Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008

Αλαβάνος: "Απαράδεκτο μέτρο & χαράτσι"!Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΣΕΒΕ είχε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος.
Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντησή του αυτή, χαρακτήρισε χαράτσι και απαράδεκτο μέτρο αυτό της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών. Επικρίσεις εναντίον του Υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας από την Ικαρία, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο του νησιού. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι οι εξαγγελίες του κ. Αλογοσκούφη είναι "μια νέα φορολογική επιδρομή επί δικαίων και αδίκων. Όμως, το χειρότερο είναι ότι πρόκειται για νέες θυσίες, χωρίς αντίκρισμα, χωρίς ελπίδα. Είναι εξαγγελίες για μια φορολογική επιδρομή, που έρχεται να καλύψει ανάγκες που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας των αλόγιστων φοροαπαλλαγών των προηγούμενων ετών και της αλόγιστης εξοπλιστικής κούρσας, που διεξάγει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας".


"Ο ΣΥΝ καλεί τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους νέους ανθρώπους σε μια διαρκή πάλη", τόνισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας ότι "κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει, προκειμένου να ανατραπεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία έρχεται να ρίξει, για άλλη μια φορά, τα βάρη στους εργαζόμενους, στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους χαμηλόμισθους". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είχε συνάντηση με τους δημάρχους της Ικαρίας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν το νησί.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του και το απόγευμα της Πέμπτης και αναχώρησε για την Αθήνα.