Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ;;;


"Τί γίνεται με τους υπονόμους στους Γαργαλιάνους;;;"

Αυτό το μήνυμα μας έστειλαν, πριν λίγο, από τους Γαργαλιάνους, σημειώνοντας πως "η κατάσταση με τη μπόχα και τη δυσωδία πέριξ της πλατείας και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης είναι ανυπόφορη!"

Μάλιστα, πρόσθεταν, πως "κάτι η μπόχα, κάτι η ζέστη, θα πάθουμε τίποτα!"

Και, μεταξύ άλλων, τόνιζαν πως, "έχουμε μπαηλτίσει πια! Σκάσαμε!"

"Κάτι πρέπει να γίνει, γρήγορα..."




Διαβάστε Περισσότερα...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ"!


ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ»!


Πολυεπίπεδο και «σπονδυλωτό» το Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις», για τον πολιτισμό, την τέχνη και το Μεσσηνιακό πνεύμα, συνεχίζει και φέτος την δημιουργική προσφορά του στους Μεσσήνιους και τον τόπο μας!

Σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ανέλαβε την πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Συνάντησης Μοτοσικλετιστών 2008», μια διοργάνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» (που θα πραγματοποιηθεί στη Γιάλοβα της Πύλου από 10 έως 14 Ιουλίου) και θα παρουσιάσει τη Μεσσηνιακή διατροφική μας κουλτούρα μέσα από δράσεις και δημιουργίες Συλλόγων, Παραγωγών, Ομάδων Παραγωγών, Τυποποιητών και Συνεταιρισμών.


Στόχος είναι η παρουσίαση των διατροφικών μας συνηθειών καθώς και να αναδειχθεί η τοπική μας παράδοση μέσα από τις δράσεις των Μεσσήνιων δημιουργών.


Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2763303929 και 6949063681 καθώς και στο E-mail:
info@messinias-opsis.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


Τον προστάτη τους Όσιο Σαμψών τιμούν και γιορτάζουν οι Ξενοδόχοι της Τριφυλίας!

Αυτός, μάλιστα, είναι ο δεύτερος εορτασμός που καθιέρωσε για την "Ημέρα του Ξενοδόχου" η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας...


Σήμερα το απόγευμα, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό που βρίσκεται εντός του Ξενοδοχείου "Apollo Resort Art Hotel", της οικογένειας Χριστοδούλου με υπεύθυνες τη Γεωργία και τη Μιμίκα, θα τελεστεί Εσπερινός.

Ακολούθως θα μιλήσει η Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργία Χριστοδούλου και θα χαιρετίσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Στη συνέχεια, εκ μέρους της Ένωσης, θα τιμηθεί η μνήμη των, Ελένης Συναδινού και Βενέτας Γεωργοπούλου, για τη χορηγία τους όταν ευρίσκοντο εν ζωή, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με απονομή τιμητικών πλακετών σε οικείους τους ενώ θα δοθούν τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Καραμπάτο για την προσφορά του στην τουριστική προβολή του νομού και στον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ) για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Η βραδιά θα κλείσει με δεξίωση...

Αύριο το πρωί στον Ιερό Ναό του Οσίου Σαμψών θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.



Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ;;;



"Πότε θα ετοιμαστεί το γήπεδο Μπίτς Βόλει στην παραλία της Κυπαρισσίας, στον Άι-Λαγούδη;;;"

Την εύλογη αυτή απορία και ερώτηση έχουν κάποιοι φίλοι του blog...

Μας την έστειλαν και τη μεταφέρουμε ως έχει!

Είναι γεγονός, πως, αν και απομένει για τη διοργάνωση, λιγότερο από μήνας (αν βγάλουμε και τα Σαββατοκύριακα, δύο εβδομάδες περίπου), τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει για να είναι ο χώρος κατάλληλος για μπιτς βόλει!!!

Θα μου πείτε, σε δύο εβδομάδες, θα έχει συμμαζευτεί η επικρατούσα στο χώρο κατάσταση και όλα καλά!

Με αυτή τη λογική, κάπως έτσι είναι... Άσχετα με το αν διαφωνώ με κινήσεις, ενέργειες και κατασκευές της τευταίας στιγμής που την επομένη θα είναι πάλι, σε μαύρο χάλι!

Στην παραλία της Κυπαρισσίας όμως καθημερινά πάει κόσμος για μπάνιο.
Και, ιδιαίτερα, νεολαία που θέλει να παίξει το άθλημα... Πού, όμως;;; Ε;;;

Και δεν είναι μόνο ένα το γήπεδο που χρειάζεται, αλλά δύο!

Επιβάλλεται άμεσα, οι αρμόδιοι του Δήμου να σπεύσουν να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα που με την υλοποίησή του, εκτός από το άθλημα, προσφέρει και θέαμα!!!

Και ας αρχίσουν από τα βασικά, την άμμο, το φιλέ και την ηλεκτροδότηση των προβολέων...

