Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Τετ-a-Τετ Αντώνη Σαμαρά Και Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο του Economist!


Χαμόγελα αντάλλαξαν χθες στο συνέδριο του Economist στο οποίο παραβρέθηκαν η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Αντώνης Σαμαράς.
Η συνάντησή τους παρέμεινε στο… πνεύμα «από μακριά κι αγαπημένοι», ειδικά δε αφού είχαν σημαντικές τοποθετήσεις να κάνουν στα βασικά θέματα του συνεδρίου που αφορούσαν στην οικονομική κρίση, ενεργειακά ζητήματα και εξωτερική πολιτική..............


Μήνυμα τόσο στην ΠΓΔΜ όσο και στην Τουρκία έστειλε από το βήμα του συνεδρίου του «Economist» η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι η πλήρης ένταξη των χωρών αυτών στην Ε.Ε. προϋποθέτει την πλήρη προσαρμογή στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. «Πλήρης συμμόρφωση, πλήρης ένταξη», είπε η υπουργός για την ευρωατλαντική προοπτική των γειτόνων, τονίζοντας ότι, «το μήνυμα αυτό το στέλνουμε και στην ΠΓΔΜ και στην Τουρκία».
Η κα Μπακογιάννη τόνισε ακόμη ότι, η Ελλάδα στηρίζει την κυπριακή πολιτική ηγεσία και υποστηρίζει την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο Κυπριακό, μιας λύσης που θα είναι «καθαρά κυπριακή».

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, προέβαλε ως λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης την αλλαγή των κυρίαρχων νοοτροπιών.
«Πρέπει να αλλάξουν κυρίαρχες νοοτροπίες παντού στον κόσμο. Κι αυτό απαιτεί πολιτισμικές αλλαγές, ψυχολογικές ανατροπές και ιδεολογικές μετατοπίσεις», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι για να υπάρξει «επανεκκίνηση» της διεθνούς οικονομίας, πρέπει να αλλάξουν οι νοοτροπίες και οι βασικές προτεραιότητες παντού.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"