Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Τα blog διασώζουν την ενημέρωση στα νησιά Fiji...


Μετά την κατάληψη όλων των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, οι κάτοικοι στα νησιά Fiji στρέφονται τώρα στο διαδίκτυο και στα blog για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις...............


Η στρατιωτική χούντα στην περιοχή έχει καταλάβει τηλεοράσεις και ραδιοφωνικούς σταθμούς «φιλτράροντας» τις ειδήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη χώρα.

Το καθεστώς άλλαξε το σύνταγμα στις 10 Απριλίου επιβάλλοντας πλήρη λογοκρισία. Ως αποτέλεσμα άνθρωποι της κυβέρνησης κατέλαβαν κάθε ειδησεογραφικό μέσο περιορίζοντας την ελευθερία του λόγου.

Τα περισσότερα media αρνήθηκαν να προσαρμοστούν και σταμάτησαν την λειτουργία τους αφήνοντας χώρο στα blog που έγιναν η αποκλειστική πηγή ενημέρωσης.

Οι πεπειραμένοι δημοσιογράφοι στη χώρα έχουν μάθει από λογοκρισία καθώς έχουν γίνει πολλά πραξικοπήματα από το 1987 μέχρι το 2006 που έγινε η τελική κατάληψη της χώρας.

Πολλά από τα blog έχουν ειδησεογραφικό χαρακτήρα ενώ άλλα βασίζονται σε φήμες και ρητορική ενάντια στο καθεστώς.

Πολλοί από τους δημοσιογράφους της χώρας τροφοδοτούν με ειδήσεις τα blog συμπληρώνοντας έτσι το κενό ενημέρωσης που υπάρχει στη χώρα λόγω της λογοκρισίας.



e-go.gr