Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Εκλογικά παιχνίδια «βλέπει» το ΠΑΣΟΚ στη διοικητική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης...




Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση, την οποία ο Χ.Καστανίδης χαρακτήρισε «ανέκδοτο», υπογραμμίζοντας ότι προωθείται χωρίς πραγματικό σχεδιασμό και με μόνο στόχο τους εκλογικούς συσχετισμούς σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης υπογράμμισε: «Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι οι εκλογικοί συσχετισμοί και τα εκλογικά παιχνίδια σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μέσω της αλλαγής των γεωγραφικών ορίων των Δήμων αλλά και των Περιφερειών. Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παυλόπουλος δεν ενδιαφέρονται για μία ουσιώδη διοικητική μεταρρύθμιση».
Παράλληλα, ανέπτυξε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διοικητική μεταρρύθμιση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πολύ νωρίς τοποθετήθηκε, αποφασιστική και πραγματική διοικητική μεταρρύθμιση μπορεί να προκύψει μόνο κάτω από δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις:
»Η πρώτη προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε βαθιά, να μετασχηματίσουμε ριζικά το κεντρικό κράτος, και όχι απλώς να αγγίξουμε τα γεωγραφικά όρια των Δήμων και των Περιφερειών.
»Η δεύτερη θεμελιώδης προϋπόθεση είναι να λυθούν τα οικονομικά, τεχνικά και διοικητικά προβλήματα που έχουν μείνει από την πρώτη μεταρρύθμιση, τον πρώτο Καποδίστρια, για να μην μεταφέρουμε στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση τα παλαιά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση οφείλει πρώτα να εξοφλήσει όλες τις οφειλές της προς τον β' και α' βαθμό Αυτοδιοίκησης, οφείλει πρώτα να εφοδιάσει με τα κατάλληλα διοικητικά και τεχνικά μέσα τους Δήμους, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή συνένωση των Δήμων στα πλαίσια ενός νέου Καποδίστρια».
Ο Χ.Καστανίδης τόνισε, δε: «Θυμίζουμε ότι, ιστορικά, η Δεξιά ποτέ δεν έχει ταυτιστεί με μια πραγματική διοικητική μεταρρύθμιση».
Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών απάντησε: «Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κρίνει, για μια ακόμη φορά, εξ ιδίων τα αλλότρια. Καθένας γνωρίζει ότι ανέκδοτο ήταν η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε όλους του τομείς του υπουργείου Εσωτερικών, ανέκδοτο δε παραμένει και η σημερινή ατεκμηρίωτη και αντιφατική αντιπολιτευτική τακτική του στον ίδιο τομέα».


in.gr - Newsroom ΔΟΛ