Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

"ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΤΟΝ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"...



"ΟΧΙ" στον "Καποδίστρια 2" και ειδικότερα στις προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης είπε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστορος!!!


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Trifylianews από τη Χώρα, όπου πριν λίγο τελείωσε η συνεδρίαση που συζητήθηκε το θέμα, το Δ.Σ. Νέστορος, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις - προτάσεις, απορρίπτει τις προτάσεις του Ι.Τ.Α. και επιθυμούν να παραμείνουν ως έχουν ως Δήμος λόγω της Ιστορικής αξίας και σημασίας της περιοχής!!!...



Περισσότερες πληροφορίες, σε αυριανές αναρτήσεις...



.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ» από τους Οικολόγους Πράσινους στα Χανιά το Σάββατο 4 Οκτωβρίου...






Στο πλαίσιο της εκστρατείας τους για έναν πραγματικά αειφορικό Τουρισμό, οι Οικολόγοι Πράσινοι, διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο «Τουρισμός & Οικολογία» στα Χανιά, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου (Αίθουσα Τ.Ε.Ε., Νεάρχου 23, έναρξη 9:30 πμ) με συμμετοχή πληθώρας εκπροσώπων τοπικών, τουριστικών και περιβαλλοντικών φορέων, γνωστών ακαδημαϊκών και επαγγελματιών.


Η εκδήλωση, που είναι ανοικτή για το κοινό και τους φορείς, στοχεύει στην κριτική αποτίμηση του κυρίαρχου ελληνικού τουριστικού μοντέλου, στην διαμόρφωση ενός εναλλακτικού μοντέλου οικολογικά βιώσιμου τουρισμού σ΄ αυτή την εποχή της κλιματικής κρίσης και της περιβαλλοντικής αφύπνισης, στην ανασκόπηση και την υποστήριξη του αγώνα οικολογικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών ενάντια σε φαραωνικά τουριστικά σχέδια όπως το «Κάβο Σίδερο» και η ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, αλλά και στην συν-διαμόρφωση των θέσεων των ΟΠ μέσα από διάλογο με κοινωνικούς φορείς και πολίτες. Η εκδήλωση ακολουθεί ανάλογη παρέμβαση στην Πύλο της Μεσσηνίας τον Ιούλιο, ενώ προγραμματίζεται αντίστοιχη στην Σάμο, στις 20 Οκτωβρίου.

Ο Τουρισμός αποτελεί πολυσύνθετο κοινωνικοοικονομικό και πολιτιστικό φαινόμενο το οποίο διαμορφώνει όχι μόνο την εικόνα της χώρα μας, αλλά και την ίδια τη χώρα μας.

Οι κάτοικοι, οι επισκέπτες της χώρας, αλλά δυστυχώς και η κυβέρνηση, παρακολουθούν αμήχανοι την σταθερή κατρακύλα του Ελληνικού Τουρισμού χρόνο με το χρόνο, προς τον ευτελισμό, τον εκχυδαϊσμό, τη βία, την ισοπεδωτική ομοιομορφία, την υποβάθμιση του φυσικού πλούτου, την σπατάλη των φυσικών πόρων, τον γιγαντισμό και την αστικοποίηση πολλών περιοχών, περιλαμβανομένων και των νησιών, και την απώλεια ευκαιριών ουσιαστικής βιώσιμης και αυτό-τροφοδούμενης ανάπτυξης του τουρισμού και της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Παρά τις αντιξοότητες, οάσεις πραγματικά αειφορικού τουρισμού που σέβεται τη φύση και τον πολιτισμό του τόπου επιβιώνουν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να υποστηριχθούν και να αποτελέσουν φορείς καλών παραδειγμάτων για αλλαγή συνολικά του τουριστικού μοντέλου στη χώρα μας!

Καθώς σημαντικά τμήματα τόσο των τοπικών κοινωνιών και φορέων όσο και του τουριστικού τομέα φαίνεται ότι αρχίζουν να αναζητούν μια διαφορετική πορεία στον τουρισμό, αξίζει να συνεργαστούμε και να αποτελέσουμε από κοινού μια δύναμη που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και θα ανοίξει οικολογικά βιώσιμα μονοπάτια.
Ιστολόγιο ημερίδας:
http://oikotoyrism.blogspot.com/


Πληροφορίες:
Γιώργος Τσέκος (Χανιά) τηλ. 6933370458, e-mail:
tse2100@yahoo.gr
Αντώνης Πετρόπουλος (Αθήνα) τηλ. 6947127279, e-mail:
a@ecoclub.com

Οικολόγοι Πράσινοι
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
ecogreenscrete@gmail.comhttp://ecogreens-crete.blogspot.com
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΝΙΩΝ
ecohania@otenet.grhttp://pras-cha.blogspot.com


Διαβάστε Περισσότερα...

Για τον "Καποδίστρια 2" συνεδριάζει το Δ.Σ. Νέστορος...



Με ένα και μοναδικό θέμα, τη συζήτηση επί των προτάσεων του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον "Καποδίστρια 2" συνεδριάζει το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστορος...

Στη συζήτηση αφού παρουσιαστούν οι 2 προτάσεις του Ι.Τ.Α. σχετικά με τον Δήμο Νέστορος και την συνένωσή του με όμορους Δήμους, αναμένεται να κατατεθούν, τόσο από τον Δήμαρχο Αναστάσιο Τσορώνη, όσο και από τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Παναγιώτη Πετρόπουλο αλλά και Δημοτικούς Συμβούλους, απόψεις και προτάσεις γύρω από το θέμα, ώστε ο Δήμος να στείλει τις απόψεις του στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας ενόψει της συνεδρίασής του για τον "Καποδίστρια 2".

