Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Η διάψευση της Μητρόπολης Τριφυλίας & Ολυμπίας για το ΕΤΑΚ και το TRIFYLIANEWS!






Με Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, η Μ.Τ.&Ο. διέψευσε κατηγορηματικά ότι αρνείται να καταβάλει το ΕΤΑΚ, παρουσιάζοντας μάλιστα και φωτοαντίγραφα που αποδεικνύουν ότι έχει πληρώσει το ΕΤΑΚ από τις 26 Ιουνίου 2008.

Και αυτό σε "απάντηση" για Δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", σχετικά με την άρνηση 32 Μητροπόλεων να καταβάλουν το ΕΤΑΚ (όπως έγραφε το θέμα) μεταξύ των οποίων υπήρχε και η Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας, αλλά και του... TRIFYLIANEWS που, σε ανάρτησή μας, αναδημοσιεύσαμε το θέμα αυτό που βρήκαμε στο "Newsroom ΔΟΛ".

Πολύ καλά έκανε η Μητρόπολη και αποκατέστησε την αλήθεια!

Όμως έχουμε την ταπεινή άποψη ότι, τουλάχιστον, σε ό,τι μας αφορά, μας αδικεί...

Και μας αδικεί, γιατι, πολύ απλά, το θέμα, δεν το βγάλαμε εμείς...

Εμείς αναδημοσίευση κάναμε, αναφέροντας, μάλιστα, και την πηγή του θέματος.

Δεν κάναμε, όμως, μόνο εμείς αναδημοσίευση του θέματος!...

Και ακόμη, ενώ το Δελτίο Τύπου (που έγραφε μόνο για "ΤΟ ΒΗΜΑ" και το "TRIFYLIANEWS") εστάλη στον Τοπικό Τύπο, σε εμάς, στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο δεν εστάλη...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ TRIFYLIANEWS...............







Στο Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας & Ολυμπίας, που δημοσιεύθηκε στον Τοπικό Τύπο στις 31 Μαρτίου, τονιζόταν, μεταξύ άλλων:

«Στο χθεσινό φύλο της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” δημοσιεύθηκε η πληροφορία ότι μεταξύ άλλων και η Ιερά Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας δεν έχει καταβάλει το Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.
Η είδηση αυτή μάλιστα αναρτήθηκε με τον προκλητικό τίτλο “Αρνείται να καταβάλει το ΕΤΑΚ και η Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας” στην ηλεκτρονική διεύθυνση “TRIFYLIANEWS”, που διατηρεί δημοσιογράφος της Κυπαρισσίας.
Διαψεύδουμε την πληροφορία αυτή.
Η αλήθεια είναι ότι η Μητρόπολή μας κατέβαλε το τέλος αυτό κανονικά και εμπρόθεσμα, όπως αποδεικνύουν τα επισυναπτόμενα φωτοαντίγραφα,
α) της από 27-6-2008 Δηλώσεως ΕΤΑΚ προς την Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας και
β) του υπ’ αριθμόν 2537/27-6-08 Διπλότυπου Εισπράξεως της ίδιας Δ.Ο.Υ.
Και σ’ αυτήν, όπως και σε όλες τις νομικές υποχρεώσεις ανταποκρίνεται με συνέπεια παρ’ ότι θα μπορούσε να επικαλεσθεί λόγους αδυναμίας ως εμπερίστατος και πυρόπληκτος.
Τέλος εκφράζουμε τη λύπη μας για τη δημοσίευση της ψευδούς και μειωτικής για την Ιερά Μητρόπολή μας πληροφορία και ακόμη περισσότερο για την ετοιμότητα κάποιων από τους εκπροσώπους του Τοπικού Τύπου, ευτυχώς ελάχιστων, να ανακαλύψουν, να υιοθετήσουν αβασάνιστα και να διαδώσουν ό,τι το αρνητικό για την Ιερά Μητρόπολή μας. Έχουμε την εντύπωση ότι ο συνεχής καθημερινός αγώνας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας για την ανύψωση του κύρους της τοπικής μας Εκκλησίας και τα δείγματα έργου και προσφοράς κατά τη διαρρεύσασα διετία της ποιμαντικής διακονίας του δεν αξίζουν μία τόσο μικρόψυχη συμπεριφορά».


ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ TRIFYLIANEWS...


Με έκπληξη διαβάσαμε στον Τοπικό Τύπο, Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» στο οποίο τονιζόταν ότι «32 Μητροπόλεις (μεταξύ των οποίων και η Μ.Τ.&Ο.) αρνούνται να καταβάλουν το ΕΤΑΚ» καθώς και σχετικής ανάρτησης – αναδημοσίευσης από το «Newsroom ΔΟΛ» του «TRIFYLIANEWS».

Η έκπληξή μας δεν έχει να κάνει με το γεγονός, ότι το Γραφείο Τύπου της Μητροπόλεως διέψευσε την είδηση του «Βήματος», πολύ καλά έκανε αφού δεν είναι έτσι, αλλά, κυρίως, με το ύφος που αναφέρεται στο «TRIFYLIANEWS»!

Τον προκλητικό τίτλο, που αναφέρεται ότι είχε η ανάρτησή μας, «Αρνείται να καταβάλει το ΕΤΑΚ και η Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας» δεν τον βγάλαμε από το μυαλό μας, ούτε τον βάλαμε για να μειώσουμε την Μ.Τ.&Ο…

Σχεδόν όλες οι Αθηναϊκές εφημερίδες, πρακτορεία ειδήσεων, δεκάδες ενημερωτικά site και εκατοντάδες blogs αυτόν είχαν: «32 Μητροπόλεις αρνούνται να καταβάλουν το ΕΤΑΚ».

Κι εμείς τί κάναμε;;; Τί να γράφαμε ως τίτλο;;;

Γράψαμε ότι, "αρνείται να καταβάλει το ΕΤΑΚ και η Μ.Τ.&Ο"!

Πότε, όμως, έγινε η συγκεκριμένη ανάρτησή μας;;;

Την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 9.28μμ. και αναδημοσιεύσαμε την είδηση όπως την βρήκαμε, αναφέροντας μάλιστα και την πηγή, «Newsroom ΔΟΛ».

Όμως η είδηση αυτή, είχε δημοσιευθεί στο διαδίκτυο από το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαρτίου…

Ενδεικτικά αναφέρουμε και από «ΤΟ ΒΗΜΑonline» και από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και από το «in.gr» και από άλλο Blog της περιοχής, γειτονικής πόλης και την Δευτέρα ήταν στην πρώτη σελίδα εφημερίδας της Μεσσηνίας.

Γιατί, λοιπόν, αναφέρεται μόνο στο «TRIFYLIANEWS» και όχι στα άλλα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, όπως και blogs, το Γ.Τ. της Μ.Τ.&Ο;;;…

Ιδιαίτερη εντύπωση, δε, μας προκάλεσε το γεγονός ότι, ενώ έστειλαν το Δ.Τ., το οποίο αναφέρεται και στο «TRIFYLIANEWS», σε όλες τις εφημερίδες του Νομού, δεν το έστειλαν και σε εμάς, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του blog μας, για να γράψουμε και εμείς, ευχαρίστως, τη διάψευση και να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα…

Με την θέση μας αυτή, ασφαλώς και δεν επιθυμούμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με την Ιερά Μητρόπολη, ούτε και να ανοίξουμε «διάλογο» μέσω του blog, αλλά θεωρήσαμε πως για την αποκατάσταση όλης της αλήθειας, τουλάχιστον σε ότι μας αφορά, έπρεπε να «απαντήσουμε»...
Aφήνουμε ασχολίαστα όλα τα άλλα που αναγράφονται στο Δελτίο Τύπου γιατι, πολύ απλά, θεωρούμε πως δε μας αγγίζουν και δεν μας αφορούν.

TRIFYLIANEWS.