Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Εμπόριο Λευκής Σαρκός - Κύκλωμα αλλοδαπών σωματέμπορων στους Γαργαλιάνους...


Σπείρα αλλοδαπών - μέλη κυκλώματος μαστροπών που εξέδιδαν νεαρές αλλοδαπές γυναίκες στην περιοχή των Γαργαλιάνων και παράλληλα διακινούσαν πλαστά χαρτονομίσματα - συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Πρόκειται για 3 αλλοδαπούς πολίτες Βουλγαρίας, έναν άνδρα 23 ετών και δύο γυναίκες, μια 33χρονη και μια 31χρονη, κάτοικοι όλοι της ευρύτερης περιοχής των Γαργαλιάνων. Κατά την πορεία της προανάκρισης προέκυψε ότι, τα μέλη της σπείρας δεν αρκούνταν μόνο στη διάθεση πλαστών χαρτονομισμάτων, αλλά ασχολούνταν και με άλλες παράνομες δραστηριότητες.

«Πούλησαν» 27χρονη Ρουμάνα για 5.000 ευρώ

Ουσιαστικά από την προανάκριση της Αστυνομίας προέκυψε ότι, στη σπείρα εμπλέκονταν κι άλλοι αλλοδαποί, που εκμεταλλεύονταν κι εξέδιδαν νεαρές γυναίκες από τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, ο 23χρονος Βούλγαρος ενεργώντας από κοινού με έναν 33χρονο Αλβανό κι έναν 26χρονο Ρουμάνο, τον Αύγουστο του 2008 παρέδωσαν σε Έλληνα 63χρονο επιχειρηματία για εκμετάλλευση μια 27χρονη Ρουμάνα, αντί του ποσού των 5.000 ευρώ.

Προώθησαν 19χρονη Ρουμάνα στην πορνεία

Ο παραπάνω 26χρονος Ρουμάνος προέκυψε ότι, προήγαγε κι άλλη 19χρονη Ρουμάνα στην πορνεία στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων. Σε βάρος των ανωτέρω δραστών σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, η οποία και διενέργησε τη σχετική προανάκριση και οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το ιστορικό της σύλληψης της σπείρας

Οι παραπάνω δράστες συνελήφθησαν διότι τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008 και από 19.40 - 20.50 κινούμενοι με Ι.Χ. αυτοκίνητο μετέβησαν σε πρατήρια υγρών καυσίμων στις περιοχές Αλλαγής, Τσουκαλέικων και Αγίου Φλώρου, όπου προμηθευόμενοι καύσιμα και τσιγάρα κατέβαλαν αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μεσσηνίας, ύστερα από αξιοποίηση σχετικής πληροφορίας, έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τους δράστες και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή της 31χρονης βρέθηκαν άλλα τέσσερα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Κατασχέθηκαν κλομπ, πιστόλι, μαχαίρια και σιδηρογροθιά

Η σπείρα των αλλοδαπών φαίνεται πως ήταν αρκετά οργανωμένη, αφού σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων στην κατοικία των δύο πρώτων δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου - αερίου, δύο μαχαίρια κυνηγίου, μια σιδηρογροθιά κι ένα πτυσσόμενο κλομπ. Στη συνέχεια προέκυψε ότι, οι παραπάνω δύο πρώτοι δράστες (ο 23χρονος και η 33χρονη) είχαν προ ημερών εισάγει στη χώρα μας από τη Βουλγαρία 10 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, τα οποία διέθεσαν σε διάφορες περιοχές του Νομού, αλλά κάποια από αυτά τα διέθεσαν και σε γειτονικούς Νομούς. Συγκεκριμένα τα πλαστά χαρτονομίσματα διατέθηκαν στη Χώρα Μεσσηνίας, τη Ζαχάρω Ηλείας, τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και τα υπόλοιπα κατά τη διαδρομή από Βουλγαρία έως την ευρύτερη περιοχή Γαργαλιάνων Μεσσηνίας. Τέλος, τα χαρτονομίσματα και τα λοιπά πειστήρια που βρέθηκαν κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


***Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το μεσημέρι θα οδηγηθούν σε Ανακριτή και Εισαγγελέα για να απολογηθούν και, εν συνεχεία θα κριθεί η προφυλάκισή τους ή όχι...