Ας κάνουν, βέβαια, και ένα γενικό "τσεκάρισμα" στα σίδερα και στις σιδεριές για να μην έχουμε "ντράβαλα" από την αλμύρα που τα δέρνει για να μη λέμε μετά ότι μας έδερναν άλλα!!!... Και πάνω από όλα, να μην κινδυνεύσουν λουόμενοι και αθλητές και να μη γίνουμε και τελείως "νούμερα"!!!

Και κάτι τελευταίο, εκείνα τα γήπεδα που από το 2005 "θα" κατασκευάζονταν σε κάποιο κομμάτι της παραλίας, λίγο πιο πέρα από τον Άι-Λαγούδη, τί έγιναν, πού πήγαν, πότε, επιτέλους, θα κατασκευαστούν;;;

Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια, που τα ακούμε αλλά δεν τα βλέπουμε...





Διαβάστε Περισσότερα...

ΦΙΛΙΑΤΡΑ - "ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2008"!


ΦΙΛΙΑΤΡΑ - «ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2008»
7η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ


Η 7η Συνάντηση Φιλαρμονικών θα πραγματοποιηθεί, φέτος, από την Τρίτη 1η Ιουλίου έως και το Σάββατο 5 Ιουλίου, στα Φιλιατρά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βλαχέρνια 2008»

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 1η Ιουλίου στις 10 το βράδυ, στο πάρκο Βλαχέρνας, όπου και θα δοθεί συναυλία από τη Φιλαρμονική Καλαμάτας και τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων, την Παρασκευή 4 Ιουλίου, στις 9।30 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών θα δοθεί συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Σπάρτης και το Σάββατο 5 Ιουλίου, στις 9।30 το βράδυ, πάλι στην Κεντρική Πλατεία θα δοθεί συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Παλαιού Φαλήρου, με την οποία και θα «κλείσουν» οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Τα «Βλαχέρνια» συνδιοργανώνονται και φέτος από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν।Α. Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ.), τον Δήμο Φιλιατρών και τον Σύλλογο Φιλοπρόοδων Φιλιατρών.



Διαβάστε Περισσότερα...

Mπιτς Bόλεϊ Freddoccino 2008 στην Κυπαρισσία!



Mπιτς Bόλεϊ Freddoccino 2008 στην Κυπαρισσία!

Με τους αγώνες στο τουρνουά των Ιωαννίνων ανοίγει η αυλαία του 12ου Σιρκουί Τζούνιορς μπιτς βόλεϊ Freddoccino 2008.

Η διοργάνωση που αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού μπιτς βόλεϊ για την ανάπτυξη του μπιτς βόλεϊ και την ανάδειξη νέων ταλέντων θα διεξαχθεί σε έξι τουρνουά όπου συμπεριλαμβάνονται και οι τελικοί στις κατηγορίες Κάτω 15 ετών, Κάτω 17 ετών και Κάτω 20 ετών αγοριών και κοριτσιών.

Το εναρκτήριο σερβίς θα γίνει στο τουρνουά του Περάματος Ιωαννίνων 27-29 Ιουνίου. Το μεσημέρι της Τρίτης 24 Ιουνίου δόθηκε συνέντευξη Τύπου από την ΕΟΠΕ, παρουσία των δημάρχων των Δήμων (μεταξύ αυτών και της Κυπαρισσίας) που είναι συνδιοργανωτές, της Freddoccino που είναι βασικός χορηγός της εφετινής διοργάνωσης, της Nova που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και εκπροσώπων αθλητών και αθλητριών.


ΤΖΟΥΝΙΟΣ FREDDOCCINO 2008
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
27-29 Ιουνίου: Πέραμα Ιωαννίνων 4-6 Ιουλίου: Ράχες Φθιώτιδας 11-13 Ιουλίου: Ναύπακτος 18-20 Ιουλίου: Αλυκές Βόλου (Τελικοί Κάτω 15 ετών)
25-27 Ιουλίου: Κυπαρισσία (Τελικοί Κάτω 20 ετών)
1-3 Αυγούστου: Νέοι Επιβάτες (Τελικοί Κάτω 17 ετών)


Διαβάστε Περισσότερα...

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ "ΔΥΝΑΤΟ" ΘΕΜΑ!


"Δυνατά", θα 'λεγα, ξεκινήσαμε την παρουσία μας στο Διαδίκτυο και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι, με "θέματα", ειδήσεις, γεγονότα, ρεπορτάζ και αποκαλύψεις, που κάνουν αίσθηση και γιατί όχι, ''μπαμ''...

Μην ανησυχείτε, δε θα βγούμε στους δρόμους με τα "κουμπούρια" και τα "φισεκλίκια"!!!

Αλλά θα προσπαθήσουμε, να σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους για τα νέα της Τριφυλίας, ει δυνατόν ακόμη και on line

Ξεκινήσαμε με την Κυπαρισσία και την παραίτηση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΚΥ γιατί αυτό το θέμα προέκυψε, επίσημα, χθες το βράδυ...

