Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Άμεση ανάγκη αποκατάστασης της πρόσβασης στη μοναδική παραλία στο Στόμιο Φιλιατρών

Την άμεση ανάγκη αποκατάστασης της πρόσβασης στη μοναδική παραλία των Φιλιατρών, Στόμιο, τονίζει με επείγουσα επιστολή του σε όλες τις αρμόδιες (τοπικές και περιφερειακές) αρχές και υπηρεσίες ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στομίου – Μερολιθίου «Ο Άγιος Χριστόφορος», Αναστάσιος Μανιάτης. Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην επιστολή.................................. «η παραλία Στομίου αποτελεί τη μοναδική διέξοδο προς τη θάλασσα για τους κατοίκους Φιλιατρών, Εξοχικού, Φαρακλάδας, Σπηλιάς, Χαλαζονίου και ίσως και της Κυπαρισσίας. Η πρόσβαση - κάθοδος γινόταν εξ ανάγκης με μία σιδερένια σκάλα. Όμως και αυτή η λύση έπαψε να υπάρχει, γιατί έγινε αποκόλληση του βράχου, στον οποίο αυτή η σκάλα ήταν τοποθετημένη, και τώρα υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ του στέρεου εδάφους και της σκάλας. Γίνεται κατανοητό ότι η κάθοδος προς τη θάλασσα πλέον είναι αδύνατη. Αδύνατη είναι, επίσης, η πρόσβαση στην παραλία Στομίου και από την πλευρά της πόλης των Φιλιατρών, γιατί και από εκείνη την πλευρά η θάλασσα έχει βγει προς τα έξω και έχει ακυρώσει τη χρήση της σκάλας που υπάρχει εκεί. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εν όψει του καλοκαιριού και της αθρόας προσέλευσης λουομένων, είναι σαφές ότι υπάρχει μείζον πρόβλημα. Όχι μόνο η εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά και η αποφυγή κάποιου ατυχήματος που επαπειλείται, είναι ανάγκη να κινήσουν το ενδιαφέρον σας και να υπάρξει ταχύτατη αντίδραση. Εμείς, λόγω της σοβαρότητας του έργου, έχουμε προβεί σε προφορική ενημέρωση, αλλά επειδή μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα και επειδή εμείς αδυνατούμε να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος και των απαγορεύσεων που διάφοροι νόμοι επιβάλλουν, παρακαλούμε την άμεση παρέμβασή σας και ανάληψη πρωτοβουλιών, για να βρεθεί λύση και να επιταχυνθεί η αποκατάσταση της πρόσβασης στην παραλία».

 tharrosnews.gr 


 ΣΗΜ: Διαβάσαμε σε blogs απο τα Φιλιατρά ότι χθες έκανε αυτοψία η Αρχαιολογία και ήταν εκεί και ο Δήμαρχος και συζήτησαν για την προσβασιμότητα της παραλίας. Θα γίνουν έγκαιρα οι εργασίες για νέα σκάλα;


Διαβάστε Περισσότερα...

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Γαργαλιάνων

 Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, ζητώντας να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του νέου Γυμνάσιου-Λυκείου Γαργαλιάνων. Το κείμενο της ερώτησής τους έχει ως εξής:......................................... 

 «Είναι γνωστή η ανάγκη να κατασκευαστεί ένα νέο Γυμνάσιο – Λύκειο στους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας καθώς και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων. Η μελέτη του έργου «Σχολικό Συγκρότημα πρώην Δήμου Γαργαλιάνων» του Δήμου Τριφυλίας ξεκινά στις 24/05/2011 με την παραχώρηση του οικοπέδου στην ΟΣΚ Α.Ε. για την ανέγερση του Γυμνάσιου-Λυκείου Γαργαλιάνων. Στις 28/07/2011 εγκρίνεται η Αρχιτεκτονική προμελέτη του έργου. Την 15/12/2011 με έγγραφο της ΟΣΚ Α.Ε. ζητείται από τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η ανάθεση στην ΟΣΚ Α.Ε. των αρμοδιοτήτων για τη μελέτη, δημοπράτηση, επίβλεψη, κατασκευή και διοίκηση του έργου προκειμένου να καταστεί σύντομα δυνατή η κατασκευή του έργου από κονδύλια του Προγράμματος ΕΣΠΑ. Επειδή δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη τοποθέτηση των Υπουργών, η ΟΣΚ Α.Ε. επανέρχεται με έγγραφό της την 01/04/2013 στους Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Στ. Καλογιάννη και Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο και ζητά την ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής του έργου ώστε να απορροφηθούν κονδύλια του Προγράμματος ΕΣΠΑ Πελοποννήσου. Την ίδια Χρονική στιγμή η Μελέτη Εφαρμογής Αρχιτεκτονικών και Στατικών του διδακτηρίου είναι έτοιμα για έγκριση. Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν τοποθετείστε στα παραπάνω έγγραφα με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των πιθανοτήτων απορρόφησης των κονδυλίων ΕΣΠΑ Πελοποννήσου 2007-2013 για την κατασκευή ενός τόσου Αναγκαίου για τη χώρα διδακτηρίου; Θα επιταχύνετε τις διαδικασίες ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ άμεσα η κατασκευή του νέου Γυμνάσιου – Λυκείου Γαργαλιάνων και να κατασκευαστεί άμεσα, δεδομένου ότι από πλευράς του ΟΣΚ Α.Ε. έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες;».


