Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ «ΑΡΧΕΛΩΝ» ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΝΝΑΚΗ!






.
.
.
.
.
Τριήμερο επισκέψεων σχολείων της Μεσσηνίας στον Περιβαλλοντικό Επιστημονικό Σταθμό του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» στον Αγιαννάκη Τριφυλίας, είναι αυτό που διανύουμε, αφού επισκέπτονται τον Σταθμό 150 περίπου μαθητές από τρία σχολεία της ευρύτερης περιοχής.


Εκεί οι μαθητές γνωρίζουν τη θαλάσσια χελώνα, μαθαίνουν τις δραστηριότητες του Συλλόγου και πληροφορούνται για τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από τη Νίκη Διόγου - υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Προγράμματος Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.


Μάλιστα κάνουν επισκέψεις σε φωλιές, όπου χθες αναμενόταν να «σκάσει» μία και να δουν τα μικρά χελωνάκια από τα πρώτα λεπτά της ζωής τους!


Την Πέμπτη εκεί βρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.


Ο διευθυντής του Σχολείου και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στον Δήμο Αυλώνος, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε σχετικά πως, «Κάναμε αυτή την επίσκεψη στα πλαίσια των ημερήσιων περιπάτων που προβλέπονται, αλλά προκειμένου να γίνονται, έτσι, χωρίς νόημα, στην παραλία της Καλαμάτας, συμφώνησε ο Σύλλογος να έχουν κι ένα περιεχόμενο και από τις 5 εκδρομές τις 2 θα τις κάνουμε με τέτοιο σκεπτικό.
Σήμερα ήρθαμε στον Αγιαννάκη, στον χώρο που θα μπορούσε να γίνει σύμβολο του νομού για την περιβαλλοντική ευαισθησία των πολιτών γιατί πρωτοστατεί για ένα είδος το οποίο είναι σπάνιο και, όπως ξέρουμε, η ποικιλομορφία ενός βιότοπου είναι το βασικό χαρακτηριστικό του και αυτό που πρέπει να στοχεύει. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου είναι ευαίσθητα, συμμετέχουν σε Περιβαλλοντικά προγράμματα και πολύ ευχάριστα δέχτηκαν αυτή την πρόταση. Η επόμενη επίσκεψή μας θα γίνει στην Πύλο, στο Πρόγραμμα “Νέστωρ”…
Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους ανθρώπους, που είναι εδώ στον Περιβαλλοντικό σταθμό, για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν.
Για τον Δήμο Αυλώνος, μιας και είμαι και από εδώ, είναι ένα στοιχείο ανάμεσα στα άλλα που έχει να επιδείξει ο Δήμος, τη Νέδα, τον ορεινό όγκο, τις παραλίες…
Η πρόταση η δικιά μου είναι να γίνει εδώ ένα Περιβαλλοντικό κέντρο που να μπορεί να φιλοξενεί και επισκέπτες, να είναι καλά οργανωμένο, να έχει ξενώνες, εστιατόριο και άλλες υποδομές…».


Η Νίκη Διόγου - υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Προγράμματος Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, σημείωσε πως, «έχουμε Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για σχολεία και γενικότερα οργανωμένες ομάδες και έχουμε ξεκινήσει με την έναρξη της σχολικής χρονιά να κάνουμε προγράμματα τα οποία συμπεριλαμβάνουν μια παρουσίαση για την ενημέρωση σε ό,τι αφορά στη βιολογία της θαλάσσιας χελώνας, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, αλλά και τη δουλειά του Συλλόγου για την Προστασία της και ταυτόχρονα έχουμε και άλλες δραστηριότητες, όπως παιχνίδια περιβαλλοντικού περιεχομένου και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, επισκέψεις – εκδρομές στην παραλία, όπου θα ανοιχτούν φωλιές παρουσία των παιδιών για να δουν ακριβώς τι κάνουμε…».


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