Σημειώνουμε πως, στην 1η πρόταση του Ι.Τ.Α. (της πλειοψηφίας) προβλέπεται συνένωση του Δήμου Νέστορος με τους Δήμους Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Παπαφλέσσα, ενώ στην 2η (της μειοψηφίας) προβλέπεται η ένωση του Δήμου Νέστορος με τον Δήμο Γαργαλιάνων...






Διαβάστε Περισσότερα...

Ημερίδα για τη διαχείριση των υδατικών πόρων της Πελοποννήσου...



H διαχείριση των υδατικών πόρων της Ανατολικής, Δυτικής και Βόρειας Πελοποννήσου είναι το αντικείμενο ημερίδας που οργανώνει στην Καλαμάτα, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η ημερίδα θα αρχίσει στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο “Φιλοξένια” και την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο γενικός γραμματέας Πελοποννήσου Νίκος Αγελόπουλος.

Εισηγητές θα είναι ειδικοί επιστήμονες και στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Δεν έχουν δοθεί χρήματα για αποκατάσταση των ΧΑΔΑ (σκουπιδότοπων)...



Μπορεί να απομένουν τρεις μήνες περίπου μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά καμία από τις χωματερές απορριμμάτων – με εξαίρεση αυτή στα Ακοβίτικα, που μπήκε εμβόλιμα στο σχεδιασμό – δεν έχει αποκατασταθεί. Αυτά τα στοιχεία, που αποδεικνύουν την καθυστέρηση από πλευράς Πολιτείας ή την πιθανή έλλειψη πόρων για το όλο εγχείρημα, συζητήθηκαν στο πλαίσιο της προχθεσινής συνεδρίασης του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας, με αφορμή το θέμα που αφορούσε στην ψήφιση των πιστώσεων για τις μελέτες ΧΑΔΑ.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης προέκυψαν, πάντως, τα ενδιαφέροντα, καθώς ο πρόεδρος του Συνδέσμου, δήμαρχος Μεσσήνης Κ. Σπυρόπουλος τάχθηκε εκ νέου υπέρ της επαναλειτουργίας της ΜΟΛΑΚ, σημειώνοντας πως αυτό προβλέπεται από τον περιφερειακό σχεδιασμό. «Είναι αδιανόητο να μη λειτουργήσει η ΜΟΛΑΚ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό, που δεν έχει αλλάξει, προβλέπεται να λειτουργεί έως το 2020 και να παίρνει τα σκουπίδια όλων των Δήμων της Μεσσηνίας. Αν αλλάξει ο περιφερειακός σχεδιασμός, θα αρχίσω να ανησυχώ». Άφησε, μάλιστα, να εννοηθεί ότι δεν ανησυχεί για την περίπτωση επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέροντας: «Δεν ανησυχώ για τα πρόστιμα. Δε θα πληρώσω μία για αυτά και θα ζητήσω από το Δήμο Καλαμάτας να τα πληρώσει, μιας και δε λειτουργεί η ΜΟΛΑΚ».

Κατά τ’ άλλα, γνωστοποίησε πως για τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στην Τρίπολη υπό την προεδρία του υφυπουργού Εσωτερικών Αθαν. Νάκου, με την παρουσία του γ.γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νικ. Αγγελόπουλου και τη συμμετοχή των προέδρων των πέντε Συνδέσμων Απορριμμάτων της Περιφέρειας.


Σύμβουλος ΣΔΙΤ


Η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής που διεξήγαγε το διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου για την υλοποίηση της προσυμβατικής διαδικασίας Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος δύο ενδιαφερόμενοι: οι OLYFOR ΑΕ και ENVIROPLAN –ASE SYNERGY, οι οποίοι κατέθεσαν προσφορές με μεταξύ τους διαφορά 1 λεπτό του ευρώ. Σύμφωνα με το πρακτικό της επιτροπής, καταλληλότερος για τη θέση του συμβούλου κρίθηκε η OLYFOR ΑΕ, αντί 130.050,01 ευρώ.


Μελέτες για ΧΑΔΑ


Αποφασίστηκε, επίσης, να δοθούν 48.858 ευρώ στο μελετητή για τις μελέτες των ΧΑΔΑ.


Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι έχει εξουσιοδοτηθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αποκαταστήσει τους ανενεργούς ΧΑΔΑ του Δήμου Αυλώνος (θέση «Λυκοσύρτης» Καλού Νερού), Καλαμάτας (θέση «Μπουρνιάς») και του Δήμου Πύλου (θέση «Μύλοι» Ίκλαινας, «Ταβέρνα» Κυνηγού, «Βίγλα» Μεσοχωρίου, «Κατσαμπάνη» Μεσοχωρίου, «Στενά» Πηδάσου, «Γεφύρι Φερτού» Χωματάδας). Όμως, εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν μόνο στο Δήμο Καλαμάτας.


