψε, εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος και της εισβολής. Στην εκδήλωση, που θα γίνει στο εκλησάκι Αγίου Δομετίου, στη Λευκωσία, θα μιλήσει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Τόνια Αντωνίου, βουλευτής και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ



ΚΥΠΕ







Διαβάστε Περισσότερα...

Ύποπτο κρούσμα νέας γρίπης σε νεαρό ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.


Ένας νεαρός ποδοσφαιριστής βρίσκεται από χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ως υπό διερεύνηση περιστατικό για το ενδεχόμενο προσβολή του από τη νέα γρίπη.
Ο νεαρός...........


βρίσκεται στους ειδικούς απομονωμένους θαλάμους και ήδη έχουν ληφθεί από αυτόν φαρυγγικά επιχρίσματα τα οποία εστάλησαν νωρίς το πρωί στο Ινστιτούτο "Παστερ" για να διενεργηθούν ειδικές εξετάσεις

Σημειώνουμε ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βαρκελώνη με την ομάδα παίδων του Μεσσηνιακού όπου αγωνίζεται συμμετέχοντας σε διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Οικολογική ασυδοσία... Σε αναδασωμένη περιοχή "προτείνεται" εξόρυξη αδρανών υλικών για το Φιλιατρινό φράγμα;



Θύελλα αντιδράσεων από πολίτες της περιοχής της Κυπαρισσίας έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι "προτείνεται" η εξόρυξη αδρανών υλικών για την κατακευή του Φιλιατρινού φράγματος σε αναδασωμένη έκταση στο Περδικονέρι Κυπαρισσίας.

Αποκαλυπτικό της "πρότασης" αυτής ήταν πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "ΕΠΙΚΑΙΡOΤΗΤΑΣ" στο φύλλο του Σαββάτου.

Διαβάστε...........








"Όπως είναι γνωστό, από τα μέσα Μαΐου έχει υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και την ανάδοχο εταιρεία, κοινοπραξία Intrakat, για την κατασκευή φράγματος στη λεκάνη του Φιλιατρινού ποταμού, προϋπολογισμού 35.300.000 ευρώ!
Ήδη, μάλιστα, έχει αρχίσει η εγκατάσταση του αναδόχου στην περιοχή και γύρω στα τέλη του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Όπως πληροφορηθήκαμε και σας αποκαλύπτουμε σήμερα έχει "προταθεί" ως χώρος για εξόρυξη αδρανών υλικών για το έργο έκταση στο Περδικονέρι Κυπαρισσίας...
Η συγκεκριμένη έκταση, όπως και η ευρύτερη περιοχή Περδικονερίου – Πλάτης, μετά τις πυρκαγιές του 1981, με την υπ αριθμ 1735/11-11-1981 απόφαση του Νομάρχη Μεσσηνίας έχει κηρυχθεί αναδασωτέα και αυτό (ότι κηρύσσεται, δηλαδή, αναδασωτέα) έχει δημοσιευθεί και στο ΦΕΚ 82/8.2.1982 Τεύχος Δ’!

Επιπλέον, δε, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ήδη η συγκεκριμένη έκταση έχει αναδασωθεί!

Η "πρόταση" για τη συγκεκριμένη έκταση, που, προφανώς, έχει γίνει από το Δημόσιο, που είναι και ο κύριος του έργου και τους θεσμικούς του εκπροσώπους, προκαλεί αλγεινή εντύπωση κι ερωτηματικά...

Και πόσο μάλλον όταν στην περιοχή, που πρόκειται να γίνουν οι εργασίες κατασκευής του Φιλιατρινού φράγματος, υπάρχει οριοθετημένη και εγκεκριμένη λατομική ζώνη!

Πρέπει να σημειώσουμε πως, για να γίνει εξόρυξη αδρανών υλικών, απαιτείται σχετική άδεια καθώς και εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων...
Θεωρούμε αδιανόητο, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, να δοθούν άδεια και εγκρίσεις, από τη Νομαρχία και τις άλλες εμπλεκόμενες και συναρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες, για τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία, επαναλαμβάνουμε, έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα και ήδη έχει αναδασωθεί.

