Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Σε βαθιά κρίση η οικοδομή και στη Νότια Πελοπόννησο


Σε κρίση βρίσκεται η οικοδομή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως διαπιστώνουν -μιλώντας στην «Ε»- εκπρόσωποι, τόσο του τεχνικού κόσμου, όσο και των οικοδόμων, από τους Νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Οι άδειες για νέες οικοδομές παίρνουν την........................

κατιούσα, με υπαίτιους όχι μόνο τη σοβούσα οικονομική κρίση, αλλά και άλλους παράγοντες -στους οποίους ο τεχνικός κόσμος συγκαταλέγει, τις επιπλέον απαιτήσεις εφαρμογής του κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτηρίου (ΚΕΝΑΚ) -με ελλιπή, ωστόσο, ενημέρωση των Πολεοδομιών από την Πολιτεία- την ανακατάταξη των εν λόγω υπηρεσιών ελέω «Καλλικράτη», αλλά και την αδυναμία συγκρότησης ουσιαστικών οργάνων, όπως το ΣΧΟΠ και η ΕΠΑΕ, μιας και ακόμα δεν έχει απολύτως διευκρινιστεί το όριο αρμοδιοτήτων μεταξύ της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Οσο θεωρητικά κι αν ακούγονται τα περισσότερα από τα παραπάνω, οι συνέπειές τους είναι ιδιαίτερα... ρεαλιστικές στο χώρο της οικοδομής -δηλαδή, εντυπωσιακά λιγότερες δουλειές και ταυτόχρονα θεαματική αύξηση των ανέργων οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, αλλά και προβλήματα επιβίωσης για τους μηχανικούς.

Ρεπορτάζ:
Νικολέττα Κολυβάρη
Βασίλης Μπακόπουλος

eleftheriaonline.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου. Απολογισμός και προγραμματισμός δράσης την Τετάρτη στην Καλαμάτα.


Δύο μήνες δράσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Είναι καιρός να συζητήσουμε τον απολογισμό των δύο μηνών του επικεφαλής της παράταξής μας Θανάση Πετράκου και να..........................

προγραμματίσουμε τη δράση της παράταξης στη Μεσσηνία για το επόμενο διάστημα.

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 2 Μάρτη στις 7.30 μ.μ. στην ταβέρνα «Όαση» (δίπλα από το ξενοδοχείο «Elite») στη Ναυαρίνου.

• Φυσικά μετά τη συζήτηση θα πιούμε και ένα ποτήρι κρασί με μεζέ.

Η Γραμματεία του συνδυασμού της
«Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»




Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος της επεξεργασίας των απορριμμάτων του
Ν. Μεσσηνίας και ιδιαίτερα της Καλαμάτας με την προσπάθεια της εγκατάστασης στην Μαραθόλακκα κάποιου συστήματος RAM (θυμηθείτε Σούκο), αναδεικνύει ακόμα μια φορά την έλλειψη Περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων, την αδράνεια και αδιαφορία της Περιφέρειας ,των εκπροσώπων της εκάστοτε δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα της σημερινής που εθελοτυφλεί μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί ,βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της Καλαμάτας.
Η κακοδιαχείριση και οι λογικές των......................

εκάστοτε κυβερνήσεων που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, διαμόρφωσαν μια μονιμότερη συνείδηση στον απλό πολίτη αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας όπου το υπαρκτό πρόβλημα από το σπίτι του, την πόλη του ,τον δήμο του ,το μεταθέτει στην πόλη ,στον δήμο, στην γειτονιά του διπλανού.
Οφείλουν η δημοτική αρχή ,η περιφέρεια , η κυβέρνηση και εμείς σαν πολίτες αυτής της πόλης να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά όλους μας , δεν μπορούμε να το μεταθέτουμε στον διπλανό μας και δεν πρέπει να το παραπέμψουμε για μια ακόμη φορά.
Λύσεις υπάρχουν αρκεί να βρούμε την ποιο ενδεδειγμένη ,συναινετική πρόταση που θα λύσει οριστικά και τελεσίδικα το πρόβλημα που χρονίζει.
Απαιτείται :
-Η άμεση κατάρτιση νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και η άμεση υλοποίηση του.
-Εφαρμογή των βασικών αρχών για την σωστή διαχείρισης των σκουπιδιών, πρόληψη ,επαναχρησιμοποίηση, μείωση παραγομένων απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή ,λιπασματοποίηση-κομποστοποίηση και η υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
-Άμεση πρόβλεψη διαχείρισης της λυματολάσπης και των υπολειμμάτων των ελαιουργείων.
-Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών φορέων
-Η δημιουργία Διαδημοτικού Διαχειριστικού Φορέα ,που θα συμβάλει άμεσα στην γρήγορη υλοποίηση του σχεδιασμού.
Για να λειτουργήσουν άμεσα αυτά τα μέτρα κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία όλων των τοπικών αρχών .Η Περιφέρεια ,η Τοπική αυτοδιοίκηση ,τα κόμματα, οι βουλευτές, βάζοντας στην άκρη πολιτικές σκοπιμότητες και στείρες αντιπαραθέσεις ,πρέπει να συμμετέχουν και να συνεργαστούν για την επιτάχυνση της λύσης του προβλήματος, προτού η Μεσσηνία,η Καλαμάτα πνιγούν στα σκουπίδια.
Καλούμε τους πολίτες ,τους τοπικούς φορείς και συλλόγους να ενεργοποιηθούν άμεσα, να δουλέψουν και να συμβάλλουν κατ΄ αρχήν στην διαμόρφωση πρότασης για την σύντομη απεμπλοκή από το πρόβλημα και να δώσουν την μάχη για την υλοποίηση της.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
27-02-2011



Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεδρίασε ο Συνδυασμός του Πέτρου Τατούλη "Νέα Πελοπόννησος".


Ως κόσμημα χαρακτήρισε τις δύο συνεδριάσεις του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος, της Περιφερειακής Γραμματείας και της Ολομέλειας, που πραγματοποιήθηκαν σε πλήρη απαρτία του συνόλου των μελών τους, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού στις εισηγητικές του τοποθετήσεις, στις δευτερολογίες αλλά και στις απαντήσεις του τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τον συνδυασμό και την Περιφέρεια δύο μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, και τρεισήμισι μήνες μετά την νίκη του συνδυασμού στις Περιφερειακές εκλογές.
"Είναι μεγάλη μου τιμή που.......................

παραβρέθηκα σε δυο τόσο υψηλού επιπέδου συνεδριάσεις τις οποίες θεωρώ κόσμημα στην πορεία της πολιτικής μου δημόσιας παρουσίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Γραμματείας κατόπιν εισηγήσεως του Περιφερειάρχη εξελέγη ομόφωνα το προεδρείο της Περιφερειακής Γραμματείας το οποίο απαρτίζεται από τους κ.κ.: Τάσο Χειβιδόπουλο, Ντίνα Νικολάκου, Απόστολο Παπαφωτίου, Κώστα Μπεντεβή, Κώστα Μπιτζή, Τάκη Καρρά και Κώστα Ψυχάρη.

Συνεδρίαση Ολομέλειας πρέπει να πετύχουμε την αγαστή συνεργασία των δύο πόλων

Και στις δύο συνεδριάσεις έγιναν εκτενείς τοποθετήσεις από τους ομιλητές για τα τεκταινόμενα στην χώρα και την εξέλιξη της κρίσης. Καθολική ήταν η αποδοχή της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη ο οποίος υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που έχει ο συνδυασμός να ωθήσει τις εξελίξεις προς τα μπρος, με γνώμονα την προστασία των πολιτών από τις απρόβλεπτες δυσμενείς εξελίξεις που έρχονται.

"Αυτή την διαφορετικότητα που στοιχειοθέτησε το πρωτόλειο πολιτικό μας πείραμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε" υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, "για να εκκινήσουμε μια νέα μορφή βιώσιμης ανάπτυξης".

Στις τοποθετήσεις τους τα στελέχη του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος έθεσαν πολλές εξαιρετικές απόψεις σε σχέση με τον συνδυασμό και τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού του. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος εξήρε τον κρίσιμο ρόλο των οργάνων των περιφερειακών ενοτήτων και την μεγάλη δυναμική που μπορούν, και πρέπει, να αναπτύξουν οι θεματικές επιτροπές μέσα από τις οποίες θα προωθούνται οι ζυμώσεις και το χτίσιμο όλων των καινοτόμων ιδεών και ρηξικέλευθων αντιλήψεων που έχει ανάγκη η περιφέρεια, προκειμένου να βγει από την κρίση και να οδηγηθεί στην πορεία μιας ευρωπαϊκής προοπτικής.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην δυναμική του θεσμού επισημάνονται ότι "δεν έχουμε καμία σχέση με τον παλιό θεσμό, δεν είμαστε νομάρχες. Εξαρχής κινηθήκαμε σε δύο κατευθύνσεις, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το νεκρό χρόνο της μετάβασης, που σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε, και δεύτερον να βάλουμε τις προϋποθέσεις ώστε ο καινούργιος οργανισμός είναι βιώσιμος, ευέλικτος και οι διαδικασίες διαφανείς, και απόλυτα έντιμες."

Είναι εξαιρετικά τιμητικό για εμάς, συνέχισε ο κ. Πέτρος Τατούλης, ότι σε σύγκριση με τις υπόλοιπες δομές της χώρας έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα λιγότερα δυνατά ζητήματα σε θέματα διοίκησης και έχουμε δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο το ιδανικό background προκειμένου το ισχυρό προφίλ, που τείνουμε να κατοχυρώσουμε, να μας ανοίξει και περισσότερες ευκαιρίες στο κοντινό μέλλον.

Ήρθαμε να υπηρετήσουμε ένα διαφορετικό σύστημα διακυβέρνησης, τόνισε στην συνέχεια ο κ. Πέτρος Τατούλης, ένα νέο μοντέλο, μια καινούργια προοπτική, εναν ευρύτερο σχεδιασμό. Δεν ήρθαμε να διαχειριστούμε τα μικροπροβλήματα μας αλλά να ανατρέψουμε τις παλιές κακές συνήθειες της κρατικής παθογένειας δημιουργώντας νέες ισχυρές. Ήρθαμε να καταθέσουμε στο δημόσιο διάλογο μια νέα αντισυμβατική ολιστική πολιτική συμπεριφορά. Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Εμείς δεν πήραμε τιμάριο εξουσίας, η Νέα Πελοπόννησος δεν είναι πρόταση διαχείρισης τιμαρίων εξουσίας, είναι μια άλλη πρόταση για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος με την ευρύτερη του όρου έννοια, την έννοια της καλύτερης προοπτικής για τους πολίτες. Δεν ήρθαμε να επαναλάβουμε τα λάθη που καταδίκασαν την χώρα στην σημερινή μιζέρια και απουσία προοπτικής που σήμερα βιώνουμε. Κάτι τέτοιο θα ήταν απέναντι στην υπέρβαση, σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε, και μη γελιέστε η υπέρβαση δεν ήταν ένα προεκλογικό συνθηματάκι που χρησιμοποιήσαμε και με αυτό υφαρπάξαμε την ψήφο των πολιτών όπως γίνεται συνήθως με τα προεκλογικά συνθήματα.

Η δική μας η υπέρβαση είναι ένας καινούργιος τρόπος ζωής απέναντι στις παθογένειες του συστήματος που αφορά βέβαια κάθετα και οριζόντια όλη μας την οργάνωση. Μη στεκόμαστε σε στατιστικά στοιχεία που για παράδειγμα δείχνουν ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι περιφέρεια με μεγάλη εξαγωγική δυνατότητα, διότι πολύ φοβούμαι ότι οι βερμπαλισμοί και οι μεγαλοϊδεατισμοί, που τόσο στο παρελθόν μας καθοδήγησαν, αν τους ακολουθήσουμε και σήμερα θα βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρές εκπλήξεις.
Οι ρόλοι τη περιφέρειας και της Νέας Πελοποννήσου είναι διακριτοί συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όμως για να δώσουμε το μάξιμουμ της ευόδωσης των στόχων μας πρέπει να πετύχουμε την αγαστή συνεργασία των δύο πόλων με μια αμφίδρομη και συνεχή αλληλοτροφοδότηση, πρέπει να θωρακίσουμε την συλλογικότητα που έχουμε ήδη δημιουργήσει να πάμε ένα βήμα ποιο μπροστά.

Η περιφέρεια Πελποννήσου θα είναι η πρώτη περιφέρεια που θα εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανόνες

"Θα είμαστε σκληροί αδυσώπητα αμετακίνητοι" με αυτή τη φράση διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την στρατηγική πολιτική του, για να συμπληρώσει "στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφαρμόζονται οι νόμοι, θα εφαρμόζονται οι κανόνες, θα είμαστε πιστοί και αμετακίνητοι στην τήρηση όλων αυτών των πραγμάτων προκειμένου να θεμελιώσουμε το μέλλον μας σε εκείνες τις αξίες και τα ιδανικά που για τις επόμενες δεκαετίες θα αποτελέσουν πρωτογενές υλικό για την αναγέννηση της χώρας μας"
Εμείς συγκρουόμαστε ήδη με το παρελθόν, είμαστε σκληροί απέναντι σε όλους αυτούς που συνεχίζουν τον πρότερο ανέντιμο βίο τους, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα μηχανισμό να αυθαιρετεί και να καταπάτα τους νόμους στην περιφέρεια μας, τους έχουμε στείλε ήδη το μήνυμα, είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σχολιάζοντας την κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας την προηγούμενη Τετάρτη, και εκτιμώ ότι έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα του μηνύματος μας κατέληξε.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι "εμείς θα απομονώσουμε τέτοια γινόμενα, εμείς ανθρώπους ταραξίες δεν αποδεχόμαστε, διότι έχουμε ανάξιε έναν ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο όπου ο καθένας μπορεί να καταθέτει την άποψη του και δεν θα αφήσουμε να υπονομευτεί από ορισμένους λίγους μεμονωμένους κρατικοδίαιτους δημόσιους υπαλλήλους που υποτίθεται ότι υπηρετούν την δημόσια θέση τους ενώ ουσιαστικά αποτελούν την ποιο συντηρητική έκφραση του πολιτικού μας πρωτογονισμού".

Δεν θέλουμε φίλους επί πληρωμή. Δεν πληρώνουμε κανένα για να μας χαδεύει τα αυτιά. αγορά να αξιολογήσει την βιωσιμότητα η μη βιωσιμότητα του ενός ή του άλλου

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του, για την εφαρμογή των νόμων και τις διαφανείς σχέσεις που εγκαινιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όλους του θεσμικούς πυλώνες του συστήματος ο Πέτρος Τατούλης σχολίασε απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ότι "ο περιφερειακός τύπος δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεφύγει από τις γνωστές παθογένειες που υπάρχουν και σε κεντρικό επίπεδο και αυτό γιατί και η δική μας κοινωνία είναι μια μικρογραφία του ευρύτερου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και κινούμαστε".

"Βλέπω την αγωνία τους, συμμερίζομαι την προσωπική τους ανησυχία για το αν θα μπορέσουν να υπηρετήσουν τα νέα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την υπηρέτηση του δημίου συμφέροντος και μόνο, και αυτό γιατί και σε αυτό το σημείο φέρνουμε το καινούργιο σημείωσε συνεχίζοντας "Δεν θέλουμε περίεργες σχέσεις δεν μας αρέσουν τα εξουσιαστικά διλλήματα. Δεν πληρώνουμε κανένα για να μας χαδεύει τα αυτιά. Δεν θέλουμε φίλους επί πληρωμή, έτσι τους είχαν συνηθίσει, και αυτό θα το κατανοήσουν με το καιρό. Την αλλαγή θα την κατανοήσουν με τον καιρό αφού εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε την αγορά να αξιολογήσει την βιωσιμότητα η μη βιωσιμότητα του ενός ή του άλλου.
Δεν είναι τυχαίο προσέθεσε ο Πέτρος Τατούλης που η παθογένεια που διατρέχει όλα τα μήκη και τα πλάτη του κοινωνικού ιστού, έχει "υποχρεώσει" κομμάτι του περιφερειακού τύπου να στηρίζει πολιτικές αναλύσεις πάνω στους πολιτικούς επικοινωνισμούς Περιφερειακού Συμβούλου του οποίου η παράταξη κατέλαβε 2,5% στις εκλογές του Νοεμβρίου. Εκεί έγκειται η μεγάλη μας αδυναμία, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, να κατανοήσουμε δηλαδή την πεμπτουσία της δημοκρατίας, αφού κάποιοι επιμένουν να εξετάζουμε την κάθε άποψη από την σκοπιά του πόσο εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα ή τις δικές τους επιδιώξεις.

Για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Στο θέμα του περιφερειακού συμπαραστάτη σημείωσε ο κ. Τατούλης, θα επιμείνουμε στην αρχική μας διατύπωση. Το διακύβευμα του θεσμού δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η κατοχύρωση της συναίνεσης, που είναι ένα βαθιά πολιτικό θέμα. Από την στιγμή που εμείς ως συμπολίτευση, και κάτω από την δική μου προσωπική παρέμβαση, υπερψηφίσαμε όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με την εκλογή προσώπων στα νέα όργανα, όφειλαν και εκείνοι έξαρχε να είχαν στηρίξει αντίστοιχα και τις δικές μας επιλογές υπογράμμισε για να καταλήξει: "Το ζήτημα της απώλειας κάποιον δικών μας ψήφων στις ψηφοφορίες είναι ένα ζήτημα ηθικό το όποιο δεν θέτω γιατί ποτέ δεν υπήρξα ηθικιστής, το πολιτικό όμως πρόβλημα το έχουν οι μειοψηφίες, που αρνηθήκανε να μας απλώσουν το χέρι στην συναινετική διαδικασία που εμείς έμπρακτα από την πρώτη κιόλας μέρα υποδείξαμε".




Διαβάστε Περισσότερα...

Επαναληπτικές για τον Πρόεδρο στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας. Ποιοι εκλέγονται στο Δ.Σ.


Επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή 6 Μαρτίου θα διεξαχθούν για την εκλογή Προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας αφού, στη σημερινή εκλογική διαδιακασία οι δύο υποψήφιοι..............................
Αιμιλιανός Σεκλός και Κωνσταντίνος Τσούτσιας ισοψήφισαν λαμβάνοντας έκαστος 14 ψήφους, ενώ βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου εκλέγονται οι:

Αθανασοπούλου Κυριακή με 19 σταυρούς
Βαρβαρήγος Γεώργιος με 16
Σταθοπούλου Σοφία με 15 και
Λέφα Ευστρατία με 15

Ακόμη έλαβαν:

Μαρίνη Βασιλική 13 σταυρούς
Αγγελόπουλος Παναγιώτης 12
Τότσης Ανδρέας 12 και
Βασιλόπουλος Γεώργιος 8



Διαβάστε Περισσότερα...

Μεσσηνιακός - Καλαμάτα : 1 - 5


Η Καλαμάτα συνέτριψε με 5 - 1 τον Μεσσηνιακό και συνεχίζει δυνατά την πορεία για την άνοδο.....


Διαβάστε Περισσότερα...

Στο Χ με 0-0 η Εράνη με τον Αστέρα Αμαλιάδας.


Στο ισόπαλο 0-0 έμειναν η Εράνη με τον Αστέρα Αμαλιάδας στα Φιλιατρά.....


Διαβάστε Περισσότερα...

Νίκη με 1 - 0 τον Πάμισο ο ΆΟΚ. Γκολάρα από τον νεαρό Μιχάλη Σιγέρη!



Σπουδαία εκτός έδρα νίκη πέτυχε ο ΑΟΚ στη Μεσσήνη κερδίζοντας με 1 - 0 τον Πάμισο. Μια νίκη με τεράστια βαθμολογική σημασία για την Κυπαρισσία με γκολάρα που πέτυχε ο νεαρός Μιχάλης Σιγέρης μετά από εκπληκτική ενέργεια.....


Διαβάστε Περισσότερα...

Δ.Σ. Τριφυλίας. Εσωτερικές διεργασίες για το Συμπαραστάτη…


Αλλεπάλληλες είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια για το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ θεωρούνταν σχεδόν σίγουρο πως οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πειθαρχούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη και κουβέντα στην εισήγηση που έκανε στο δήμαρχο στενός του συνεργάτης για το πρόσωπο που θα στήριζαν για Συμπαραστάτη, χθες, μετά από...........................

πρωτοβουλία δημοτικών συμβούλων και αυτοπροτάσεις ενδιαφερομένων, άλλαξαν τα δεδομένα.
Δημοτικοί σύμβουλοι φέρονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν στη μυστική ψηφοφορία τον «εκλεκτό» του δημάρχου, αν αυτός είναι μέχρι τέλους το πρόσωπο που του πρότεινε συνεργάτης του, με τον οποίο είναι συγγενείς!
Εκτός αυτού, τα θεωρητικώς εννοούμενα ως «δεδομένα» άλλαξαν μετά και από παρεμβάσεις ενδιαφερομένων προς δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο, εκφράζοντάς του την επιθυμία να επιλεγούν στη θέση του Συμπαραστάτη.
Κι εκεί που έδειχνε ότι το θέμα έχει κλείσει και έχει «κλειδώσει» το πρόσωπο που θα στηρίξει η συμπολίτευση, πλέον έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων και άλλα ονόματα γνωστών προσωπικοτήτων, προερχόμενα σχεδόν όλα από τον ίδιο πολιτικό – αυτοδιοικητικό χώρο (Ν.Δ.), και η επιλογή μοιάζει με άλυτο γρίφο, καθώς κανείς, πλην ενός που έχει ταχθεί εξαρχής υπέρ συγκριμένου, δε φέρεται διατεθειμένος να αναλάβει το κόστος να δυσαρεστήσει φίλους και γνωστούς!
Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, της συνεδρίασης θα προηγηθεί συμβούλιο ή τηλεφωνική επικοινωνία - συνεννόηση του δημάρχου με τους δημοτικούς του συμβούλους, για την αποφυγή «διαρροών», ακόμη και θέτοντας θέμα «πειθαρχίας»! Τα ονόματα που ακούγονταν μέχρι χθες το μεσημέρι, είτε αυτοπροτείνονται είτε ετεροπροτείνονται, χωρίς να είναι όμως σίγουρο πως, τελικά, θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον καταθέτοντας υποψηφιότητα στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι: η πολιτευτής της Ν.Δ. Μπέσσυ Πλέτσα, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην πολιτευτής της Ν.Δ. Κώστας Γυφτάκης, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Σιδηροκάστρου Θανάσης Κυριαζής, ο πρώην αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Γρηγόρης Γκότσης, οι δικηγόροι Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Νικόλαος Κατσούλας και ο συνταξιούχος καθηγητής Νίκος Βρετός (που είναι και ο πρώτος για τον οποίο έγινε σχετική εισήγηση στον κ. Κόλλια).

Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Αστυνομική Διεύθυνση. Χωρίς περιπολικά και προσωπικό η Μεσσηνία


Πώς θα σας φαινόταν, αν κάποια στιγμή μπαίνατε στο σπίτι σας, ακούγατε περίεργους θορύβους, διαπιστώνατε ότι κλέφτες το έχουν παραβιάσει, καλούσατε την Αστυνομία και παίρνατε την απάντηση ότι δεν έχουν διαθέσιμο περιπολικό διότι είναι όλα ακινητοποιημένα ή δεν έχουν βενζίνη για να τα κινήσουν;
Σας φαίνεται ακραίο σενάριο; Λάθος!
Αυτή τη στιγμή στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας είναι.......................

παροπλισμένα 37 περιπολικά από μηχανικές βλάβες, ενώ εδώ και έξι μήνες δεν έχουν εγκριθεί δαπάνες ούτε για αγορά γραφικής ύλης!

Προσωπικό
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια που η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας σημειώνει το αρνητικό ρεκόρ να έχει 114 άτομα λιγότερα από τις οργανικές θέσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, από τις 486 οργανικές θέσεις αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες οι 372 και παραμένουν κενές 114.
«Είναι η χειρότερη κατάσταση που έχουμε βρεθεί ποτέ από άποψη προσωπικού. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο. 26 χρόνια αστυνομικός δεν το έχω ξαναζήσει», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αντώνης Κουτσολιάς.
Μάλιστα, χαρακτήρισε το 2010 χρονιά ορόσημο, σημειώνοντας ότι συνταξιοδοτήθηκαν 65 αστυνομικοί, ενώ ήρθαν μόνο 21 καινούργιοι. Αλλά και για το 2011 τα πράγματα δε φαίνεται να είναι καλύτερα: ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί 5 αστυνομικοί και μέχρι τέλος του έτους θα ξεπεράσουν τους 20.
Με την έλλειψη προσωπικού, τα περιφερειακά τμήματα, αλλά και τα μεγάλα, όπως της Μεσσήνης και του Μελιγαλά, δεν έχουν τη δυνατότητα πλήρωσης περιπολικού. Ακόμα και η Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας για να έχει περιπολικό επανδρώνεται από έναν αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας και έναν του Αστυνομικού Τμήματος. Σε πολλές, δε, περιπτώσεις δίνεται εντολή περιπολικό να βγαίνει περιπολία με έναν αστυνομικό. Αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Κουτσολιάς, είναι εγκληματικό, καθώς περιπολικό στην ύπαιθρο με έναν αστυνομικό μπορεί να γίνει ακόμα και στόχος, ενώ είναι επικίνδυνο να επέμβει μόνος του σε επεισόδιο.
Παράλληλα, σε πολλούς αστυνομικούς οφείλονται ρεπό, ενώ αρκετές φορές εργάζονται 48 και 56 ώρες συνεχόμενες, μόνο με 16 ώρες διακοπής.

Μηχανοκίνητα
Αυτή την περίοδο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας είναι ακινητοποιημένα 37 περιπολικά από μηχανικές βλάβες, ενώ τα υπόλοιπα έχουν υπερβεί κατά πολύ το όριο για τον προγραμματισμένο έλεγχο που πρέπει να κάνουν. Εδώ και έξι μήνες δεν έχει εγκριθεί ούτε ένα κονδύλι για επισκευή και συντήρηση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού της Διεύθυνσης.
Από τα περιπολικά που ακόμα μπορούν να κυκλοφορούν, το πιο καινούργιο έχει 50.000 χλμ., ενώ τα περισσότερα έχουν γράψει πάνω από 250.000 χλμ., ένα δε αυτοκίνητο έχει κάνει 380.000 χλμ., με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των επιβαινόντων.
Ωστόσο, από τα πιο ανησυχητικά είναι το γεγονός ότι για λεωφορείο με το οποίο μετακινείται συνεχώς εκτός Μεσσηνίας (Αθήνα, Τρίπολη, κ.λπ.) η διμοιρία υποστήριξης, εδώ και ένα 6μηνο δεν έχει εγκριθεί δαπάνη 1.350 ευρώ για συντήρηση και αλλαγή ακρόμπαρων, με άμεσο κίνδυνο να δημιουργηθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Ούτε για χαρτί
Δαπάνη δεν έχει εγκριθεί εδώ και έξι μήνες ούτε για γραφική ύλη. Πρόσφατα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων διέθεσε χρήματα για αγορά χαρτιού, προκειμένου οι γραμματείς και αξιωματικοί υπηρεσίας να μη βάζουν χρήματα από την τσέπη τους όπως γίνεται τον τελευταίο καιρό.
Παλαιότερα, ζητήθηκε γραφική ύλη από τα γραφεία των βουλευτών, τα οποία συνέδραμαν, ενώ αναζητούνται και επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. «Αυτό που γίνεται με την Αστυνομία, πρέπει να σταματήσει. Η Αστυνομία δεν είναι όπως οι άλλες υπηρεσίες. Εκπτώσεις στην ασφάλεια του πολίτη δεν μπορούν να γίνονται», κατέληξε ο κ. Κουτσολιάς.

Της Βίκυς Βετουλάκη - tharrosnews.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Τριφυλία!




Στο Καρναβάλι στα Φιλιατρά, μπορούν να λάβουν μέρος όσα άτομα ή ομάδες το επιθυμούν με πεζοπόρα τμήματα ή και με άρματα. Μάλιστα ο Δήμος Τριφυλίας θέλοντας να ενθαρρύνει τη συμμετοχή περισσότερων ατόμων επιδοτεί τη δημιουργία ή την αγορά στολών με το ποσό των 10€ για κάθε μία, μετά από συνεννόηση. Ακόμα μπορεί να βοηθήσει στην κατασκευή των αρμάτων. Έτσι όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο καρναβάλι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής.

Στην Έκθεση Αποκριάτικης Μάσκας μπορεί να λάβει μέρος όποιος μαθητής ή ενήλικας το επιθυμεί. Η μάσκα μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική κατασκευή από οποιαδήποτε υλικά. Μπορεί να έχει κατασκευαστεί στο σπίτι ή στο σχολείο με τη συνεργασία του δασκάλου ή του καθηγητή των καλλιτεχνικών. Σε κάθε μία πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο αυτού που την κατασκεύασε, η τάξη, το σχολείο του αν είναι μαθητής, καθώς και ένα τηλέφωνο. Οι μάσκες θα αποστέλλονται στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΣΚΩΝ, υπόψη κ. Καλ. Κυριακουλόπουλου» ή να παραδοθούν στα Δημοτικά καταστήματα κάθε ενότητας μέχρι και την Τρίτη 1/3/2011. Οι μάσκες θα εκτεθούν στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6/3/2011. Μάλιστα το Σάββατο 5/3/2011 σε μια σύντομη τελετή θα βραβευτεί μία μάσκα κατασκευασμένη από παιδιά προσχολικής ηλικίας, μία από παιδιά δημοτικού, μία από παιδιά Γυμνασίου και μία από παιδιά Λυκείου. Τα βραβεία θα είναι χρηματικά. Τα σχολεία που θα συμμετέχουν θα πάρουν έπαινο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΤΗΛ.: 6972297936
e- mail: vipan.nipfil@yahoo.gr
ppantelaki@sch.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Έξι αιώνες του Κουτρούλη ο γάμος στη Μεθώνη!


Αποκριά και Μεθώνη είναι συνυφασμένες με του «Κουτρούλη τον γάμο»

Στην ενετοκρατούμενη Μεθώνη και επί Πατριάρχου Αντωνίου Α, ορθόδοξος επίσκοπος ήταν ο Νήφων (1397-1407), γνωστός για τις πολλές προστριβές του με τον λαό της περιοχής, διότι πάντα εκτελούσε κατά γράμμα τις εντολές του Ευαγγελίου, χωρίς καμία παρέκκλιση. Παρ΄ ότι η Μεθώνη είχε και καθολικό επίσκοπο, τον Λουδοβίκο Α, τις υποθέσεις των ορθοδόξων χειριζόταν αποκλειστικά η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Παρ ότι η Μεθώνη είχε και...........................


καθολικό επίσκοπο, τον Λουδοβίκο Α, τις υποθέσεις των ορθοδόξων χειριζόταν αποκλειστικά η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Ιωάννης Κουτρούλης αγαπούσε μια γυναίκα που είχε λάβει διαζύγιο από τον πρώτο άντρα της, το οποίο είχε εγκρίνει ο προηγούμενος επίσκοπος Μεθώνης, Καλογέννητος. Ο Ιωάννης Κουτρούλης αγαπούσε μια γυναίκα που είχε λάβει διαζύγιο από τον πρώτο άντρα της, το οποίο είχε εγκρίνει ο προηγούμενος επίσκοπος Μεθώνης, Καλογέννητος.

Ο Νήφων δεν ήθελε να εγκρίνει τον γάμο της με τον Κουτρούλη και αυτός κατέφυγε στον Πατριάρχη Αντώνιο, ενοχλώντας τον διαρκώς ώστε να εξαναγκάσει τον Νήφωνα να δώσει την έγκριση. Ο Νήφων δεν ήθελε να εγκρίνει τον γάμο της με τον Κουτρούλη και αυτός κατέφυγε στον Πατριάρχη Αντώνιο, ενοχλώντας τον διαρκώς ώστε να εξαναγκάσει τον Νήφωνα να δώσει την έγκριση.
Οι προσπάθειες του Ιωάννη Κουτρούλη, ο οποίος ήταν γνωστός Καβαλλάριος (ιππότης) της περιοχής, κρατούσαν πολλά χρόνια το ενδιαφέρον όλων των κατοίκων και ήταν το πρώτο θέμα για κουτσομπολιό. Οι προσπάθειες του Ιωάννη Κουτρούλη, ο οποίος ήταν γνωστός Καβαλλάριος (ιππότης) της περιοχής, κρατούσαν πολλά χρόνια το ενδιαφέρον όλων των κατοίκων και ήταν το πρώτο θέμα για κουτσομπολιό.
Ο Αντώνιος, επειδή δεν μπορούσε να δώσει την έγκριση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Συνόδου, κατάφερε να πείσει ορισμένους άλλους επισκόπους (Μεσσηνίας, Μονεμβασίας κ.ά.) και τελικά έπεισε και τον Νήφωνα. Ο Αντώνιος, επειδή δεν μπορούσε να δώσει την έγκριση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Συνόδου, κατάφερε να πείσει ορισμένους άλλους επισκόπους (Μεσσηνίας, Μονεμβασίας κ.ά.) και τελικά έπεισε και τον Νήφωνα. Όταν δόθηκε η έγκριση έγιναν πολλά ευτράπελα στη Μεθώνη. Όταν δόθηκε η έγκριση έγιναν πολλά ευτράπελα στη Μεθώνη. Στα στόματα των γυναικών και των περιέργων βρισκόταν η φράση «έγινε του Κουτρούλη ο γάμος» στην οποία η όλη σπουδαιότητα ήταν το ρήμα «έγινε». Στα στόματα των γυναικών και των περιέργων βρισκόταν η φράση «έγινε του Κουτρούλη ο γάμος» στην οποία η όλη σπουδαιότητα ήταν το ρήμα «έγινε».
Κατά τον γάμο, που αναφέρεται το 1404 ή 1405, και ήταν μάλλον πανηγύρι, το γλέντι κράτησε αρκετές ημέρες, αφενός μεν σε πείσμα του πρώτου συζύγου, αφετέρου προς ικανοποίηση και τιμή του πολλά παθόντος και πολλά... Κατά τον γάμο, 1404 ή που αναφέρεται το 1405, και ήταν μάλλον πανηγύρι, το γλέντι κράτησε αρκετές ημέρες, αφενός μεν σε πείσμα του πρώτου συζύγου, αφετέρου προς ικανοποίηση και τιμή του πολλά παθόντος και πολλά ... δαπανήσαντος Ιωάννη Κουτρούλη. δαπανήσαντος Ιωάννη Κουτρούλη.
Έτσι στη φράση πλέον «έγινε του Κουτρούλη ο γάμος» τονιζόταν όχι η λέξη «έγινε», αλλά η γενική «του Κουτρούλη» η οποία κατέστη συνώνυμη με κάτι το θορυβώδες. στη Έτσι φράση πλέον «έγινε του Κουτρούλη ο γάμος» τονιζόταν όχι η λέξη «έγινε», αλλά η γενική «του Κουτρούλη» η οποία κατέστη συνώνυμη με κάτι το θορυβώδες.

***Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αποκριάς και ο καθιερωμένος "Του Κουτρούλη ο γάμος" ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ. εκδηλώσεις Οι για τον εορτασμό της Αποκριάς και ο καθιερωμένος «Του Κουτρούλη ο γάμος» ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ. Στο οικογενειακό κέντρο "Μπούρτζι" θα γίνει το... Στο οικογενειακό κέντρο «Μπούρτζι» θα γίνει το ... προγαμιαίο γλέντι του ζευγαριού και των συμπεθεριών, με πολύ χορό και πειράγματα ενόψει του γάμου. προγαμιαίο γλέντι του ζευγαριού και των συμπεθεριών, με πολύ χορό και πειράγματα ενόψει του γάμου.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στο δρόμο της αγοράς θα γίνει παρουσίαση και ράντισμα των προικιών, στρώσιμο του νυφικού κρεβατιού και γλέντι.
Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 6 απόγευμα το, στο δρόμο της αγοράς θα γίνει παρουσίαση και ράντισμα των προικιών, στρώσιμο του νυφικού κρεβατιού και γλέντι. Θα προσφέρεται γουρουνόπουλο ψητό και κρασί. Θα προσφέρεται γουρουνόπουλο ψητό και κρασί.

Την Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι οι νεόνυμφοι, τα συμπεθεριά, οι προσκεκλημένοι και κάθε λογής παρατρεχάμενοι μαζί με τα άρματα θα ξεκινήσουν από την είσοδο της κωμόπολης και διασχίζοντας το δρόμο της αγοράς θα καταλήξουν στην παραλία. Την Καθαρή Δευτέρα Μαρτίου 7, στις 12 το μεσημέρι οι νεόνυμφοι, τα συμπεθεριά, οι προσκεκλημένοι και κάθε λογής παρατρεχάμενοι μαζί με τα άρματα θα ξεκινήσουν από την είσοδο της κωμόπολης και διασχίζοντας το δρόμο της αγοράς θα καταλήξουν στην παραλία. Στη 1 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η αναβίωση του εθίμου με διάφορα επεισόδια από τη ζωή του ζευγαριού, μέχρι να φτάσει στον πολυπόθητο γάμο. 1 Στη το μεσημέρι θα ξεκινήσει η αναβίωση του εθίμου με διάφορα επεισόδια από τη ζωή του ζευγαριού, μέχρι να φτάσει στον πολυπόθητο γάμο. Θα ακολουθήσει γλέντι, ενώ στον κόσμο θα προσφέρονται φασολάδα, σαρακοστιανοί μεζέδες και κρασί Για τους καλεσμένους ετοιμάστηκαν πάνω από 2.000 μπομπονιέρες . Θα ακολουθήσει γλέντι, ενώ στον κόσμο θα προσφέρονται φασολάδα, σαρακοστιανοί μεζέδες και κρασί Για τους καλεσμένους ετοιμάστηκαν πάνω από μπομπονιέρες 2000.

thebest.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Καρναβάλι Μεσσήνης!


Το Καρναβάλι Μεσσήνης είναι και φέτος εδώ, κλείνει 151 χρόνια και σας περιμένει να το στηρίξετε, να το αγαπήσετε και να το διαδώσετε σαν καθιερωμένο πολιτισμικό γεγονός της
περιοχής μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.........................

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Φεβρουαρίου 2011
-Έκθεση ζωγραφικής από τον κ. Βασίλη Κατσίποδα, στην αίθουσα Σωτήρη Πατατζή, ΠΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ, Γεωργιάδου 6, Μεσσήνη (Διάρκεια έκθεσης 28 Φεβρουαρίου – 13 Μαρτίου 2011, ώρες λειτουργίας 18.00 – 21.00μ.μ.)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 Μαρτίου 2011
-Πάρτυ μασκέ από το “café FUEGΟ’’ στη Μεσσήνη, ώρα 10.00 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Μαρτίου 2011
-Έκθεση φωτογραφίας στην κάτω πλατεία με θέμα “Η ΜΕΣΣΗΝΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ’’, (Διάρκεια έκθεσης 5 – 7 Μαρτίου 2011,) με την επιμέλεια κ. Αρτέμη Φανού.
-Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού σε περιοχές της Μεσσήνης. (Ά φάση ώρα 9.00 π.μ.)
Διοργάνωση: ΡΑΔΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗ
-Αποκριάτικη «ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥΠΟΛΗ» (Εκδήλωση ψυχαγωγίας παιδιών – face painting – μπαλονοκατασκευές – ταχυδακτιλουργικά κ.α. παιχνίδια), ώρα 11:00 π.μ έως 2.00μ.μ. στη Μεσσήνη επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.
- Αποκριάτικο πάρτυ του 3ου Δημοτικού Σχολείου, από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στην αίθουσα ‘‘ΜΕΣΣΗΝΗ’’ Δημ. Κουζή στη Μεσσήνη, ώρα 6.00 - 9.00 μ.μ. (face painting για τους μικρούς μας φίλους)
-Παραδοσιακές Φωτιές στις τοπικές κοινότητες ώρα 8.00 μ.μ.:
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Μάδαινα – Δρακονέρι – Πιλαλίστρα – Πιπερίτσα – Μυρτοποταμιά – Νεοχώρι –Λευκοχώρα – Βελίκα.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ : Ανδρούσα
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ :Πανιπέρι
- Αποκριάτικος χορός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εύας “Ο Αριστοτέλης”, στην αίθουσα Καλογερόπουλου στην τοπική κοινότητα Εύας ώρα 9.00 μ.μ.
-Πάρτυ μασκέ από το “Music club” (έναντι Μυλωνά), με τη συνεργασία του Γ.Σ.Μ. και ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, Μεσσήνη ώρα 10.00 μ.μ.
-Αποκριάτικος Χορός Δημοτικής Φιλαρμονικής στην αίθουσα “ΝΕΦΕΛΗ” Μιχ. Τσέλιου, Μεσσήνη ώρα 9.30 μ.μ
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Μαρτίου 2011
-Κατασκευή χαρταετού για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Μεσσήνης ώρα 10.30 π.μ..

-Δωρεάν αναψυκτικά στους μικρούς κατασκευαστές του χαρταετού από το κατάστημα του κ. Γεωργιόπουλου, ΠΑΡΚΟ, στη Μεσσήνη.
-Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο αμφιθέατρο του πάρκου (Τελική φάση)
ώρα 11.00 π.μ. Διοργάνωση: ΡΑΔΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗ
- Αναβίωση Χωριάτικου Γάμου στη Μαθία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαθίας (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ) ώρα 2.00 μ.μ
-Πυροτεχνήματα στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης ώρα 8.00 μ.μ.
-Παρουσίαση φιλμ με ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ στη κεντρική πλατεία Μεσσήνης ώρα 8.30 μ.μ.
-Παραδοσιακές Φωτιές στις γειτονιές της Μεσσήνης ώρα 8.00 μ.μ.
Φωτιά στα μπατζάκια μας, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και Παπαφλέσσα
Φωτιά του Λούνα Παρκ στο πάρκινγκ της πλατείας
Φωτιά στην πλατεία Τριών Ναυάρχων
Φωτιά στο καφενείο του Γιαννουζάκου
Φωτιά στις αποθήκες του ΑΣΟ
-Παραδοσιακές Φωτιές στις τοπικές κοινότητες ώρα 8.00 μ.μ. :
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Τρίοδος – Λυκότραφο – Καρτερόλι - Μαυρομμάτι – Ανάληψη- Αβραμιού
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ: Εύα – Πολύλοφο – Ελληνοεκκλησιά
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ: Τρίκορφο - Παλαιόκαστρο – Κορομηλιά
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Πανιπέρι (φωτιά και αποκριάτικος χορός στις αποθήκες του Συνεταιρισμού)
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΘΩΜΗΣ: Βαλύρα - Αρσινόη
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ: Στρέφι (φωτιά και αποκριάτικος χορός στις αποθήκες του Συνεταιρισμού) ώρα 9.00 μ.μ.
-Περιφορά Χορωδίας Μαντολινάτας σε κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης ώρα 9.30 μ.μ.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 Μαρτίου 2011
- Πέταγμα χαρταετού στο Φάρο Πεταλιδίου, βράβευση και κούλουμα στην κεντρική πλατεία, από το Σύλλογο Γυναικών και Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, ώρα 9.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.
-Κούλουμα και Πέταγμα Χαρταετού στην τοπική κοινότητα Τριόδου (Αεροδρόμιο), από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Ευρισκομένων Τριοδιτών ώρα 10.00 π.μ.
- Διαγωνισμός χαρταετού στο γήπεδο της τοπικής κοινότητας Εύας (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εύας “Ο Αριστοτέλης” ώρα 11.00 π.μ.
-Αναπαράσταση της Δίκης και του Απαγχονισμού της Γριάς Συκούς από τον Ιμπραήμ Πασά στην Περιοχή της Κρεμάλας στη Μεσσήνη, ώρα 11.00 π.μ. (από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης )
- Αποκριάτικη Παρέλαση στον Άγιο Ανδρέα από τους τοπικούς Συλλόγους της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΠΕΙΑΣ, ώρα 11.00 μ.μ.
- ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Αρμάτων και Πεζοπόρων τμημάτων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, στη κεντρική πλατεία Μεσσήνης, συνοδεία Βασιλιά Καρνάβαλου, ώρα 3.00 μ.μ.
-Δωρεάν αναψυκτικά στους μικρούς καρναβαλιστές μετά τη παρέλαση, από το κατάστημα ΟΑΣΗ, Παν. Γεωργιόπουλου, στην παραλία της Μπούκας
- Αποκριάτικο γλέντι από την Ταβέρνα Οινοσοφίες, στη Μεσσήνη, ( έκπτωση 50%) ώρα 6.30 μ.μ.
Για το τριήμερο της αποκριάς η πόλη της Μεσσήνης θα φιλοξενεί ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ στο πάρκινγκ της πλατείας για τους μικρούς και μεγάλους φίλους.