Η συνέχεια έχει θέματα και από την Κυπαρισσία, πάλι, και από τα Φιλιατρά, και από τους Γαργαλιάνους, και από τη Χώρα καθώς και από τους Δήμους Αυλώνος, Αετού και Δωρίου και την Κοινότητα Τριπύλης!

Από ολόκληρη την Τριφυλία, πρώην επαρχία, που είναι ένας πανέμορφος τόπος, με υπέροχους ανθρώπους!!!

Θα μου πείτε και δικαίως πως, κάπως έτσι, ίσως ,είναι ή να ήταν ο "επίγειος" παράδεισος!!!

Αμφιβάλει κανείς, φίλοι, ότι η Τριφυλία δεν αγγίζει τα όρια του "επίγειου" παραδείσου;;;

Πέρα από τα προβλήματα και τις ελλιπείς υποδομές και έξω από τη μιζέρια και την "παλιανθρωπιά" ορισμένων!

Σε όλους τους κανόνες, άλλωστε, υπάρχουν εξαιρέσεις...

Και ασφαλώς, όλοι γνωρίζουμε, πως δεν είμαστε και κοινωνία αγγελικά πλασμένη...

Από αλλού ξεκινήσαμε, όμως, αυτή μας την επικοινωνία και αλλού καταλήξαμε!

Ε, και;;;

Περισσότερα, σε λίγο...



Διαβάστε Περισσότερα...

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚΥ!...


"Για προσωπικούς, λόγους υγείας", λέει, παραιτήθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚΥ Κώστας Παπαγεωργίου!...

Ανακοινώνοντας, χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚΥ, την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης, ο Κώστας Παπαγεωργίου, ισχυρίστηκε "προσωπικούς, λόγους υγείας που δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει"! Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήταν συγκινημένος και κάπως αμήχανος...

Το Συμβούλιο, όπως ήταν φυσικό, έκανε δεκτή την παραίτησή του αφού, αφενός μεν, επρόκειτο για λόγους υγείας και, αφετέρου, ο κ. Παπαγεωργίου έδειξε ιδιαίτερη αποφασιστικότητα και επιμονή στην παραίτηση

Επειδή με θέματα υγείας και σε θέματα υγείας, δε χωράνε "παιχνίδια", εμείς σεβόμενοι την απόφαση του κ. Παπαγεωργίου κι επειδή τυγχάνει να τον γνωρίζουμε, δεν μπορούμε παρά να του ευχηθούμε, από καρδιάς, να πάνε όλα καλά από δω και μπρος και να ξεπεράσει τα όποια, ενδεχομένως, προβλήματα αντιμετωπίζει!

Οφείλουμε, ωστόσο, να επισημάνουμε πως υπάρχουν και διάφοροι "ψίθυροι" που ακούγονται, κάμποσο καιρό τώρα, για τη γενικότερη κατάσταση στη ΔΕΥΑΚΥ, τη διοίκηση αυτής καθώς και την οικονομική διαχείριση...

Για την ώρα πάντως, δεν θα επεκταθούμε καθώς, όπως προαναφέρουμε, αυτοί είναι "ψίθυροι" και μόνο...

Αν οι "ψίθυροι", γίνουν "φωνές" και "στοιχεία", θα επανέλθουμε δριμύτεροι!!!

Το "ψάχνουμε"...



Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ;;;



ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚΥ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, "ΝΩΡΙΣ - ΝΩΡΙΣ";;;


Ποιοί είναι, άραγε, οι λόγοι που "ανάγκασαν" τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΚΥ να παραιτηθεί, "νωρίς - νωρίς";;;




Σε λίγο, περισσότερα...



Διαβάστε Περισσότερα...

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ;;;

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚΥ;;;

"Γιατί παραιτήθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚΥ;;;"

Σε λίγο, περισσότερες πληροφορίες...


Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!...


ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Αυτό που, από το Σαββατοκύριακο είχαμε πληροφορηθεί, βγήκε χθες στην επιφάνεια...

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Κυπαρισσίας (ΔΕΥΑΚΥ), ο Γενικός Διευθυντής της, Κώστας Παπαγεωργίου, ανακοίνωσε την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του και μάλιστα κατέθεσε και τη σχετική αίτηση της παραιτήσεως από τα καθήκοντά του!!!

Πολλά τα (αναπάντητα) ερωτηματικά, αυτής της εξέλιξης στη ΔΕΥΑΚΥ, και πολύ περισσότερα αυτά που ψιθυρίζονται, από τους γνωρίζοντες πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στην Επιχείρηση και το Δήμο Κυπαρισσίας...

Σε λίγο, περισσότερα...


Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ!!!



ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ...

---Σε λίγο, περισσότερες πληροφορίες...---


Διαβάστε Περισσότερα...