Πέρα, όμως από το "τυπικό" μέρος της υπόθεσης (που βεβαίως είναι και ουσιαστικό), υπάρχουν και οι περιβαλλοντικές του διαστάσεις, τις οποίες το Δημόσιο θα ’πρεπε και πρέπει να λαμβάνει υπόψη, πριν κάνει τις όποιες "προτάσεις"!

Ιδιαίτερα, δε, στις μέρες που διανύουμε, όπου στον βωμό του κέρδους και του συμφέροντος γίνονται τεράστια περιβαλλοντικά εγκλήματα, αδιαφορώντας για τις οδυνηρές συνέπειες στο περιβάλλον και την ίδια τη ζωή μας...

Πάντως, σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι κάτι ανάλογο και αντίστοιχο θα γίνει και στην περιοχή, κάθε άλλο!
Όμως, αφού μπορεί να αποφευχθεί και η καταστροφή, έστω, αυτού του πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου καθώς υπάρχει οριοθετημένη και εγκεκριμένη λατομική ζώνη, γιατί να μη γίνει εκεί, σε εκείνη την περιοχή, η εξόρυξη των αδρανών υλικών;".





Διαβάστε Περισσότερα...

Στον αέρα τα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας...


Ο λαός μας λέει, "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες!".

Αυτό, φαίνεται, πως το ξέχασε ο, συμπαθής κατά τα άλλα, Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης στην επίσκεψή του (με το συμπατριώτη μας Υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά) πριν λίγες εβδομάδες στο Κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας, όπου, βιαζόταν για τα εγκαίνια και, άρον-άρον, ατάκα κι επιτόπου, τα προσδιόρισε για τις 14 Ιουλίου!

Και............


η 14η Ιουλίου, έγινε 24η και η 24η τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου και οι αρχές Αυγούστου, όχι Σαββατοκύριακο αλλά καθημερινή, λέει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πάει λέγοντας...

Ο Δήμος Κυπαρισσίας θέλει τα εγκαίνια να γίνουν Σαββατοκύριακο για να υπάρχει κόσμος και να μπορούν να επισκεφθούν την πόλη και οι έξω από δω...

Ο Ν.Ο.ΚΥ. και ορθά επισημαίνει ότι, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να κληθούν και τα αθλητικά σωματεία από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο, σημειώνοντας ότι το Κολυμβητήριο είναι αν όχι το μεγαλύτερο, από τα μεγαλύτερα αθλητικά έργα τα τελευταία χρόνια στην Πελοπόννησο!

Πότε θα γίνουν τα εγκαίνια, ακόμη παραμένει άγνωστο!

Το σίγουρο είναι ότι, μετά από αγώνες ετών και τεράστια καθυστέρηση, ολοκληρώνονται οι εργασίες και κάποια στιγμή θα γίνουν τα εγκαίνια.

Έλα μου, όμως, που τους πολιτικούς νοιάζει μόνο ποιος θα κόψει την κορδέλα!...



"ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ" Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...

"Αεροδρόμιο" ο οδικός άξονας Γαργαλιάνοι - Ρωμανού. Το έργο επιθεώρησαν χθες ο προϊστάμενος της ΔΕΚΕ Γ. Παπαηλιού και ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δ. Δράκος.


Τον υπό κατασκευή νέο μεγάλο οδικό άξονα «Γαργαλιάνοι – Ρωμανού» επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι ο Προϊστάμενος της ΔΕΚΕ Γιώργος Παπαηλιού και ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος με τον Αντινομάρχη Προγραμματισμού και Υποδομών Στάθη Αναστασόπουλο και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Μ. Παναγιώτη Γιαννακέα.

