Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Κοινό μέτωπο έξι Δημάρχων της Ηλείας για τη σωτηρία του Καϊάφα!!!



Με κοινό παρονομαστή τη σωτηρία και ανάδειξη του δάσους του Καϊάφα, έξι δήμοι της Ηλείας ενώνουν τις δυνάμεις και τη φωνή τους κόντρα σε όσους επιμένουν ότι ακολουθείται λανθασμένος δρόμος για την προστασία του.

Το μεσημέρι του Σαββάτου δόθηκε, για το συγκεκριμένο θέμα ,κοινή συνέντευξη Τύπου από τους δημάρχους Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, Φιγαλείας Γιάννη Πιπιλή, Βώλακος Βασίλη Αδαμόπουλο, Ανδρίτσαινας Τρύφωνα Αθανασόπουλο και Αλιφείρας Δήμο Γεωργακόπουλο.

Την στάση τους στηρίζει έμπρακτα και ο δήμαρχος Σκιλλούντος Σάκης Μπαλιούκος ο οποίος όμως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε από την σύσκεψη.

Οι δήμαρχοι θέλησαν να ενημερώσουν το κοινό για το «έγκλημα της παραπληροφόρησης στον Καϊάφα»-όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν -«που γίνεται από μια ομάδα ανθρώπων που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή, δίνοντας ανύπαρκτα στοιχεία στα Μ.Μ.Ε. και το ίντερνετ».

Με μια φωνή και οι έξι δήμαρχοι αντιτίθενται στις οικολογικές οργανώσεις που βρίσκονται πίσω απ' όλες αυτές τις ενέργειες και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις μελέτες των ειδικών για την αναμόρφωση του δάσους της Στροφιλιάς.

Τι ζητάνε οι έξι δήμοι

Την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε ενέργεια που έχει να κάνει με την καθυστέρηση στην αποκατάσταση του δάσους εξέφρασαν οι δήμαρχοι. Στο πλευρό τους βρίσκεται και ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, ο οποίος δήλωσε ότι το δάσος του Καϊάφα πρέπει να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση καθώς «δάσος Στροφιλιάς» σημαίνει «δάσος κουκουναριάς». Παρούσα στην σύσκεψη ήταν και η δασονόμος Ζαχάρως Ρούλα Φραγκούδη που διευκρίνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν ανεξέλεγκτα πράγματα στην περιοχή.

Οι δήμοι λοιπόν ζητούν:

*Άμεση απομάκρυνση όλου του καμένου ξύλου από το δάσος της Στροφυλλιάς με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να υποστεί το δυνατό μικρότερο ζημιά η φυσική αναγέννηση.
*Άμεση έναρξη των εργασιών που προβλέπονται από την μελέτη και αφορούν στην προστασία ορεινής λεκάνης απορροής και την συγκράτηση των αμμοθινών με κλαδοπλέγματα, παραλλήλως προς την ακτή.
*Ανασύσταση και ενίσχυση του οικοτόπου της κουκουναριάς στην παραλιακή ζώνη και εμπλουτισμός με πλατύφυλλα είδη που προβλέπονται στη σχετική μελέτη αναδάσωσης.
*Τεχνική αναδάσωση με κυρίαρχο είδος την κουκουναριά τόσο για λόγους ιστορικούς για την περιοχή όσο και για λόγους προστασίας και αισθητικούς.
*Ολοκλήρωση των μελετών αντιπυρικής προστασίας και χρηματοδότηση των σχετικών εργασιών που θα βοηθήσουν στην αντιπυρική πυροπροστασία, και
*Να ολοκληρωθούν τα έργα το δυνατό γρηγορότερο.
Επίσης οι δήμαρχοι ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα για την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έγινε από κάποιους για τον Καϊάφα.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ¨Πρώτη¨ της Ηλείας