Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΗΠΑ: Κατά μόλις μία μονάδα προηγείται ο Ομπάμα του Μακέϊν... Προ-Εκλογικό Θρίλερ με ισοδύναμους τους δύο υποψηφίους!!!Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Μπαράκ Ομπάμα ξεπέρασε ξανά στην πρόθεση ψήφου τον αντίπαλό του Τζων Μακέϊν του Ρεπουμπλικανικού κόμματος κατά (μόλις) μία μονάδα - 47% έναντι 46% - όμως ουσιαστικά οι δύο διεκδικητές του ύπατου αξιώματος στις ΗΠΑ είναι ισόπαλοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη.


Το προβάδισμα του Ομπάμα, που ήταν 3% τον Αύγουστο και 6% τον Ιούλιο, έχει ουσιαστικά εξανεμισθεί, σημείωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.


Η έρευνα διεξήχθη από το Σάββατο έως την Δευτέρα κι έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3,3%.


Τα ευρήματά της συνάδουν με εκείνα άλλων δημοσκοπήσεων, που καταδεικνύουν ότι η αναμέτρηση Ομπάμα-Μακέϊν προβλέπεται εξαιρετικά αμφίρροπη καθώς η εκστρατεία προχωρά.


Σημειώνεται ότι δημοσκόπηση των Washington Post/ABC News που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα χθες Τρίτη κατέδειξε ότι ο Μακέϊν καταλαμβάνει τη συντριπτική πλειοψηφία όσον αφορά την πρόθεση ψήφου των λευκών γυναικών - κάτι που ερμηνεύθηκε ως στροφή όσων υποστήριζαν την Χίλαρι Κλίντον στο Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο εξ αιτίας της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Σάρα Πέιλιν για την αντιπροεδρία,
εκτίμηση που η εκστρατεία Ομπάμα χαρακτήρισε «εσφαλμένη».