Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΗΠΑ: Κατά μόλις μία μονάδα προηγείται ο Ομπάμα του Μακέϊν... Προ-Εκλογικό Θρίλερ με ισοδύναμους τους δύο υποψηφίους!!!



Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Μπαράκ Ομπάμα ξεπέρασε ξανά στην πρόθεση ψήφου τον αντίπαλό του Τζων Μακέϊν του Ρεπουμπλικανικού κόμματος κατά (μόλις) μία μονάδα - 47% έναντι 46% - όμως ουσιαστικά οι δύο διεκδικητές του ύπατου αξιώματος στις ΗΠΑ είναι ισόπαλοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη.


Το προβάδισμα του Ομπάμα, που ήταν 3% τον Αύγουστο και 6% τον Ιούλιο, έχει ουσιαστικά εξανεμισθεί, σημείωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.


Η έρευνα διεξήχθη από το Σάββατο έως την Δευτέρα κι έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3,3%.


Τα ευρήματά της συνάδουν με εκείνα άλλων δημοσκοπήσεων, που καταδεικνύουν ότι η αναμέτρηση Ομπάμα-Μακέϊν προβλέπεται εξαιρετικά αμφίρροπη καθώς η εκστρατεία προχωρά.


Σημειώνεται ότι δημοσκόπηση των Washington Post/ABC News που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα χθες Τρίτη κατέδειξε ότι ο Μακέϊν καταλαμβάνει τη συντριπτική πλειοψηφία όσον αφορά την πρόθεση ψήφου των λευκών γυναικών - κάτι που ερμηνεύθηκε ως στροφή όσων υποστήριζαν την Χίλαρι Κλίντον στο Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο εξ αιτίας της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Σάρα Πέιλιν για την αντιπροεδρία,
εκτίμηση που η εκστρατεία Ομπάμα χαρακτήρισε «εσφαλμένη».