Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Οι Ελληνικές συνήθειες στο Facebook


2-3 φορές καθημερινά επισκέπτεται ο μέσος Έλληνας χρήσης του Facebook το site ενώ περνά στις σελίδες του περίπου 10 με 15 λεπτά ανά επίσκεψη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.........



Το Facebook αποτελεί αγαπημένο και αναγκαίο μέσο επικοινωνίας των Ελλήνων καθώς το 42% των Ελλήνων χρηστών δηλώνει ότι είναι απαραίτητο για την καθημερινότητά του.

Σημαντικό είναι και το ποσοστό 80% των χρηστών που κατατάσσει το δημοφιλές ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο ανάμεσα στις 5 πιο αγαπημένες ιστοσελίδες.

Οι κυριότερες ασχολίες των χρηστών είναι η επικοινωνία και οι «κρυφές» ματιές στις πληροφορίες των φίλων τους, όπως οι φωτογραφίες και οι άλλες λεπτομέρειες.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα παιχνίδια μέσω Facebook καθώς και οι άλλες εφαρμογές ενώ οι Έλληνες χαίρονται να ανακαλύπτουν φίλους και παλιούς γνωστούς αν και τις περισσότερες φορές δεν επεκτείνουν την επικοινωνία έξω από το Facebook.