Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Έκανε έφεση η McLaren για την ποινή του Χάμιλτον!...

.




H McLaren έκανε έφεση για την ποινή του Χάμιλτον και το σίριαλ με τον νικητή του γκραν πρι στο Βέλγιο συνεχίζεται...


Δείτε το video






Η υπόθεση πλέον είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία θα εξετάσει αν η έφεση της Βρετανικής ομάδας είναι νόμιμη ή όχι, με αποτέλεσμα ο νικητής του Βελγικού Grand Prix να είναι ακόμα άγνωστος τρεις μέρες μετά το τέλος του αγώνα και τρεις πριν ξεκινήσει το επόμενο GP στην Μόντσα.
Για την απόφαση των αγωνοδικών υπάρχουν πολλές απόψεις. Άλλες που συμφωνούν με την ποινή και άλλες όχι. Ο Τρούλι τάσσεται υπέρ της ορθότητας της ποινής καθώς όπως υποστηρίζει ο Χάμιλτον αποκόμισε όφελος αφού δεν ολοκλήρωσε το "σικέιν".
"Αν δεν είχε κόψει το σικέιν, δεν θα είχε την ταχύτητα να περάσει τη Ferrari του Raikkonen. Με τον ίδιο τρόπο, αν κάποιος κόψει το πρώτο σικέιν στη Μόντσα, θα έχει την ταχύτητα να προσπεράσει στην επόμενη στροφή, τη Roggia. Αν εκεί υπήρχε τοίχος; Αν αντί για άσφαλτο υπήρχε χαλίκι, δεν θα μπορούσε να επιτεθεί γιατί θα ελαστικά του θα ήταν βρώμικα".
Ο Ραλφ Σουμάχερ είναι στο... αντίπαλο στρατόπεδο και άφησε αιχμές για την αντιμετώπιση της Ferrari από τους υπεύθυνους. "Στη F1 η Ferrari είχε πάντα μια διαφορετική αντιμετώπιση, ιδιαίτερη. Ο Χάμιλτονδεν έκανε κάτι κακό, απλά του πήραν τη νίκη του δικαιούταν".




.


Διαβάστε Περισσότερα...

SOS από Αλμούνια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση...



Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί μια παρατεταμένη οικονομική επιβράδυνση και να ενισχυθεί η ανάπτυξη, απηύθυνε ο ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια.

Όπως επισήμανε ο κ. Αλμούνια, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις, οι οποίες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη, οι προοπτικές για την ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους δεν είναι καλές, παρόλο που ο πληθωρισμός παρουσιάζεται συγκρατημένος.

Αναφερόμενος στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ο Επίτροπος τόνισε ότι η πιστωτική κρίση θα συνεχίσει να τον επηρεάζει, με τις τράπεζες να έχουν ήδη ανακοινώσει ζημίες και διαγραφές υψηλότερες των 500 δισ. δολαρίων.


Την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η αρμόδια Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Ντανούτα Χούμπνεr, μετά τη συνάντησή της με τον Κ. Χατζηδάκη, επανέλαβε ότι μέσω του ΕΣΠΑ θα δοθούν στην Ελλάδα 20 δισ. ευρώ για την περιφερειακή ανάπτυξη.





Διαβάστε Περισσότερα...

Το θρίλερ της Βιστωνίδας!!!



Τουλάχιστον είκοσι κρατικοί λειτουργοί και μοναχοί βρίσκονται στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας, μετά την εντολή Σανιδά για έρευνα από μηδενική βάση στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος έσπευσε για ακόμα μία φορά να καλύψει τους υπουργούς που εμπλέκονται στην υπόθεση, λέγοντας ότι ενήργησαν με βάση το Σύνταγμα.

Ωστόσο, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, υπέδειξε τον Ευάγγελο Μπασιάκο για την απόφαση ανταλλαγής των ακινήτων, καλώντας μάλιστα τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δηλώσει ότι εκείνος υπέγραψε το 2005 τη σχετική απόφαση για την ανταλλαγή δημόσιων κτισμάτων με τη Βιστωνίδα, διαδικασία την οποία ο εισαγγελέα Σανιδάς χαρακτήρισε "διάτρητη".
Νομικοί κύκλοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την παρέμβαση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να μην εκδοθεί απόφαση για την κυριότητα της Βιστωνίδας, απόφαση η οποία θα απέβαινε υπέρ του Δημοσίου.

Επιπλέον, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης κατατέθηκε το 2004 κοινή δήλωση των πληρεξούσιων δικηγόρων του Δημοσίου και της Μονής περί μη εκδόσεως απόφασης, πρωτοβουλία που σύμφωνα με το έγγραφο τελούσε εν γνώση του κυρίου Δούκα.


Οι τίτλοι κυριότητας.


Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων των περιοχών γύρω από τη Βιστωνίδα σχετικά με την απόφαση του πρώην υφυπουργού Απόστολου Φωτιάδη να παραχωρήσει τις εκτάσεις στη Μονή.

Η Μονή εκλήθη να παραθέσει του τίτλους κυριότητας, που δεν ήταν άλλοι από χρυσόβουλα βυζαντινών αυτοκρατόρων και σέρβων ηγεμόνων, για τα οποία δεν προσκομίστηκαν ποτέ τα πρωτότυπα.

Παρ όλα αυτά και παρά την κατάθεση του εφόρου αρχαιοτήτων Καβάλας ότι η Μονή δε δικαιούται ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο, το δικαστήριο έκανε δεκτά τα στοιχεία.

Η ιστορία απέκτησε διαστάσεις θρίλερ, καθώς ο φάκελος της δικογραφίας με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και την επιστημονική τεκμηρίωση της εφορίας αρχαιοτήτων για τα χρυσόβουλα... εξαφανίστηκε μέσα από το δικαστήριο.


Η Κτηματική εταιρία.


Η υπόθεση μπήκε στην τελική ευθεία όταν στις 14/1/2005 το Νομικό Συμβούλιο του κράτους έκανε δεκτό το ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να αναθέσει στην Κτηματική εταιρία του δημοσίου την ανταλλαγή εκτάσεων.

Με απόφασή του ο τότε υπουργός ανέθεσε στην Κτηματική εταιρία τη διαδικασία ανταλλαγής ακινήτων στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης με άλλα ακίνητα.

Στις 26/7/2006 με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του υφυπουργού Οικονομικών ανατέθηκε στην κτηματική υπηρεσία η διαδικασία ανταλλαγής της Βιστωνίδας με διαθέσιμα ακίνητα του Δημοσίου.




Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ...

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Βλάχος, και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, κ. Γιάννης Οικονόμου, έδωσαν στη δημοσιότητα το έντυπο με τίτλο: «Η Σχολική Χρονιά Αρχίζει. Ενημερωνόμαστε καλά - Αγοράζουμε σωστά».

Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για την αγορά των σχολικών ειδών, πληροφορίες που αφορούν το εύρος τιμών, που υπάρχει στην αγορά για πακέτα σχολικών ειδών, ανά εκπαιδευτική βαθμίδα, αλλά και χρήσιμες οδηγίες που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών.

Mε αφορμή την έκδοση του εντύπου έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η έκδοση και η διανομή του εντύπου εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να ενημερώσει σωστά και υπεύθυνα γονείς και μαθητές για το εύρος τιμών που υπάρχει στην αγορά σχολικών ειδών. Πιστεύουμε ότι οι καταναλωτές, αξιοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τις καλύτερες αγορές στις πιο συμφέρουσες, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες, τιμές».



Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ !

Ενημερωνόμαστε καλά - Αγοράζουμε σωστά

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά.
Ξεκινά σε μα συγκυρία δύσκολη για τα νοικοκυριά και τα εισοδήματα.
Μαζί της ξεκινούν και οι απαιτήσεις για προμήθειες και εξοπλισμό σε σχολικά είδη για τους μαθητές.
Με στόχο να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια και την παραπληροφόρηση, αλλά και να διασφαλίσουμε την ποιότητα και την ασφάλεια των σχολικών ειδών στο Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προετοιμαστήκαμε κατάλληλα.



• Χαρτογραφήσαμε την αγορά σχολικών ει-
δών, πραγματοποιώντας από τον Ιούνιο εκτε-
ταμένες τιμοληψίες στο σύνολο σχεδόν της
επικράτειας.
• Η Γραμμή Καταναλωτή 1520 μεταφέρει την
εικόνα αυτή τόσο στις 5000 επιχειρήσεις
εμπορίας σχολικών ειδών, όσο και σε όποιους
καταναλωτές καλούν στο 1520.



