Κυριακή, 31 Αυγούστου 2008

Νέα πυρά από τον Π.Τατούλη με αιχμή το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης...Νέες βολές από τον βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Τατούλη, αυτή τη φορά για το σχέδιο «Καποδίστριας 2».

Ο ίδιος υπογραμμίζει την αποτυχία του σχεδίου επανίδρυσης του κράτους και προτείνει κατάργηση των νομαρχιών και τέλος στο κομματικό χρίσμα όσον αφορά τους υποψήφιους δημάρχους.
Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σημειώνει: «Την κακή τύχη της επανίδρυσης του κράτους τη γνωρίζουμε όλοι. Την ομολόγησε και ο ίδιος ο κατ' εξοχήν αρμόδιος υπουργός με την ανάθεση του σχετικού έργου σε μεγάλη εταιρεία της αλλοδαπής, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνει η ελληνική πολιτεία» λέει χαρακτηριστικά.
Με αφορμή τον σχεδιασμό του «Καποδίστρια 2» εισηγείται σταδιακή μεταφορά αρμοδιοτήτων στους νέους δήμους ώστε η κεντρική κυβέρνηση να διατηρήσει τα υπουργεία που διαχειρίζονται αμιγώς εθνικές υποθέσεις, να καταργηθεί σταδιακά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση γιατί «δεν έχει πλέον νόημα ύπαρξης» και να σταματήσει η ΝΔ να δίνει κομματικό χρίσμα στους υποψήφιους δημάρχους, για να αφήσει τους πολίτες να εκλέξουν αυτούς που θεωρούν καλύτερους.