Μελέτη αποκατάστασης έχει γίνει και για τους εξής ΧΑΔΑ, η επικινδυνότητα των οποίων ξεπερνά το 35%: Δήμος Αετού (θέση «Ντάριζα» ή «Κριθάρια»), Δήμος Αριστομένους (θέση «Ντούσια» Διοδίων, «Ψιλές Πέτρες» Πλατανόβρυσης, «Τσουκνίδα» Στέρνας, «Μηλόραχη» Στρεφίου), Καλαμάτας (Γιαννιτσάνικα), Κορώνης («Κομπίτσι» Βασιλιτσίου), Μεθώνης (θέση «Τάπια»), Μελιγαλά («Γήπεδο» Ζευγολατιού) και Πύλου («Μανούσα» Μεσοχωρίου). Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ενημέρωσε τα παριστάμενα μέλη ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες δύο φάσεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν διατεθεί χρήματα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Η Ελένη Αρβελέρ στην Καλαμάτα!



Εκδήλωση με προσκεκλημένη μία από τις εξέχουσες φυσιογνωμίες του τόπου μας, την κα Ελένη Αρβελέρ, πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008 στις 7.00 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Νομαρχίας Μεσσηνίας.
Το θέμα της ομιλίας είναι «Μικρασία και Ελλάδα». Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Εμπορική Τράπεζα.

Ζωή γεμάτη αμέτρητες διακρίσεις


Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926. Μετακόμισε στη Γαλλία το 1953. Πρώτη γυναίκα πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης το 1967. Πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης στην 700 χρόνων ιστορία του το 1976. Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, ενώ μετακόμισε στο Παρίσι το 1953, για να συνεχίσει τις σπουδές της. Δύο χρόνια μετά την άφιξή της στη Γαλλική πρωτεύουσα διορίσθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), ενώ το 1964 λαμβάνει τον τίτλο της διευθύντριας του Κέντρου και το 1967 αυτόν της καθηγήτριας στη Σορβόννη, ενώ στο μεταξύ τιμήθηκε με τον τίτλο του Docteur des Lettres. Διετέλεσε διευθύντρια του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού του Βυζαντίου και της Χριστιανικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris 1, εξελέγη αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης (1970 - 1973) και πρύτανης το 1976. Εκεί γνώρισε τον σύζυγό της αξιωματικό του Γαλλικού Στρατού, Ζακ Αρβελέρ, με τον οποίον απέκτησε μια κόρη.
Είναι πρόεδρος, μεταξύ άλλων, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, της Επιτροπής Ηθικής του Εθνικού Κέντρου για την Επιστημονική Έρευνα (Γαλλία), του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών (Ελλάδα) κι επίτιμη πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος του Πανεπιστημίου Παρισίων, πρύτανης των Πανεπιστημίων των Παρισίων και πρόεδρος του Κέντρου Georges Pompidou - Beaubourg.
Τα έργα της αφορούν κυρίως στην ιδιότητά της ως βυζαντινολόγου. Μεταξύ των σημαντικότερων αξίζει να αναφερθούν οι «Έρευνες για τη διοίκηση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας τον 9ο και 10ο αιώνα» (1960), «Το Βυζάντιο και η θάλασσα» (1966), «Μελέτες για τη διοικητική και κοινωνική διάρθρωση του Βυζαντίου» (1971), «Βυζάντιο, η χώρα και τα εδάφη» (1976), «Η Πολιτική Ιδεολογία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας» (1976), «Βυζαντινή Γεωγραφία» και «Ιστορική γεωγραφία του μεσογειακού κόσμου». Γνωστή είναι επίσης και για το μεγάλο αίσθημα φιλελευθερισμού κι ελεύθερης έκφρασης των ιδεών που τη διέπουν. Όπως είχε η ίδια αναφέρει σε συνέντευξή της: «Ποτέ δεν επέτρεψα, ως πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, να μπει στο Ίδρυμα αστυνομικός, χωρίς να είμαι και εγώ η ίδια μπροστά». Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ θεωρείται σήμερα από τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές προσωπικότητες, ιδιαίτερα στη Βυζαντινολογία, με πολύ μεγάλο αριθμό σχετικών διαλέξεων και ομιλιών εντός κι εκτός Ελλάδας. Είναι πρύτανης των Πανεπιστημίων της Σορβόνης από το 1976, καγκελάριος των Πανεπιστημίων του Παρισιού, διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Στην πολύχρονη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία έχει αναλάβει τα ανώτερα αξιώματα κι έχει τιμηθεί με πλήθος διεθνών διακρίσεων. Στα βιβλία της περιλαμβάνονται η «Πολιτική ιδεολογία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας» (1975), «Η Σμύρνη ανάμεσα σε δύο τουρκικές κατοχές» (1975), «Η διασπορά στο Βυζάντιο» (1995) και «The Making of Europe» (2000).


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

«Απαιτείται ωριμότητα και προσοχή για τον "Καποδίστρια 2"»...



«Πιστεύω», δήλωσε ο δήμαρχος Είρας, Γιάννης Αδαμόπουλος, αναφερόμενος στη Διοικητική Μεταρρύθμιση ότι, «το θέμα πρέπει να το προσεγγίσουμε όσο γίνεται ποιο ήπια, διότι η άναρχη κατά κάποιο τρόπο αντιμετώπισή του θα σημαίνει κατά τη γνώμη μου το τέλος της υπαίθρου.