Επιλέγουμε επιχειρήσεις και καταστήματα που γνωρίζουμε ότι σέβονται τον πελάτη και
επενδύουν σε μια σχέση διαρκείας μαζί του.
Επικοινωνούμε με τη γραμμή καταναλωτή 1520 για τις ερωτήσεις και τις καταγγελίες μας.


Η Σχολική Χρονιά Αρχίζει

Ενημερωνόμαστε καλά-Αγοράζουμε σωστά


ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Περιλαμβάνονται στο κόστος:
4Τετράδια πλαστικά (17Χ25) Φ 50,
4Τετράδια πλαστικά (17Χ25) Φ 80, 2Τετράδια
πλαστικά (17Χ25) Φ100, 1Τετράδιο SPIRAL 4 ΘΕΜ
Α4, 1Μπλοκ Ζωγραφικής Α4 Φ 40, 1Μπλοκ
Χαρτογραφίας ΝΟ2 (23Χ32), 2Ανταλλακτικά ΚΡΙΚ ριγέ
(17Χ25) Φ 50, 2Ντοσιε Χρωμ. γυαλισ. λάστιχο όλα τα
χρ/τα, 4Στυλό, 1ΞΥΣΤΡΑ, 2ΓΟΜΕΣ, 1ΜΑΡ/ΡΟΙ 24 ΚΟΥΤΙ,
1ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ Ν.144 24ΤΕΜ. ΜΕΓΑΛΟ, 1ΣΧΟΛΙΚΗ
ΤΣΑΝΤΑ ΣΑΚΙΔΙΟ, 5 ΜΟΛΥΒΙΑ, 1ΚΑΣΕΤΙΝΑ
ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007
ΑΠΟ 30.07 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 133,2 ΕΥΡΩ
ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008
ΑΠΟ 25,76 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 131,5 ΕΥΡΩ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Περιλαμβάνονται στο κόστος:
1Μπλοκ Ζωγραφικής Α4 Φ 40, 1Μπλοκ
Χαρτογραφίας ΝΟ2 (23Χ32), 1ΞΥΣΤΡΑ ΜΕΤ/
ΚΕΣ ΑΝΤ/ΚΟ ΠΛΑΙ, 2 ΓΟΜΕΣ, 1ΜΑΡ/ΡΟΙ 24 ΚΟΥΤΙ ,
1ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ Ν.144 24ΤΕΜ. ΜΕΓΑΛΟ, 1ΣΧΟΛ. ΤΣΑΝΤΑ
ΣΑΚΙΔΙΟ, 5 ΜΟΛΥΒΙΑ ΜΑΥΡΑ, 1ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ
(11 ΧΡΩΜΑΤΑ), 1ΚΑΣΕΤΙΝΑ
ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007
ΑΠΟ 13.6 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 65,61ΕΥΡΩ
ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008
ΑΠΟ 13,16 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 64,32 ΕΥΡΩ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ
Περιλαμβάνονται στο κόστος:
5Τετράδια πλαστικά (17Χ25) Φ 50,
5Τετράδια πλαστικά (17Χ25) Φ 80,
2Τετράδια πλαστικά (17Χ25) Φ 100, 1Τετράδιο
SPIRAL 4 ΘΕΜ Α4, 2Ανταλλακτικά ΚΡΙΚ ριγέ (17Χ25)
Φ50, 2 Ντοσιέ γυαλισ. λάστιχο όλα τα χρ/τα,
5Στυλό, 1ΞΥΣΤΡΕΣ ΑΝΤ/ΚΟ ΠΛΑΙ, 2ΓΟΜΕΣ,
1ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ ΣΑΚΙΔΙΟ, 5ΜΟΛΥΒΙΑ
ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007
ΑΠΟ 26.23 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 107,24 ΕΥΡΩ
ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008
ΑΠΟ 19,9 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 105,8 ΕΥΡΩ

Τα στοιχεία προκύπτουν από τιμοληψίες που πραγματοποίησε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Από τις τιμοληψίες αυτές φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών, που οι καταναλωτές μπορούν
να αξιοποιήσουν, προκειμένου να κάνουν τις καλύτερες αγορές στις πιο συμφέρουσες για τον καθένα τιμές.

Αγοράζουμε σχολικά είδη με ασφάλεια και υπευθυνότητα
γι’ αυτό αναζητούμε και προσέχουμε:
Την εμπορική ονομασία του προϊόντος, το όνομα και τα στοιχεία του υπευθύνου για τη διάθεση
του προϊόντος στην αγορά καθώς και την ποσότητα του περιεχομένου του
Τα σύμβολα και τις ενδείξεις πιθανού κινδύνου
Τις φράσεις που υποδηλώνουν τους κινδύνους από τη χρήση του προϊόντος καθώς και τις
οδηγίες προφύλαξης και ασφαλούς χρήσης
Να αποφεύγουμε την αγορά αιχμηρών αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς
Να μην αγοράζουμε σχολικά είδη που μοιάζουν με τρόφιμα




Διαβάστε Περισσότερα...

Η Σάρα Πέιλιν στρέφει στον Μακέιν τις λευκές γυναίκες ψηφοφόρους!



Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το προεδρικό αξίωμα Τζον Μακέιν έχει κερδίσει μεγάλη υποστήριξη και πλέον προηγείται του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος Μπαράκ Ομπάμα μεταξύ των λευκών γυναικών ψηφοφόρων αφότου πρότεινε την Σάρα Πέιλιν ως αντιπρόεδρο.


Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post και του ειδησεογραφικού δικτού ABC News προκύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς στις δημοσκοπήσεις μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος οφείλεται στη μετατόπιση προτιμήσεων μεταξύ των λευκών γυναικών.


Πριν από το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, στα τέλη Αυγούστου, ο Ομπάμα είχε προβάδισμα οκτώ μονάδων μεταξύ των λευκών γυναικών ψηφοφόρων (50% έναντι 42%), αλλά μετά το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Μακέιν τέθηκε επικεφαλής με 12 μονάδες μεταξύ των λευκών γυναικών ψηφοφόρων (53% έναντι 41%), διαπιστώνει η δημοσκόπηση.


Ο Τζον Μακέιν αιφνιδίασε το εκλογικό σώμα πρίν απο το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προτείνοντας την Σάρα Πέιλιν, την κυβερνήτη της Αλάσκας, ως αντιπρόεδρο.




Διαβάστε Περισσότερα...

Νέα ελληνικά μετάλλια στο Πεκίνο με τους Τσίου, Πολυχρονίου και Καπελλάκη!



Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι πρωταθλητές μας της σφαιροβολίας, Αναστάσιος Τσίου και Μηνάς Χαρακόπουλος στον τελικό της σφαιροβολίας F 57-58. Ο Τσίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με βολή στα 13.72 μέτρα (σ.σ. 1.023 βαθμοί), ενώ ο Χαρακόπουλος κατετάγη στην 7η θέση με βολή στα 12.84 μέτρα (957 βαθμοί).Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ρώσος, Αλεξέι Ασπαράτοφ με βολή στα 16.03 μέτρα (1.072 βαθμοί) και το χάλκινο ο Τζαμίλ Ελσεμπλι από την Ιορδανία με 14.28μ (1.064 βαθμοί).
Παράλληλα το δεύτερο μετάλλιό του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου πανηγύρισε ο Γιώργος Καπελλάκης. Ο Ελληνας αθλητής, μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο της κατηγορίας S2, σήμερα κατέκτησε το ασημένιο στα 100μ. ελεύθερο της ίδιας κατηγορίας.
Ο Καπελλάκης με επίδοση 2:23.63 κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ στην πρώτη βρέθηκε ο Ρώσος Ντμίτρι Κοκάρεφ με χρόνο 2:18.04. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τζιμ Αντερσον (Βρετανία, 2:24.32).
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο οποίος πάλεψε μέχρι το τέλος στον τελικό του Μπότσια της κατηγορίας BC3, αλλά ηττήθηκε 2-3 από τον κορεάτη Παρκ.
Πρόκριση στον τελικό των 200μ ελεύθερο S4 και για τον Στέλιο Τσάκωνα, καθώς στην 2η προκριματική σειρά τερμάτισε στην 5η θέση με επίδοση 3:43.87.
Αντίπαλοι του Ελληνα πρωταθλητή, θα είναι οι Λούκα Ματσόνε (Ιταλία), Ιβάν Χμελίντσκι (Ρωσία), Γιαν Ποβισιλ (Τσεχία), Ριτσαρντ Ορίμπε (Ισπανία), Κρίστοφερ Λίντε (Σουηδία), Νταβιντ Σμετανιν (Γαλλία) και Χουάν Ρέγες (Μεξικό).
Εν τω μεταξύ ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησε η Παρασκευή Καντζα στον Β' τελικό των 100 μέτρων Τ11, καθώς τερμάτισε στην τρίτη θέση με επίδοση 13 δεύτερα και 20 εκατοστά. Την πρώτη θέση πήρε η Τζερούσα Σάντος από την Βραζιλία με 12.99 και την δεύτερη, η Βρετανίδα, Τρέισι Χίντον με 13.18.
Τέλος ο Γιώργος Καλαϊτζάκης κατέλαβε τη 12η θέση στον τελικό του ενός χιλιομέτρου ατομικής χρονομέτρησης LC1, καθώς κάλυψε την απόσταση σε 1:16.450. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ο Μαρκ Μπρίστοου από τη Μ. Βρετανία με 1:08.873, το αργυρό ο Κινέζος Κουϊντονγκ Ζανγκ με 1:10.475 και το χάλκινο ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σάχερ με 1:10.812.


