Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Τατούλης για σκουπίδια Καλαμάτας, ΕΣΠΑ και ΜΜΕ


Στο μείζον πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετωπίζει η Καλαμάτα, στο ΕΣΠΑ, αλλά και στα ΜΜΕ, αναφέρθηκε στα Φιλιατρά, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετωπίζει η Καλαμάτα, απάντησε:...................

«Υπάρχουν πολλές εξελίξεις στη βάση της προεκλογικής μας δέσμευσης. Δεν θα το επαναλαμβάνω.
Άλλωστε, εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να αποδεικνύουμε με έργα αυτά που εδώ και καιρό έχουμε δρομολογήσει. Για να τελειώσει αυτή η κουβέντα, ας καθίσει ο καθένας στον τομέα της δικής του της ευθύνης, ας αναλάβει τις ευθύνες του και από εκεί και πέρα, δημιουργικά, θα πρέπει όλοι μαζί να βρούμε την κοινή συνιστώσα για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα. Εκείνο που θέλω να διαβεβαιώσω όλους μας τους συμπολίτες είναι ότι ο σχεδιασμός μας έγινε, πλέον, αποδεκτός και στο επίπεδο της κυβερνητικής πολιτικής. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που αυτή η μεγάλη προσπάθεια, την προσπάθεια που άρχισαν εδώ και πολύ καιρό όλοι οι συνεργάτες μου αλλά και η επιστημονική ομάδα, η ομάδα των τεχνοκρατών που μας βοήθησε, αποτελεί πιλότο για όλη τη χώρα».
Σχετικά με το ΕΣΠΑ, σημείωσε: «Πολύ σύντομα η ευθύνη του ΕΣΠΑ θα περιέλθει στα χέρια της αιρετής Περιφέρειας. Η αιρετή Περιφέρεια και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοστατεί, γενικά σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε η άποψη της Περιφέρειας, η άποψη όλων των Περιφερειών, για να συμμετέχουν ενεργά στην επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, είναι δεδομένη. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοστατεί στη διαβούλευση, σε όλες αυτές τις προσπάθειες, γιατί στόχος μας είναι αυτό που έχουμε πει προεκλογικά: Θέλουμε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας που θα κάνει η χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα». Και συμπλήρωσε: «Λίγα λόγια, πολλά έργα και, πάνω απ’ όλα, σοβαρότητα!».
Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, έκανε ο κ. Τατούλης στα ΜΜΕ, λέγοντας: «Χαίρομαι γιατί αυτό τον καιρό, όλοι μαζί και ιδιαίτερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα δικά μας ΜΜΕ, απέδειξαν ότι κάτω από την πίεση των πραγμάτων έχουν και πολιτισμό, έχουν και ευγένεια, έχουν και σοβαρότητα, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα όλοι μαζί».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ", 11 Φεβρουαρίου 2011