Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Βήμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός




Περίπου 50.000 κόσμος, παρακολούθησε τον Παναθηναϊκό να μετατρέπει σε "περίπατο" τον πρώτο του αγώνα για τον Β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε νίκησε 3-0 τη Ντιναμό Τιφλίδας στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση, καθώς η ρεβάνς της 6ης Αυγούστου απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το σκορ άνοιξε ο Αντρέας Ιβανσιτς (23') και ακολούθησαν δύο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη (45', 74').

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε "μονόλογο" για τους "πράσινους". Οι Γεωργιανοί δεν μπορούσαν να αλλάξουν δυο πάσες, αλλά είχαν έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Οβόνο, ο οποίος κρατούσε όρθια στο ξεκίνημα την Ντιναμό, αποκρούοντας τα σουτ του Νίνη (1'), Σαλπιγγίδη (5'). Στο 23' ο "Σάλπι" σέντραρε συρτά από δεξιά, ο Ιβανσιτς βρέθηκε ακάλυπτος στο δεύτερο δοκάρι και άνοιξε το σκορ 1-0. Στο 40', σε μια φάση "καρμπόν", ο Σπυρόπουλος έβγαλε την πάσα από αριστερά, αλλά ο Σαλπιγγίδης "σημάδεψε" το οριζόντιο δοκάρι. Στο 45' όμως, ο 26χρονος φορ ήταν πιο ψύχραιμος, όταν από "ασίστ" του Ιβανσιτς βρέθηκε ακάλυπτος λίγο μπροστά από το σημείο του πέναλτι και "έγραψε" το 2-0.

Ίδια "γεύση" και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Γεωργιανούς να υποφέρουν από τη ζέστη και τις... κράμπες. Ο Τεν Κάτε βρήκε την ευκαιρία να ρίξει στο παιχνίδι τους Χριστοδουλόπουλο, Γκάμπριελ τους οποίους ήθελαν να παρακολουθήσουν "live" οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Όμως, δεν είδαν και πολλά αφού η ελληνική ομάδα μείωσε το ρυθμό της και λίγο έλειψε να το πληρώσει όταν ο Στασόγεβιτς αστόχησε σε εξ επαφής κεφαλιά στο 71'. Κι αφού γλύτωσε, ο Παναθηναϊκός πέτυχε ακόμα ένα γκολ που, ουσιαστικά, τού εξασφαλίζει από απόψε την πρόκριση. Στο 74' από σέντρα του Σπυρόπουλο και ασταθή απόκρουση του Οβόνο, ο Σαλπιγγίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-0.


Κίτρινες: Ιντσκιρβέλι, Γκβελεσιάνι, Χμαλάντζε, Σότα Κασία
Διαιτητής: Μιγκέλ Ντοάρτε Παϊζάο (Πορτογαλία)


Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον (46΄ Γκάμπριελ), Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μάτος (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Σιμάο, Ίβανσιτς, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (79΄ Ρουκάβινα)

Ντιναμό Τιφλίδας (Ράινερ Τσόμπελ): Οβόνο, Ιντσκιρβέλι (19΄ Τομασβίλι), Σότα Κασία, Χμαλάτζε, Ντζούισε (46΄ Σπασόγεβιτς), Κρσκό, Ντιγκμελασβίλι (66΄ Νεργκάτζε), Γκβελεσιάνι, Σ. Κάσια, Πιρτσκχάλαβα, Οντικάτζε


Πηγή: news.ert.gr/sports/