Δεν είμαι βέβαια παλαιολιθικός και τα πράγματα τα βλέπω θετικά όσον αφορά στην Αυτόνομη Διοικητική Μονάδα του Καποδίστρια 2, η οποία θα διαθέτει δικές της Υπηρεσίες, καθώς επίσης και δικούς της πόρους και βέβαια δεν απαιτεί να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα κυνικά, αλλά με ώριμη αντιμετώπιση και προσοχή. Πρέπει να υπάρξει ωριμότητα, ώστε να φτιάξουμε Δήμους, οι οποίοι να μην είναι πολυπληθείς. Να μπορούμε να φτιάξουμε έναν Δήμο για παράδειγμα 10.000 κατοίκων, ο οποίος όμως θα έχει την ιδιαιτερότητά του να έχει ίδια γεωγραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία».

Σε καλό δρόμο τα έργα στον Δήμο Είρας


Τα έργα τα οποία επιτελούνται στην περιοχή πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, δήλωσε ο δήμαρχος Είρας και διευκρίνισε: «Πιστεύω ότι εμείς θα αρχίσουμε δημοπράτηση έργων από Θησέα και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο δρόμος Νέδα - όρια Νομού τελειώνει οσονούπω και πιστεύω ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα - σε δεκαπέντε μέρες περίπου - θα έχει πέσει και η άσφαλτος. Το έργο σχετικά με τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας είναι ένα μεγάλο περιφερειακό έργο, έχει ήδη προχωρήσει πολύ, η δε ολοκλήρωσή του πιστεύω ότι θα βοηθήσει και θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξή της περιοχής. Γενικότερα σε αυτά τα δύο χρόνια στον Δήμο μας γίνονται πολλά έργα».


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Στην Καλαμάτα, Ομπρέλες - Στέγαστρα στην πλατεία 1 - 0...



Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, που συνεδρίασε την Πέμπτη το βράδυ, ψηφίστηκε ο τρόπος που θα σκιάζει τους χώρους των τραπεζοκαθισμάτων μετά την ανάπλαση της πλατείας κι αυτός είναι - όπως είχε από την αρχή δηλωθεί - οι ομπρέλες.


Συμφώνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Π. Νίκα, ήταν αναγκαία η ψήφιση του θέματος αυτού, αφ’ ενός μεν γιατί υπάρχουν πιέσεις από την Πολεοδομία που πιέζει τη Δημοτική Αρχή, αφ’ ετέρου δε γιατί πρέπει κάποια στιγμή να προχωρήσει το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος, δεν είναι δυνατόν να μπουν οι μπουλντόζες για την ανάπλαση και τα στέγαστρα να βρίσκονται ακόμη επάνω στην πλατεία. Συγκεκριμένα, έθεσε τη ρητορική ερώτηση, αν θα πρέπει να πάνε σύμφωνα με τη νομιμότητα ή θα ακολουθήσουν παράνομες μεθόδους. Επίσης, τόνισε ότι, θα ζητηθεί αναβολή από την Πολεοδομία, ώστε να μπορέσει η Δημοτική Αρχή να προστατεύσει τους επαγγελματίες και να τους απελευθερώσει χρονικά. Το έργο αυτό έχει υποσχεθεί ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Π. Παυλόπουλος, ότι, θα το επιχορηγήσει με το χρηματικό ποσό των 2 εκατ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση», κ. Ντ. Τσερώνης, λέγοντας ότι, μια βασική αρχή της Οικονομίας λέει ότι, την αγορά που δουλεύει δεν την πειράζουμε, άρα, αφού η αγορά της Καλαμάτας δουλεύει, δεν πρέπει να επέμβουμε. Συγκεκριμένα είπε ότι, η Καλαμάτα έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που επιτρέπουν τους περίκλειστους χώρους, αφού διαθέτει άπλετο χώρο. Επίσης, τόνισε πως ο κόσμος έχει αποδείξει ότι, προτιμά να κάθεται στον έξω χώρο, λέγοντας ότι, πρώτα γεμίζει το έξω μαγαζί και μετά το μέσα. Η γνώμη που εξέφρασε ήταν ότι, η πλατεία είναι μια χαρά έτσι και να παραμείνει ως έχει. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Πόλη Ζωής», κ. Δ. Αλευράς, ο οποίος συμφώνησε ότι, η ανάπλαση θα πρέπει να διέπεται από νομιμότητα. Διαφώνησε όμως με το γεγονός ότι, μια απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας συνιστά ένα νομολογιακό δείγμα και όχι νόμο. Επιπλέον ανέφερε ότι, ναι μεν είναι ένα θέμα, που πρέπει να καθοριστεί, δεν είναι όμως του παρόντος και ότι, μέχρι την αποπεράτωση της ανάπλασης της πλατείας να μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Τέλος, αναρωτήθηκε, πώς η Πολεοδομία πιέζει τον Δήμο να προβεί σε αυτή την ενέργεια, τη στιγμή που η ίδια δεν ενεργεί σε άλλες υποθέσεις πιο σοβαρές; Στη συζήτηση επενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Γ. Ράλλης, ο οποίος δήλωσε ότι, η Πολεοδομία έστειλε το έγγραφο αυτό - που ζητά να ληφθεί γρήγορα μια απόφαση - ύστερα από έγγραφο που είχε ήδη καταθέσει ο Δήμος δύο μέρες πριν κι ενημέρωνε για την ανάπλαση και για το τι μέτρα πρέπει να ακολουθηθούν.

