Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Η κρίση θέλει τον… κουλοχέρη της!


Με στόχο τον υπερδιπλασιασμό του τζίρου από 9,4 σε 20 δισ. ευρώ για την ελληνική αγορά τζόγου, το Υπουργείο Οικονομικών, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μαζέψει έσοδα στα κρατικά ταμεία, δρομολογεί την επαναλειτουργία των ηλεκτρικών τυχερών παιχνιδιών.

Οι αλήστου μνήμης... κουλοχέρηδες ξαναμπαίνουν στη ζωή μας και...........


μάλιστα με τη μορφή «τυφώνα που σαρώνει τα πάντα», αφού 16.000 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα θα αδειοδοτηθούν, για να «ευδοκιμήσει» το... άλλο φρούτο του τζόγου!



Και τα ρέστα... φρουτάκια

Την Κοινοτική νομοθεσία επικαλείται το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επαναφέρει τα «φρουτάκια» σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε καφετέριες και μπαρ. Ο νόμος «περί απαγόρευσης παιγνίων» που ψηφίστηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2002 κι επέφερε ελέγχους, κατασχέσεις, πρόστιμα, ακόμη και συλλήψεις ιδιοκτητών καταστημάτων, είναι «παρωχημένος» τώρα για την Κυβέρνηση και «δεν εναρμονίζεται με τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα ψυχαγωγικά παιχνίδια».

Το γεγονός ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ασκείται καμία πίεση για νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών, παρά μόνο για τα «ψυχαγωγικά» ηλεκτρονικά παιχνίδια, περνάει... στο ντούκου, καθώς το «ταμείον είναι μείον» και οι περιστάσεις καλούν προς δραστικές λύσεις. Το «πράσινο φως» που επιχειρεί να δώσει η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ρύθμισης Τυχερών Παιγνίων, θα φέρει γρήγορα χρήματα στα κρατικά ταμεία, ειδικά τώρα που οι Βρυξέλλες έδωσαν προθεσμία στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2010, για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Ο σκοπός (βλ. χρήματα για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο η χώρα) αγιάζει τα μέσα (βλ. κουλοχέρηδες) και τα αποτελέσματα προβλέπεται να είναι θεαματικά, καθώς οι, αποδεδειγμένα «άρρωστοι» με τον τζόγο, Έλληνες δεν θα «λυπηθούν» το υστέρημά τους για να ποντάρουν στη θεά Τύχη. Ειδικά, μάλιστα, με τις ρυθμίσεις που προωθούνται και θα επιτρέπουν στους παίκτες να παίζουν μικρά ποσά, που δεν θα τους... κακοφαίνονται!



Τζόγος αλά Ισπανικά

Στο ισπανικό μοντέλο λειτουργίας των «κουλοχέρηδων» προσανατολίζεται η Κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτό, ο κάθε παίκτης θα μπορεί να ποντάρει στη νέα γενιά μηχανημάτων από 0,20 έως 0,60 λεπτά με μέγιστη επιστροφή 50 ευρώ. Η μεγάλη ταχύτητα του μηχανήματος επιτρέπει έως 360 παιχνίδια ανά μισή ώρα. Αναλογικά, μέσα σε μία ώρα ο παίκτης θα μπορεί να επενδύσει μέχρι και 430 ευρώ σε κάθε «κουλοχέρη».

Η κυβερνητικές προθέσεις, που βαίνουν ταχύτατα προς εφαρμογή, έχουν προκαλέσει πάντως τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης, βουλευτές της οποίας έφεραν πρόσφατα το θέμα στο Κοινοβούλιο. Σε δηλώσεις του στο «Έθνος της Κυριακής», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Σκουλάκης, ο οποίος έφερε το θέμα στη Βουλή, κάνει λόγο για απέλπιδα προσπάθεια της Κυβέρνησης «προκειμένου να κλείσει μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, δημιουργώντας νέες εξαρτήσεις κυρίως σε νέους ανθρώπους χάριν των εσόδων».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Επικαιρότητας» θέσεις για κουλοχέρηδες έχουν ανοίξει και στη Μεσσηνία. Μονοψήφιος θα είναι ο αριθμός των αδειών, που θα δοθούν στην Καλαμάτα... ώστε να συμβάλουμε κι εμείς στη μείωση του κρατικού ελλείμματος!


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"