Διαβάστε Περισσότερα...

Μεσσήνιοι: Η μετανάστευση είναι… μια κάποια λύση


Κάποιοι έχουν ήδη προγραμματίσει να φύγουν από τη χώρα. Άλλοι περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία. Οι γονείς φτιάχνουν ένα αύριο για τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι Μεσσήνιοι με τους οποίους μιλήσαμε, καταλαβαίνουν γιατί κάποιοι Έλληνες αποφασίζουν να μεταναστεύσουν για να έχουν καλύτερη τύχη. «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον» δηλώνουν και.........................

τρέφουν ελάχιστες ελπίδες ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα.

Μαρία Λυμπεροπούλου, 21 ετών

«Θα έφευγα αύριο κιόλας»

«Εννοείται πως το σκέφτομαι να φύγω από την Ελλάδα για να βρω κάτι καλύτερο. Θα έφευγα χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και… πού είσαι ακόμα. Είμαι νοσηλεύτρια και θεωρώ αδύνατο να βρω δουλειά στο αντικείμενό μου. Αν επρόκειτο να βρω δουλειά στο εξωτερικό, θα έφευγα αύριο κιόλας. Η ζωή μου αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, δε με ικανοποιεί».

Δημήτρης Λυμπερόπουλος, 45 ετών

«Θα πάω στη Ρωσία»

«Στο εξωτερικό ήμουν, στη Ρωσία, για τρία χρόνια. Τώρα μόλις επέστρεψα στην Ελλάδα, αλλά σκέφτομαι να ξαναφύγω. Είναι δράμα η κατάσταση. Μη αναστρέψιμη. Έχουμε χτυπήσει κόκκινο και δεν ξέρω πού θα πάει. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τα ίδια όπως έγιναν στη βόρεια Αφρική και σύντομα, μάλιστα. Κι αυτά που έγιναν εκεί είναι λίγα. Εδώ θα γίνουν πιο πολλά. Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος. Δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε ανάσα. Θα μου πείτε έξω είναι καλύτερα; Τα ίδια είναι, αλλά τουλάχιστον παίρναμε λίγο παραπάνω χρήματα και μπορούσαμε να καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας, δε γινόμασταν ψεύτες. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιστρέψω στη Ρωσία. Στη Ρωσία είναι δύο ταχύτητες. Είναι οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Δεν υπάρχει μεσαία τάξη. Παρόλα αυτά, είναι καλύτερη η κατάσταση απ’ ό,τι εδώ. Για ένα μετανάστη, τα χρήματα που παίρνει έχουν αξία, γιατί υπάρχει διαφορά στο ρούβλι. Μπορείς να κάνεις αποταμίευση. Στο σούπερ μάρκετ είναι όλα πιο φτηνά. Εδώ πας με 50 ευρώ και παίρνεις μια τσάντα, εκεί με 50 ευρώ περνάς μια ολόκληρη εβδομάδα».

Παναγιώτης Μουτσούλας

«Αν τα πράγματα δυσκόλευαν πολύ,
ίσως να το σκεφτόμουν»

«Δε θα το σκεπτόμουν να φύγω από την Ελλάδα. Βέβαια, δεν ξέρω, αν τα πράγματα δυσκόλευαν πολύ και δεν έβλεπα πουθενά διέξοδο, μπορεί και να το σκεφτόμουν. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Προσωπικά, θα επέλεγα την Αμερική, όπου έχω και συγγενείς. Προς το παρόν, δουλειά δεν έχω εδώ που είμαι, αλλά ψάχνω. Πιστεύω ότι κάτι θα βρεθεί. Αν σφίξουν πολύ τα πράγματα, πιστεύω ότι, όντως, ο κόσμος θα αρχίσει να φεύγει από την Ελλάδα».

Κώστας Κ., 30 ετών

«Δεν πιστεύω ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση»

«Ήμουν στις ΗΠΑ και επέστρεψα στην Καλαμάτα πρόσφατα. Συγκρίνοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ελλάδα, θα έλεγα ότι στην Αμερική είναι ωραία για να βγάζεις λεφτά και στην Ελλάδα είναι ωραία για να τα χαλάς. Στην Ελλάδα έχω δουλειά. Αν δεν είχα, ίσως και να το σκεφτόμουν να γυρίσω στις ΗΠΑ. Δεν πιστεύω γενικά ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση της χώρας».

Α.Χ, γυναίκα, 40 ετών

«Αναζητώ την ευκαιρία για να
μπορέσω να φύγω από τη χώρα»

«Έχεις εισιτήριο; Το σκέφτομαι έντονα να φύγω από την Ελλάδα και να πάω στο εξωτερικό. Βέβαια, είναι πολλές οι ανάγκες και οι καταστάσεις που με κρατάνε εδώ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι η διαφυγή από την όλη κατάσταση. Αν δε φύγεις, δεν μπορείς να ξεφύγεις από όλο αυτό που σε περιβάλλει. Από την κρίση, την οικονομία, από πολλά πράγματα. Αυτή τη στιγμή, αναζητώ την ευκαιρία για να μπορέσω να φύγω από τη χώρα. Θα προτιμήσω χώρες με σταθερή ζωή και καλό μισθό».

Χρήστος Βεριβάκης

«Αν κάτσουμε εδώ, δεν έχουμε μέλλον»

«Δεν το σκέφτομαι προσωπικά να φύγω στο εξωτερικό, αλλά είναι σίγουρα μια εύκολη λύση για τον κόσμο που έχει προβλήματα. Υπάρχει η κρίση και δεν πιστεύω ότι είναι εύκολο να βρει δουλειά έξω. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά αν κάτσουμε εδώ δεν έχουμε μέλλον. Πιστεύω ότι έξω μπορείς να έχεις ελπίδα, είναι καλύτερα τα πράγματα. Εγώ, προς το παρόν, έχω δουλειά. Στο μεροκάματο. Δεν υπάρχουν δουλειές πολλές, ό,τι μπορούμε, αγώνας».

Κοσμάς Ξυπόλητος

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα»

«Εγώ σίγουρα θα το σκεφτόμουν να φύγω για το εξωτερικό. Ήδη έχω προγραμματίσει και τα δύο μου παιδιά να μείνουν στο εξωτερικό. Δε μας μένει τίποτα εδώ πέρα, ξεπουλημένα είναι όλα. Ο ένας μου γιος θα πάει Αμερική και ο άλλος Αγγλία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον, δεν υπάρχει τίποτα. Έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα στην κυριολεξία. Ήδη έχει ξεκινήσει το κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. Αν διαβάζετε σε blog και στο ίντερνετ, ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών από 25 ετών μέχρι 30 ψάχνουν για δουλειά στο εξωτερικό».

Γιώργος Μπαλίκος

«Καταλαβαίνω αυτούς που το κάνουν»

«Αυτό που ακούγεται είναι ότι, επειδή δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και επικρατεί ανασφάλεια γενικότερα, έχει αρχίσει ο κόσμος να μεταναστεύει. Προσπαθεί να δει αν μπορεί να βρει κάτι κάπου αλλού. Δουλειά, μέλλον, ζωή. Μια καλύτερη τύχη. Εγώ, στην ηλικία που είμαι, δύσκολα θα το εξέταζα να φύγω για το εξωτερικό. Καταλαβαίνω, όμως, αυτούς που το κάνουν. Αν ήμουν πιο νέος, μπορεί να το σκεφτόμουν».

Χρήστος Μαραβάς

«Θα την αντέξουμε την κρίση»

«Όχι, δεν το σκέφτομαι. Δε θα έφευγα από τη χώρα. Βέβαια, αυτή είναι η απάντησή μου προς το παρόν. Δεν είναι η κρίση ο λόγος για τον οποίο θα έφευγα από τη χώρα. Θα την αντέξουμε την κρίση. Είμαι αισιόδοξος. Ως αρχιτέκτων έχω δουλειά στην Ελλάδα και πάει καλά. Η κρίση έχει αγγίξει όλα τα επαγγέλματα. Και το δικό μας, αλλά θα δούμε. Επιμένουμε, συνεχίζουμε και θα δείξει».

