Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Συνέντευξη Τύπου για έργα στη Μεσσηνία...


Κοινή συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν χθες το μεσημέρι ο αντινομάρχης, κ. Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Αυλώνος, κ. Γιάννης Φιλντίσης, στο γραφείο του κ. Αναστασόπουλου στη Νομαρχία.

Τα θέματα που αναφέρθηκαν ήταν: Η 29η επαρχιακή οδός στο τμήμα Κοπανάκι - Σιδηρόκαστρο. Η προώθηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ των 52 φακέλων οριοθέτησης οικισμών. Η πορεία των έργων της προγραμματικής σύμβασης για τη διάνοιξη αντιπυρικών οδών κι εγκατάσταση υδατοδεξαμενών και λιμνοδεξαμενών. Τέλος ενημέρωση έγινε και για την πορεία μέσω του ΕΣΠΑ των εργασιών στο Λύκειο των Φιλιατρών..............



Το τμήμα Κοπανάκι - Σιδηρόκαστρο

Ο κ. Αναστασόπουλος για το θέμα της 29ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Κοπανάκι -Σιδηρόκαστρο ανέφερε τα ακόλουθα: «Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Αυλώνος κ. Φιλντίση, του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιαννακέα και υπηρεσιακών παραγόντων για την πορεία της 29ης επαρχιακής οδού τμήμα Κοπανάκι - Σιδηρόκαστρο. Έχει ολοκληρωθεί η Μελέτη. Ζητήσαμε από τους αναδόχους να τους την παραδώσουμε σε τρεις μήνες, όπου θα έχουμε την τελική Μελέτη Οδοποιίας και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Περί το τέλος Μαΐου θα υποβληθεί για έγκριση. Σε πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί το έργο μέχρι την πύλη του Σιδηροκάστρου. Σε δεύτερη φάση θα υπάρξει μία σύσκεψη με τον νομάρχη και στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί το έργο».

Ο δήμαρχος Αυλώνος, κ. Φιλντίσης, ανέφερε τα ακόλουθα: «Σήμερα βλέπουμε ότι οι στόχοι για την 29η επαρχιακή οδό ολοκληρώνονται. Η ομάδα εργασίας που συμμετείχε στη σύσκεψη ολοκλήρωσε το έργο της με επιτυχία και πολύ γρήγορα. Το έργο αυτό ενώνει την Μεσσηνία με την Ηλεία και τον Επικούρειο Απόλλωνα. Επίσης οι κάτοικοι της περιοχής αισθάνονται καλύτερα, όταν βλέπουν τα έργα να εξαγγέλλονται και να ολοκληρώνονται γρήγορα. Τέλος, ευχαριστημένος είμαι γιατί μέσα από το έργο Κοπανάκι - Σιδηρόκαστρο ολοκληρώθηκε και το κομμάτι εκείνο, που ήταν εκτός και θεωρούνταν διαδημοτικό έργο».



Οριοθέτηση οικισμών
Ο αντινομάρχης για το ζήτημα του ΠΕΧΩΔΕ και της οριοθέτησης των οικισμών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επισκέφθηκα τον γενικό γραμματέα του ΠΕΧΩΔΕ, κ. Μπαλτά, για το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τους 52 φακέλους οριοθέτησης των οικισμών. Στην συνάντηση αυτή ήταν και οι κ.κ. Γάτος και Λουλουργάς.

Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και άμεσο, γιατί στο ΣΧΟΟΑΠ προωθήθηκαν άμεσα 22 φάκελοι βασισμένοι σε αεροφωτογραφίες του 1983, σε συνεργασία με το γραφείο της Πολεοδομίας του ΠΕΧΩΔΕ για την προώθηση και των υπόλοιπων φακέλων.

Όλες οι αποφάσεις θα έχουν φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας κι εντός 15 μηνών θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία».



Αντιπυρικές οδοί
Ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για τη διάνοιξη αντιπυρικών οδών και τοποθέτηση υδατοδεξαμενών και λιμνοδεξαμενών. Χαρακτηριστικά, τόνισε τα ακόλουθα: «Έχουμε αναθέσει την παρακολούθηση της προγραμματικής σύμβασης σε δύο Επιτροπές.

Η πρώτη είναι για την διάνοιξη αντιπυρικών οδών στις πυρόπληκτες περιοχές και η δεύτερη για την οριοθέτηση κι εγκατάσταση υδατοδεξαμενών και λιμνοδεξαμενών. Το φυσικό τους αντικείμενο είναι κατά κύριο λόγο στα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Αετού, Ανδανίας, Θουρίας, Αίπειας και Άνω Μεσσηνίας.

Τέλος, έχουμε ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τους 30 εργάτες που θα προσληφθούν μέσω της Αναπτυξιακής και θα δουλέψουν στην αναδάσωση του Ταϋγέτου. Μέχρι στιγμής έχουν ανοιχτεί 8.000 λάκκοι, υπάρχουν 6.000 φυτά Μαύρης Πεύκης κι έχουν γίνει φυτεύσεις 2.000 δένδρων στα πλαίσια της αναδασωτικής εκστρατείας».



Λύκειο Φιλιατρών

Ο αντινομάρχης για το ζήτημα του Λυκείου των Φιλιατρών δήλωσε: «Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Παρακολούθησης για την ωρίμανση της μελέτης του Λυκείου των Φιλιατρών. Πρέπει να τονίσω ότι, το κόστος είναι 2.000.000 ευρώ, είχε ξεκινήσει μέσα από το Γ' ΚΠΣ και θα ολοκληρωθεί από το ΕΣΠΑ».



Γυμνάσιο - Λύκειο Μεθώνης

Τον κ. Αναστασόπουλο επισκέφτηκε χθες στο γραφείο του ο δήμαρχος Μεθώνης, κ. Ηρακλής Μιχελής, για το ζήτημα των εργασιών στο Γυμνάσιο - Λύκειο της Μεθώνης. Ο κ. Μιχελής δήλωσε ότι, η Μελέτη που έχουν κάνει είναι ύψους 400.000 ευρώ, τις 100.000 ευρώ περίπου τις έχει υποσχεθεί η ΝΑΜ, ενώ έχουν ήδη τις 110.000 και τα υπόλοιπα θα τα βρουν από άλλους πόρους. Τέλος, δήλωσε ότι πιστεύει πως στις αρχές Σεπτεμβρίου όλα θα είναι έτοιμα.