Οι αποκλεισμοί


Δεν τα κατάφερε ο Θεόκλητος Παπαχρήστου στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο των Παραολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, καθώς γνώρισε δύο ήττες και αποκλείστηκε από τα προκριματικά των +100 κιλών. Συγκεκριμένα στον πρώτο αγώνα ηττήθηκε από τον Ούγγρο Γκαμπόρ Παπ και στη συνέχεια ηττήθηκε και στα ρεπεσάζ από τον Λευκορώσο Πάρασιουκ.
Η Κατερίνα Μίχου αποκλείσθηκε από τον τελικό των 100 μέτρων Τ38, καθώς στην 1η προκριματική σειρά του αγωνίσματος τερμάτισε στην 5η θέση με επίδοση 15 δεύτερα και 85 εκατοστά.Τέλος εκτός τελικού των 10 μέτρων αεροβόλο τουφέκι πρηνηδόν SH 2 έμειναν ο Βαγγέλης Κοκοσαίος και ο Παναγιώτης Γιαννούκαρης.
Στα προκριματικά του αγωνίσματος, ο πρώτος κατετάγη 14ος με 597 βαθμούς και ο δεύτερος 16ος με την ίδια βαθμολογία, με αποτέλεσμα να χάσουν στις λεπτομέρειες το «εισιτήριο» για τον τελικό, το οποίο πήραν αθλητές με 600 και 599 βαθμούς.



Διαβάστε Περισσότερα...

Τα 60 της χρόνια γιόρτασε η Β.Κορέα με μυστήριο για τον «εξαφανισμένο» ηγέτη της...



Χωρίς τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ-ιλ γιόρτασε η Βόρειος Κορέα τα 60 χρόνια από την ίδρυση ενός ξεχωριστού «κόκκινου» καθεστώτος.
Η απουσία του Κιμ από τις στρατιωτικές παρελάσεις πυκνώνει ακόμη περισσότερο τις επίμονες φήμες ότι είναι σοβαρά άρρωστος.
Ο Τύπος της Νοτίου Κορέας υποστηρίζει ότι ο ηγέτης της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι υπέρβαρος και φέρεται να πάσχει από χρόνια νοσήματα, όπως διαβήτη και καρδιά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Chosun Ilbo, ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος που υπηρετεί στην πρεσβεία της χώρας στο Πεκίνο είπε ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ «κατέρρευσε στις 22 Αυγούστου».
Την περασμένη εβδομάδα η ίδια εφημερίδα έγραψε ότι πέντε Κινέζοι γιατροί βρίσκονται στην Πιονγιάνγκ από τα τέλη Αυγούστου για να περιθάλψουν έναν υψηλόβαθμο Βορειοκορεάτη αξιωματούχο, πιθανότατα τον ίδιο τον πρόεδρο.
Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας την Τρίτη ότι ο Βορειοκορεάτης πρόεδρος ενδέχεται να υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τις τελευταίες εβδομάδες.
Επισήμανε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας.
Στη Βόρειο Κορέα κυκλοφορούν κατά καιρούς διάφορες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ-ιλ, αλλά η κατάστασή του είναι ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά του κράτους.




Διαβάστε Περισσότερα...

Κίνα: 56 οι νεκροί από την κατολίσθηση...




Σε 56 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή κατολίσθηση βράχων σε ορυχείο της επαρχίας Σανξί, στη βόρεια Κίνα, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό.

Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 35.






Διαβάστε Περισσότερα...

Μετανάστες με... λίστα στη Βρετανία!



Λίστα με τα επαγγέλματα, στα οποία υπάρχουν ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και μπορούν να καλυφθούν από μετανάστες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική συμβουλευτική Επιτροπή Μετανάστευσης.

Η λίστα καταρτίστηκε μετά από αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης, με σκοπό τον περιορισμό εισόδου στη χώρα αλλοδαπών εργατών.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, η Βρετανία χρειάζεται μεταξύ άλλων περισσότερους νοσηλευτές, μηχανικούς, κτηνίατρους, δασκάλους μαθηματικών και αγγλικών, επαγγέλματα τα οποία θα μπορούν να ασκήσουν καταρτισμένοι εργάτες που κατάγονται από χώρα εκτός της Ε.Ε.

Με βάση τη λίστα, όσοι αλλοδαποί εργάτες είναι ειδικευμένοι σε άλλους τομείς θα δυσκολευτούν να εξασφαλίσουν άδεια εργασίας στη Βρετανία από το Νοέμβριο, οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος ανειδίκευτων εργατών έχει ήδη απαγορευτεί.



Διαβάστε Περισσότερα...

Το μεγαλύτερο πείραμα της ιστορίας!!! LHC - CERN...



Κάτω από τα γαλλοελβετικά σύνορα, στον υπόγειο, μήκους 27 χλμ, Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN), θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο πείραμα της ιστορίας.

Το πείραμα, στο οποίο συμμετέχουν επιστήμονες από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, προσδοκάται ότι θα ρίξει φως στις συνθήκες γέννησης του σύμπαντος και θα επιτρέψει την ανακάλυψη νέων σωματιδίων της ύλης.

Αυτό που ουσιαστικά επιχειρείται στο CERN, είναι η αναπαραγωγή των συνθηκών που επικρατούσαν ένα απειροστό κλάσμα του δευτερολέπτου μετά το αρχικό "Μπινγκ Μπανγκ", το οποίο πριν περίπου 13,7 δισ. χρόνια, άρχισε σταδιακά να δημιουργεί τα αστέρια, τους πλανήτες και τη Γη.

Οι αισιόδοξοι προβλέπουν ότι οι ανακαλύψεις που θα προκύψουν από το ιστορικό αυτό πείραμα θα πυροδοτήσουν μελλοντικά σημαντικές εξελίξεις σε πολλούς τομείς της κοινωνίας.
Οι επιστήμονες ανά τον κόσμο περιμένουν με αγωνία να δουν πράγματα που δεν ξέρουν αν υπάρχουν στη φύση, όπως άλλες διαστάσεις, ή έστω να επιβεβαιώσουν κεντρικές θεωρίες της φυσικής και της κοσμολογίας, για παράδειγμα ότι υπάρχει το σωματίδιο "μποζόνιο του Χιγκς", που υποτίθεται ότι έδωσε μάζα στην ύλη.


Στον αντίποδα βρίσκονται αυτοί που φοβούνται ότι το πείραμα CERN θα φέρει το τέλος του κόσμου, επειδή θα δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα που θα "καταπιεί" το CERN, τη Γενεύη και ολόκληρο τον πλανήτη.

Μάλιστα, οι σκεπτικιστές, με επικεφαλής την ομάδα πολιτών και επιστημόνων LCH Kritiks από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, έφθασαν μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσπαθώντας να σταματήσουν το πείραμα, υποστηρίζοντας ότι σε μια περίοδο τεσσάρων ετών οι μαύρες τρύπες λόγω του πειράματος θα αυξηθούν εκθετικά και θα "καταβροχθίσουν" τον πλανήτη εκ των έσω.