Αφού «πέρασαν» όλο σχεδόν το δρόμο, κάνοντας, ανά τμήμα, στάσεις και αυτοψία στο χώρο, στο εργοτάξιο της αναδόχου εταιρίας «ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ» ενημερώθηκαν για............


την πρόοδο των εργασιών από τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου Πολυχρόνη Παπαϊωάννου καθώς και από τους μηχανικούς της εταιρίας Κώστα Κωνσταντόπουλο και Κώστα Κατσάρα...




Το εν λόγω έργο είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο που έχει γίνει στην περιοχή αλλά και το Νομό τα τελευταία χρόνια, τόσο σε μήκος όσο και σε προϋπολογισμό δαπάνης.

Έχει μήκος 12 χλμ και η σύμβαση που έχει υπογραφεί αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.



Θα είναι δίιχνος με λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) και όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου δρόμου.

Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2010, ενώ μέσα στο έτος που διανύουμε θα «πέσουν» τα πρώτα τμήματα ασφαλτοτάπητα.



Η πρόοδος των εργασιών εξελίσσεται ομαλά, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν αρχικά και είχαν να κάνουν με τις απαλλοτριώσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση. Πλέον, σχεδόν το 93% έχει πληρωθεί (2.258.000 ευρώ) και μένουν ελάχιστες περιπτώσεις ιδιοκτητών γης που συνεχίζουν να αρνούνται και να αντιδρούν.



Ο οδικός άξονας «Γαργαλιάνοι – Ρωμανού» είναι ένα έργο το οποίο με την ολοκλήρωση και την παράδοσή του σε χρήση θα συντμηθεί, κατά πολύ μάλιστα, ο χρόνος της διαδρομής από Κυπαρισσία προς Πύλο και στην ουσία θα ενώσει την περιοχή αυτή, παρέχοντας άνεση στην οδήγηση και ασφάλεια.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τη ΔΕΚΕ. Την Περιφέρεια για την ένταξη του έργου στο Γ’ ΚΠΣ. Θυμάμαι τον αγώνα που κάναμε με την κα Αβούρη. Την ΔΕΚΕ, για το έργο που προγραμμάτισε και επιβλέπει, που παρά τις όποιες δυσκολίες υπήρξαν και υπάρχουν, με μεθοδικότητα, με υπομονή και επιμονή και με άρτια επιστημονική προσέγγιση προσπαθεί και επιλύει τα προβλήματα αυτά. Η μικρή περαιτέρω απαίτηση χρόνου για την ολοκλήρωση του έργου είναι απότοκη των δυσκολιών που συναρτώνται κυρίως με τη νοοτροπία η οποία έχει εμπεδωθεί, αρνητική βεβαίως σε πολλά τμήματα του λαού μας. Παρόλα αυτά η βεβαιότητα για την ολοκλήρωση του έργου του χρόνου το καλοκαίρι μας ικανοποιεί. Είναι ένα άρτιο έργο, μια ολόκληρη ευθεία από Γαργαλιάνους στου Ρωμανού, με σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά, με γεωγραφικά χαρακτηριστικά τέτοια που τον κατατάσσουν σε ένα δρόμο ταχύτητας και ασφάλειας, με διαβάσεις, ρύθμιση των νερών και της κυκλοφορίας. Είναι ένα κομμάτι 12 χλμ. που σμικρύνει την απόσταση από τη νότια Μεσσηνία στη Βόρεια, στη δυτική ακτή. Θα αναδείξει τις χάρες και τις δυνατότητες της περιοχής, θα υποστηρίξει την επιχειρηματικότητα, θα βελτιώσει τα αναπτυξιακά δεδομένα δημιουργώντας ελκυστικές τουριστικές επενδύσεις… Όλη η δυτική ακτή θα ανασάνει συγκοινωνιακά και τουριστικά, θα επικοινωνεί με αυτό το έργο. Θα είμαστε ευτυχείς και θα δώσουμε αγώνα γι’ αυτό, να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το κομμάτι Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά...».



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...