Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ...


Με μεγάλη έκπληξη παρατηρώ το τελευταίο χρονικό διάστημα την αγωνιώδη προσπάθεια του συμπατριώτη μας Αντώνη Σαμαρά να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της συντηρτητικής παράταξης και μάλιστα να είναι ολοφάνερη η θέλησή του να τρεματίσει πρώτος την κούρσα της διαδοχής.
Επειδή τελευταία ασκούνται πιέσεις σύμφωνα με μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε δημόσια πρόσωπα στη Μεσσηνία μας, ώστε να παρουν καθαρή θέση και να τον στηρίξουν, οφείλουν όλοι αυτοί να βγουν και να μιλήσουν ανοιχτά και να καταγγείλουν πρόσωπα και καταστάσεις ειδικά τώρα που κρίνεται η πορεία και δοκιμάζεται η συνοχή της Ν.Δ. Ωστόσο και το ίδιο το πολιτικό τέκνο του Ευάγγελου Αβέρωφ και μετέπειτα πολτικός σύντροφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τελικά ορκισμένος εχθρός της Χανιώτικης οικογένειας, οφείλει να κατανοήσει καποια πράγματα. Πρώτον η Μεσσηνία δεν είναι φέουδο κανενός.
Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την αποψή τους όσο δυσάρεστη και αν είναι.
Θα είμαι και εγώ δυσάρεστος φίλε Αντώνη μαζί σου.
Διεκδικείς την ηγεσία σε ένα κόμμα που σε ανέθρεψε πολιτικά αλλά φρόντισες να το καταρρακώσεις εκλογικά το 1993 και το 1996.
Δεν εξήγησες ποτέ τους λόγους που σε οδήγησαν στην αποχώρησή σου απο τη Ν.Δ μολονότι έχουν περάσει 16 χρόνια απο τότε.
Αλήθεια, αν ήταν διαφορετική η πορεία της ΠΟΛΑΝ θα επέστρεφες?
Διαφώνησες με συγκεκριμένα άτομα με τα οποία κατόπιν πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο βρέθηκες αναγκάστηκες να συνεργαστείς.
Έσπευσες να στηρίξεις τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή (οι οποίες αποδεικνύονται τραγικές) μόλις διεπίστωσες οτι η πολιτική σου καριέρα θά είχε άδοξο τέλος και ο πρωθυπουργικος θώκος τον οποίο σαν αρχηγός της ΠΟΛΑΝ ονειρευόσουν, απομακρυνόταν.
΄Οντας ευρωβουλευτής έσπευσες να επαναπολιτευτείς στη Μεσσηνία αξιώνοντας μάλιστα την πρώτη θέση.
Πολιτεύτηκες μόνος θαρρείς και ήσουν ανεξάρτητος απο κόμμα και όταν οι πολίτες σου έδωσαν τη δεύτερη θέση η δυσαρέσκεια των συνεργατών σου ήταν εμφανής.
Στις τελευταίες εκλογές έλαβες την πολυπόθητη πρώτη θέση αλλά λαβωμένος κατα 3.000 σταυρούς.
Αναρωτιέμαι αλήθεια που βρίσκονταν οι οπαδοί που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστομένους το βράδυ που μιλούσες όταν μιλούσε ο Αβραμόπουλος στην ίδια πλατεία.
Στις ευρωεκλογές οργανώθηκαν 25 λεωφορεία για να πάνε στην ομιλία Καραμανλή στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα η κεντρκή ομιλία κατεληξε σε φιάσκο στις τελευταίες εκλογές.
Οι καταγγελίες του Γιάννη Λαμπρόπουλου περι βρώμικου παιχνιδιού προφανά και δεν σε αγγίζουν. Η΄μήπως σε αγγίζουν?
Και σαν θεόσταλτος Νέστορας της παράταξης εμφανίζεσαι το βράδυ των εκλογών για να κάνεις την άκρως άκαιρη δήλωση οτι η παράταξη της Ν.Δ είναι ο στυλοβάτης της πατρίδος και οτι δεν ηττάται,την στιγμή που η ήττα αγγίζει τον όλεθρο με 10.5 μονάδες.
Σου υπενθυμίζω οτι πλέον η επιλογή του λαού είναι πολύ νωπή και οτι στο συνέδριο που απαιτείς να γίνει συζήτηση θα βρεθείς μπροστά σε ένα ακροατήριο που κάποτε πλήγωσες και επιπλέον σε ψηφοφόρους που δεν είναι αποκλειστικά δεξιοί αλλα προέρχονται και απο αυτό που ονομάζουμε μεσαίο χώρο.
Επομένως οι δεξιές κορώνες καλόν ειναι να αποφέυγονται γιατί θα γυρίσουν την πλάτη και άλλοι ψηφοφόροι στη Ν.Δ.
Κλείνω φίλε Αντώνη λέγοντας οτι τις αρχές και τις αξίες μας τις πιστεύουμε και τις συντηρούμε.
Δεν είναι πλαστελίνη για να παίζουμε μαζί τους και να τις διαμορφώνουμε ανάλογα με τον καιρό. Κοινώς ο καιροσκοπισμός βλάπτει.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΠΑΥΛΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ





Διαβάστε Περισσότερα...

Αναγγελία της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για την ηγεσία της ΝΔ




"Θα βάλω τα δυνατά μου για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας"


Με την κατηγορηματική δήλωση ότι είναι έτοιμη και αποφασισμένη να μπει μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για την ηγεσία της παράταξης...

Με δήλωσή της, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει την εκλογή της και από το έκτακτο συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, αλλά και από τα μέλη του κόμματος με οποιαδήποτε αδιάβλητη καταστατική διαδικασία.

Η Δήλωση:


"Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της πατρίδας μας. Σύντομα θα πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία της παράταξής μας για τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα είμαστε ακόμα όλοι υπό την επήρεια μιας μεγάλης ήττας και το μήνυμα από τον ελληνικό λαό πρέπει να το διαβάσουμε σωστά, όσο σκληρό και αν είναι.

Η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή, ενός σημαντικού ηγέτη, που πρόσφερε πολλά στην παράταξή μας και την οδήγησε σε δύο εκλογικές νίκες, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας.

Την ώρα αυτή, θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να μιλήσω ξεκάθαρα και ειλικρινά σε κάθε πολίτη.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη μάχη και το πως θα αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Για να αλλάξουμε όμως την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς.

Είναι αναγκαίο να βρούμε ξανά το συγχρονισμό μας με την κοινωνία.

Πρέπει να γίνουμε ένα πλειοψηφικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα ολόκληρης της κεντροδεξιάς, ανοιχτό σε νέα ρεύματα σκέψης. Με νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες και νέες αντιλήψεις, ώστε να κάνουμε το κόμμα μας ξανά ελκυστικό στους νέους ανθρώπους.

Η παράταξή μας δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας. Αυτή είναι ξεκάθαρη. Είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός, τον οποίο πρέπει να υπερασπιζόμαστε όμως με συνέπεια και σταθερότητα. Με θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης με ιδέες και λύσεις που θα μας φέρουν ξανά στην πρωτοπορία του αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων.

Μιας πρότασης που θα υπερασπίζεται σθεναρά τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας και τις πολιτικές που χαράξαμε μαζί με τον Κώστα Καραμανλή στα εθνικά θέματα και στις ενεργειακές συμφωνίες.

Παράλληλα, οφείλουμε κυρίως να ξανακερδίσουμε το ηθικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας. Γι΄ αυτό και δεσμεύομαι να καταθέσει η ΝΔ συγκεκριμένες προτάσεις και να αποδεχθεί οποιαδήποτε θέση κατοχυρώνει τη διαφάνεια στην πολιτική μας ζωή και την ηθική ακεραιότητα στο κόμμα μας, αλλά και σε όλο το πολιτικό σύστημα.

