Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η κινεζική μαφία σπέρνει τον τρόμο


ΜΕ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Νέο πεδίον δόξης λαμπρόν φαίνεται ότι βρήκε η κινεζική μαφία και στη Μεσσηνία, μετά και την τρίτη απαγωγή, μόλις πριν από τέσσερις ημέρες από την περιοχή της Μεσσήνης, μέσα σε λίγους μήνες Κινέζου υπηκόου για λύτρα.
Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί από την πλευρά της Αστυνομίας, με βάση της την Αθήνα, η «κίτρινη» μαφία δραστηριοποιείται, δουλεύει, εισπράττει και κινείται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, πάντα, όμως, σε σχέση με τα κινεζικά καταστήματα που υπάρχουν ανά τη χώρα. Προς το παρόν, θύματά της είναι οι.....................

ίδιοι οι Κινέζοι έμποροι και επιχειρηματίες που καταγράφουν αξιόλογη πορεία στην Ελλάδα.
Οι Κινέζοι κακοποιοί, λόγω του περιορισμένου αριθμού τους, εντοπίζουν και απάγουν κατά κύριο λόγο συμπατριώτες τους, αν και πλέον φαίνεται ότι αρχίζουν και συμμετέχουν σε «μεικτές» συμμορίες, όπως αποδεικνύει απαγωγή που έγινε στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές Κινέζους και Μπαγκλαντεσιανούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα», η κινεζική μαφία στην Αθήνα διαιρείται σε τρεις ομάδες, τα μέλη των οποίων δεν ξεπερνούν τους εξήντα κακοποιούς, ενώ δραστηριοποιούνται σε δύο τομείς:
Στις απαγωγές με λύτρα, τα οποία κατατίθενται σε τράπεζες στην Κίνα ή καταβάλλονται σε ελληνικές τράπεζες. Στην παροχή «προστασίας» στα κινεζικά μαγαζιά, εισπράττοντας διόλου ευκαταφρόνητα ποσά από τους ιδιοκτήτες – εφόσον, βέβαια, εκείνοι υποκύψουν στις πιέσεις, διότι οι Κινέζοι επιχειρηματίες δεν υποκύπτουν εύκολα στις απαιτήσεις των κακοποιών.
Προς το παρόν, για τις ελληνικές Αρχές ασφαλείας ο εντοπισμός των Κινέζων κακοποιών είναι εύκολος, πράγμα που ξεκινά από το γεγονός ότι ο οποιοσδήποτε Κινέζος εντοπίζεται άνετα από τους αστυνομικούς, εξαιτίας των ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών του.
Τα μέλη της κάθε ομάδας κακοποιών περνούν ελάχιστο χρόνο στα στέκια τους. Ασχολούνται κυρίως με το να παρακολουθούν στενά τον τζίρο κάθε Κινέζου επιχειρηματία τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.