Ματίνα Σταματελοπούλου, 28 ετών

«Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε τίποτα»

«Έχω μάθει να ζω και με λίγα. Δε θα έφευγα από τη χώρα ως λύση στην κρίση. Θα έφευγα, όμως, επειδή η ζωή εδώ έχει αρχίσει να εξαθλιώνεται και είναι μίζερη. Δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο να μπορούμε να βασιστούμε και κάτι στο οποίο να πιστέψουμε. Δεν υπάρχουν κίνητρα σε αυτή τη χώρα, ζούμε συνεχώς με καχυποψία. Ήδη περνάω σχεδόν το μισό χρόνο στην Αγγλία».

Της Γεωργίας Οικονομοπούλου - tharrosnews.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Η κινεζική μαφία σπέρνει τον τρόμο


ΜΕ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Νέο πεδίον δόξης λαμπρόν φαίνεται ότι βρήκε η κινεζική μαφία και στη Μεσσηνία, μετά και την τρίτη απαγωγή, μόλις πριν από τέσσερις ημέρες από την περιοχή της Μεσσήνης, μέσα σε λίγους μήνες Κινέζου υπηκόου για λύτρα.
Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί από την πλευρά της Αστυνομίας, με βάση της την Αθήνα, η «κίτρινη» μαφία δραστηριοποιείται, δουλεύει, εισπράττει και κινείται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, πάντα, όμως, σε σχέση με τα κινεζικά καταστήματα που υπάρχουν ανά τη χώρα. Προς το παρόν, θύματά της είναι οι.....................

ίδιοι οι Κινέζοι έμποροι και επιχειρηματίες που καταγράφουν αξιόλογη πορεία στην Ελλάδα.
Οι Κινέζοι κακοποιοί, λόγω του περιορισμένου αριθμού τους, εντοπίζουν και απάγουν κατά κύριο λόγο συμπατριώτες τους, αν και πλέον φαίνεται ότι αρχίζουν και συμμετέχουν σε «μεικτές» συμμορίες, όπως αποδεικνύει απαγωγή που έγινε στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές Κινέζους και Μπαγκλαντεσιανούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα», η κινεζική μαφία στην Αθήνα διαιρείται σε τρεις ομάδες, τα μέλη των οποίων δεν ξεπερνούν τους εξήντα κακοποιούς, ενώ δραστηριοποιούνται σε δύο τομείς:
Στις απαγωγές με λύτρα, τα οποία κατατίθενται σε τράπεζες στην Κίνα ή καταβάλλονται σε ελληνικές τράπεζες. Στην παροχή «προστασίας» στα κινεζικά μαγαζιά, εισπράττοντας διόλου ευκαταφρόνητα ποσά από τους ιδιοκτήτες – εφόσον, βέβαια, εκείνοι υποκύψουν στις πιέσεις, διότι οι Κινέζοι επιχειρηματίες δεν υποκύπτουν εύκολα στις απαιτήσεις των κακοποιών.
Προς το παρόν, για τις ελληνικές Αρχές ασφαλείας ο εντοπισμός των Κινέζων κακοποιών είναι εύκολος, πράγμα που ξεκινά από το γεγονός ότι ο οποιοσδήποτε Κινέζος εντοπίζεται άνετα από τους αστυνομικούς, εξαιτίας των ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών του.
Τα μέλη της κάθε ομάδας κακοποιών περνούν ελάχιστο χρόνο στα στέκια τους. Ασχολούνται κυρίως με το να παρακολουθούν στενά τον τζίρο κάθε Κινέζου επιχειρηματία τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.

Στα χέρια τους η επαρχία
Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές Ασφαλείας και, κυρίως, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταδεικνύουν ότι η κινεζική μαφία στην Ελλάδα εισπράττει τεράστια χρηματικά ποσά από τις απαγωγές. Τα δε μέλη της που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προέρχονται από την ίδια εταιρεία κακοποιών της Κίνας. Πάντως, οι τρεις μέχρι σήμερα απαγωγές που έγιναν με κέντρο τη Μεσσηνία εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές Αρχές.
Η πρώτη περίπτωση ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου του 2010, όταν περιπολικό που εκτελούσε υπηρεσία στις 5.00 το πρωί στα Φιλιατρά είδε έναν Κινέζο που ζητούσε βοήθεια. Στο αστυνομικό τμήμα που τον μετέφεραν, με τη βοήθεια μεταφραστή τούς αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής. Ο 38χρονος Κινέζος διατηρούσε επιχείρηση στη Γαστούνη Ηλείας και στις 15 Σεπτεμβρίου τον απήγαγαν τέσσερις συμπατριώτες του. Τον φόρτωσαν σε ένα αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε διάφορα σημεία της περιοχής των Φιλιατρών. Όταν τον απήγαγαν, του άρπαξαν και τα 30.000 ευρώ που είχε πάνω του.
Τη συγκεκριμένη απαγωγή είχε δει, όμως, ένας πολίτης, ο οποίος και συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και ενημέρωσε την Αστυνομία. Από τα στοιχεία του αυτοκινήτου βρέθηκε ότι το όχημα ανήκε σε Κινέζο που διέμενε στην Καρδαμύλη. Έτσι, οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας κατάφεραν να φτάσουν στη σύλληψη του ενός εκ των απαγωγέων.
Στις 18 Οκτωβρίου του 2010 σημειώθηκε μία ακόμα απαγωγή, αυτή τη φορά στη Μεσσηνία. Θύμα της, μια Κινέζα επιχειρηματίας, για την οποία τα μέλη της μαφίας αξίωσαν και πέτυχαν να εισπράξουν το ποσό των 170.000 ευρώ από μέλη της οικογένειάς της στην Κίνα. Οι συγγενείς της κατέθεσαν το ποσό αμέσως σε λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας στην Κίνα, το οποίο και... άρπαξαν τα μέλη της μαφίας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τη βοήθεια μεταφραστή και μετά πολλών κόπων, πέτυχε να... λύσει τη γλώσσα της Κινέζας, μια και το θύμα είπε μερικά μόνο πράγματα στους αστυνομικούς. Η Κινέζα βρέθηκε, τελικά, να περιφέρεται στην εθνική οδό Καλαμάτας - Πύλου, αφού πλέον οι απαγωγείς της την είχαν αφήσει ελεύθερη.
Και σ’ αυτή την απαγωγή οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Κινέζο, ενώ διαπιστώθηκε ότι συμμετείχαν τα ίδια πρόσωπα με την προαναφερθείσα απαγωγή.
Η τρίτη απαγωγή συνέβη μόλις την περασμένη Πέμπτη στη Μεσσήνη, όπου σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση, τέσσερα άτομα κινέζικης καταγωγής απήγαγαν 39χρονη ομοεθνή τους έξω από το σπίτι της στη Μεσσήνη. Όπως έγινε γνωστό, οι απαγωγείς είχαν σκοπό να ζητήσουν λύτρα από το σύζυγό της, ο οποίος ασκεί εμπορικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, λίγο μετά τις 9.00, στη Μεσσήνη, όταν η 39χρονη επέστρεφε στο σπίτι της. Οι τέσσερις δράστες με δύο αυτοκίνητα την περίμεναν και αφού της επιτέθηκαν, την ακινητοποίησαν και την έβαλαν στο πορτμπαγκάζ του ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επιβιβάσθηκαν τα δύο άτομα κινέζικης καταγωγής. Στο δεύτερο αυτοκίνητο επιβιβάστηκαν οι άλλοι δύο.
Πολίτης, όμως, που βρισκόταν στην περιοχή αντιλήφθηκε την απαγωγή της γυναίκας και ειδοποίησε την Αστυνομία. Αμέσως ξεκίνησαν εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις και στις 10.00 περίπου το βράδυ το ένα από τα δύο αυτοκίνητα εντοπίσθηκε στα Παραδείσια της Αρκαδίας.
Οι αστυνομικοί σε μπλόκο που είχαν στήσει έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει, αλλά οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα επί της νέας εθνικής οδού, έχοντας κατεύθυνση προς Τρίπολη.
Στην επιχείρηση και στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις από Μεσσηνία, Αρκαδία και Αργολίδα. Το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στη συνέχεια κοντά στη σήραγγα του Αρτεμισίου, όπου οι δύο δράστες το εγκατέλειψαν προκειμένου να γλυτώσουν τη σύλληψη.
Οι αστυνομικοί με έκπληξη, όταν άνοιξαν το πορτμπαγκάζ, αντίκρισαν την 39χρονη γυναίκα δεμένη χειροπόδαρα και φιμωμένη με αυτοκόλλητη ταινία.

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης - tharrosnews.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Η "εύκολη" λεία...


Το ξέρατε ότι και στην πόλη της Καλαμάτας κυκλοφορούν ανάμεσά μας… μάνατζερ μοντέλων; Αν όχι, μπορείτε πλέον να κοιμάστε ήσυχες, αν έχετε διακαή πόθο να σας ανακαλύψει σύντομα κάποιος «κυνηγός ταλέντων». Σημαντικά θα βοηθήσει το αν είστε μικρούλα, νοστιμούλα και δε φέρνετε ιδιαίτερες αντιρρήσεις.

