Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ...


Με μεγάλη έκπληξη παρατηρώ το τελευταίο χρονικό διάστημα την αγωνιώδη προσπάθεια του συμπατριώτη μας Αντώνη Σαμαρά να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της συντηρτητικής παράταξης και μάλιστα να είναι ολοφάνερη η θέλησή του να τρεματίσει πρώτος την κούρσα της διαδοχής.
Επειδή τελευταία ασκούνται πιέσεις σύμφωνα με μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε δημόσια πρόσωπα στη Μεσσηνία μας, ώστε να παρουν καθαρή θέση και να τον στηρίξουν, οφείλουν όλοι αυτοί να βγουν και να μιλήσουν ανοιχτά και να καταγγείλουν πρόσωπα και καταστάσεις ειδικά τώρα που κρίνεται η πορεία και δοκιμάζεται η συνοχή της Ν.Δ. Ωστόσο και το ίδιο το πολιτικό τέκνο του Ευάγγελου Αβέρωφ και μετέπειτα πολτικός σύντροφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τελικά ορκισμένος εχθρός της Χανιώτικης οικογένειας, οφείλει να κατανοήσει καποια πράγματα. Πρώτον η Μεσσηνία δεν είναι φέουδο κανενός.
Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την αποψή τους όσο δυσάρεστη και αν είναι.
Θα είμαι και εγώ δυσάρεστος φίλε Αντώνη μαζί σου.
Διεκδικείς την ηγεσία σε ένα κόμμα που σε ανέθρεψε πολιτικά αλλά φρόντισες να το καταρρακώσεις εκλογικά το 1993 και το 1996.
Δεν εξήγησες ποτέ τους λόγους που σε οδήγησαν στην αποχώρησή σου απο τη Ν.Δ μολονότι έχουν περάσει 16 χρόνια απο τότε.
Αλήθεια, αν ήταν διαφορετική η πορεία της ΠΟΛΑΝ θα επέστρεφες?
Διαφώνησες με συγκεκριμένα άτομα με τα οποία κατόπιν πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο βρέθηκες αναγκάστηκες να συνεργαστείς.
Έσπευσες να στηρίξεις τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή (οι οποίες αποδεικνύονται τραγικές) μόλις διεπίστωσες οτι η πολιτική σου καριέρα θά είχε άδοξο τέλος και ο πρωθυπουργικος θώκος τον οποίο σαν αρχηγός της ΠΟΛΑΝ ονειρευόσουν, απομακρυνόταν.
΄Οντας ευρωβουλευτής έσπευσες να επαναπολιτευτείς στη Μεσσηνία αξιώνοντας μάλιστα την πρώτη θέση.
Πολιτεύτηκες μόνος θαρρείς και ήσουν ανεξάρτητος απο κόμμα και όταν οι πολίτες σου έδωσαν τη δεύτερη θέση η δυσαρέσκεια των συνεργατών σου ήταν εμφανής.
Στις τελευταίες εκλογές έλαβες την πολυπόθητη πρώτη θέση αλλά λαβωμένος κατα 3.000 σταυρούς.
Αναρωτιέμαι αλήθεια που βρίσκονταν οι οπαδοί που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστομένους το βράδυ που μιλούσες όταν μιλούσε ο Αβραμόπουλος στην ίδια πλατεία.
Στις ευρωεκλογές οργανώθηκαν 25 λεωφορεία για να πάνε στην ομιλία Καραμανλή στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα η κεντρκή ομιλία κατεληξε σε φιάσκο στις τελευταίες εκλογές.
Οι καταγγελίες του Γιάννη Λαμπρόπουλου περι βρώμικου παιχνιδιού προφανά και δεν σε αγγίζουν. Η΄μήπως σε αγγίζουν?
Και σαν θεόσταλτος Νέστορας της παράταξης εμφανίζεσαι το βράδυ των εκλογών για να κάνεις την άκρως άκαιρη δήλωση οτι η παράταξη της Ν.Δ είναι ο στυλοβάτης της πατρίδος και οτι δεν ηττάται,την στιγμή που η ήττα αγγίζει τον όλεθρο με 10.5 μονάδες.
Σου υπενθυμίζω οτι πλέον η επιλογή του λαού είναι πολύ νωπή και οτι στο συνέδριο που απαιτείς να γίνει συζήτηση θα βρεθείς μπροστά σε ένα ακροατήριο που κάποτε πλήγωσες και επιπλέον σε ψηφοφόρους που δεν είναι αποκλειστικά δεξιοί αλλα προέρχονται και απο αυτό που ονομάζουμε μεσαίο χώρο.
Επομένως οι δεξιές κορώνες καλόν ειναι να αποφέυγονται γιατί θα γυρίσουν την πλάτη και άλλοι ψηφοφόροι στη Ν.Δ.
Κλείνω φίλε Αντώνη λέγοντας οτι τις αρχές και τις αξίες μας τις πιστεύουμε και τις συντηρούμε.
Δεν είναι πλαστελίνη για να παίζουμε μαζί τους και να τις διαμορφώνουμε ανάλογα με τον καιρό. Κοινώς ο καιροσκοπισμός βλάπτει.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΠΑΥΛΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