Πάντως, το κέντρο CERN πάντως έχει δώσει ουκ ολίγες εκθέσεις ασφαλείας, που απορρίπτουν τις "τρομοκρατικές" εκδοχές, τονίζοντας ότι "ο Επιταχυντής είναι ασφαλής και ότι οι εικασίες περί κινδύνων είναι σκέτη μυθοπλασία".

Σύμφωνα με την έκθεση του CERN, "η φύση έχει ήδη πραγματοποιήσει το ισοδύναμο εκατοντάδων χιλιάδων πειραμάτων στη Γη και ο πλανήτης μας υπάρχει ακόμα".

Παράλληλα, η αναφορά αξιολόγησης ασφαλείας του πειράματος, με την οποία συμφωνεί το Ινστιτούτο Φυσικής του Λονδίνου, διαπίστωσε ότι ακόμα και αν δημιουργηθούν μαύρες τρύπες, θα είναι μικροσκοπικές και θα διαλυθούν σχεδόν αμέσως λόγω ανεπαρκούς ενέργειας.


Το πείραμα της γέννησης του σύμπαντος θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του κέντρου ερευνών CERN και από κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.






Διαβάστε Περισσότερα...

Το πρώτο συμπόσιο του ΟΗΕ για την τρομοκρατία...



Θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, ανάμεσά τους και η κολομβιανή πολιτικός Ινγκρίντ Μπετανκούρ, πρόκειται να μιλήσουν σήμερα για την εμπειρία τους στο πρώτο συμπόσιο που διοργανώνει ο ΟΗΕ για την τρομοκρατία, το οποίο επικεντρώνεται στα θύματά της και στις οικογένειές τους.
Η Μπετανκούρ, πρώην υποψήφια για την προεδρία της Κολομβίας, απελευθερώθηκε τον Ιούλιο μαζί με άλλους 14 ομήρους μετά από έξι χρόνια κράτησής της από τους ενόπλους της οργάνωσης FARC στη ζούγκλα της Κολομβίας.
Η εκδήλωση συμπίπτει χρονικά με την έβδομη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους δίδυμους πύργους, τα Ηνωμένα Έθνη ωστόσο, δεν την συνδέουν άμεσα με τις εκδηλώσεις μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου.
Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου θα μιλήσουν για τα βιώματά τους συνολικά 18 επιζήσαντες τρομοκρατικών ενεργειών.
«Έχουμε ακούσει τη φωνή των τρομοκρατών, αλλά ελάχιστες φορές εκείνη των θυμάτων τους», είπε ο Ρόμπερτ Ορ, βοηθός του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής της δύναμης εφαρμογής αντιτρομοκρατίας.





Διαβάστε Περισσότερα...

Παγκόσμιο Συνέδριο Ναυτιλίας στο Ζάππειο!



Η έγκριτη βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times και η Action Global Communications Hellas διοργανώνουν το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ναυτιλίας την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008 στο Ζάππειο Μέγαρο.
Είναι η πρώτη φορά που οι Financial Times διοργανώνουν συνέδριο στην Ελλάδα και η επιλογή του θέματος «Charting the Course of World Shipping, Trade & Finance» αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική ναυτιλία και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή σημαντικών ανακατατάξεων.
O κ. Σπύρος Πολέμης, πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping/ICS) και της Διεθνούς Ναυτιλιακής Ομοσπονδίας (International Shipping Federation/ISF), θα ανοίξει το συνέδριο.
Ανάμεσα στους ομιλητές είναι και ο κ. Νικόλαος Φιστές, πρόεδρος της GrandUnion, της Newfront Shipping SA, της Newlead Ναυτιλιακή Α.Ε. και πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Δεξαμενοπλοίων (Intertanko), ο οποίος θα τοποθετηθεί στις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στο θαλάσσιο εμπόριο.
Η επιμέρους θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες: Developments in the World Economy and Sea Trade, Strategies for success in the Dry markets, Strategies for success in the Wet markets και Ship Financing: Risks and Profits.

Το συνέδριο γίνεται με την υποστήριξη του ICS, της ISF καθώς και του BIMCO. Platinum χορηγοί είναι ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και ο CITY 99.5 και Silver χορηγοί η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και η GRAND UNION .


Για περισσότερες πληροφορίες,

http://www.ftconferences.com/shippingcongress/home.asp






Διαβάστε Περισσότερα...

Η Ελλάδα διεκδικεί το νέο Διεθνές τηλεσκόπιο παρατήρησης νετρίνων!...




Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, η Ελλάδα και οι επιστήμονες του Διεθνούς Ινστιτούτου Αστροσωματιδιακής Φυσικής “Νέστωρ”, με έδρα την Πύλο, θα διεκδικήσουν την εγκατάσταση στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Μεσσηνίας, στο “Φρέαρ των Οινουσσών” (στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου) του νέου γιγάντιου υποθαλάσσιου διεθνούς τηλεσκοπίου νετρίνων.


(Να σημειώσουμε ότι τα νετρίνα είναι ένα από τα στοιχειώδη σωματίδια που δημιουργήθηκαν πριν 15 δισεκατομμύρια χρόνια με τη Μεγάλη Έκρηξη της δημιουργίας του Σύμπαντος. Κινούνται με την ταχύτητα του φωτός – 500 περίπου σε κάθε κυβικό εκατοστό – και διαπερνούν την ύλη και τα ουράνια σώματα. Οι επιστήμονες τα μελετούν γιατί μεταφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για το παρελθόν και το μέλλον του Σύμπαντος. Στο “Φρέαρ των Οινουσσών” και σε βάθος 4.200 μέτρων λειτουργεί από το 2000 ένα μικρότερο τηλεσκόπιο, μέσω του οποίου 70 επιστήμονες από διάφορες χώρες, παρατηρούν την κίνηση των νετρίνων )


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε χθες στην Πύλο προσκεκλημένος του επικεφαλής του Ινστιτούτου “Νέστωρ” καθηγητή Λεωνίδα Ρεσβάνη και των επιστημόνων του Ινστιτούτου. Σε ειδική εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι ο καθηγητής Λεωνίδας Ρεσβάνης προσφώνησε τον κ. Παπούλια και παρουσίασε τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου.

Στη συνέχεια έγινε η προβολή σχετικού νοκυμαντέρ και ο δρ. Ίων Σιώτης, πρώην πρόεδρος του “Δημόκριτου” και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, παρουσίασε τον φάκελο της Ελληνικής υποψηφιότητας για την εγκατάσταση στο “Φρέαρ των Οινουσσών” του νέου μεγάλου τηλεσκοπίου παρατήρησης νετρίνων.

Ακολούθησε ομιλία του καθηγητή και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιονίου Πανεπιστημίου Γιώργου Γραμματικάκη με θέμα: “Νέστωρ: Ένα επίτευγμα της παράλληλης Ελλάδας”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε και επίσημα τη συμμετοχή του στην προσπάθεια διεκδίκησης από την Ελλάδα του νέου μεγάλου τηλεσκοπίου νετρίνων και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου “Νέστωρ”.

Δέσμευση για την ενίσχυση του έργου του Ινστιτούτου ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης Φίλιππος Τσιλίδης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος και ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος.





Διαβάστε Περισσότερα...

Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια για ...παιδιά!



Τα παιδικά πανεπιστήμια είναι η τελευταία καινοτομία σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον αγοριών και κοριτσιών για την επιστήμη σε όσο γίνεται μικρότερη ηλικία. Η ριζοσπαστική αυτή εφαρμογή ετοιμάζεται να εξαπλωθεί σε όλη την ΕΕ, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία σχεδιάζει την υλοποίηση ενός νέου πανευρωπαϊκού θεσμού, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Παιδικών Πανεπιστημίων (EUCUNET), με κατ’ αρχήν χρηματοδότηση 550.000 ευρώ την επόμενη διετία από το 7ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο για την Έρευνα & Ανάπτυξη (Δράση "Η Επιστήμη στην Κοινωνία"). Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με τις μέχρι τώρα σχετικές δραστηριότητες και στη συνέχεια να αναπτυχθεί μια διαδραστική "πύλη" στο Ίντερνετ και παράλληλα να διοργανωθούν συνέδρια, ώστε να διαχυθεί η σχετική τεχνογνωσία των Παιδικών Πανεπιστημίων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και να γίνει ανταλλαγή εμπειριών.
Πρόγευση επιστημών
Τα αρχικά μέλη του Δικτύου EUCUNET θα είναι τα ήδη λειτουργούντα Παιδικά Πανεπιστήμια στη Βασιλεία (Universitat Basel - Ελβετία), τη Μπρατισλάβα (Max Reinhardt Foundation - Σλοβακία), το Στρασβούργο (Universite Louis Pasteur - Γαλλία), το Τίμπινγκεν (Eberhard Karls Universitat - Γερμανία) και τη Βιέννη (Kinderburo der Universitat - Αυστρία). Το πρώτο παιδικό πανεπιστήμιο ήταν αυτό του Τίμπινγκεν το 2002, όπου και θα γίνει η 1η Διεθνής Συνδιάσκεψη Παιδικών Πανεπιστημίων στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2008.Ήδη περίπου 100 πανεπιστήμια στην Ευρώπη διοργανώνουν δραστηριότητες για παιδιά, δίνοντάς τους έτσι μια πρόγευση των επιστημών. Ο στόχος είναι πλέον αυτές οι δραστηριότητες να αποκτήσουν μονιμότερο χαρακτήρα και θεσμική υπόσταση και όχι να περιορίζονται σε περιστασιακά γεγονότα. Ο συντονισμός του EUCUNET γίνεται από το Παιδικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, ενώ για περισσότερες πληροφορίες στο info@eucu.net και στην ιστοσελίδα
www.eucu.net .






Διαβάστε Περισσότερα...

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης οι προσφυγές της Γεωργίας και τη Ρωσίας...



Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση Γεωργίας και Ρωσίας με τη Γεωργία να ζητά να τερματιστεί η εθνοκάθαρση στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία, που, όπως υποστηρίζει διεξάγουν οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με αυτονομιστές. Ανταπαντά με κατηγορίες η Ρωσία.
Οι δικηγόροι της Γεωργίας παρουσίασαν δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν γεωργιανά χωριά καμένα από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως υποστηρίζουν, και ζητούν επέμβαση πριν εκδιωχθούν τελείως οι Γεωργιανοί από την Νότια Οσετία. Η Γεωργία ζητά ακόμη από το δικαστήριο να διατάξει τη Ρωσία να επιτρέψει την αποστολή και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας χωρίς προσκόμματα.
Σε μία χωριστή υπόθεση, το Διεθνές Δικαστήριο θα εξετάσει την προσφυγή της Γεωργίας κατά της Ρωσίας σχετικά με την παραβίαση της Σύμβασης κατά των Φυλετικών Διακρίσεων και τις απαιτήσεις αποζημίωσης που εγείρει η Γεωργία.
Από την πλευρά της η Ρωσία τονίζει ότι πρόκειται για η προσφυγή της Γεωργίας είναι μία «ανοησία» που έχει πολιτικά κίνητρα ενώ προσθέτει ότι το Δικαστήριο της Χάγης δεν έχει αρμοδιότητα να εξετάσει την επίθεση. Όπως υποστηρίζει η ρωσική πλευρά, το Δικαστήριο της Χάγης δεν έχει δικαιοδοσία γιατί Ρωσία και Γεωργία δεν είχαν διαπραγματευτεί κάποια συμβιβαστική λύση πριν καταφύγουν στη Χάγη.
Κατηγορεί ακόμη τη Γεωργία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όταν επιτέθηκε στις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις και σε αμάχους τον Αύγουστο. Η Ρωσία προσθέτει ότι η Γεωργία δεν παράσχει αποδείξεις για την εθνοκάθαρση που καταγγέλλει.
Η ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα και οι δικαστές θα κληθούν να αποφασίσουν αν έχουν την δικαιοδοσία να διατάξουν μέτρα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού, αλλά ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση είναι αμφίβολο το αν η Ρωσία θα συμμορφωθεί με την απόφαση. Η τελική απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται σε μερικές εβδομάδες.





Διαβάστε Περισσότερα...

Μεντβέντεφ και τρόικα κατέληξαν σε λύση!



Τη διαβεβαίωση ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από το έδαφος της Γεωργίας μέσα σε ένα μήνα, έδωσε χθες στην ευρωπαϊκή τρόικα- τους Νικολά Σαρκοζί, Ζοζέ Μπαρόζο και Χαβιέ Σολάνα- που επισκέφθηκε τη Μόσχα και, στη συνέχεια, την Τιφλίδα, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Συμφώνησε, επίσης, με την ανάπτυξη 200 περίπου παρατηρητών στο έδαφος της Γεωργίας, όχι νωρίτερα από την 1η Οκτωβρίου, με την οποία ήταν αντίθετος πριν από την έναρξη των συνομιλιών, όπως και να απομακρύνει τα σημεία ελέγχου που έχει εγκαταστήσει στην περιοχή του λιμανιού του Πότι εντός μιας εβδομάδας αν η Γεωργία δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει χρήση βίας κατά της Αμπχαζίας.
Από το Ρώσο πρόεδρο ανακοινώθηκε, επίσης, ότι οι διεθνείς συνομιλίες για την κρίση στον Καύκασο θα αρχίσουν στις 15 Οκτωβρίου στη Γενεύη. Η Ρωσία τηρεί τους όρους της ανακωχής που είχε συμφωνήσει με τον Νικολά Σαρκοζί τον Αύγουστο, υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ.
Ο Ρώσος πρόεδρος έστρεψε τα πυρά του και κατά του Μιχαήλ Σαακασβίλι καθώς υποστήριξε ότι ο Γεωργιανός πρόεδρος έλαβε «απευθείας εντολές ή σιωπηρή έγκριση» για να αρχίσει μία «ανόητη επιχείρηση» κατά της Νότιας Οσετίας, ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να εξοπλίσουν εκ νέου το στρατό της Γεωργίας.
Σε ό,τι αφορά τη ρωσική αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας, ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αναθεωρήσει την απόφαση. Από την πλευρά του, ο Νικολά Σαρκοζί ανέφερε ότι οι τετράωρες συνομιλίες ήταν δύσκολες και ότι «όσα πετύχαμε σήμερα ήταν σημαντικά».
Νωρίτερα, η Ρωσία προειδοποίησε ότι θα διακόψει ολοκληρωτικά τη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ εάν δεχθεί τη Γεωργία στους κόλπους του. Ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος, στο περιθώριο της επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ είναι «σίγουρες» ότι η Γεωργία και η Ουκρανία θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.
Εξάλλου, η Γεωργία διατύπωσε χθες τις κατηγορίες της εναντίον της Ρωσίας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον Γεωργιανών πολιτών στη Νότια Οσετία και Αμπχαζία ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Αντίστοιχη προσφυγή έκανε και η Ρωσία στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.




Διαβάστε Περισσότερα...

Τα 60 της χρόνια γιορτάζει η Β.Κορέα με μυστήριο για τον «εξαφανισμένο» ηγέτη της!



Με στρατιωτικές παρελάσεις ετοιμάζεται η Βόρειος Κορέα να γιορτάσει τα 60 χρόνια από την ίδρυση ενός ξεχωριστού «κόκκινου» καθεστώτος. Την ίδια ώρα, πυκνώνουν οι φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ -Ιλ.
Ο Τύπος της Νοτίου Κορέας υποστηρίζει ότι ο ηγέτης της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Φέρεται μάλιστα να πάσχει από χρόνια νοσήματα όπως διαβήτη και καρδιά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Chosun Ilbo, ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος που υπηρετεί στην πρεσβεία της χώρας στο Πεκίνο είπε ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ «κατέρρευσε στις 22 Αυγούστου».
Την περασμένη εβδομάδα η ίδια εφημερίδα έγραψε ότι πέντε Κινέζοι γιατροί βρίσκονται στην Πιονγιάνγκ από τα τέλη Αυγούστου για να περιθάλψουν έναν υψηλόβαθμο Βορειοκορεάτη αξιωματούχο, πιθανότατα τον ίδιο τον πρόεδρο.
Σε κάθε περίπτωση το όποιο μυστήριο θα λυθεί με την εμφάνιση του προέδρου στις εορταστικές εκδηλώσεις.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η έρευνα για τη συμφωνία Google - Yahoo...



