Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Ανθρωπόμορφα τέρατα πυροβόλησαν αδέσποτους σκύλους στο Καλό Νερό… (σκληρές εικόνες)

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Καλού Νερού από την εγκληματική ενέργεια ανθρωπόμορφων τεράτων, όπως χαρακτηριστικά λένε, που προχθές πυροβόλησαν δύο αδέσποτους σκύλους. Όπως είπαν στο «Θ» κάτοικοι της περιοχής, που..................................................
ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, το πρωί της Τετάρτης, γύρω στις 7.30, ακούστηκε ένας πυροβολισμός και βγήκαν για να δουν τι συνέβη. Κατευθυνόμενοι προς το σημείο που ακούστηκε ο πυροβολισμός, στη διασταύρωση του δρόμου με τη σιδηροδρομική γραμμή, κείτονταν αιμόφυρτος ένας αδέσποτος σκύλος. «Το ανθρωπόμορφο τέρας είχε εκτελέσει, με καραμπίνα προφανώς, το σκύλο. Του είχε διαλύσει το πρόσωπο και το είχε τυφλώσει. Το σκυλάκι ήταν ανήμπορο να κουνηθεί, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Το πήραμε και αμέσως το πήγαμε στον κτηνίατρο στην Κυπαρισσία. Ο κτηνίατρος έβγαλε πλάκες, φρόντισε τα τραύματα, αλλά δυστυχώς το σκυλάκι δε γινόταν να σωθεί. Ψυχορραγούσε. Για να μην αργοπεθαίνει, αποφασίσαμε και του έγινε ευθανασία» μας είπε κάτοικος.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η εγκληματική δράση σε βάρος των αδέσποτων σκύλων συνεχίστηκε στο Καλό Νερό και γύρω στη 1.30 ακούστηκε πάλι πυροβολισμός και ουρλιαχτό σκύλου. Κάτοικοι βγήκαν πάλι στους δρόμους και έψαχναν για το σκύλο, τον οποίο, όμως, δε βρήκαν. Προφανώς, ο «εκτελεστής» δεν πέτυχε καίρια το στόχο του και ο σκύλος κατάφερε, πληγωμένος, κάπου να κρυφτεί. «Μόνο ανθρωπόμορφα τέρατα – γιατί δεν είναι άνθρωποι – θα μπορούσαν να “εκτελέσουν” εν ψυχρώ τα σκυλάκια», μας είπε άλλος κάτοικος του Καλού Νερού, ο οποίος πρόσθεσε: «Το σκυλάκι που πυροβόλησαν το πρωί και, δυστυχώς, του έγινε ευθανασία για να μην υποφέρει, ήταν περίπου δύο χρόνων. Τραυματισμένο, από καιρό, κούτσαινε λίγο, το ταΐζαμε, ήταν ήσυχο και ποτέ δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα. Οι τουρίστες το χάιδευαν και το τάιζαν λες και ήταν δικό τους. Έπαιζε στην παραλία και δεν ενοχλούσε». Μάλιστα, σύμφωνα με φιλόζωο κάτοικο του Καλού Νερού, «τα αδέσποτα στο Καλό Νερό τα έχει υπό την προστασία και επίβλεψή της η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας. Έχουν στειρωθεί και τα σιτίζουν η Ομάδα και φιλόζωοι κάτοικοι σε καθορισμένο χώρο. Τους κάνει και εμβόλια και τα προσέχει». Για τα τραγικά συμβάντα έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, ενώ φιλόζωοι της περιοχής θα κινηθούν και νομικά. 

 Του Ηλία Γιαννόπουλου


Γνωμάτευση 

 Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ., προσκομίστηκε στο κτηνιατρείο σκύλος αρσενικός, στειρωμένος, ημίαιμος, 28 κιλών, χρώματος καφέ-λευκού, με πολλαπλά τραύματα στην περιοχή του προσώπου, στέρνου και πρόσθιων άκρων. Μετά τη λήψη α/ακτινογραφιών διαπιστώθηκε ότι το ζώο έχει πυροβοληθεί στα συγκεκριμένα σημεία (ενδεχομένως από κυνηγετική καραμπίνα). Υπήρχαν δεκάδες σφαιρίδια στις προαναφερθείσες περιοχές του σώματος του ζώου, μερικά από τα οποία είχαν διατρυπήσει τον κερατοειδή των οφθαλμών και είχαν δημιουργήσει μη αντιστρέψιμες βλάβες στους οφθαλμούς. Επιπρόσθετα, λόγω του μεγάλου αριθμού των σφαιριδίων, ήταν μεγάλη η πιθανότητα εμφάνισης οξείας ή χρόνιας μολυβδίασης στο μέλλον. Λόγω των παραπάνω βλαβών που έδιναν δυσμενή πρόγνωση και κακής ποιότητας ζωής, καθώς και της μη δυνατότητας χορήγησης της πρέπουσας θεραπείας από τους ανθρώπους που προσκόμισαν το ζώο, πραγματοποιήθηκε ευθανασία του σκύλου. 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ 

Γιάννης Μαρκόπουλος, DVM

Ελίζα Γκέσκου, DVM 


 Tharrosnews.gr