Πριν λίγες μέρες, ένας....................

κυριούλης γύρω στα 40 πλησίασε ανήλικη μετανάστρια που ζει στην πόλη τα τελευταία χρόνια και της έκανε τις παρακάτω ερωτήσεις, με τη συγκεκριμένη σειρά και με το συγκεκριμένο στόχο. Πρώτον τη ρώτησε αν είναι από την Καλαμάτα. Πολύ λογική ερώτηση, «για να σπάσει ο πάγος», ειδικά τη στιγμή που η κοπέλα είναι έγχρωμη, όπως όλες οι Καλαματιανές εξάλλου.

Η επόμενη ερώτηση ήταν το αν ξέρει κάποια άλλη κοπέλα που να καθαρίζει σπίτια. Γιατί δεν υπήρχε πιθανότητα η ίδια να πηγαίνει στο σχολείο ή να σπουδάζει, μόνο σκάλες είναι φτιαγμένες μερικές γυναίκες να καθαρίζουν. Αμέσως επόμενη - και με ειρμό - ερώτηση ήταν το αν ξέρει κάποια άλλη φίλη της… που να κάνει μασάζ! Εύκολα, από τη χλωρίνη και τη σκάλα πέρασε ο κυριούλης στα αρωματικά έλαια και στις μαλάξεις. Μέχρι να καταλήξει στην "κομβική" ερώτηση για το αν θέλει το κοριτσάκι να λάβει μέρος σε μια επίδειξη μόδας εσωρούχων, που πρόκειται να γίνει εδώ στην Καλαμάτα (λέμε τώρα).

«Ευάλωτη» κοινωνική ομάδα, ίσως όσο καμία άλλη, οι αλλοδαπές έφηβες, ειδικά αν ακόμη δεν έχουν προλάβει να μάθουν καλά τη γλώσσα. Οι φαλλοκράτες και οι εμετικοί τυχοδιώκτες του κέρδους και της πρόσκαιρης απόλαυσης… μόνο σε αυτόν τον τομέα δεν κάνουν διακρίσεις, μόνο εκεί δεν είναι ρατσιστές… Η νεαρή «σάρκα» εξάλλου ως προϊόν είναι πιο ευπώλητη και δελεαστική από τις υπόλοιπες, όποιο χρώμα και αν έχει.


Γράφει ο Γιούλα Σαρδέλη - eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας


Ο νυν πρόεδρος Αιμιλιανός Σεκλός και ο Κωνσταντίνος Τσούτσιας διεκδικούν το αξίωμα του προέδρου στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας που διεξάγονται από.............................

τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας. Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι: Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Κυριακή Αθανασοπούλου, Γεώργιος Βαρβαρήγος, Γεώργιος Βασιλόπουλος, Ευστρατία Λέφα, Βασιλική Μαρίνη, Σοφία Σταθοπούλου και Ανδρέας Τότσης.



Διαβάστε Περισσότερα...

Τριφυλία. Κάτω τα χέρια απ’ τα σχολειά μας!


«Κάτω τα χέρια απ’ τα σχολειά μας» ήταν το μήνυμα που έστειλαν ο δήμαρχος Τριφυλίας και δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, καθώς και μαθητές της Τριφυλίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Γυμνάσιο Κοπανακίου. Όπως είπαν, ο αγώνας τώρα ξεκινά, με ήπια μορφή και θα κλιμακωθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας.........................

Κώστας Κόλλιας τόνισε: «Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η λογική που θέλει η κυβέρνηση να καταργήσει τα σχολεία. Με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να μη γίνει αυτό. […] Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο και αγώνα για να μην κλείσει κανένα σχολειό. Η απόφασή μας ξεκινάει με διαδικασίες ήπιου χαρακτήρα. Θα ζητήσουμε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, δημοτικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι του Δήμου θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη στο υπουργείο για το θέμα και ανάλογα με τις εξελίξεις, η προσπάθειά μας θα κλιμακωθεί, θα διεκδικήσουμε αγωνιστικά το δικαίωμα στη μάθηση!».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Γυμνασίου Κοπανακίου, Γρηγόρης Νικολακόπουλος, μίλησε για την ιδιαιτερότητα του σχολείου, που είναι η απόσταση από την Κυπαρισσία, για την υλικοτεχνική υποδομή που υπάρχει, για τη βιβλιοθήκη, αλλά και τα περιβαλλοντικά προγράμματα που συμμετέχει.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου Γιώργος Μίγγας τόνισε πως στο Μάραθο «γίνεται ένα έγκλημα. Είναι μια περιοχή αναπτυσσόμενη και πάνε να μας κλείσουν το σχολείο».
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Νερού Σπύρος Παπαηλιού σημείωσε πως το Καλόνερο είναι ανάστατο, γιατί αυτό που επιχειρείται να γίνει είναι εντελώς παράλογο.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «πρέπει να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε στοπ, ως εδώ».
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης τόνισε την αντίθεσή του σε κάθε κλείσιμο σχολείου στην Τριφυλία. Μίλησε για σαθρά επιχειρήματα, τονίζοντας πως δε νοείται μάθηση σε σχολεία με στοιβαζόμενους μαθητές και κατηγόρησε την κυβέρνηση, την τρόικα και το μνημόνιο.
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Δριμής σημείωσε πως είναι κάθετα αντίθετος με το κλείσιμο των σχολείων και ζήτησε δύο χρόνια παράτασης για τη λήψη απόφασης όσον αφορά στην τύχη του Γυμνασίου Κοπανακίου, αφού υπάρχουν πολλά παιδιά που έρχονται και θα καλύψουν τον απαιτούμενο αριθμό.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης επισήμανε: «Η αντίθεσή μας σε κάθε κατάργηση είναι δεδομένη». Επίσης, επανέλαβε την πρόταση να πάνε και τα παιδιά του Δωρίου στο Γυμνάσιο Κοπανακίου και να λειτουργήσει στο Δώριο το Λύκειο.
Ο αντιδήμαρχος Στάθης Ανδρινόπουλος σημείωσε πως «τα σχολεία δεν είναι προβληματικές επιχειρήσεις για να πάρουμε μέτρα να τα εξυγιάνουμε και είμαι κάθετα αντίθετος με το κλείσιμό τους».
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης έκανε την ερώτηση, αν έχουν πείσει οι λόγοι που λέει το υπουργείο και απάντησε: «Όχι. Οι λόγοι είναι της παγκοσμιοποίησης και της υποδούλωσης της ψυχής. Η ψυχή του Έλληνα, όμως, δεν υποδουλώνεται».
Για την απόφαση του Δ.Σ. μίλησε ο πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Καλκαβούρας λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να κλείσει κανένα σχολείο.
Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος σημείωσε πως «τα δικά μας τα χωριά, εδώ, δε βγάζανε πλούτο, αλλά βγάζανε μυαλά!».
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ρούσσης δήλωσε την αντίθεσή του, τονίζοντας το σύνθημα των παιδιών: «Το Κοπανάκι μας θα ζήσει, αν το σχολείο μας δεν κλείσει»!
Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπασδάνης έκανε λόγο για αποστολή μηνύματος σε εκείνους τους νοσηρούς εγκεφάλους «που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς».
Ο γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Τριφυλίας Νίκος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε σε παιδαγωγικούς, κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς λόγους που συνηγορούν στη συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων, μετέφερε τη στήριξη των εκπαιδευτικών και ζήτησε τη δυναμική και αγωνιστική διεκδίκηση του Δήμου.
Η μαθήτρια του Γυμνασίου Κοπανακίου Βασιλική Κοράκη χαρακτήρισε στολίδι το σχολείο, ενώ ο μαθητής Γιώργος Γιαννακόπουλος σημείωσε τον αγώνα που οργάνωσαν και θα συνεχίσουν. Όσο για τον Πέτρο από το Καλόνερο, είπε πως στην Κυπαρισσία είναι ήδη πολλά παιδιά και το σχολείο του αξίζει να μείνει.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Δημοσκόπηση. 6,1% η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. 8 κόμματα στη Βουλή!


Διαφορά που φτάνει στο 6,1& υπερ του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της MARC για το ΈΘΝΟΣ της Κυριακής. 8 κόμματα στη Βουλή.....................

Σύμφωνα με την τηλεφωνική πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Marc για το «Εθνος της Κυριακής», σε δείγμα 2.003 νοικοκυριών, αν σήμερα γινόταν εκλογές η Κυβέρνηση θα σημείωνε υπεροχή 6,1 μονάδες και συγκεκριμένα θα συγκέντρωνε ποσοστό 33,5 έναντι 27,4% της Ν.Δ. και η κάλπη θα έβγαζε οκτω-κομματική Βουλή.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου):

ΠΑΣΟΚ: 33,5
Ν.Δ.: 27,4
ΚΚΕ: 10,3
ΛΑΟΣ: 7,6
ΣΥΡΙΖΑ: 4,5
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ): 4,3
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ): 3,7
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,7



Διαβάστε Περισσότερα...