Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο...Η βαλλιστική θα δείξει αν επρόκειτο για βολή απευθείας ή εξοστρακισμό


Ο θάνατος του 15χρονου μαθητή οφείλεται σε τυφλό τραύμα του θώρακος που προκλήθηκε από σφαίρα μικρού διαμετρήματος, απεφάνθη ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του άτυχου εφήβου. Από τη βαλλιστική εξέταση θα προκύψει αν επρόκειτο για βολή απευθείας ή εξοστρακισμό.
Όπως είπε ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης, πρόκειται για «τυφλό τραύμα θώρακος δια βλήματος πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος - ανθρωποκτονία», χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για απευθείας βολή ή από εξοστρακισμό.
Το βλήμα αφαιρέθηκε με σκοπό να μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο αστυνομικός πυροβόλησε απευθείας τον έφηβο ή η σφαίρα είχε προσκρούσει νωρίτερα σε άλλο αντικείμενο και εξοστρακίστηκε.
Η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας και το πόρισμα παραδόθηκε στην Ασφάλεια, με σκοπό να αποσταλεί στον ανακριτή, ο οποίος ανέλαβε από το πρωί την υπόθεση.