Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Μεσσηνία. Πιάσαμε… πάτο στην πρόληψη των τροχαίων


Μετεξεταστέα έμεινε το 2010 η Διεύθυνση Τροχαίας Μεσσηνίας στο επίπεδο αστυνόμευσης του Νομού και πρόληψης ατυχημάτων σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη συμβολή της Τροχαίας στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα η Μεσσηνία βρίσκεται στην............................

8η θέση μεταξύ των νομών ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας το 2010 και στην πλέον χαμηλή θέση στην κατάταξη ανάλογα με την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης για το ίδιο έτος.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» από τα συμπεράσματα της έρευνας που διενεργήθηκε στο Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, με επικεφαλής τον καθηγητή Κώστα Ζαπουνίδη, προκύπτει ότι θα μπορούσε να έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των θυμάτων, αλλά για διάφορους λόγους που πρέπει να διερευνηθούν, η χώρα μας εξακολουθεί να κινείται στην πρόληψη των τροχαίων στα πλέον χαμηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας πρέπει να ληφθούν δραστικότερα μέτρα αστυνόμευσης και να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, αλλά και μέσα στα αστικά κέντρα. Αυτό δε γίνεται μέχρι σήμερα, γεγονός που αποκαλύπτεται και από το ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έδωσε και φέτος εντολή σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις να αυξήσουν σε σχέση με το 2010 κατά 10% τον αριθμό των κλήσεων για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη - tharrosnews.gr