Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος της επεξεργασίας των απορριμμάτων του
Ν. Μεσσηνίας και ιδιαίτερα της Καλαμάτας με την προσπάθεια της εγκατάστασης στην Μαραθόλακκα κάποιου συστήματος RAM (θυμηθείτε Σούκο), αναδεικνύει ακόμα μια φορά την έλλειψη Περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων, την αδράνεια και αδιαφορία της Περιφέρειας ,των εκπροσώπων της εκάστοτε δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα της σημερινής που εθελοτυφλεί μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί ,βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της Καλαμάτας.
Η κακοδιαχείριση και οι λογικές των......................

εκάστοτε κυβερνήσεων που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, διαμόρφωσαν μια μονιμότερη συνείδηση στον απλό πολίτη αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας όπου το υπαρκτό πρόβλημα από το σπίτι του, την πόλη του ,τον δήμο του ,το μεταθέτει στην πόλη ,στον δήμο, στην γειτονιά του διπλανού.
Οφείλουν η δημοτική αρχή ,η περιφέρεια , η κυβέρνηση και εμείς σαν πολίτες αυτής της πόλης να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά όλους μας , δεν μπορούμε να το μεταθέτουμε στον διπλανό μας και δεν πρέπει να το παραπέμψουμε για μια ακόμη φορά.
Λύσεις υπάρχουν αρκεί να βρούμε την ποιο ενδεδειγμένη ,συναινετική πρόταση που θα λύσει οριστικά και τελεσίδικα το πρόβλημα που χρονίζει.
Απαιτείται :
-Η άμεση κατάρτιση νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και η άμεση υλοποίηση του.
-Εφαρμογή των βασικών αρχών για την σωστή διαχείρισης των σκουπιδιών, πρόληψη ,επαναχρησιμοποίηση, μείωση παραγομένων απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή ,λιπασματοποίηση-κομποστοποίηση και η υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
-Άμεση πρόβλεψη διαχείρισης της λυματολάσπης και των υπολειμμάτων των ελαιουργείων.
-Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών φορέων
-Η δημιουργία Διαδημοτικού Διαχειριστικού Φορέα ,που θα συμβάλει άμεσα στην γρήγορη υλοποίηση του σχεδιασμού.
Για να λειτουργήσουν άμεσα αυτά τα μέτρα κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία όλων των τοπικών αρχών .Η Περιφέρεια ,η Τοπική αυτοδιοίκηση ,τα κόμματα, οι βουλευτές, βάζοντας στην άκρη πολιτικές σκοπιμότητες και στείρες αντιπαραθέσεις ,πρέπει να συμμετέχουν και να συνεργαστούν για την επιτάχυνση της λύσης του προβλήματος, προτού η Μεσσηνία,η Καλαμάτα πνιγούν στα σκουπίδια.
Καλούμε τους πολίτες ,τους τοπικούς φορείς και συλλόγους να ενεργοποιηθούν άμεσα, να δουλέψουν και να συμβάλλουν κατ΄ αρχήν στην διαμόρφωση πρότασης για την σύντομη απεμπλοκή από το πρόβλημα και να δώσουν την μάχη για την υλοποίηση της.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
27-02-2011