Στα χέρια τους η επαρχία
Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές Ασφαλείας και, κυρίως, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταδεικνύουν ότι η κινεζική μαφία στην Ελλάδα εισπράττει τεράστια χρηματικά ποσά από τις απαγωγές. Τα δε μέλη της που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προέρχονται από την ίδια εταιρεία κακοποιών της Κίνας. Πάντως, οι τρεις μέχρι σήμερα απαγωγές που έγιναν με κέντρο τη Μεσσηνία εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές Αρχές.
Η πρώτη περίπτωση ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου του 2010, όταν περιπολικό που εκτελούσε υπηρεσία στις 5.00 το πρωί στα Φιλιατρά είδε έναν Κινέζο που ζητούσε βοήθεια. Στο αστυνομικό τμήμα που τον μετέφεραν, με τη βοήθεια μεταφραστή τούς αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής. Ο 38χρονος Κινέζος διατηρούσε επιχείρηση στη Γαστούνη Ηλείας και στις 15 Σεπτεμβρίου τον απήγαγαν τέσσερις συμπατριώτες του. Τον φόρτωσαν σε ένα αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε διάφορα σημεία της περιοχής των Φιλιατρών. Όταν τον απήγαγαν, του άρπαξαν και τα 30.000 ευρώ που είχε πάνω του.
Τη συγκεκριμένη απαγωγή είχε δει, όμως, ένας πολίτης, ο οποίος και συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και ενημέρωσε την Αστυνομία. Από τα στοιχεία του αυτοκινήτου βρέθηκε ότι το όχημα ανήκε σε Κινέζο που διέμενε στην Καρδαμύλη. Έτσι, οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας κατάφεραν να φτάσουν στη σύλληψη του ενός εκ των απαγωγέων.
Στις 18 Οκτωβρίου του 2010 σημειώθηκε μία ακόμα απαγωγή, αυτή τη φορά στη Μεσσηνία. Θύμα της, μια Κινέζα επιχειρηματίας, για την οποία τα μέλη της μαφίας αξίωσαν και πέτυχαν να εισπράξουν το ποσό των 170.000 ευρώ από μέλη της οικογένειάς της στην Κίνα. Οι συγγενείς της κατέθεσαν το ποσό αμέσως σε λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας στην Κίνα, το οποίο και... άρπαξαν τα μέλη της μαφίας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τη βοήθεια μεταφραστή και μετά πολλών κόπων, πέτυχε να... λύσει τη γλώσσα της Κινέζας, μια και το θύμα είπε μερικά μόνο πράγματα στους αστυνομικούς. Η Κινέζα βρέθηκε, τελικά, να περιφέρεται στην εθνική οδό Καλαμάτας - Πύλου, αφού πλέον οι απαγωγείς της την είχαν αφήσει ελεύθερη.
Και σ’ αυτή την απαγωγή οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Κινέζο, ενώ διαπιστώθηκε ότι συμμετείχαν τα ίδια πρόσωπα με την προαναφερθείσα απαγωγή.
Η τρίτη απαγωγή συνέβη μόλις την περασμένη Πέμπτη στη Μεσσήνη, όπου σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση, τέσσερα άτομα κινέζικης καταγωγής απήγαγαν 39χρονη ομοεθνή τους έξω από το σπίτι της στη Μεσσήνη. Όπως έγινε γνωστό, οι απαγωγείς είχαν σκοπό να ζητήσουν λύτρα από το σύζυγό της, ο οποίος ασκεί εμπορικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, λίγο μετά τις 9.00, στη Μεσσήνη, όταν η 39χρονη επέστρεφε στο σπίτι της. Οι τέσσερις δράστες με δύο αυτοκίνητα την περίμεναν και αφού της επιτέθηκαν, την ακινητοποίησαν και την έβαλαν στο πορτμπαγκάζ του ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επιβιβάσθηκαν τα δύο άτομα κινέζικης καταγωγής. Στο δεύτερο αυτοκίνητο επιβιβάστηκαν οι άλλοι δύο.
Πολίτης, όμως, που βρισκόταν στην περιοχή αντιλήφθηκε την απαγωγή της γυναίκας και ειδοποίησε την Αστυνομία. Αμέσως ξεκίνησαν εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις και στις 10.00 περίπου το βράδυ το ένα από τα δύο αυτοκίνητα εντοπίσθηκε στα Παραδείσια της Αρκαδίας.
Οι αστυνομικοί σε μπλόκο που είχαν στήσει έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει, αλλά οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα επί της νέας εθνικής οδού, έχοντας κατεύθυνση προς Τρίπολη.
Στην επιχείρηση και στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις από Μεσσηνία, Αρκαδία και Αργολίδα. Το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στη συνέχεια κοντά στη σήραγγα του Αρτεμισίου, όπου οι δύο δράστες το εγκατέλειψαν προκειμένου να γλυτώσουν τη σύλληψη.
Οι αστυνομικοί με έκπληξη, όταν άνοιξαν το πορτμπαγκάζ, αντίκρισαν την 39χρονη γυναίκα δεμένη χειροπόδαρα και φιμωμένη με αυτοκόλλητη ταινία.

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης - tharrosnews.gr