Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Κακοποιοί «σήκωσαν» τις οικονομίες πολύτεκνης οικογένειας...


Ούτε η έντονη βροχόπτωση το πρωί της Τρίτης στάθηκε ικανή να εμποδίσει κακοποιούς στην Κυπαρισσία, οι οποίοι μπήκαν σε σπίτι πολύτεκνης οικογένειας στη Σταφιδόβρυση, πάνω από το Κάστρο, αφαιρώντας οικονομίες μιας χρονιάς. Χάλαγε ο.......................................
Θεός τον κόσμο με τη βροχή, αλλά οι θρασύτατοι κλέφτες μπήκαν στο σπίτι, από πόρτα στο πίσω μέρος, ενώ έλειπαν οι ιδιοκτήτες. Αφού το έκαναν άνω – κάτω, προκαλώντας και ζημιές σε έπιπλα και αντικείμενα, αφαίρεσαν περί τα 4.500 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα και χρυσαφικά. Οι δράστες έσπασαν μέχρι και τον κουμπαρά ανήλικου τέκνου της οικογένειας και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, όπως και από ένα μικρό πορτοφολάκι της συζύγου του ιδιόκτητη πήραν γύρω στα 20 ευρώ. Ψάχνοντας σε ντουλάπες, συρτάρια και κομοδίνο, βρήκαν τις βέρες του ζευγαριού και άλλα κοσμήματα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με τη σύζυγό του και τον έναν από τους γιους του είχαν φύγει το πρωί για ράβδο, ενώ ο άλλος γιος τους, γύρω στις 9, έφυγε επίσης για δουλειά που είχε στο λογιστικό γραφείο που ετοιμάζει να ανοίξει στην πόλη. Η ανήλικη κόρη τους, μαθήτρια του Λυκείου, ήταν στο σχολείο της. Το μεσημέρι που τελείωσε τα μαθήματά της επέστρεψε στο σπίτι. Τίποτα, απέξω, δεν έδειχνε πως είχαν μπει κακοποιοί. Μόλις άνοιξε την πόρτα, υπέστη σοκ και έντρομη έτρεξε στο σπίτι γειτόνισσας. Στη συνέχεια τηλεφώνησε στον αδερφό της που ήταν στο γραφείο του στην Κάτω Πόλη. Εκείνος έσπευσε στο σπίτι και διαπίστωσε πως είχαν πέσει θύματα κακοποιών. Ακολούθως ενημέρωσαν και τους γονείς τους για το συμβάν και το Α.Τ. Κυπαρισσίας.
Όπως μας είπε χθες, συντετριμμένος, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Σταύρος Λόλας, «είχαμε πάει με τη γυναίκα και το ένα το παιδί στις ελιές για ράβδο, η κόρη ήταν στο σχολείο και το άλλο το παιδί στο γραφείο το λογιστικό που φτιάχνει και με τη βροχή, που χάλαγε ο Θεός τον κόσμο, μπήκανε μέσα στο σπίτι μας, και μας ξάφρισαν όλες τις οικονομίες. Ό,τι μαζεύαμε από τις ελιές, το λάδι, το μέλι, τα μεροκάματά μας, για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Μπήκανε μέσα και “μαγαρίσανε” το σπίτι. Δεν αφήσανε τίποτα όρθιο. Σαν κύριοι, από την πίσω πόρτα στο χωράφι, βρήκανε το κλειδί, που αφήνουμε τριάντα χρόνια, και μας κλέψανε ό,τι είχαμε. Δεν αφήσανε τίποτα. Με τόση βροχή, σπίτια είναι δίπλα και εκείνοι μπήκανε μέσα. Τίποτα δεν έχουμε. Μας τα πήρανε όλα! Ήρθε η Αστυνομία, μακάρι να τους βρει, αλλά τι να κάνει και η Αστυνομία με τόσα που γίνονται. Μου “μαγαρίσανε” το σπίτι. Μόνο η “μαγάρα” που κάνανε στο σπίτι, φτάνει. Εγώ, έχω δικούς μου νόμους και δικούς μου τρόπους. Μόνο να μάθω ποιος ήταν ή ποιοι ήταν. Δε θέλω ούτε τα λεφτά ούτε τα χρυσαφικά. Μονάχα να μου πούνε ποιος ήτανε. Ξέρω και τιμωράω με το δικό μου τρόπο». Σημειώνουμε πως αυτό ήταν το τέταρτο κρούσμα κλοπής σε σπίτι στη γύρω περιοχή και, μάλιστα, με πανομοιότυπο τρόπο, δηλαδή από πόρτα ή παράθυρο στην πίσω πλευρά. 


 Του Ηλία Γιαννόπουλου Tharrosnews.gr