Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

SOS από Αλμούνια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση...



Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί μια παρατεταμένη οικονομική επιβράδυνση και να ενισχυθεί η ανάπτυξη, απηύθυνε ο ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια.

Όπως επισήμανε ο κ. Αλμούνια, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις, οι οποίες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη, οι προοπτικές για την ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους δεν είναι καλές, παρόλο που ο πληθωρισμός παρουσιάζεται συγκρατημένος.

Αναφερόμενος στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ο Επίτροπος τόνισε ότι η πιστωτική κρίση θα συνεχίσει να τον επηρεάζει, με τις τράπεζες να έχουν ήδη ανακοινώσει ζημίες και διαγραφές υψηλότερες των 500 δισ. δολαρίων.


Την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η αρμόδια Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Ντανούτα Χούμπνεr, μετά τη συνάντησή της με τον Κ. Χατζηδάκη, επανέλαβε ότι μέσω του ΕΣΠΑ θα δοθούν στην Ελλάδα 20 δισ. ευρώ για την περιφερειακή ανάπτυξη.