Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Το πρώτο συμπόσιο του ΟΗΕ για την τρομοκρατία...



Θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, ανάμεσά τους και η κολομβιανή πολιτικός Ινγκρίντ Μπετανκούρ, πρόκειται να μιλήσουν σήμερα για την εμπειρία τους στο πρώτο συμπόσιο που διοργανώνει ο ΟΗΕ για την τρομοκρατία, το οποίο επικεντρώνεται στα θύματά της και στις οικογένειές τους.
Η Μπετανκούρ, πρώην υποψήφια για την προεδρία της Κολομβίας, απελευθερώθηκε τον Ιούλιο μαζί με άλλους 14 ομήρους μετά από έξι χρόνια κράτησής της από τους ενόπλους της οργάνωσης FARC στη ζούγκλα της Κολομβίας.
Η εκδήλωση συμπίπτει χρονικά με την έβδομη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους δίδυμους πύργους, τα Ηνωμένα Έθνη ωστόσο, δεν την συνδέουν άμεσα με τις εκδηλώσεις μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου.
Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου θα μιλήσουν για τα βιώματά τους συνολικά 18 επιζήσαντες τρομοκρατικών ενεργειών.
«Έχουμε ακούσει τη φωνή των τρομοκρατών, αλλά ελάχιστες φορές εκείνη των θυμάτων τους», είπε ο Ρόμπερτ Ορ, βοηθός του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής της δύναμης εφαρμογής αντιτρομοκρατίας.