Το γενικότερο κλίμα που επικράτησε ήταν, η Πλειοψηφία να ταχθεί υπέρ και οι Μειοψηφίες κατά. Τέλος, διευκρινίστηκε ότι, αναμένεται να ετοιμαστεί η μελέτη, που θα καθορίζει ακριβώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά της σκίασης με ομπρέλες κι επίσης καθορίστηκε ότι, το μέγεθος σκίασης θα είναι το διπλάσιο του μήκους του καταστήματος.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Δυο νέες, ενδιαφέρουσες, δημοσκοπήσεις... Κερδίζουν Πασόκ και Καραμανλής!!!...






Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δυο νέες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο, οι οποίες διενεργήθηκαν πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.


Στην πρώτη μέτρηση της VPRC για λογαριασμό της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, η Βουλή αναδεικνύεται εξακομματική, ενώ δίνεται προβάδισμα δύο μονάδων στο ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σε ποσοστό 34,5%.


Στη δεύτερη σφυγμομέτρηση της Public Issue, για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής, ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται να κερδίζει τις προτιμήσεις των ερωτηθέντων όσον αφορά στο "ηγετικό προφίλ", έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.


Ρευστό το πολιτικό σκηνικό.


Δυο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο, εξακολουθούν να δείχνουν ρευστό το πολιτικό σκηνικό.


Στη μέτρηση της VPRC για την Ελευθεροτυπία, που ολοκληρώθηκε πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την παρέμβαση του πρωθυπουργού το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με δυο ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Τη ΝΔ επιλέγει το 32,5%, το ΠΑΣΟΚ από το 34,5%, το ΚΚΕ το 8%, τον ΣΥΡΙΖΑ το 14% , τον ΛΑΟ το 4,5%, και το 4,5% επιλέγουν Οικολόγους.

Στη σφυγμομέτρηση προηγείται επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου ως επιλογή ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, και επιλέγεται από το 41% των ερωτηθέντων, έναντι του 36% που επιλεγεί τον Κώστα Καραμανλή, ενώ 20% απαντά κανέναν από τους δυο. Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, λέει το 27%,της ΝΔ το 21%, ενω καμία από τις δύο, απαντά το 46% των ερωτηθέντων.


Στην Καθημερινή της Κυριακής δημοσιεύεται πανελλαδική έρευνα της Public Issue που αποτυπώνει το ηγετικό προφίλ των πολιτικών αρχηγών.

Σε σειρά ποιοτικών δεδομένων ο Πρωθυπουργός προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα ποιος πείθει περισσότερο το 40% απαντά Κ. Καραμανλής, 16% Γ. Παπανδρέου, ενώ 24% κανείς.

Το 30% θεωρεί σταθερό στις απόψεις του τον Πρωθυπουργό, έναντι 17% τον κ. Παπανδρέου 19% την κ. Παπαρήγα, ενώ ηγέτη θεώρει το 45% τον Κ. Καραμανλή, έναντι 18% τον κ. Παπανδρέου.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της διαφθοράς το 34% θεωρεί ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να το αντιμετωπίσει καλύτερα, ενώ το 21% θεώρει το ίδιο για τον Πρωθυπουργό.

Τέλος στην ερώτηση ποιος σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε την λέξη ειλικρινής το 31% απαντά κανένας, 30% απαντά Κώστας Καραμανλής και 21% Γιώργος Παπανδρέου.




Διαβάστε Περισσότερα...

"Iσοπαλία" στο πρώτο Debate Obama - McCain!...



