Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ... "ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ - ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ"






"Βρέθηκε νεκρός - Οπλισμένος μόνο με τα όνειρά του...", "Στη μνήμη του", "Ο άδικος χαμός του μας ενώνει όλους", "ΈΝΟΧΟΙ",
έγραψαν στα πανό τους οι μαθητές των σχολείων της Κυπαρισσίας, του Γυμνασίου και των Λυκείων της πόλης, που το πρωί ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας για την δολοφονία του 15άχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι μαθητές συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν διαδήλωσαν τη θλίψη αλλά και την οργή τους για την ωμή βία της εξουσίας που είχε αθώο θύμα τον νεαρό Αλέξανδρο.

Με συνθήματα κατά της βίας της εξουσίας και της Αστυνομίας, ξεκίνησαν από τα σχολεία τους και αφού έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατευθύνθηκαν στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας, όπου για λίγα λεπτά, συμβολικά, έκλεισαν το Εθνικό δρόμο που βρίσκεται ακριβώς έξω από το κτίριο της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο, όπου και κει για λίγα λεπτά σταμάτησαν και φώναξαν συνθήματα και ακολούθως επέστρεψαν στα σχολεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο, αφού όπως είπαν και οι ίδιοι οι μαθητές, "διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά για την βία της εξουσίας και της Αστυνομίας απέναντι σε ένα αθώο παιδί", προσθέτοντας πως, "κάναμε την πορεία στην μνήμη του και προσευχόμαστε για τον Αλέξανδρο"....