Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Η Σάρα Πέιλιν στρέφει στον Μακέιν τις λευκές γυναίκες ψηφοφόρους!



Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το προεδρικό αξίωμα Τζον Μακέιν έχει κερδίσει μεγάλη υποστήριξη και πλέον προηγείται του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος Μπαράκ Ομπάμα μεταξύ των λευκών γυναικών ψηφοφόρων αφότου πρότεινε την Σάρα Πέιλιν ως αντιπρόεδρο.


Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post και του ειδησεογραφικού δικτού ABC News προκύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς στις δημοσκοπήσεις μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος οφείλεται στη μετατόπιση προτιμήσεων μεταξύ των λευκών γυναικών.


Πριν από το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, στα τέλη Αυγούστου, ο Ομπάμα είχε προβάδισμα οκτώ μονάδων μεταξύ των λευκών γυναικών ψηφοφόρων (50% έναντι 42%), αλλά μετά το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Μακέιν τέθηκε επικεφαλής με 12 μονάδες μεταξύ των λευκών γυναικών ψηφοφόρων (53% έναντι 41%), διαπιστώνει η δημοσκόπηση.


Ο Τζον Μακέιν αιφνιδίασε το εκλογικό σώμα πρίν απο το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προτείνοντας την Σάρα Πέιλιν, την κυβερνήτη της Αλάσκας, ως αντιπρόεδρο.