Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κουσελάς από Φιλιατρά: «Όχι νέα μέτρα από την κυβέρνηση»


Τη δήλωση ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα ούτε θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές, έκανε στα Φιλιατρά ο υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.
Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η οικονομία μας άρχισε ήδη να «χαμογελάει», αλλά και την ικανοποίησή του για την περαίωση.
Όπως ανέφερε.......................

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ληφθούν μέτρα λιτότητας και ούτε να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Στόχος μας είναι να προχωρήσουν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να έχουμε ένα κράτος αποτελεσματικό, επιτελικό και ευέλικτο, στην υπηρεσία του πολίτη, να διευρύνουμε τη φορολογική βάση μέσα από το χτύπημα της φοροδιαφυγής, να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο, συνετό και δυνατό τρόπο τη δημόσια περιουσία, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Το τέλος του 2011 θα σημάνει μια καινούργια πορεία για τη χώρα μας. Θα έχουμε μειώσει σημαντικά τα δημοσιονομικά ελλείμματα και θα έχουμε δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας».
Κατά τον υφυπουργό Οικονομικών: «Ήδη, νομίζω ότι η κατάσταση στην οικονομία μας άρχισε να χαμογελάει και αυτό φαίνεται, αν ρίξετε μια ματιά στις τελευταίες εξελίξεις».
Ερωτηθείς για την περαίωση, απάντησε: «Το υπουργείο είναι ικανοποιημένο, γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία δόθηκε η δυνατότητα και η ευκαιρία να ξοφλήσουμε με το παρελθόν. Δημιουργούνται άλλοι όροι και προϋποθέσεις. Δε θα αναγκαστούμε στο μέλλον να πάμε σε περαίωση. Ταυτόχρονα είχε και ένα εισπρακτικό θετικό αποτέλεσμα, 1 δισ. ευρώ για το 2010 και υπολογίζουμε 700 εκατομ. ευρώ για το 2011. Χρήματα τα οποία θα αποτελέσουν ένα “μαξιλάρι” ουσιαστικά, προκειμένου να υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός του 2011 και να μην έχουμε άλλα προβλήματα».


Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ", 11 Φεβρουαρίου 2011