Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Το όνειρό του για τις ΗΠΑ ανέπτυξε ο Ομπάμα, αποδεχόμενος το χρίσμα!



«Με ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη» αποδέχθηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Μπάρακ Ομπάμα, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να κρατήσει ζωντανό το αμερικανικό όνειρο και να αποκαταστήσει το ήθικο κύρος των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο.
Μιλώντας σε ένα ακροτήριο δεκάδων χιλιάδων Αμερικανών, ο Μπάρακ Ομπάμα εξήγησε ότι η αλλαγή συμβαίνει γιατί είναι το αίτημα των πολιτών, που ζητούν νέες ιδέες, νέα ηγεσία, νέα πολιτική σε μια νέα εποχή.
Μίλησε για τα παιδικάτου χρόνια, για το πώς μεγάλωσε και την καταγωγή της οικογένειάς του και εξήγησε, απευθυνόμενος στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του:
«Δεν γνωρίζω τι ζωή πιστεύει ο ΜακΚέιν ότι ζουν οι επώνυμοι και οι διάσημοι, αλλά αυτή είναι η δική μου ζωή. Αυτοί ήταν οι ήρωές μου, αυτές ήταν η ιστορίες τους που με συγκρότησαν ως άνθρωπο. Και για δικό τους λογαριασμό σκοπεύω να κερδίσω τις εκλογές και να κρατήσω την υπόσχεσή μας ζωντανή ως πρόεδρος των ΗΠΑ.».
Αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα: «Δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρεται. Είναι ότι δεν καταλαβαίνει» είπε χαρακτηριστικά.
Υπερασπίστηκε των θέσεών του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ΜακΚέιν λέει ότι θα κυνηγήσει τον Μπιν Λάντεν μέχρι τις πύλες της κολάσεως, όμως δεν είναι ικανός να φτάσει ούτε μέχρι τη σπηλιά που ζει.»
Παράλληλα, πέταξε το γάντι στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Τζον Μακέιν, τονίζοντας: «Είμαι έτοιμος να αναμετρηθούμε για το ποιος έχει την ψυχραιμία και την κριτική ικανότητα να είναι αρχηγός των Ένοπλων Δυνάμεων».
Για την οικονομία υποσχέθηκε λιγότερους φόρους για το 95% των οικογενειών της «εργαζόμενης Αμερικής», ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας εντός του αμερικανικού εδάφους, ευέλικτη κυβέρνηση και κράτος που θα λειτουργεί υπέρ του πολίτη και όχι εναντίον του.

Με την ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα ολοκληρώθηκε το συνέδριο των Δημοκρατικών.


Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στη διάρκεια του οποίου ο Τζον ΜακΚέιν θα λάβει και επίσημα το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές.