Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Η Ολυμπιακή στη Βουλή



Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση επερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.

O υπουργός Μεταφορών κ. Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανακρίβειες και ότι χρησιμοποιεί "σειρά μύθων με μικροκομματικά κίνητρα" και τόνισε ότι η εταιρία έχει δομικό πρόβλημα το οποίο "καμία κυβέρνηση και κανείς υπουργός δε θα μπορούσε να λύσει".

Νωρίτερα ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Θεοχάρης Τσόκας είχε χαρακτηρίσει το σχέδιο για την εξυγίανση της ολυμπιακής "ταφόπλακα" και είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι ενώ παρέλαβε μία εταιρία χωρίς ελλείμματα, την υπερχρέωσε.
Την ίδια ώρα με τη συζήτηση στη Βουλή, εργαζόμενοι της Ολυμπιακής πραγματοποιούν πορεία, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο υπουργός Μεταφορών απέστειλε επιστολή στα συνδικάτα της εταιρίας καλώντας τους εργαζόμενους σε συζήτηση, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει στην επιστολή ότι η ηγεσία του υπουργείου προχωρά με λογική και ευαισθησία, αντίθετα με την αντιπολίτευση στην οποία επικρατεί αμηχανία και δογματική εμμονή στη διατήρηση της σημερινής άρρωστης κατάστασης.