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνελήφθη 34χρονος Σκοπιανός για τη ληστεία στην Πειραιώς Κυπαρισσίας

Συνελήφθη ο 34χρονος Σκοπιανός συνεργός του γνωστού κακοποιού Μιχάλη Μακρυγιάννη στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κυπαρισσία, στη διπλή ληστεία στο Αστρος Κυνουρίας και σε ένα ακόμα τραπεζικό κατάστημα στην Τρίπολη, τον περασμένο Οκτώβριο. Σε βάρος του εκκρεμούσε μεταξύ άλλων καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή του στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και κατηγορείται για σωρεία ληστειών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η σύλληψή του έγινε μετά............................................ από έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, προχτές το απόγευμα, στο Περιστέρι. 

 Η διπλή ληστεία στο Αστρος και η ληστεία στην Τρίπολη έγιναν στις 2 Οκτωβρίου 2012 και 10 μέρες αργότερα έγινε η ληστεία στην Κυπαρισσία, η οποία είχε εξιχνιαστεί άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Μάρτυρες είχαν αναγνωρίσει τους δράστες από φωτογραφίες και λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη ο Μ. Μακρυγιάννης, ενώ ο Σκοπιανός συνεργός του διέφευγε. Τελικά συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο Περιστέρι, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του, πέρα από την καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Π. Παπαγόπουλου και 3 εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και εκβίαση, για ληστείες, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 
 Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος, από το Μάιο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2013, είχε διαπράξει ή είχε συμμετάσχει στη διάπραξη 21 συνολικά ληστειών τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Αργολίδα, Αχαΐα, Μεσσηνία, Αρκαδία και Κορινθία, με συνολική λεία πάνω από 250.000 ευρώ. Επίσης, προέκυψε ότι από τον Μάιο έως και τον Οκτώβρη του 2012 συνεργαζόταν στη διάπραξη ληστειών τόσο με τον Μ. Μακρυγιάννη, τότε δραπέτη φυλακών όσο και με έναν ακόμα γνωστό Ελληνα ποινικό. 

 Στην κατοχή του 34χρονου και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία συσκευή tazer, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις απομιμήσεις πιστολιών, τρεις περούκες, πλαστό δελτίο ταυτότητας και δίπλωμα οδήγησης με φωτογραφία του 34χρονου και διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας. Επίσης, ποσότητα ηρωίνης, πλήθος κινητών τηλεφώνων, τα ρούχα τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη ληστειών και χρηματικό ποσό. 

 Κέλλυ Δημητρούλια eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Προφυλάκιση αγρότη της Τριφυλίας για τα εικονικά τιμολόγια

Ένας αγρότης της Τριφυλίας προφυλακίσθηκε χθες, μετά από απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για τη μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος με τα εικονικά τιμολόγια και την παράνομη είσπραξη ΦΠΑ, το οποίο εξαρθρώθηκε την προηγούμενη χρονιά. 
Στο πλαίσιο της........................................... ανάκρισης, ο αγρότης κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση και μετά την απολογία του σε εισαγγελέα και ανακρίτρια προέκυψε διαφωνία για την προφυλάκισή του και το θέμα κρίθηκε χθες από το Δικαστικό Συμβούλιο. 
Προφυλακισμένος είναι ήδη ο αδελφός του, ενώ ως εγκέφαλοι του κυκλώματος που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, τον Πύργο, την Κατερίνη, το Άργος και τη Μεσσηνία, φέρονται 3 άντρες από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. 
Τη Δευτέρα, στο πλαίσιο έρευνας της υπόθεσης, έχουν κληθεί να καταθέσουν άλλοι τρεις αγρότες από την Τριφυλία. 


 tharrosnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...