Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2" ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ, ΜΕΘΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΦΑΡΩΝ...



Τις απόψεις τους
για τον "Καποδίστρια 2"
εξέφρασαν
στην εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"
οι Δήμαρχοι Πεταλιδίου, Μεθώνης και Αρφαρών...


Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος

«Δεν έχει να προσφέρει τίποτα ο Καποδίστριας 2»


Κληθείς να αναφέρει τις θέσεις του για την επερχόμενη διοικητική μεταρρύθμιση ο δήμαρχος Πεταλιδίου, Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος, δήλωσε στην «Επί»: «Δεν έχει να προσφέρει τίποτα ο Καποδίστριας 2. Απεναντίας έχει να αφαιρέσει, γιατί θα εντείνει το φαινόμενο της απερήμωσης σε ανθρώπινο δυναμικό.
Έχουμε το θάρρος δε να δηλώσουμε από τώρα ότι, αν τα πράγματα πάνε όπως έχουν, τότε έχουμε ελάχιστες έως και μηδενικές πιθανότητες για να είμαστε ξανά υποψήφιοι. Εάν όμως μας προσαρμόσουν διά της βίας σε άλλον Δήμο, τότε θα αρχίσουμε μεγάλο αγώνα. Υπάρχουν θεωρώ τρόποι να επιτευχθεί εκείνο που επιδιώκει ο Καποδίστριας 2. Υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και ο νόμος του 2003, που αναφέρεται στις συμπολιτείες, ούτως ώστε μέσα από αυτόν τον νόμο θα μπορούσαμε να πετύχουμε κοινές προσπάθειες υπηρεσιών, παραμένοντας ως έχουν οι δομές οι Αυτοδιοικητικές, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στον δημότη, που είναι και το ζητούμενο και βέβαια σχήματα όχι απρόσωπα και μακριά από τον πολίτη».


Ηρακλής Μιχελής

Όροι και πρυποθέσεις για τις συνενώσεις...


Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής σημείωσε πως, «Η δική μας θέση, την οποία έχουμε πάρει ως Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ότι, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή πρέπει να γίνει μεταρρύθμιση σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά βασική προϋπόθεση είναι η επίλυση του οικονομικού προβλήματος των Δήμων και από κει κι έπειτα εμείς σαν Δήμος Μεθώνης, η απόφαση δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι αν γίνει χωροθέτηση των νέων ορίων και προκύψουν από 6 Δήμους ή 9, εμείς θεωρούμε ότι, ο Δήμος Μεθώνης διαθέτει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που έρχονται, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει μια προσπάθεια για να υπάρξει οικονομική αυτοτέλεια κι εξασφαλισμένοι πόροι».


Ανδρέας Καραγιάννης

''Ναι στον Καποδίστρια 2"...


Σύμφωνο βρίσκει τον δήμαρχο Αρφαρών, Ανδρέα Καραγιάννη, η εφαρμογή του σχεδίου «Καποδίστριας 2».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο ίδιος ο δήμαρχος: «Η συγχώνευση θα έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση μεγαλύτερων δομών, οι οποίες μπορούν να φανούν ευεργετικές και να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο μας. Εξάλλου ήμουν σύμφωνος και στην εφαρμογή του “Καποδίστρια 1” και γενικότερα θεωρώ ότι, πρέπει να συμβαδίσουμε και να ακολουθήσουμε τις ταχύτητες τις οποίες προτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η παγκοσμιοποίηση. Πάντως, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού στους Δήμους».


*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"