Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Ο κυκλώνας Γκουστάβ εισήλθε στον Κόλπο του Μεξικού...



Ο κυκλώνας Γκουστάβ εισήλθε στον Κόλπο του Μεξικού αφού πέρασε από την Δυτική Κούβα, ανέφερε πριν λίγο η μετεωρολογική υπηρεσία της Κούβας. Ο κυκλώνας έχει μέγεθος 4 βαθμών της 5βάθμιας κλίμακας Σάφιρ-Σίμπσον και οδεύει προς τις εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, δήλωσε η Μαρίτσα Μπαλέστερ, του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Κούβας.
Εκτιμάται ότι ο Γκουστάβ θα πλήξει τη Νέα Ορλεάνη, τρία χρόνια μετά τον κυκλώνα Κατρίνα. Ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης Ρέι Νέιγκιν διέταξε την "αναγκαστική" εκκένωση τμημάτων της πόλης από το πρωί (μεσημέρι, ώρα Ελλάδας) της Κυριακής. "Θέλουμε να φύγει όλος ο κόσμος", είπε ο Νέιγκιν σε συνέντευξη Τύπου, "θέλουμε 100% εκκένωση" της περιοχής. Η αστυνομία, η πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.
Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για κυκλώνες, ο Γκουστάβ αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, στο ανώτατο μέγεθος 5 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, πριν πλήξει τις αμερικανικές ακτές.
Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος για την προεδρία Τζων ΜακΚέην και η υποψήφια αντιπρόεδρος Σάρα Πάλιν θα επισκεφθούν την περιοχή σήμερα Κυριακή για να δουν τις προετοιμασίες που λαμβάνουν χώρα εν όψει του πλήγματος του καιρικού φαινομένου στις αμερικανικές ακτές.