Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Τριφυλία. «Φαρσοκωμωδία» με τα παραρτήματα του ΙΚΑ


Σε «φαρσοκωμωδία» εξελίσσεται η υπόθεση με την αναστολή ή μη λειτουργίας των παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους! Μια «φαρσοκωμωδία» που προκαλεί αλγεινή εντύπωση, ποικίλα ερωτηματικά και οργή στους πολίτες της Τριφυλίας. «Είναι σε.......................

ισχύ το “πάγωμα” της αναστολής», είπε στο δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια ο υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Διονύσης Πατσιούρης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες.
Ωστόσο, από χθες τα παραρτήματα του ΙΚΑ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους παραμένουν κλειστά, αφού προχθές εστάλη υπηρεσιακό έγγραφο σχετικά με τη μεταφορά των υπαλλήλων τους σε άλλα τοπικά υποκαταστήματα ή παραρτήματα (όπως γράψαμε και στο χθεσινό φύλλο του «Θ»). Πώς, από τη μία, «είναι σε ισχύ το “πάγωμα” της αναστολής λειτουργίας» και, από την άλλη, εστάλη υπηρεσιακό έγγραφο για τη μεταφορά των υπαλλήλων, μένει να εξηγηθεί και απαντηθεί αρμοδίως! Μπορεί να υπερισχύσει μια προφορική διαβεβαίωση για “πάγωμα αναστολής λειτουργίας” της υπογεγραμμένης απόφασης του διοικητή για αναστολή λειτουργίας των παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους;
Η μόνη λύση για να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και απρόσκοπτα τα δύο παραρτήματα είναι να ανακληθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας τους με νεότερη απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτου Σπυρόπουλου και να επανέλθουν στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που εγγράφως μετακινήθηκαν σε άλλα υποκαταστήματα ή παραρτήματα.
Πληροφορηθέντες, χθες, στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, οι πολίτες τη νέα διαβεβαίωση του υποδιοικητή, αυτή τη φορά, του ΙΚΑ για το «πάγωμα» της αναστολής λειτουργίας, έκαναν λόγο για νέο εμπαιγμό και κρυφτούλι πίσω από τις λέξεις, τις δηλώσεις και τις διατυπώσεις, αφού μέχρι και αργά το απόγευμα απόφαση για την ανάκληση της αναστολής δεν είχε δημοσιοποιηθεί. «Ποιος δουλεύει ποιον», μας είπε χαρακτηριστικά κάτοικος των Φιλιατρών, που συναντήσαμε χθες το μεσημέρι έξω από το κλειδαμπαρωμένο παράρτημα του ΙΚΑ φανερά οργισμένο από την όλη κατάσταση. «Δε φτάνει που μας ταλαιπωρούν, παίζουν και με τη νοημοσύνη και τα νεύρα μας», πρόσθεσε.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews.gr