Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Αλλάζει η διοίκηση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;


Αλλάζει προσεχώς διοίκηση, διοικητή και Διοικητικό Συμβούλιο, στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κυπαρισσίας;

«Ναι», όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή που γνωρίζει καλά, πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης!

Μάλιστα, όπως μας είπε, «αλλαγές δεν θα γίνουν μόνο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αλλά και στις άλλες μονάδες του Νομού και της Περιφέρειας και ήδη έχουν αρχίσει και γίνονται…».

Σε ερώτησή μας, «γιατί;», η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: «πιέσεις πολιτικών για “δικούς” τους ανθρώπους…».



Για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, λοιπόν, θεωρείται «ειλημμένη» και «σχεδόν δεδομένη» η απόφαση για αλλαγή στη θέση του διοικητή, που μέχρι σήμερα κατέχει ο κ. Φώτης Δρούμπαλης.


Ωστόσο, σε «αγκάθι» έχει αναχθεί η αντικατάστασή του, αφού οι «γαλάζιοι» πολιτικοί του Νομού επιθυμούν διακαώς ο νέος διοικητής να είναι «δικός τους» άνθρωπος…


Έτσι, όποιος έχει μεγαλύτερη «πρόσβαση» στον υπουργό, Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα «βάλει» τον άνθρωπό του…


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, «επικρατέστεροι», μέχρι στιγμής, που ακούγονται τα ονόματά τους, από διάφορους κύκλους, φέρονται να είναι, ο ιατρός, Αναστάσιος Πλέτσας και ο συνταξιούχος καθηγητής, Νικόλαος Βρεττός (που σήμερα είναι μέλος στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου) και οι δύο Κυπαρίσσιοι…


Ο πρώτος φέρεται να είναι πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά και ο δεύτερος του Δημήτρη Σαμπαζιώτη…


Ωστόσο, «εισήγηση» για τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας αναμένεται να κάνει και η υφυπουργός, Σοφία Καλαντζάκου, η οποία και λόγω εντοπιότητας μπορεί να θελήσει να έχει «δικαιωματικά» τον πρώτο λόγο στην επιλογή, εκτός και αν, όπως μέχρι σήμερα, αρκεστεί να έχει «δικό της» αντιπρόεδρο.


Άγνωστο είναι αν θα θελήσει να προτείνει για τη συγκεκριμένη θέση κάποιον και ο πρώτος βουλευτής της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, Γιάννης Λαμπρόπουλος…


Εκτός από αυτά όμως, δεν είναι λίγα τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ., που καλοβλέπουν αυτή τη θέση, την οποία και φέρονται να διεκδικούν σθεναρά και χρησιμοποιώντας κάθε μέσο πίεσης με 2-3, τουλάχιστον, δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Κυπαρισσίας, «να τα δίνουν όλα» έχοντας και κατά νου τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές και τη δυναμική που αναμένουν να τους δώσει η θέση του διοικητή για ικανοποίηση - εκπλήρωση των όποιων αυτοδιοικητικών τους φιλοδοξιών!


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"