Τον δικηγόρο Σάντι Λίτβακ, πρώην επικεφαλής της αμερικανικής αρχής ανταγωνισμού και πρώην αντιπρόεδρο της Walt Disney φέρεται να προσέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προκειμένου να το συμβουλεύσει σχετικά με την έρευνα που διεξάγει για τη διαφημιστική συμφωνία της Google με τη Yahoo.
Όπως αποκάλυψε στο Reuters πηγή προσκείμενη στην έρευνα, το αμερικανικό υπουργείο επικοινώνησε με τις δυο εταιρείες και τις ενημέρωσε πως συνεργάζεται με τον Λίτβακ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με την αμφισβήτηση ή μη της συμφωνίας.
Σε ανακοίνωσή της, η Yahoo δηλώνει αισιόδοξη ότι το αμερικανικό υπουργείο θα αποφανθεί εν τέλει ότι η συμφωνία με τη Google είναι νόμιμη.

«Ενημερωθήκαμε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως κάνει σε αρκετές περιπτώσεις, αναζητά τη βοήθεια ανεξάρτητου συμβούλου, αλλά ότι δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα από αυτό και μόνο το γεγονός», αναφέρει η αμερικανική εταιρεία.
Η Yahoo σύναψε την εν λόγω συμφωνία με τη Google, τη μεγαλύτερη πάροχο υπηρεσιών διαδικτυακής αναζήτησης, τον περασμένο Ιούνιο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα της online διαφήμισης αλλά και να αποκρούσει την προσφορά της Microsoft.







Διαβάστε Περισσότερα...

Στη ΔΕΘ η Α. Παπαρήγα!



Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα η κ. Παπαρήγα θα επισκεφτεί την Έκθεση, όπου θα έχει συναντήσεις με την διοίκηση της ΔΕΘ και της Helexpo.


Στη συνέχεια θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στον πρώην στρατόπεδο "Παύλος Μελάς". Την Τετάρτη, η κ. Παπαρήγα θα δώσει συνέντευξη τύπου.


Θα επισκεφτεί επίσης την θεραπευτική κοινότητα "Ιθάκη" και το εργοστάσιο της Siemens.









Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου...



Η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά για τη διεξαγωγή έρευνας στην παραχώρηση εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου στο ελληνικό Δημόσιο, ο απόηχος των δηλώσεων του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ και όπως καταγράφονται σε δημοσκοπήσεις, οι δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα της εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας και η άνοδος του Χρηματιστηρίου, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η Εισαγγελία μπαίνει στο Βατοπέδιο! Με εντολή Σανιδά στο μικροσκόπιο όλες οι... μεσιτείες του Εφραίμ".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Το 60,5% "βλέπει" νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Παρότι βρίσκεται στο ναδίρ της δημοτικότητάς της η κυβερνητική παράταξη στέκεται όρθια χάρη στον Κώστα Καραμανλή".
* Η ΑΥΓΗ: "Σε κλοιό απόρριψης ο Καραμανλής. Προσέβαλαν οι δικαιολογίες του για τις υπουργικές μπίζνες".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να πάνε όλοι μέσα όσοι έχουν ληστέψει ιδρύματα και εκκλησιαστική περιουσία. Έχουν φάει πολλοί μεγαλόσχημοι πάρα πολλά κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Τα νέα τεκμήρια. Στόχος τρία εκατομμύρια πολίτες. Αμφισβητούνται δηλωθέντα εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πρωτοβουλίες ζητούν βουλευτές και πολίτες. Καμπανάκι από δημοσκοπήσεις που καταγράφουν επιφυλακτικότητα και δυσφορία".
* ΕΘΝΟΣ: "Θρύψαλα η εικόνα του Καραμανλή. Δύο γκάλοπ πιστοποιούν το Βατερλό στη ΔΕΘ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κα Μπακογιάννη καλέστε τον Κίσινγκερ. Είναι η σοφή κεφαλή της Αμερικανικής Διπλωματίας. Είναι ανθέλληνας ως το κόκαλο, αλλά τα τελευταία χρόνια ομολογεί την ιστορική αλήθεια για την Μακεδονία μας".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Γιάννης Κεφαλογιάννης προς Κ. Καραμανλή: Διώξε τους βρώμικους από τη ΝΔ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανήκεστες βλάβες προκαλούν υπερέμπιστοι υπουργοί". Παρέμβαση Βύρωνα Πολύδωρα μέσω ΕΤ: "Να σώσουμε την τιμή και την αξιοπρέπεια της ΝΔ". Μπαράζ βουλευτών κατά Βουλγαράκη μετά τη ΔΕΘ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ιερή ληστεία 100.000.000 ευρώ. Βατοπέδιο: Ξαφνικά ο Γ. Σανιδάς με πόρισμα - φωτιά αποκαλύπτει".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Χωρίς τέλος τα πυρά κατά Βουλγαράκη. Νέες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Απάτη μαμούθ στο Βατοπέδιο. Παραγγελία - φωτιά από τον εισαγγελέα".
* Η ΝΙΚΗ: "Κύκνειο άσμα του Καραμανλή. Απογοήτευσε η τελευταία παράσταση του πρωθυπουργού".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός στο δικό του δρόμο πάλης για την ανατροπή του ευρωμονόδρομου. Απόκρουση της νέας αντιλαϊκής επίθεσης".
* Η ΧΩΡΑ: "Οικοπεδοφάγοι μοναχοί και κρατικοί λειτουργοί! Με παρέμβαση Σανιδά, εισαγγελική έρευνα για το Real Estate-Βατοπέδι".
* City Press: "Βόμβα Σανιδά για Μονή Βατοπεδίου: "Φέρτε πίσω λεφτά και ακίνητα".
* Metro "Δρομολογείται σύγκρουση. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και αναγγελία κινητοποιήσεων από κόμματα και συνδικάτα".
* Metropolis: "Τιμολόγια δύο ταχυτήτων στη ΔΕΗ από το 2009".
Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αγιασμός με...γυψοσανίδες. Προβλήματα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης".
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Εχασε την ευκαιρία. Απόηχος αναβρασμού στη ΝΔ για το πρώτο 48ωρο της ΔΕΘ. Δύο δημοσκοπήσεις προκαλούν προβληματισμό».
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πεδίο πολιτικής διαμάχης η ΔΕΘ με κυρίαρχο πάντα τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

* Σημείωση: Οι εφημερίδες ΕΣΤΙΑ και ΛΟΓΟΣ δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Σαν σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου...



το 413 π.Χ... ο Αθηναικός στόλος γνωρίζει καταστροφή στη Σικελία κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου
το 1776... το Κογκρέσο δίνει επίσημα το όνομα Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
το 1850... η Καλιφόρνια γίνεται η 31η πολιτεία των ΗΠΑ.
το 1867... το Λουξεμβούργο γίνεται ανεξάρτητο κράτος.

το 1895... δημιουργείται στην Νέα Υόρκη το American Bowling Congress, το πρώτο όργανο, που οριοθέτησε κανόνες στο μπόουλινγκ.
το 1901... πεθαίνει ο Γάλλος ζωγράφος και λιθογράφος Τουλούζ Λοτρέκ, ο "πατέρας" της αφίσας.
το 1920... σεισμοί στην Ιταλία προκαλούν το θάνατο 500 ατόμων και αφήνουν άστεγα άλλα 20.000.
το 1921... η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Σαλβαδόρ υπογράφουν καταστατικό χάρτη, ιδρύοντας την Ομοσπονδία των Δημοκρατιών Κεντρικής Αμερικής.
το 1922... οι Έλληνες παραδίδουν τη Σμύρνη στους Τούρκους.
το 1926... αιματηρό κίνημα Κονδύλη. Περίπου 300 νεκροί και τραυματίες στην Αθήνα.
το 1926... ιδρύεται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.
το 1929... σκληρές μάχες αναφέρονται στα σύνορα της Μαντζουρίας μεταξύ Σοβιετικών και Κινέζων.
το 1933... ο πρωθυπουργός Παναγής Τσαλδάρης αναχωρεί για την Άγκυρα με σκοπό να υπογράψει ελληνοτουρκικό σύμφωνο φιλίας.
το 1939... στην Ελλάδα, γίνονται συστάσεις για κατανάλωση του ψωμιού με φειδώ, αποφυγή κάθε σπατάλης και εντατικότερη καλλιέργεια της γης.
το 1940... στη Ρουμανία, ο βασιλιάς θεσπίζει αντισημιτικούς νόμους.
το 1941... ιδρύεται από τον Ναπολέοντα Ζέρβα ο ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Στρατός), αντιστασιακή οργάνωση επί γερμανικής κατοχής.
το 1944... κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η Βουλγαρία απελευθερώνεται από τη Ρωσία.
το 1945... στην Αμερική εντοπίζεται το πρώτο bug ηλεκτρονικών υπολογιστών.
το 1954... στην Αμερική κάνει την εμφανισή του ο πρώτος ιός των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στον υπολογιστή Mark II του Πανεπιστημίου του Χαρβαρντ.