Στην πρώτη τηλεμαχία τους, που διεξήχθη την Παρασκευή [πρώτες πρωινές ώρες ώρα Ελλάδας] στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή, στην διάρκεια της οποίας τέθηκαν κυρίως ζητήματα εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής, οι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, Τζων ΜακΚέην και Μπαράκ Ομπάμα, συγκρούστηκαν για ζητήματα επικαιρότητας και στρατηγικής, αν και εμφανίστηκαν να συμφωνούν πλήρως για ορισμένα εξ αυτών.
Όσον αφορά το Ιράκ, ο ΜακΚέην υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "κερδίζουν τον πόλεμο", εξαίροντας την επιτυχία της ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη με απόφαση του προέδρου Μπους και σημειώνοντας ότι είχε προτείνει αύξηση του αριθμού των αμερικανικών δυνάμεων από το 2003. Από την πλευρά του, ο Ομπάμα επανέλαβε την τοποθέτησή του ότι ήταν εξ αρχής ενάντιος στον πόλεμο αυτό, κι ότι οι ΗΠΑ έχασαν εμπλεκόμενες στον πόλεμο του Ιράκ την "ουσία", την εξουδετέρωση των ταλιμπάν και της αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν. "Τζων, σου αρέσει να υποκρίνεσαι ότι ο πόλεμος άρχισε το 2007", είπε απευθυνόμενος στον αντίπαλό του. Και οι δύο υποψήφιοι άσκησαν κριτική στον Μπους για "κακή διαχείριση" του πολέμου μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν.
Για το ζήτημα του Πακιστάν, ο ΜακΚέην δήλωσε ότι "δεν θα απειλούσε δημόσια με στρατιωτικά πλήγματα" τη χώρα, ούτε θα "διέκοπτε την οικονομική βοήθεια" προς το Ισλαμαμπάντ εξ αιτίας των διασυνοριακών επιθέσεων και της "συνεργασίας" του με ισλαμιστές εξτρεμιστές. Ο Ομπάμα αντέτεινε ότι θα διέτασσε επίθεση εναντίον εξτρεμιστών εντός του Πακιστάν με ή χωρίς την άδεια της κυβέρνησής του, εάν το Ισλαμαμπάντ αποδειχθεί "απρόθυμο" να τους εξουδετερώσει.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του πυρηνικού οπλοστασίου που η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη ότι θέλει να αποκτήσει --κάτι που το Ιράν απορρίπτει-- ο ΜακΚέην δήλωσε ότι "δε θα επιτρέψουμε ένα δεύτερο ολοκαύτωμα", κάνοντας λόγο περί "υπαρξιακής απειλής" για το Ισραήλ. Ο Ομπάμα αντίθετα τάχθηκε υπέρ μιας "σταθερής, και άμεσης, διπλωματίας" έναντι της Τεχεράνης. Ο ΜακΚέην κατηγόρησε τον Ομπάμα για "αφέλεια" στο ζήτημα υποστηρίζοντας ότι σκοπεύει να "νομιμοποιήσει" τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ο οποίος, όπως είπε επανειλημμένως, "θέλει να σβήσει το Ισραήλ από το χάρτη".
Ο ΜακΚέην αναφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις στη Ρωσία, την οποία χαρακτήρισε ως μια χώρα η οποία κυβερνάται από "ανθρώπους της KGB". Είπε, σε μια ειρωνική αναφορά στην δήλωση του απερχόμενου προέδρου Τζωρτζ Ου. Μπους ότι είχε κοιτάξει τα μάτια του κι είχε δει την ψυχή του, ότι "κοίταξα τα μάτια του κ. Πούτιν κι είδα τρία γράμματα--ένα K, ένα G κι ένα B". Κατηγόρησε εκ νέου για "αφέλεια" τον αντίπαλό του αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του για το ζήτημα της Νότιας Οσετίας. Ο Ομπάμα υιοθέτησε επίσης σκληρή ρητορική έναντι της Μόσχας, χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία "απειλή για την ειρήνη" και δηλώνοντας ότι "όσα έκανε στη Γεωργία είναι απαράδεκτα".
Τόσο ο ΜακΚέην όσο και ο Ομπάμα τάχθηκαν υπέρ της ένταξης της Γεωργίας και της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι στο οποίο αντιτάσσεται η Μόσχα. Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι κατά τη γνώμη του οι δύο χώρες πρέπει να εισέλθουν σε ένα επείγον χρονοδιάγραμμα εισδοχής τους στο βορειοατλαντικό σύμφωνο.
Όσον αφορά το σχέδιο του προέδρου Μπους για την διάσωση τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ο ΜακΚέην και ο Ομπάμα εμφανίστηκαν σύμφωνοι, δηλώνοντας ότι το στηρίζουν. "Είμαι αισιόδοξος για την δυνατότητά μας να συνεννοηθούμε καταρτίζοντας ένα σχέδιο. Νομίζω ότι ο Γερουσιαστής ΜακΚέην έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι χρειαζόμαστε περισσότερη υπευθυνότητα, αλλά δεν την χρειαζόμαστε μόνο σε καιρούς κρίσης". Ο ΜακΚέην είπε ότι "πρέπει να επιδιορθώσουμε το σύστημα", διότι "υπάρχουν θεμελιώδη προβλήματα" σε αυτό, κάνοντας λόγο περί "απληστίας που επιβραβεύεται" στην Γουώλ Στρητ.
Πάντως οι δύο υποψήφιοι συγκρούστηκαν αρκετές φορές και όσον αφορά το πεδίο της οικονομίας, με τον ΜακΚέην να κατηγορεί τον Ομπάμα ότι είναι ένας "ακραίος φιλελεύθερος" που "δεν μπορεί να φτάσει στο κέντρο" και τάσσεται υπέρ των "υπέρογκων δημοσίων δαπανών" και τον Ομπάμα να κατηγορεί τον ΜακΚέην ότι "υποστήριζε επί χρόνια τις αποτυχημένες πολιτικές" της κυβέρνησης Μπους.
Διαφώνησαν επίσης ριζικά στο ζήτημα της φορολογίας, με τον Ομπάμα να προτείνει μείωση των φόρων για το 95% των "εργαζόμενων οικογενειών" και τον ΜακΚέην να τάσσεται γενικά υπέρ της "χαμηλής φορολογίας".


