Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Ηλεκτρονική απάτη "μαμούθ"!!!



Μεγάλη υπόθεση κλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών εξιχνίασαν οι αρχές στις ΗΠΑ, απαγγέλλοντας κατηγορίες σε 11 συνολικά άτομα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής υπόθεση ηλεκτρονικής κλοπής που αφορά την απόσπαση στοιχείων για περισσότερες από 40 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, υπόθεση που ξεπερνά σε φαντασία πολλά χολιγουντιανά σενάρια...

Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας έκαναν μάλιστα λόγο για "διεθνή συνωμοσία".

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη εισβολή σε αρκετές μεγάλες εταιρείες λιανικών πωλήσεων, όπου και εγκατέστησαν ειδικό λογισμικό για την απόσπαση λογαριασμών και κωδικών. Οι τρεις από τους κατηγορούμενους είναι Αμερικανοί, ενώ οι υπόλοιποι είναι Εσθονοί, Ουκρανοί, Λευκορώσοι και Κινέζοι.... Οι αρχές ανέφεραν ότι τα στοιχεία που αποσπούσαν με ασύρματες συσκευές, τα διοχέτευαν σε διάφορους εξυπηρετητές (σέρβερ) στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημίες σε τράπεζες, εταιρείες λιανικής και απλούς καταναλωτές, αλλά δεν έδωσε στοιχεία όσον αφορά το χρηματικό ύψος των οικονομικώς απωλειών. Παράλληλα, προτρέπει όσους φοβούνται για την ασφάλεια των προσωπικών τους στοιχείων να επικοινωνούν με τις τράπεζές τους. Μεταξύ των εταιρειών - θυμάτων είναι και οι TJ Maxx και Barnes & Noble. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύει την αυξημένη ευπάθεια των πληροφορικών συστημάτων που επιτρέπουν την κλοπή προσωπικών δεδομένων.