το 1948... ανακηρύσσεται η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.
ο 1956... ο Έλβις Πρίσλεϊ εμφανίζεται για πρώτη φορά στο The Ed Sullivan Show.
το 1959... στη Νέα Υόρκη, ο Δαλάι Λάμα ζητά από τον ΟΗΕ να επέμβει αμέσως εναντίον των Κινέζων στο Θιβέτ.
το 1960... γεννιέται ο Βρετανός ηθοποιός Χιού Γκραντ.
ο 1960... ο πρώτος αγώνας του football league, που μεταδίδεται ζωντανός διεξάγεται στο Bloomfield Road μεταξύ της Μπλάκπουλ και της Μπόλτον.
το 1961... ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Σαρλ ντε Γκολ, διαφεύγει δολοφονικής απόπειρας, καθώς πηγαίνει από το Παρίσι προς το εξοχικό του.
το 1965... το Θιβέτ γίνεται επαρχία της Κίνας.

το 1970... συλλαμβάνονται στην Αθήνα δύο Άραβες κομάντος με εκρηκτικές ύλες, έτοιμοι για σαμποτάζ.
το 1971... ένα χρόνο μετά τη διάλυση των Beatles, ο Τζον Λένον ηχογραφεί το "Imagine".
το 1971... στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, 10 μέλη της οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν συλλαμβάνονται γιατί έβαλαν βόμβες σε σχολικά αυτοκίνητα.
το 1972... ΕΣΣΔ- ΗΠΑ 51-50. Πρώτη φορά, που οι ΗΠΑ χάνουν τον ολυμπιακό τίτλο στο μπάσκετ μετά από σερί 63 νικών. Τρία δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα το σκορ είναι 49-50 υπέρ των ΗΠΑ και ενώ ο αγώνας συνεχίζεται, ο διαιτητής διακόπτει και διατάσει την επανάληψη των 3 τελευταίων δευτερολέπτων. Ακριβώς με τη λήξη του αγώνα ο Ρώσος Σεργκέι Μπέλοβ δέχεται μακρινή πάσα και σημειώνει καλάθι 2 πόντων δίνοντας την νίκη στη Σ. Ένωση. Οι ΗΠΑ υποβάλλουν ένσταση η οποία όμως απορρίπτεται και δεν παρευρίσκονται στην απονομή.
το 1976... πεθαίνει ο Μεγάλος Τιμονιέρης της Κίνας Μάο Τσε Τουνγκ.
το 1978... πεθαίνει ο ιδρυτής των στούντιο Warner, Τζακ Ουόρνερ.
το 1982... η Άννα Βερούλη παίρνει την πρώτη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Αθήνας, με βολή 70,02. Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ξεκίνησε το 1934.
το 1982... πεθαίνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός και πριγκίπισσα του Μονακό Γκρέις Κέλι.
το 1983... δημοσιεύεται στον Τύπο το πλήρες κείμενο της συμφωνίας για τις βάσεις, που υπογράφηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με αυτό, οι βάσεις θα παραμείνουν στην Ελλάδα έως το 1990, ενώ ως αντάλλαγμα θα δοθεί αμερικανική βοήθεια για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.
το 1991... η σοβιετική δημοκρατία του Τατζικιστάν κηρύσσει την ανεξαρτησία της.
το 1992... η κυβέρνηση της Αργεντινής προσφέρει εργασία σε πυρηνικούς επιστήμονες από τη Ρωσία και τις άλλες δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ.
το 1993... μετά τις αποχωρήσεις 4 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συμπορεύονται με την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά, "πέφτει" η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και προκηρύσσονται εκλογές για τις 10 Οκτωβρίου.
το 1996... στην Κύπρο, η κυβέρνηση δίνει συγκλονιστικά στοιχεία στη δημοσιότητα, που αποδεικνύουν ότι, δολοφόνος του Σολομού Σολωμού στη Δερύνεια είναι ο Κενάν Ακίν, "υπουργός" Γεωργίας του ψευδοκράτους.
το 1997... στη Γερμανία, νέο ρεκόρ σημειώνει η ανεργία αγγίζοντας το ποσοστό του 11,4%.




Διαβάστε Περισσότερα...

Όμορφη μέρα!...










.


Διαβάστε Περισσότερα...

Μουσική Καλημέρα!...













.


Διαβάστε Περισσότερα...

Καλημέρα!...

.











.


Διαβάστε Περισσότερα...

Sunshine reggae festival στην Τεχνόπολη!



Τι: Sunshine reggae festival!

Που: Τεχνόπολις

Πότε: 25 Σεπτεμβρίου 2008

Είσοδος: 20 Ευρώ.

Ώρα έναρξης: 18.00




Μια γνωριμία με ένα ξεχωριστό μουσικό ρυθμό δίνει το «Sunshine reggae festival», που διοργανώνεται με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Προαύλειος χώρος, Πειραιώς 100, Γκάζι), στις 25 Σεπτεμβρίου 2008. Αξιόλογοι καλλιτέχνες από την γερμανική κυρίως reggae σκηνή, η οποία έχει απήχηση στο ευρύ κοινό, έχοντας καθιερωθεί στο μουσικό γίγνεσθαι της χώρας τους, μέσω μεγάλων μουσικών εκδηλώσεων, όπως το Summerjam, που διοργανώνεται και φιλοξενεί πολλούς αναγνωρισμένους δημιουργούς κάθε χρόνο, θα παρουσιάσουν την μουσική που αναπτύχθηκε με επίκεντρο την Τζαμάικα στα τέλη της δεκαετίας του 1960. ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι: Uwe Banton (Γερμανία), House Of Riddim Band (Αυστρία), Marlene Johnson, Conscious Fiyah (Γερμανία), και Fitta Warri (Τζαμάικα). Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανοίξει το συγκρότημα Irie Action Soundsystem, με τον Stefannaty στο μικρόφωνο. Ο μουσικός αυτός ρυθμός σύντομα εξελίχθηκε σε κυρίαρχο είδος της τζαμαϊκανής σκηνής, ενώ παράλληλα διαδόθηκε διεθνώς, με αξιοσημείωτη απήχηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ένας από τους δημοφιλέστατους καλλιτέχνες του είδους, παγκοσμίως ήταν ο Bob Marley, ωστόσο αρκετοί μουσικοί κατά την δεκαετία τουμ1970 συνεισφέρανε στην εξέλιξη του είδους, με αποτέλεσμα την εμφάνιση αρκετών παραλλαγών του (roots, steppers, new roots, dancehall, dub). Η Reggae ως μουσική κουλτούρα εκφράζει κυρίως τις καταπιεσμένες και οικονομικά υποβαθμισμένες κοινωνικές τάξεις με συχνές αναφορές στην ανάγκη ισότητας και δικαιοσύνης στην ειρήνη και την συμφιλίωση μεταξύ των λαών, όπως αυτές αποτυπώνονται στους στίχους των τραγουδιών, μεταφέροντας έτσι τα κοινωνικά και θρησκευτικά μηνύματα της και συμβάλλοντας στην διάδοση τους.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ιστορικές στιγμές για τους Φυσικούς!



Ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου έπειτα από τουλάχιστον μια δεκαετία προετοιμασιών και επένδυση 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, η πρώτη φάση λειτουργίας του μεγαλύτερου μηχανήματος στον κόσμο, του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN) κοντά στη Γενεύη.
Πρόκειται για μια υπόγεια κατασκευή σε κυκλικό τούνελ βάθους 50-175 μέτρων, μήκους 27 χιλιομέτρων και διαμέτρου 3,8 μέτρων κάτω και από τις δύο πλευρές των γαλλο-ελβετικών συνόρων.
Είκοσι χώρες μέλη ανάμεσά τους η Ελλάδα (ως ιδρυτικό μέλος από το 1954) συμμετέχουν στην προσπάθεια, που μπορεί να χαρακτηρισθεί ιστορική και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το CERN (webcast.cern.ch), ενώ η εικόνα θα διανεμηθεί και μέσα από το δίκτυο της Eurovision.Το πρώτο τεστ συγχρονισμού των επιμέρους τμημάτων του Επιταχυντή έγινε στις 9 Αυγούστου 2008 και ακολούθησαν και άλλα τις επόμενες εβδομάδες.
Η πρώτη ακτίνα σωματιδίων που θα κυκλοφορήσει στον επιταχυντή στις 10 Σεπτεμβρίου, θα έχει αρχική ενέργεια 450 GeV ή 0,45 τρισεκατομμύρια ηλεκτρονιοβόλτ (TeV).
Στο εσωτερικό του επιταχυντή, όπου η θερμοκρασία έχει πλέον πέσει μόλις στους 1,9 βαθμούς Κελσίου πάνω από το απόλυτο μηδέν και τη θερμοκρασία στο εξώτερο διάστημα, θα αρχίσουν να εκπέμπονται οι πρώτες ακτίνες σωματιδίων, να κυκλοφορούν και να συγκρούονται τα πρώτα πρωτόνια, με ενέργεια επτά φορές μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλη φορά στο παρελθόν. Μέσα στο 2008 οι ακτίνες που θα κυκλοφορούν εντός του LHC, θα έχουν σταθεροποιηθεί, οπότε πλέον η ισχύς των σωματιδίων προβλέπεται να έχει αυξηθεί μέχρι τα 5 TeV.
Όταν θα αρχίσει η ολοκληρωμένη φάση λειτουργίας του, πιθανότατα το 2010, η ενέργεια σύγκρουσης των σωματιδίων θα ξεπεράσει κατά 30 περίπου φορές οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν. Σύμφωνα με ανάλυση του «Εκόνομιστ», πρόκειται για το μεγαλύτερο, και πολυαναμενόμενο από την επιστημονική κοινότητα, βήμα στη σωματιδιακή φυσική εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα.
Η τελευταία μεγάλη ανακάλυψη στη φυσική των υποατομικών σωματιδίων ήταν η εύρεση των λεγόμενων μποσονίων W και Ζ το 1983. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εκτός και οι κυρίαρχες θεωρίες αποδειχτούν τελικά λανθασμένες, η επόμενη μεγάλη στιγμή θα είναι η ανακάλυψη του μποσονίου του Χιγκς, μιας -προς το παρόν- θεωρητικής κατασκευής που απαιτείται για να προσδίδει μάζα στα άλλα σωματίδια από τα οποία αποτελείται η ύλη.
Λογικά, χάρη στον LHC, η ανακάλυψή του θα γίνει γρήγορα - αν όχι, τότε οι φυσικοί θα βρεθούν σε μεγάλη αμηχανία.Στην πραγματικότητα οι φυσικοί δεν επένδυσαν τόσα χρήματα στο "τέρας" της Γενεύης, για να βρουν απλώς ένα σωματίδιο που, ούτως ή άλλως, προβλέπουν οι εξισώσεις τους.
Αυτό που ελπίζουν, είναι να εισέλθουν σε μια άγνωστη επικράτεια της ύλης.
Μέχρι στιγμής το κυρίαρχο θεωρητικό μοντέλο (το λεγόμενο "Βασικό Μοντέλο") περιλαμβάνει 16 ανακαλυφθέντα υποατομικά σωματίδια με γνωστά ονόματα (ηλεκτρόνια, φωτόνια) ή πιο εξωτικά (μουόνια, γκλουόνια κ.α.) κι ένα 17ο στοιχείο του οποίου εκκρεμεί η επιβεβαίωση (το μποσόνιο Χιγκς).




Διαβάστε Περισσότερα...

Greatest hits album από την Aguilera!



Η Christina Aguilera θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο ένα greatest hits album το οποίο θα τιτλοφορείται "Keeps Getting Better – A Decade of Hits".
Στο greatest hits album θα περιέχονται 10 από τα πιο δημοφιλή, chart-topping hits της Aguilera καθώς και δύο νέα κομμάτια το "Keeps Gettin Better" και το "Dynamite". Η διάσημη τραγουδίστρια για το greatest hits album της ηχογράφησε σε νέες versions τις επιτυχίες της "Genie in a Bottle" και "Beautiful".
Σε δηλώσεις της για το greatest hits album της η Aguilera τόνισε: "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου μου άλμπουμ και ήταν πολύ συναρπαστικό που συγκέντρωσα όλα τα αγαπημένα μου τραγούδια σε μία συλλογή για τους φανς μου".




Διαβάστε Περισσότερα...

Η εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης!



Η εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης ξεκίνησε εντυπωσιακά την Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας γνωστοί οίκοι μόδας, σχεδιαστές και εταιρίες θα παρουσιάσουν τις νέες προτάσεις τους για την Ανοιξη/Καλοκαίρι του 2009. Η εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.
Ανάμεσα στα fashion show που έχουν παρουσιαστεί έως τώρα στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης είναι και εκείνα των: Miss Sixty, Rosa Cha, Diane Von Furstenberg, DKNY, Y-3, Rock & Republic.
Την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης παρακολουθούν και οι σταρ της διεθνούς showbiz. Ηδη έχουν εντοπιστεί στις πρώτες σειρές των fashion shows γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής και του κινηματογράφου. Ανάμεσα στους σταρ που παρακολούθησαν κάποια από τα fashion shows ήταν και οι: Beyonce Knowles, Mary-Kate Olsen, Uma Thurman, John Legend, Chace Crawford, Eva Longoria.



Διαβάστε Περισσότερα...

Οι ήχοι των Beatles στην υπηρεσία της... επιστήμης!



Τρεις χιλιάδες άνθρωποι από 69 χώρες κλήθηκαν να καταγράψουν τις όποιες αναμνήσεις έχουν από τους Beatles: με ποιόν τρόπο έχουν στιγματίσει τη ζωή τους, τι τους θυμίζει κάποιος δίσκος ή τραγούδι του θρυλικού συγκροτήματος, ποια είδηση θυμούνται που σχετίζεται με το συγκρότημα ή τι γνωρίζουν για κάποιο από τα μέλη του.
Κι αυτό... για χάρη της επιστήμης. Πρόκειται για ένα πείραμα Βρετανών επιστημόνων που αποκαλείται «Μαγική Περιοδεία της Μνήμης».
Μέσω αυτού οι επιστήμονες ευελπιστούν να μάθουν πώς η μουσική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλέσουν τα καλά κρυμμένα γεγονότα της ζωής τους.
Η ομάδα των ερευνητών υποστηρίζει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στα θετικά συναισθήματα και τη μουσική κι έτσι μπορεί να εξηγηθεί γιατί συγκεκριμένα τραγούδια ανακαλούν γεγονότα στη μνήμη μας.
Από την μελέτη προέκυψε ότι οι Βρετανοί που συμμετείχαν στο πείραμα ανέφεραν αναμνήσεις συνδεδεμένες κυρίως με το τραγούδι «She Loves You», ενώ οι Αμερικανοί με το «I Want to Hold Your Hand».
Αυτό που τονίζουν, ωστόσο, οι επιστήμονες είναι ότι παραμένει άγνωστο αν κάποια είδη μουσικής μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο από άλλα στο να θυμηθεί κανείς παλιά γεγονότα από τη ζωή του.



http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Πύργος της Πίζας δεν είναι τόσο....κεκλιμένος!!!



Αμφισβητούνται τα πρωτεία του κεκλιμένου Πύργου της Πίζας από τους Ολλανδούς οι οποίοι υποστηρίζουν πως στην πόλη Μπέντουμ της χώρας τους υπάρχει ένα κτίριο του 12ου αιώνα που...γέρνει περισσότερο.
Ο συνταξιούχος γεωμέτρης Γιάκομπ φαν Ντικ δήλωσε πως μετρήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στον ύψους 36 μέτρων πύργο της εκκλησίας του Βαλφρίντους έδειξαν ότι πλέον η κλίση του είναι μεγαλύτερη από αυτήν του Πύργου της Πίζας, ο οποίος λόγω των έργων συντήρησης έχασε αρκετές μοίρες.
Ο Πύργος της Πίζας έχει ύψος 55,86 μέτρα και η κλίση του είναι 4 μέτρα, ο ολλανδικός πύργος γέρνει 2,61 μέτρα, αλλά έχει ύψος 35,7 μέτρα.
Αν και οι δύο πύργοι είχαν το ίδιο ύψος, αυτός του Μπέντουμ θα είχε κλίση 6 μέτρα, επισημαίνει περήφανος ο Ολλανδός επιστήμονας.

http://news.ert.gr/c/9/417668.asp


Διαβάστε Περισσότερα...

Tuesday!...

.





.


Διαβάστε Περισσότερα...