Tι γράφει ο αμερικανικός Τύπος


Η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο υποψήφιους για τον Λευκό Οίκο ήταν μια καλή μονομαχία, αλλά κανείς από τους δύο δεν επικράτησε, σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο.
Η αναμέτρηση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας) "προσέφερε μια ανακούφιση έπειτα από τη δριμύτητα της προεκλογικής εκστρατείας", σύμφωνα με τους New York Times που παρατήρησαν ότι οι δύο υποψήφιοι διατήρησαν έναν συγκρατημένο τόνο, παρά τις κάποιες λογομαχίες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπάρακ Ομπάμα επικράτησε στο θέμα της οικονομίας, ζητώντας τη αναμόρφωση του ελέγχου του χρηματοοικονομικού συστήματος και επιμένοντας στην ανάγκη παροχής βοήθειας προς όλους του Αμερικανούς και όχι μόνον προς τους τραπεζίτες.
Οι New York Times αρνήθηκαν ωστόσο να ανακηρύξουν νικητή έπειτα από την αναμέτρηση που διήρκεσε μιάμιση ώρα.
Τριάντα εννέα ημέρες πριν από την ψηφοφορία της 4ης Νοεμβρίου η Wall Street Journal θεωρεί ότι η αναμέτρηση εξελίχθηκε χωρίς εκπλήξεις.
"Κανένας από τους υποψήφιους δεν απομακρύνθηκε από τις σημειώσεις του, κανείς δεν έκανε γκάφα και οι δύο άνδρες επικράτησαν στα θέματα όπου έχουν μεγαλύτερη άνεση: ο Τζον Μακέιν στην εξωτερική πολιτική, ο Μπάρακ Ομπάμα στα θέματα εσωτερικής πολιτικής", σημειώνει η εφημερίδα.
Για την Washington Post η αναμέτρηση παραδόξως επέτρεψε την ανάδειξη των σημείων σύγκλισης των δύο υποψηφίων. "Με ελάχιστες αποκλίσεις , οι δύο υποψήφιοι έχουν στο βάθος τις ίδιες αντιλήψεις ως προς τους τρόπους αντιμετώπισης των πυρηνικών προγραμμάτων του Ιράν και της Βόρειας Κορέας , της επιθετικότητας της Ρωσίας απέναντι στους γείτονές της, τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή", γράφει η εφημερίδα.
Για την Washington Post η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων συζητήθηκε ελάχιστα: η υποστήριξη του Μακέιν στις νέες συμφωνίες απελευθέρωσης του εμπορίου, στις οποίες αντιτίθεται ο Ομπάμα.
Mόνο η Chicago Tribune διακινδυνεύει να ανακηρύξει νικητή, τον Τζον Μακέιν. Σύμφωνα με τη εφημερίδα, "το επίκεντρο της αναμέτρησης αφορούσε θέματα που ο Μακέιν γνωρίζει καλύτερα: τα εξωτερικά θέματα και τις στρατιωτικές επεμβάσεις. Και αυτό φάνηκε".





Διαβάστε Περισσότερα...

"Εφυγε" ο Paul Newman...



Απεβίωσε το Σάββατο, σε ηλικία 83 ετών, ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Πολ Νιούμαν. Ο Νιούμαν είχε ερμηνεύσει ρόλους σε δεκάδες ταινίες, είχε τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ για το ρόλο του στο "Χρώμα του Χρήματος" το 1986 και ήταν υποφήφιος άλλες εννέα φορές.Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Τζόαν Γούντγουορντ, σε έναν από τους μακροβιότερους γάμους του Χόλιγουντ. Παροιμιώδης παραμένει η ατάκα του όταν ρωτήθηκε για το μυστικό του γάμου του: "Όταν έχω μπριζόλα στο σπίτι δεν βγαίνω έξω για χάμπουργκερ".Ο ηθοποιός, που έπασχε από καρκίνο των πνευμόνων, πέθανε την Παρασκευή, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος που εδρεύει στο Ουέστπορτ του Κονέκτικατ (βορειοανατολικά). Ο Πολ Νιούμαν, του οποίου τα γαλάζια μάτια γοήτευαν το κοινό, είχε ερμηνεύσει σπουδαίους ρόλους σε περίπου εξήντα ταινίες, ανάμεσα τους το "Butch Cassidy and the kid", "Ο απατεώνας" κα το "χρώμα του χρήματος".Γνώρισε τον θρίαμβο σε χρονικό διάστημα λίγων ετών με ταινίες πολύ διαφορετικές, όπως τη "Λυσσασμένη γάτα" όπου συμπρωταγωνιστούσε με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, και την επική δημιουργία η "Έξοδος".Ο Νιούμαν είχε εκλεγεί το 1990 από το περιoδικό "People" ως ένας από τους 50 ωραιότερους άνδρες του κόσμου, ενώ το 1995 το βρετανικό περιοδικό "Empire" τον είχε επιλέξει ανάμεσα στους 100 πιο σέξι ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. "Ο φίλος μας ο Πολ Νιούμαν θα μας λείψει, είχαμε όμως την ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτόν τον πολύ σημαντικό άνθρωπο", αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωση του το ίδρυμα Νιούμαν."Η κωμωδία ήταν η τέχνη του, οι αγώνες αυτοκινήτων το πάθος του. Όλη του η αγάπη πήγαινε στην οικογένεια του και τους φίλους του. Έβαζε όλη του την καρδιά και όλη του την ψυχή στην υπηρεσία ενός καλύτερου κόσμου", τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Νιούμαν Ρόμπερτ Φόρεστερ. Πολιτικοποιημένος ηθοποιός, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα, συμμετείχε σε ορισμένες εκστρατείες του Δημοκρατικού Κόμματος καθώς και σε διασκέψεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Τη δεκαετία του 1980 είχε κυκλοφορήσει στην αγορά μια σειρά προϊόντων διατροφής, τα έσοδα από τα προϊόντα αυτά του επέτρεψαν να χρηματοδοτήσει φιλανθρωπικές οργανώσεις.


Ενσάρκωση της "ευτυχισμένης μεταπολεμικής Αμερικής" ο Πολ Νιούμαν...


Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απέτισε με ανακοίνωσή του φόρο τιμής στον ηθοποιό Πολ Νιούμαν, του οποίου ο θάνατος ανακοινώθηκε σήμερα, χαιρετίζοντας τον "ηθοποιό και τον φιλάνθρωπο" που ήταν η ενσάρκωση της "ευτυχισμένης μεταπολεμικής Αμερικής", αλλά και "των αμφιβολιών της".
"Ο παγκόσμιος κινηματογράφος πενθεί το θάνατο του Πολ Νιούμαν, του θρύλου του Χόλιγουντ, του οποίου το περίφημο γαλανό βλέμμα θα φωτίζει πλέον τις σκοτεινές αίθουσες όπου το κινηματογραφικό του έργο θα συνεχίσει να προβάλλεται", γράφει ο Σαρκοζί.
"Η γοητεία του, η φυσική του χάρη του επέτρεψαν να συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους και να ενσαρκώσει την εμπιστοσύνη και την άνεση της ευτυχισμένης και ευημερούσας μεταπολεμικής Αμερικής, αλλά επίσης και την ευθραυστότητα και τις αμφιβολίες της", σημειώνει ο Σαρκοζί.
Σύμφωνα με τον γάλλο πρόεδρο ο Νιούμαν "ηθοποιός, συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός και φιλάνθρωπος, ήταν ένας μεγάλος φίλος της Γαλλίας και οι φανατικοί θεατές αγώνων αυτοκινήτων θα θυμούνται τις διαδοχικές συμμετοχές τους στις 24 ώρες του Λε Μαν".




Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Κυριακάτικου Τύπου...



Οι πολιτικές εξελίξεις, η οικονομία με την έκρηξη των επιτοκίων, η υπόθεση Βατοπεδίου και τρεις νέες δημοσκοπήσεις, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου:


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σηκώνει μανίκια ο Καραμανλής για την Οικονομία- Οπως έδειξε στην Κ.Ε. δεν θα αφήσει τα πράγματα να ξεφύγουν περισσότερο".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Παροχές στους οικονομικά αδύναμους- Ο προϋπολογισμός του 2009 δεν περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα".
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Σχέδιο σύγκρουσης με "αντάρτες" και "προνομιούχους"- Ο κ. Κ. Καραμανλής επιχειρεί να βγει απο το αδιέξοδο".
ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "53.000 προσλήψεις εντός του έτους- Αποκλειστικό: πακέτο-ρελάνς στην οικονομική κρίση".
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Εκρηξη επιτοκίων πνίγει νοικοκυριά-επιχειρήσεις- Δεύτερο χτύπημα μετά τα φοροεισπρακτικά μέτρα Αλογοσκούφη".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Πονάνε τα παλικάρια Κώστα μου! Τους τα'χωσε, τους λιάνισε και τους έκανε αρσακειάδες".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Παρτίδα ανατροπής με τρεις κινήσεις ρελάνς- Σχέδιο αντεπίθεσης απο τον Κ. Καραμανλή: διαγραφές, ανασχηματισμός, μεταρρυθμίσεις".
Η ΕΠΟΧΗ: "Προκαλεί να τον ρίξουν για να μην πέσει κι άλλο".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το στοίχημα Καραμανλή και το παρασκήνιο στη Ν.Δ. - Οι εισηγήσεις στο Μαξίμου, οι κινήσεις των κορυφαίων και ο ανασχηματισμός".
Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Βιομηχανία θαυμάτων είχε στήσει ο Εφραίμ- Ποιοι φαίνονται μπλεγμένοι στα ράσα του".
Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Ομηρος ο Καραμανλής - Ηγετικός τσαμπουκάς με τζάμπα μαγκιές"
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ναυάγησε το σχέδιο ανατροπής του Καραμανλή- Τζάμπα τα γκάλοπ που απογείωναν τον Γιωργάκη και η επιχείρηση που στήθηκε για...εξαγορά βουλευτή".
Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Το "Κραχ" του Καραμανλή-Γκάλοπ-χαστούκι για Ν.Δ. και πρωθυπουργό. Δύο μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ, 14% ο ΣΥΡΙΖΑ και έξι κόμματα στη νέα Βουλή".
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "18ο Συνέδριο του ΚΚΕ - Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής".
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Αλλάζει σελίδα ο πρωθυπουργός- Τα επόμενα βήματα για την έξοδο απο την κρίση".
ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Νέο Βατοπαίδιο η Μονή Τοπλού- Πως το ΠΑΣΟΚ "παραχώρησε" 30.000 στρέμματα στην Κρήτη".
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Κάτσετε καλά! Ξύπνησε επιτέλους ο Καραμανλής".
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "62,3% Φύγε Θόδωρε- Γκάλοπ ALCO- Οι πολίτες του δείχνουν την έξοδο ενώ ο Καραμανλής κάνει πως δεν καταλαβαίνει".
ΝΙΚΗ: "Διέρρηξε τις σχέσεις με την κοινωνία- Ο Καραμανλής έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Ασφαλιστικό: τα χειρότερα έρχονται- Απο 1η Οκτωβρίου οι νέες ενοποιήσεις ταμείων".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Η ΝΕΑ δυναμική Καραμανλή ικανοποίησε πολίτες όλων των παρατάξεων".



Διαβάστε Περισσότερα...

I m back!...


Μετά από ένα ταξίδι - αστραπή στην Αθήνα για μια πολύ σοβαρή και σπουδαία "υποχρέωση",
ξανά μαζί!!!...
Πάμε δυνατά!...
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Sunday!...

.









.


Διαβάστε Περισσότερα...