Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.


Ο Δήμος Φιλιατρών Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ) διοργανώνει ενδιαφέρουσα 2ήμερη εκδήλωση ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών ουσιών, το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα.............



το απόγευμα, από τις 6 έως τις 9, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, θα λειτουργήσει Έκθεση με φωτογραφικό υλικό, έντυπα ενημέρωσης και πληροφόρηση του

κοινού για τα προγράμματα απεξάρτησης και επανένταξης.

Το απόγευμα της Κυριακής, στις 8, στον ίδιο χώρο, θα γίνει Ενημερωτική παρουσίαση των εξαρτησιογόνων ουσιών και των στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα με Ομιλήτρια τη Ζωή Μαρούκη, Ψυχολόγο του Δήμου Φιλιατρών και Ενημερωτική παρουσίαση των προγραμμάτων επανένταξης του ΟΚΑΝΑ με Ομιλήτρια την Ελένη Κερασιώτη, Ψυχολόγο του ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η «ΕΠΙ», με αφορμή τη διήμερη αυτή εκδήλωση, μίλησε με την ψυχολόγο του Δήμου Φιλιατρών, Ζωή Μαρούκη, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών ουσιών αλλά και γενικότερα για το πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που λειτουργεί στο Δήμο Φιλιατρών.

Όπως μας είπε η κα Μαρούκη, «το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για την αναγκαιότητα της παρουσίας ψυχολόγων σε σχολεία και δήμους. Ο Δήμος Φιλιατρών είναι από τους λίγους δήμους στη χώρα που αυτή την αναγκαιότητα την πήρε σοβαρά και δεν λειτούργησε με αναβλητικότητα.

Εδώ και 16 μήνες, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Φιλιατρών κου Άλκη Ξύγκα, λειτουργούμε στο Δήμο Φιλιατρών ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης....

Μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες εκδηλώσεις ενημέρωσης σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Έχουμε καταφέρει να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε με επιτυχία πολλούς συνανθρώπους μας που καταφεύγουν για βοήθεια στο πρόγραμμα, με συνεδρίες και εξατομικευμένες παρεμβάσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις-συζητήσεις με ηλικιωμένα άτομα-μέλη του ΚΑΠΗ Φιλιατρών. Οι υπηρεσίες ψυχολόγου του Δήμου είναι δωρεάν για όλους τους δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας...."

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και τον Δήμο για αυτή τους την πρωτοβουλία που δείχνει το δρόμο για δράση και υπέρβαση ξεπερασμένων αντιλήψεων και, πολλές φορές, προκαταλήψεων για θέματα που αφορούν στην κοινωνία μας και τους συνανθρώπους μας. Πρέπει να αγγίξουν και εμάς, για να αναλογιστούμε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας, ηθικές κυρίως, για έναν καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο αύριο, μία καλύτερη κοινωνία, χωρίς προκαταλήψεις, ιδεοληψίες και αποκλεισμούς, με κοινωνική ευαισθησία, κοινωνική συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη.
Και ασφαλώς, συγχαρητήρια αξίζουν και στην ψυχολόγο του Δήμου, Ζωή Μαρούκη, για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλει όλο αυτό το χρονικό διάστημα!



*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - Παρασκευή 22 Μαϊου 2009