Στόχος μας είναι το σύγχρονο, ανοικτό, δημοκρατικό κόμμα. Βούληση μας, να διευρύνουμε πολύπλευρα την πολιτική μας απήχηση. Και προς τα δεξιά και προς το κέντρο, αλλά και προς τους πολίτες που σήμερα απορρίπτουν την πολιτική.

Η πολυσυλλεκτικότητά μας είναι η δύναμή μας. Οι φιλελεύθεροι, οι συντηρητικοί πολίτες, οι οπαδοί της λαϊκής κοινωνικής δεξιάς, οι κεντρώοι, είναι όλοι πλούτος για τη Νέα Δημοκρατία. Αντίπαλός μας είναι μόνο ο λαϊκισμός, ο οποίος είναι επικίνδυνος για την πατρίδα μας.

Όλοι εμείς μπορούμε, και πρέπει, να κάνουμε μαζί το κόμμα μας πιο αξιοκρατικό, πιο ανοιχτό, πιο δημοκρατικό. Με ανοικτές διαδικασίες και διαφάνεια. Με εκλογή της ηγεσίας από τα μέλη μας για συγκεκριμένη θητεία. Με ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών και των εκπροσώπων μας στην τοπική αυτοδιοίκηση από τη βάση του κόμματος.

Η ενότητα του κόμματος είναι η πρώτη προτεραιότητά μου. Ετούτη την κρίσιμη στιγμή για την παράταξή μας, δεν περισσεύει κανείς.

Ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν έχουν θέση στο κόμμα μας.

Στην αυριανή Νέα Δημοκρατία, δεν θα υπάρχουν συστήματα και προσωπικοί μηχανισμοί.
Αυτή είναι η ξεκάθαρη δημόσια δέσμευσή μου.

Όλα αυτά είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να βρούμε σύντομα τον πολιτικό μας βηματισμό ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα αξιόπιστη, δυναμική και κυρίως αποτελεσματική αντιπολίτευση. Για να υπηρετήσουμε υπεύθυνα τον τόπο και να μη χαρίσουμε στον κ. Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ ούτε μια ημέρα χωρίς θεσμικό έλεγχο.

Σε όλη μου την πολιτική διαδρομή έδωσα και κέρδισα μάχες για το κόμμα μας. Από τη μονοεδρική της Ευρυτανίας μέχρι την Αθήνα, σύμμαχός μου ήταν πάντοτε οι πολίτες και η βάση της παράταξής μας.

Ποτέ δεν κρύφτηκα, ποτέ δεν φοβήθηκα στα δύσκολα.

Ήμουν πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή των αγώνων της παράταξής μας.

Σήμερα είμαι έτοιμη και αποφασισμένη να μπω μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ξέρω ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Έχω όμως πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της μεγάλης παράταξης και στα εκατομμύρια των πολιτών που προσβλέπουν σε αυτήν.

Της παράταξης που πιστή στις αρχές που είχε από την ίδρυσή της καθοδηγεί αντί να δημαγωγεί, εκπροσωπεί αντί να καταδυναστεύει και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.

Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου,με όπλο τις αξίες, τις ιδέες, τις αρχές και την ιστορία της μεγάλης μας παράταξης, με καθαρές θέσεις για μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ισχυρή κεντροδεξιά και με ξεκάθαρη δέσμευση για ένα ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα χωρίς μηχανισμούς και αποκλεισμούς, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρη ότι: θα επιδιώξω την εκλογή μου και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό μας, και από τα μέλη του κόμματος, με οποιαδήποτε αδιάβλητη καταστατική διαδικασία.

Δεσμεύομαι να βάλω τα δυνατά μου για την ταχύτερη δυνατή πολιτική αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας και την επιστροφή της στις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας.

Ζητώ από όλα τα στελέχη και τους φίλους του κόμματός μας να με στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Όχι μόνο για αυτά που εγώ μπορώ να κάνω, αλλά γι’ αυτά που όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

Για να δυναμώσουμε την ελπίδα των Ελλήνων που πιστεύουν σε μας.

Για να κάνουμε ξανά τη μεγάλη μας παράταξη δυνατή και περήφανη".







Διαβάστε Περισσότερα...