Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Αποκαλύψεις για αεροσκάφος της CIA...



Αποκαλύψεις αναφορικά με ύποπτο αεροσκάφος που συνετρίβη πριν ένα χρόνο στο Μεξικό κάνει τώρα μια μεξικανική εφημερίδα, επικαλούμενη επίσημα αμερικανικά και ευρωπαϊκά έγγραφα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Ουνιβερσάλ, το αεροπλάνο που συνετρίβη το 2007 στο Γιουκατάν του Μεξικού ενώ μετέφερε ένα φορτίο κοκαΐνης για λογαριασμό του μεξικανικού καρτέλ της Σιναλόα είχε χρησιμοποιηθεί από τη CIA για τη μεταφορά υπόπτων τρομοκρατών στο Γκουαντάναμο.

Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, το 12θέσιο αεροσκάφος, τύπου Gulfstream II, αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όταν εξέταζε τη μεταφορά κρατουμένων από το Γκουαντάναμο προς άλλες χώρες.

Στα έγγραφα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπλοΐας των ΗΠΑ αναφέρονται επίσης πτήσεις του συγκεκριμένου αεροσκάφους από το Γκουαντάναμο προς τις ΗΠΑ.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στις 24 Σεπτεμβρίου 2007 αφού υποχρεώθηκε από αεροσκάφη και ελικόπτερα του μεξικανικού στρατού να βγει από την πορεία του και να κατευθυνθεί προς το διεθνές αεροδρόμιο της Μερίδα, στη χερσόνησο του Γιουκατάν.

Έχοντας μείνει από καύσιμα ο πιλότος επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση.

Στο αεροπλάνο βρέθηκαν σχεδόν τρεις τόνοι κοκαΐνης που ανήκαν στο διαβόητο Χοακίν "Τσάπο" Γκουζμάν, τον αρχηγό του μεξικανικού καρτέλ της Σιναλόα.

Στο Μεξικό κυκλοφορούσαν φήμες για την υπόθεση αυτή ενώ παρόμοιες πληροφορίες είχαν δημοσιευτεί στα τέλη του 2007 και στον κολομβιανό Τύπο, ωστόσο οι μεξικανικές αρχές αρνούνται να σχολιάσουν το θέμα.