Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Σοβαρές ζημιές σε σχολικό συγκρότημα στην Καλαμάτα...





Σοβαρές ζημιές στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού στην οδό Αθηνών στην Καλαμάτα, προκάλεσαν άγνωστοι τη νύκτα της Παρασκευής.

Το συγκρότημα στο οποίο συστεγάζονται το 6ο Λύκειο, το 4ο ΕΠΑΛ, το ΙΕΚ και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίοας βρισκόταν υπό κατάληψη από την Πέμπτη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι καταστροφές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θρανία, καρέκλες, βιβλία αλλά και στο ίδιο το κτήριο εκτιμάται οτι ανέρχονται σε 50 χιλιάδες ευρώ.

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε χθες στη Νομαρχία αποφασίστηκε η έναρξη της αποκατάστασης των ζημιών, με στόχο το σχολείο να παραμείνει κλειστό μόνο για μια ημέρα. Έτσι, συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας προχώρησαν ήδη στην άρση της επικινδυνότητας από σπασμένα τζάμια και άλλα επικίνδυνα υλικά στο εσωτερικό των αιθουσών και το σχολείο θα επαναλειτουργήσει αύριο.

Αναλυτική καταγραφή των ζημιών, θα γίνει από ειδικό κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καλαμάτας ο διευθυντής Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος, το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια των βανδαλισμών στο Πολυκλαδικό ειδοποιήθηκε από τους περίοικους η Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε προσαγωγές και σε συλλήψεις.

Τη σύλληψη ενός ατόμου, επιβεβαίωσε στην ΕΡΑ Καλαμάτας ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας. Πρόκειται για ενήλικο άτομο, μαθητή σε σχολική μονάδα που στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.


Οι φωτογραφίες είναι από το www.mustmagazine.gr