Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!



Πραγματοποιήθηκε το Διήμερο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το Σαββατοκύριακο στην πλατεία της Κυπαρισσίας με συμμετοχή χορευτικών από τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Ελλάδα.



Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι, Εκπολιτιστικός Καλλιτεχνικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας ¨Ο ΛΑΟΔΑΜΑΣ¨, Σύλλογος Rujiena Λετονίας “LUSTE”, Σύλλογος Panevezys Λιθουανίας “VERDENE & LINELIS”, Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας ¨Η ΕΣΤΙΑ¨, Σύλλογος ¨Η Φίλοι της Μεσσήνης¨, Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σαμψούντας ¨Η ΑΜΙΣΟΣ¨, το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Βράδυ του Σαββάτου με παρέλαση των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων στην οδό 25ης Μαρτίου με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου και παρουσιάστηκαν οι χοροί και συνεχίστηκαν το βράδυ της Κυριακής!
Μεταξύ άλλων, τους χορούς παρακολούθησαν, εκτός από τους Δημάρχους Κυπαρισσίας και Rujiena Λετονίας, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΑΜ Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και αρκετός κόσμος, ιδίως το βράδυ του Σαββάτου...